BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1014421 przez kasandra9
Hej dziewczynki! Bulysmy w Ciechanowie, wiec mam duże zaległości:)) Agatka ma sie dobtze- od "drugich urodzin" czyli 9.11 tak sie zmieniła! Patrzy sie, smieje sie, ogląda tv, przesypia 7h lub prawie:) yroche trudno mu się ogarnac, bo pranie i rozpakowywanie itp. Ale na pewno nadrobimy!:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1014422 przez kasandra9
Szkoda, ze te seanse raz w tyg i o 12:(
Ale na pewno sie wybiorę któregoś dnia!

9 lata 1 miesiąc temu #1014425 przez kasandra9
Pesq!!! Masz zebre przy wózku??? Aaaa tez chce:( moja tez nie lubi nic na glowie - ale ucze ja - zakładam, potem zdejmuje i za jakiś czas znowu, zeby się przyzwyczaiła. I jest progres:) takze próbuj, próbuj:)
Gloria, wspolczuje:((( wstrętny rak:((
Co do wzrostu - wyszlo mi dzis rano 62 i papierowa metrowka z brw;) nic dziwnego, skoro panna juz nosi 68 i to niektóre body musze lekko pociągać i naciągać do zapięcia...i leginsow nie podwijam..jak założyłam jej 62 to na długość ok ale jakies w pasie za krótkie i do wbijaly w brzuszek, takze ja juz kupuje 74 powoli. Taka Kruszyna:)

9 lata 1 miesiąc temu #1014426 przez asiekasiek
jakie Agatonki dwa śliczne:D

Kas to twoja bez smoczka w ogóle ? moja nie chciała tych z canpola a kupiłam dwa... wypluwala a dałam z lovi to przyssala się do niego ;) ale właśnie chcę kupić z mam bo mojej się robią krostki.

szukałam właśnie skoczków mam i w rossmanie super pharm i w smaku nie ma :angry:
Pesq ty w auchanie kupowalas? jaki model bo kurcze troszkę ich jest... z pudełko jakieś sterylizujace jest do nich ?

ja wczoraj byłam w pracy bo kasa za wczasy należy mi się :D ehh i prześledzialam tam długi czas. i za tudzież idę na imprezę z pracy :) tylko oczywiście nie będę pić :( bo karmie...

Kas dajesz oglądać tv !!! hehe u nas jak ostatnio byli znajomi z synkiem 3 miesięcznym to musieliśmy wyłączyć tv bo patrzył się :unsure: chciało mi się śmiać z tego... chyba ze ktoś coś wie ze to źle wpływa na rozwój...??

9 lata 1 miesiąc temu #1014428 przez kasandra9
Nasza za to tak jak kiedys pisałam lubi brzuszek i wyczynia na nim cuda - tak podnosi głowę, cala sie przesuwa niczym raczkowanie - wydaje mi sie ze przez częste kladzenie jej tak od poczatku tak sie wycwiczyla:)
Asiu, moze wlasnie to kwestia smoka? Najlepiej jej przytrzymać to ssie a tak to chwile i jej wylatuje choc niby chce..dlateho byla uczona:) jeszcze najlepiej jej idzie w samochodzie jak sie jej wetknie a ona kima i sobie ciumka:) a tak to jak tylko się ja ruszy Np na ręce to od razu jej wypada jakby go nie trzymala:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do tv- oczywiście, ze nie haha ale jak się z nią chodzi to zawiesza wzrok Malo jej galki nie wyjdą:P

9 lata 1 miesiąc temu #1014429 przez kasandra9
Asiek jak napisalas o pracy i kasie to od razu skojarzylo mi sie....czy Agatka dostanie torbe słodyczy ode mnie z pracy?:D?????!!!!!

9 lata 1 miesiąc temu #1014436 przez asiekasiek
Kas ja jej nie kladlam na brzuszek bo bałam się... i teraz mam ze czuje się jak wredna matka jak ja kładę a ona ryczy.

9 lata 1 miesiąc temu #1014443 przez Kasia888
Śliczne Wasze Agatki :cheer:

Kładźcie jak najczęściej na brzuchu to z czasem się przyzwyczają. Jasiek od małego leżał dużo na brzuszku ze względu na problemy brzuszkowe, bo to mu przynosiło ulgę, teraz akurat śpi sobie na brzuszku, bardzo lubi a mama ma chwilę dla siebie i zjedzenie śniadania ;)

Kas u mnie też temat chrzcin stanął w miejscu a taką miałyśmy mieć ładną datę :dry: przekładamy na następny rok: nie wiem styczeń, luty zobaczymy

Dziewczyny a głupie pytanie, jak wy rozpoznajecie, że ubranie jest już za małe? bo mam kilka na styk i nie wiem czy już mu nie zakładać czy jeszcze mogę.
Chodzi mi głównie o pajace np. jak się za bardzo zaciąga materiał przy prostowaniu nóżki to już za małe?

Aa i Jasiek non stop ślini sobie piąstki, to już powinnam mu wprowadzić smoka?

9 lata 1 miesiąc temu #1014444 przez basiek149
jej ale wasze maluszki rosną...:) my mierzyliśmy ostatnio Kubusia - no może z 3 dni temu i miał 58cm. A niby 56 jak się urodził z czym od początku się nie zgadzałam ale niech im będzie, chociaż nadal nie potrafię pojąć jak oni go w tym szpitalu zmierzyli ... Tak więc powolutku wbijamy się w ubranka 62 :)

co do leżenia na brzuszku to ja na początku w ogóle go nie kładłam na brzuch bo tak jak Asia się bałam. Dopiero po pewnym czasie zaczęłam go kłaść i teraz to jest chyba jego ulubiona pozycja :) czasami tylko się zbuntuje ale to naprawdę baaaardzo rzadko.

