BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1013803 przez me.ch
Basiek super ze dzieciaczki Wasze w tym samym wieku :) bedzie sporo radosci :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mysia, uwielbiam to ubranko :) <3 maly tygrysek wedrowniczek:)

Kasia a ile ma wzrostu Jas?
W ogole dziewczyny, ile maja dlugosci Wasze szkraby? bo my tylko waga i waga, a co ze wzrostem? Kornleko jeszcze krotki ;p ale juz 13cm na plusie od urodzenia wiec chyba nie jest zle :)

Ach, musze uciekac bo wlasnie widze ze ktos tu na mnie zerka i jezykiem mieli :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1013817 przez Kasia888
Basiek, ale fajnie macie z siostrą dzieciaczki w tym samym wieku ;)
Mysia Kubuś jest niespokojny pewnie po szczepieniu, mój też tak miał przez kilka dni po szczepieniu, nawet do tygodnia, będzie dobrze ;)
Meszku tak piszemy tylko o wadze, bo nie wiem jak u Was ale u nas w przychodni to tylko ważą a nie mierzą.
Zmierzyłam go dziś sama od czubka głowy do stopy tak jak leżał i wyszło jakieś 64-65cm ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1013824 przez basiek149
hej :)
Mój synek też dzisiaj marudny, oj nawet bardzo marudny... jeszcze południa nie ma a ja mam dosyć. teraz niby zasnął ale zobaczymy ile ta jego drzemka potrwa...
ale jak śpi teraz to jest taki kochany hehe :) :) :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

I wrzucam zdjęcie łobuziaków - Kubusia z kuzynem :)

9 lata 1 miesiąc temu #1013837 przez asiekasiek
Basia śliczne zdjęcie i pamiątka właśnie :)

ja też mam z kolega Laury zrobione zdjęcie w sobotę. a kurde jeszcze taka znajoma urodziła córkę w październiku i będą we trójkę chodzić do tej samej klasy w przyszłości. imprezowalismy razem w przeszłości i będzie śmiesznie jak zakupmluja się i oni będą jeździć po klubach w przyszłości :) mój mąż kiedyś powiedział żeby córki nie podały się w mamy ;)

fajnie macie ze wasze dzieci będą mieć kuzynostwo w przyblizonym wieku... u nas jest tak najstarsza kuzynka L. ma 23 lata a najmłodszy 5 lat i tak raczej zostanie... :(

Mech śnilas mi się ze twój Kornel był u mnie w miejscowości bo przyjechał do rodziny bo wy w Anglii mieliście starać się o drugie dziecko ;) a później przyjechałas po niego.. a tak z innej beczki z jakiego potoshopa korzystasz? zainspirowałas mnie i tez tak będę robić co miesiąc ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1013838 przez asiekasiek
Kasia jaki zaciesz na macie chyba prezent trafiony ;)

ze wzrostem u nas jest 61-62 cm a miała 59 cm w chwili urodzenia.

Musia jaki Tiger czai się pod kocem :woohoo:

9 lata 1 miesiąc temu #1013841 przez me.ch
Kasia, wlasnie wiem, nie mierza, tu to nawet przy porodzie nnie zmierzyli, sama musialam dociekac i przymierzac kornela do reki a w domu mierzyc reke haha:) ja go mierze metrem krawieckim raz na jakis czas:) i wlasnie mamy z wczoraj wynik 58 (z 45cm) takze powoli doganiamy wiek korygowany chyba...poza tym zaczynam sie zastanawiac zeby mi proporcja sie nie rozlazla - waga na 3 mce a wzrost na poltora (a ciezko w sumie okreslic gdzie w tym wiekiem stoimy korygowany vs prawdziwy :D )

tak sie zastanawialam dzis bo zauwazylam ze kornel przy 58cm przerosl czesc ciuchow na 62 hah....a gruby jakos specjalnie nie jest, jak zwyczajne dziecko kilka faldek na raczkach i nozach ale bez szalu:) no głowe to ma spora, po tatusiu chyba :D wiec moze ona taka ciezka :D wyciagnelam juz czesc na 68 bo w sumei po kapieli np latwiej mi cos luzniejszego na niego zarzucic bo to bez stresu wchodzi, a tak jak np body z dl rekawem w "dobrym rozmiarze" to potem sie klei i cisnie a kornel szegolnie nie lubi sie ubierac po myciu - tak ogolnie to no problem i nawet zgina raczki i nozki ladnie we wspolpracy, a po kapieli to normalnie wsyzstko na odwrot wygina:)

Asiek, no widzisz praiwe pasuje hehe ;p z tmy ze jeszcze poczekamy do stycznia na drugie :D no i nie wiem czy kornel z tej przyczyny bedzie wyjezdzal :D
uzywam PS CS6, bo ja i foty w nim obrabiam i grafiki czynie takze ta wersja mi pasuje:) mozna tez darmowy program do edycji/grafiki GIMP wziac jesli nie potrzebujesz tego na codzien:)

Basiek przeslodkie sa Wasze chlopaki :))) a zly pewnie wlasnie po szczepieniu.. przejdzie szybko!

U nas druga porcja szczepien w srode.... :(

9 lata 1 miesiąc temu #1013857 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Nie mam kiedy Was poczytać, więc tylko się melduję, że żyjemy i mamy się dobrze, tylko troszkę marud się załącza i musimy tulać bez przerwy małego terrorystę ;)

Buziaki :*

9 lata 1 miesiąc temu #1013910 przez pesq
Ja tez tylko na chwile.

Basia Kuba poważny i dorosly przy kuzynie!

Agat ur. 3150 i 55 dzis 7 tyg. 4920 i 64 :blink: Nadal wysoka i chuda po niskich i grubych rodzicach :P i tez 62 po 2 tyg używania powoli pakuje szczególnie body bo ciężko w kroku zapiac i sie ściągają.

Byla polozna Agata przytyla tylko 110 w 10 dni :| dla dzieci kp sa inne normy ale mimo wszystko ciut malo. Odbija sie ten kryzys pewnie. No nic wpycham jej cyca ile wlezie teraz ;) eh śmieszne to raz 500 g w tydzień a raz 100 w 10 dni. Cale kp.

Przyszedł materac 180x200 :D czekamy jeszcze na ramę ale juz jest bosko - odmiana od 140 x200 ;) prawie cala szerokość sypialni :D

Dobranoc, Agatka na noc.
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1013911 przez glooria
..... ehhh smutno mi
..... moja kolezanka z pracy dziś zmarła
.... rak
.... brak słów

9 lata 1 miesiąc temu #1013921 przez jurada
Gloria wyrazy współczucia :(

9 lata 1 miesiąc temu #1013936 przez Zazanna
Hej :) Doczytalam w końcu, wybaczcie ale nie odniose sie, bo mam minutke dosłownie standardowo :)

Dzis Bartus zaczął lapac zabawki z karuzelki jak sie nad nim kręciła :woohoo: Taaaaakaaaa jestem dumna :woohoo:

9 lata 1 miesiąc temu #1013995 przez pesq
Gloria wspolczuje :(

Zaz brawoo! Agatka tez czasem lapie :).

Dziewczyny jakby Was z ćwiczeniami na brzuszku? Moja mala tego nienawidzi i dość slabo jej idzie :( martwię się.. Ale z drugiej strony przeciez w jakichś patologicznych rodzinach albo kiedyś nikt nic nie ćwiczyl i wszyscy glowy podnosimy...

Jejku u nas jest taki zwyczaj ze się zaprasza współpracowników na tzw. 'odwietki' - stol zastawiony i siedzą. I niestety wczoraj dzwonilam i przyjdą w czwartek. Oznacza to dzis zakupy a jutro i w czwartek caly dzień sprzątania i gotowania.. Masakra. W dodatku z kasa krucha. Ale nie ma wyjścia wszyscy tak robią tutaj :( :(

Alez sie bosko spalo na materacu 180 ooo dziewczyny! Az się nie chce bąbla do łóżeczka odstawiać ale tam monitor oddechu wiec staram się odsstawiac chociaż na pól nocy ;)

Padaaa wiec pozdrawiamy z balkonowego spacerku ;)
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014026 przez basiek149
Hej :)

Gloria współczuje... przykro :(

Zaz brawo dla Bartusia! super!
fajnie się obserwuje te nasze szkraby jak powolutku zaczynają się wszystkiego uczyć :)

Pesq Kubuś teraz coraz częściej leży na brzuszku. I ładnie już odwraca główkę o 90stopni i super podnosi główkę i potrafi ją troszkę utrzymać podniesioną.
Ale dobrze mówisz, że nie we wszystkich rodzinach to się ćwiczy bo nie wszystkie dzieci za tym przepadają a wszyscy sobie radzą teraz. Moja chrześnica (3 letnia) też nie chciała leżeć na brzuszku a nie ma z nią żadnego problemu. Wszystkiego i tak się nauczyła więc spokojnie :)

Basia Kuba poważny i dorosly przy kuzynie!

starszak hehe B) :)

My dzisiaj byliśmy na kolejnym szczepieniu. Mieliśmy 3 numerek na godzinę 14.00. Taa... zadnim weszliśmy do pediatry była 14.45, potem znowu się coś zablokowała kolejka do szczepienia i spędziliśmy dziś w przychodni 1,5h... wróciłam tak umęczona, że nie pytajcie. Kubuś też cały pobyt w przychodni był nerwowy, na szczepieniu się strasznie spłakał i w ogóle okropny dzień. Dobrze, że już się kończy... :)

I Kubus wazy dzis 5060g :)

9 lata 1 miesiąc temu #1014036 przez asiekasiek
cześć :)

Gloria rak to koszmar :( koleżanka zmarła w wieku 20 lat :( juz nie wspominam o innych bliskich :(

Basia no u mnie też syrena wyła w trakcie szczepienia...

Pesq kurde z ta głową tez schizuje bo moja jak położę to od razu jest wycie i przecież nie będę jej męczyć i od razu ja biorę. czasem bez wycia jest to wstrzymuje 30 s i przez ten czas troszkę pokręcił głową ale ile jest gderania przy tym ... dzisiaj przytrzymala tak z 5s na 90 stopni po czym padła na pyszczek i wielki ryk ze z 2 min musiałam ja uspokajać widocznie potlukla sobie :(!!

a dzisiaj Laura jest cały dzień senna musiałam wybudzac ja na posiłki. a i uszczelka od laktatora zepsuła się i jestem bez niego :( nocne jedzenie będzie przy cycu czego nie lubię bo musze pamiętać żeby nie zasnąć... ale już zamówiłam cześć i mam nadzieję że będzie we czwartek...

9 lata 1 miesiąc temu #1014069 przez pesq
Miłego dnia! :)

Ps. Strojnisia nienawidzi opasek :( tylko do zdjęcia i papa.. Jak ją przekonać?
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia