- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My już po szczepieniu, w końcu wzięłam 5w1, u nas 135 zł, a u Was? Malut ryczał jak szalony od momentu wejścia do gabinetu, zapytałam, czy mogę dać cyca i dopiero dało się rozmawiać Przy te 5w1 nie poczuł nawet, za to przy żółtaczce tak się zaryczał, że zrobił się czerwony jak nie wiem co i zaperzył się jak dziecko, które na złość stwierdza, że nie będzie oddychać.. no masakra, aż się cała trzęsłam.. :/ No ale to ponoć normalne, bo to podobno bardzo bolesne szczepienie..
Oczywiście po szczepieniach jak tylko go wsadziłam do wózka to spokojniutki... I jeszcze musieliśmy szukać bankomatu i się wracać do przychodni, bo się okazało, że nie można kartą płacić, a ja miałam 30 zł przy sobie W każdym razie zrobiliśmy dziś 9,5 km -nie żebym włączała endomondo idąc do przychodni..
Kas a pytałaś lekarza co z tą blizną? Kurcze, musisz na siebie uważać :*
Basiek skoro nie złośliwy to super !!! Moja Mama ma 4 guzki i co roku mammografię robi i co roku ją wysyłają na biopsję, więc się nie martw -taka procedura Wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że nie złośliwy A może w ogóle to tłuszczak zwykły się okaże
Aaaa Dziewczyny Bartuś ma na potylicy takie małe guzki -wymacałam ostatnio i zawał, ale dziś się spytałam i na szczęście to powiększone węzły chłonne i znikną po 3 miesiącu
Jurada ja mam tak, że jak Bobas płacze to mi piersi przeszywa taka jakby fala odrętwienia i zaczyna kapać heh Najlepsze, że jak inne dziecko płacze np. w parku to ...to samo
Jakie PIĘKNE zdjęcia !!!
Mi też nie idzie z ogarnianiem domu T. najlepszy "Misiek, jak mały śpi w dzień to ty się kładź z nim i odpocznij, a nie latasz jak fryga po domu i wszystko robisz" -więc ja się go spytałam o to kto to porobi jak ja będę spać, a ten to żebym robiła absolutne minimum, a nie wydziwiam No i konsternacja -bo ja robię MINIMUM i to takie, że mniej się nie da, bo musielibyśmy chodzić w brudnych gatkach
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Pesq sama robiłam jej te zdjęcia.
A tiul mam ze starej kiecki:)
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie 5w1 150zl; a 6w1 200zl.
Jak bylam w ciąży to R.byl za nfz a teraz mówi żeby wziac jej 6w1. Heh ZAKOCHANY CZY CO??? <3
Zaz gdyby faceci robili w domu minimum to... o mateńko nawet nie myślę jak pięknie przyklejałabym sie do podłogi
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak chwaliliśmy sie brzusiami tymi jeszcze niewidocznymi;)
Piękny czas razem spędziliśmy, kazda przed monitorem bądź ekranem telefonu ale zawsze razem:)
Mnóstwo wsparcia sobie okazywałyśmy i okazujemy do dzis.
Kazda miała jakies przygody, tylko Kas dluuugo nic nie dolegało:)
A teraz kazda z nas ma juz tego malucha obok i ta miłość bezwarunkową <3
Ciekawe co tam u malinki, mamy Frania?
No i u reszty naszych forumowiczek wrześniówek:)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
A w ogóle ostatnio przejrzałam teczkę z badaniami i wzruszyłam się jak zobaczyłam pomiar stopy 3 cm ehh. Czasem mi tego brakuje
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My to juz koniec działań. Mamy dwójkę i starczy. Jeszcze się udało, ze para to juz w ogóle rewelacja:D
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Powiem Wam, że ciężkie popołudnie za mną.
Mały cały czas marudził i płakał w zasadzie pierwszy raz nie wiedziałam o co mu chodzi, bo zwykle bolał go brzuch ale tu patrze brzuch mięciutki i niewzdęty, a tu ani na rączkach mu nie pasowało, ani w leżaczku, ani w łóżeczku, najedzony też był ech...
Dopiero go uspałam, ale też nie wiem na jak długo bo wcześniej go położyłam i potem się obudził...
A wczoraj tak ładnie przespał ponad 6h, zobaczymy co dziś przyniesie noc...
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
śliczne są wrzesnioweczki
jejku mnie przewialo i prawy bark mnie boli ze nie mogę szyja skręcać tak to jest jak w bluzce na ramiączkach wybiega się wyrzucić śmieci czy też psu wodę zanieść
fakt dużo przeżylysmy:D
wczoraj L. była maruda ale to może fakt przez szczepionkę...
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Planuje dzis wyjść na jakies 2godziny i zostawić mleko dla Leny.
Czy mogę ściągać po każdym karmieniu i zlewać do jednego?
Gdzie to trzymać?
Mam wczorajsze z wieczora w lodowce to mogę to co ściągnę dzis ta wlać żeby uzbierać ze 100ml. Nie chce ściągać dużo na raz bo to cholerstwo tak sie rozbujalo ze hej i boje się ze ściąganie pogorszy sprawę i uropie sie w mleku
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
a co do darcia u mnie teraz tez taka faza jest ale wcześniej i pada z wyczerpania. teraz zaczęła wrzeszczec bo leżała w wózku i wzięłam ja na ręce i ta od razu w sen... kurde to nie mogła zasnąć sama w wózku... lobuziara jedna...
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Woow czyli nie tylko ja tak mam, dobrze wiedzieć
Pesq właśnie nie wiem od czego te nasze maluchy takie marudne czasem, szkoda że jeszcze są za małe i nie powiedzą co im dolega lub o co chodzi;)
Asiek właśnie może po szczepionce, tyle że Jasiek już trzy dni po ukłuciu, więc nie wiem...
Jurada z tego co się orientuje to nie można mieszać w jednej butelce, bo namnażają się bakterie.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Dziewczyny, te marudy to najpewniej po szczepionce - moja przez tydzień byla okropna plus ta gorączka:/ teraz po 20. Mamy kolejne szczepienia. Pneomokoki. I chyba rota- choc jeszcze mysle, czy robic.
Wczoraj chusta uratowala nam życie, spanie Piotrka i moje uszy. Jak któraś myśli o chuście ale sie waha to naprawde warto! Mowie to ja co jak w ciszy byłyśmy i byl temat to mowilam ze nie będę nosić godzina marudzenia(moze nie płaczu ale w stylu nic mi nie pasi zasnęłabym ale nie wiem jak), zamotanie, 15min wiergania o Malo nie wyszla, juz mialam rozwiązać, nagle cisza, Agat spi na dobre:)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chusta kolkowa niestety podobnie jak elastyczna i tkana się nie spisaly wyrywa sie mala i tyle. Jedynie w nosidle jej odpowiada bo nie jest takie przylegające chyba ale to dopiero za pare miesięcy
Jurada mieszasz wyłącznie z dwóch odciagniec w takiej samej temp . Jak są np schlodzone w lodowce.