9 lata 1 miesiąc temu #1014447 przez asiekasiek
Kasiu jak ciągnie się za bardzo w stokach to ja już chowam takie pajace (chociaż nie powiem czasem włożę ostatni raz i do prania i pamiętam żeby włożyć do pudła. ) dzisiaj chciałam legginsy jeansowe włożyć rozm. 62 oczywiście już za małe i odłożyłam od razu.
kurcze zauważyłam że kaftanikow/bluzeczek nie mamy... dzisiaj ubrałam ja w kaftanik 62 i ma guziki rozszerzone jak widzi się u takich facetów z dużymi brzuchami jeszcze jej piwo dać do rączki... ;) u kurde musze pokupowac albo pierw poprawdzac co podpstawalam od koleżanek.

Kasia a nie dawalas smoka Jasiowi? to ja bym już nie dawała może żeby nie przyzwyczaić.
Pesq co do opasek moja tez nie jest ich wielka fanka;) ale właśnie może wkładać jak najczęściej to przyzwyczai się.

wczoraj wypiłam kieliszek wina :D i opilam się ;) dałam na noc jedzonko posciagalam na karmienia żeby dopiero rano dać dziecku i jejku ahhh aż swoje pragnienie ugasilam :)

9 lata 1 miesiąc temu #1014450 przez kasandra9
Ja uznaje za Male jesli body musze ciagnac, żeby zapiac:) z z krótkimi rekawami/nogawkami rzadko mamy problem ale staram sie zeby jej się nie wżynało w brzuszek i żeby nie bylo biodrówkami haha:)))

9 lata 1 miesiąc temu #1014453 przez glooria
Ale wasze dzieciaczki śliczne
I fajnie ze szybko rosną i mamusie zadowolone

Chyba powoli problemy brzuszkowe znikaja bo przestalyscie o tym pisac lub po prostu przyzwyczailyscie sie

Kas nieźle wam zaszli za skórę ze tak sie sprawa chrzcin opóźni

Basiek a co tam w twojej sprawie hmm? Karmisz jeszcze piersią?

U nas ok a co do lezenia na brzuszku to moja uwielbia spać w pewnym momencie nawet wolala na brzuchu bardziej niz na plecach

9 lata 1 miesiąc temu #1014461 przez basiek149
Glooria póki co jeszcze karmię cycem. Nie karmiłam tylko w noc po mammografii. Teraz z tymi wynikami idziemy we wtorek do lekarza i zobaczymy co on powie na to. A we wtorek mam urodziny więc mam nadzieję, że lekarz nie zepsuje mi humoru w mój dzień bo marny jego los :P

Kasia u nas w niektórych body mamy za krótkie rękawki więc tych już mu nie zakładam :) albo takich które ciężko mi dopiąć bo musiałabym nieźle je naciągnąć :) ale dopiero garstkę mam takich ubranek więc jeszcze nic nie muszę kupować. Zresztą mam jeszcze sporo ciuszków na rozm 62 i 68. na 72 kilka więc od tego rozmiaru już będzie trzeba po sklepach biegać :) Ale jeszcze siostra mi coś we wtorek wysłała bo dostała jakieś ciuszki od koleżanki więc czekamy na paczkę :)

Muszę w końcu jakieś zdjęcia przebrać i coś wywołać i zrobić Kubusiowi jego pierwszy album :) A przy okazji wpadł mi do głowy pomysł żeby, jak już przebieram te zdjęcia, wywołać również zdjęcia dla babć i też im porobić albumy. I na dzień babci będzie jak znalazł prezent :) A póki mam czas - bo Kubuś się pięknie buja w swoim bujaczku :) to porobię to teraz i na bieżąco już się będzie uzupełniać do stycznia :)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014478 przez asiekasiek
Basia ja właśnie dostałam taki album na zdjęcia wklejane i tez mam zamiar zrobić jej ale z całego roku :) na pierwszy rzut idzie zdjęcie mamy i taty trzy dni przed porodem i mam jeszcze zdjęcia z 3D i następnie dać zdjęcie od razu po porodzie i co miesiąc będę jej robić zdjęcia w dniu jej narodzin a między tymi zdjęciami zdjęcia z danego miesiąca ;) chyba dobrze objsnilam ;) fajna pamiątkę będzie miała moja królewna :D

9 lata 1 miesiąc temu #1014492 przez pesq
Kochane smoka mam nie ma w Auchan tam szukalam ale nie bylo. Ja dostałam w szkole rodzenia a tak to w necie.

Właśnie czapę jej zalozylam niech sie przyzwyczaja do czegos na glowie.

U mnie znowu meega rośnie na długość. 65 cm, 10 cm w 7,5 tyg.. Za to wazy tylko 5 kg.

I nadal nienawidzi leżenia na brzuchu i ledwo co te głowę. No nic. Wszystko w swoim czasie.

Chce mi się wina. Bardzo.

A wczoraj padlam po tej imprezie pracowej. Wszyscy padliśmy. Dwa dni robienia jedzenia i sprzątania eh. No ale trzeba.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia