BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 2 miesiąc temu #1013213 przez Zazanna
Dzień dobry :)

My już po szczepieniu, w końcu wzięłam 5w1, u nas 135 zł, a u Was? Malut ryczał jak szalony od momentu wejścia do gabinetu, zapytałam, czy mogę dać cyca i dopiero dało się rozmawiać ;) Przy te 5w1 nie poczuł nawet, za to przy żółtaczce tak się zaryczał, że zrobił się czerwony jak nie wiem co i zaperzył się jak dziecko, które na złość stwierdza, że nie będzie oddychać.. no masakra, aż się cała trzęsłam.. :/ No ale to ponoć normalne, bo to podobno bardzo bolesne szczepienie..
Oczywiście po szczepieniach jak tylko go wsadziłam do wózka to spokojniutki... :) I jeszcze musieliśmy szukać bankomatu i się wracać do przychodni, bo się okazało, że nie można kartą płacić, a ja miałam 30 zł przy sobie B) W każdym razie zrobiliśmy dziś 9,5 km :woohoo: -nie żebym włączała endomondo idąc do przychodni.. B)

Kas a pytałaś lekarza co z tą blizną? Kurcze, musisz na siebie uważać :*

Basiek skoro nie złośliwy to super !!! :) Moja Mama ma 4 guzki i co roku mammografię robi i co roku ją wysyłają na biopsję, więc się nie martw -taka procedura :) Wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że nie złośliwy :) A może w ogóle to tłuszczak zwykły się okaże :)

Aaaa Dziewczyny Bartuś ma na potylicy takie małe guzki -wymacałam ostatnio i zawał, ale dziś się spytałam i na szczęście to powiększone węzły chłonne i znikną po 3 miesiącu :)

Jurada ja mam tak, że jak Bobas płacze to mi piersi przeszywa taka jakby fala odrętwienia i zaczyna kapać heh :blink: Najlepsze, że jak inne dziecko płacze np. w parku to ...to samo :laugh: B)
Jakie PIĘKNE zdjęcia !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Mi też nie idzie z ogarnianiem domu ;) T. najlepszy "Misiek, jak mały śpi w dzień to ty się kładź z nim i odpocznij, a nie latasz jak fryga po domu i wszystko robisz" -więc ja się go spytałam o to kto to porobi jak ja będę spać, a ten to żebym robiła absolutne minimum, a nie wydziwiam :blink: No i konsternacja -bo ja robię MINIMUM i to takie, że mniej się nie da, bo musielibyśmy chodzić w brudnych gatkach B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1013226 przez jurada
Dzieki dziewczynki.
Pesq sama robiłam jej te zdjęcia.
A tiul mam ze starej kiecki:)

9 lata 2 miesiąc temu #1013229 przez jurada
Poszukaj w używanej odzieży. Tam na pewno znajdziesz kiece z takim materiałem.

U mnie 5w1 150zl; a 6w1 200zl.
Jak bylam w ciąży to R.byl za nfz a teraz mówi żeby wziac jej 6w1. Heh ZAKOCHANY CZY CO??? <3

Zaz gdyby faceci robili w domu minimum to... o mateńko nawet nie myślę jak pięknie przyklejałabym sie do podłogi :)

9 lata 2 miesiąc temu #1013243 przez jurada
Tak siedzę i mysle sobie o naszym forum ze fajnie ze tu Trafilam. Pamiętam jak mnie wspierałyście jak ta idiotka pani ginekolog skreśliła moja ciążę i oczekiwałyście wyniku USG czy jest juz zarodek czy niestety... Jak sie cieszyłyście razem ze mną ze jest wszystko ok.
Jak chwaliliśmy sie brzusiami tymi jeszcze niewidocznymi;)
Piękny czas razem spędziliśmy, kazda przed monitorem bądź ekranem telefonu ale zawsze razem:)
Mnóstwo wsparcia sobie okazywałyśmy i okazujemy do dzis.
Kazda miała jakies przygody, tylko Kas dluuugo nic nie dolegało:)
A teraz kazda z nas ma juz tego malucha obok i ta miłość bezwarunkową <3

Ciekawe co tam u malinki, mamy Frania?
No i u reszty naszych forumowiczek wrześniówek:)
Podziękowania: kasandra9

9 lata 2 miesiąc temu #1013248 przez pesq
Juradka ja tez często wspominam różne sytuacje z forum. W zyciu sie nie spodziewałam ze w Internecie znajdę tyle wsparcia. Te truskawki ;) czekanie na wizyty i relacje o obwodach glowek.. Tez myślałam o malince.

A w ogóle ostatnio przejrzałam teczkę z badaniami i wzruszyłam się jak zobaczyłam pomiar stopy 3 cm :P ehh. Czasem mi tego brakuje

9 lata 2 miesiąc temu #1013256 przez jurada
Pesq to działajcie za jakiś czas o braciszka dla Gagatki:)
My to juz koniec działań. Mamy dwójkę i starczy. Jeszcze się udało, ze para to juz w ogóle rewelacja:D

9 lata 2 miesiąc temu #1013276 przez Kasia888
Piękne Wasze dziewczynki :kiss: :laugh:
Powiem Wam, że ciężkie popołudnie za mną.
Mały cały czas marudził i płakał w zasadzie pierwszy raz nie wiedziałam o co mu chodzi, bo zwykle bolał go brzuch ale tu patrze brzuch mięciutki i niewzdęty, a tu ani na rączkach mu nie pasowało, ani w leżaczku, ani w łóżeczku, najedzony też był ech...
Dopiero go uspałam, ale też nie wiem na jak długo bo wcześniej go położyłam i potem się obudził... :huh:
A wczoraj tak ładnie przespał ponad 6h, zobaczymy co dziś przyniesie noc...

9 lata 2 miesiąc temu #1013320 przez jurada
Dzien dobry ;)

9 lata 2 miesiąc temu #1013321 przez asiekasiek
dzień dobry :-)

śliczne są wrzesnioweczki :-)

jejku mnie przewialo i prawy bark mnie boli ze nie mogę szyja skręcać :( tak to jest jak w bluzce na ramiączkach wybiega się wyrzucić śmieci czy też psu wodę zanieść :unsure:

fakt dużo przeżylysmy:D

wczoraj L. była maruda ale to może fakt przez szczepionkę...

9 lata 2 miesiąc temu #1013322 przez pesq
Kasia.. U mnie wczoraj to samo. Od 21 do 1:30 Lukasz próbował ja uśpić (on usypia zawsze) a ona darla sie tak ze ściany trzeszczały... Ręce nie cyc nie karuzela nie bujanie nie masakra naprawde. Gorączki nie miała brzuch tez ok. Padla ze zmęczenia płaczem in rykiem. Dziewczyny co to kurde jest?

9 lata 2 miesiąc temu #1013324 przez jurada
Dziewczyny mam pytanie.
Planuje dzis wyjść na jakies 2godziny i zostawić mleko dla Leny.

Czy mogę ściągać po każdym karmieniu i zlewać do jednego?
Gdzie to trzymać?
Mam wczorajsze z wieczora w lodowce to mogę to co ściągnę dzis ta wlać żeby uzbierać ze 100ml. Nie chce ściągać dużo na raz bo to cholerstwo tak sie rozbujalo ze hej i boje się ze ściąganie pogorszy sprawę i uropie sie w mleku

9 lata 2 miesiąc temu #1013328 przez asiekasiek
Jurada ja ściągam żeby mieć na porcje nie dolewalam jeszcze i nie wiem czy można....

a co do darcia u mnie teraz tez taka faza jest ale wcześniej i pada z wyczerpania. teraz zaczęła wrzeszczec bo leżała w wózku i wzięłam ja na ręce i ta od razu w sen... kurde to nie mogła zasnąć sama w wózku... :huh: lobuziara jedna...

9 lata 2 miesiąc temu #1013332 przez Kasia888
Dobrze Was mieć, tyle już razem przeżyłyśmy :P :cheer:
Woow czyli nie tylko ja tak mam, dobrze wiedzieć :laugh:
Pesq właśnie nie wiem od czego te nasze maluchy takie marudne czasem, szkoda że jeszcze są za małe i nie powiedzą co im dolega lub o co chodzi;)
Asiek właśnie może po szczepionce, tyle że Jasiek już trzy dni po ukłuciu, więc nie wiem... :huh:
Jurada z tego co się orientuje to nie można mieszać w jednej butelce, bo namnażają się bakterie.

9 lata 2 miesiąc temu #1013334 przez kasandra9
Tez czasem wspominam nasze poczatki, fajnie bylo:)) i caly czas jest :) zobaczcie, jeszcze miesiąc i będziemy miec 3-miesieczniaki!:)
Dziewczyny, te marudy to najpewniej po szczepionce - moja przez tydzień byla okropna plus ta gorączka:/ teraz po 20. Mamy kolejne szczepienia. Pneomokoki. I chyba rota- choc jeszcze mysle, czy robic.
Wczoraj chusta uratowala nam życie, spanie Piotrka i moje uszy. Jak któraś myśli o chuście ale sie waha to naprawde warto! Mowie to ja co jak w ciszy byłyśmy i byl temat to mowilam ze nie będę nosić:) godzina marudzenia(moze nie płaczu ale w stylu nic mi nie pasi zasnęłabym ale nie wiem jak), zamotanie, 15min wiergania o Malo nie wyszla, juz mialam rozwiązać, nagle cisza, Agat spi na dobre:)

9 lata 2 miesiąc temu #1013337 przez pesq
Moja nie miała jeszcze szczepienia wiec nie wiem po czym. W ogóle od tygodnia w nocy kupy niw robi rano najwcześniej kolo 11 i do tego czasu od ok 8 się prezyi płacz. Wstyd mi dziewczyny ale czasem mam ochotę uciec :( teraz na przykład...

Chusta kolkowa niestety podobnie jak elastyczna i tkana się nie spisaly :( wyrywa sie mala i tyle. Jedynie w nosidle jej odpowiada bo nie jest takie przylegające chyba ale to dopiero za pare miesięcy :( :(

Jurada mieszasz wyłącznie z dwóch odciagniec w takiej samej temp . Jak są np schlodzone w lodowce.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia