- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja znów mam kryzys;) bo Agaton tak ładnie mi przesypial a teraz znów pobudki 2-3:/ i częstsze jedzenie. Fakt, ze wczoraj pojechaliśmy do Arkadii ale caly czas karminy co ok.3h plus minus i ogólnie na poczatku bylo ok ale pod koniec jak podjechalisny jeszcze do Auchan to juz nie pasowało w wózku mimo ze jeszcze mocno glodna nie byla...nie dala nawet nic zjeść - bylam wkurzona bo chocisz jeden dzien chciałam miec innych przyjemnosci niz stanie w garach no ale po powrocie jeszcze musialam bo od sniadania nic nie jedliśmy. Agaton wieczorem jakiś marudny...niby spiaca ale spać nie chce/nie moze...juz nie wiem co z nią robic. Wczoraj cale 2h w chuście no i jie powiem bo chwile sie wiercila itp ale zasnela i jak ja wyjęłam to zjadla troche i szybko zsnela ze jesCze kolo 23 ugotowalam ziemniaki do zupy na dzis...no ale ile mozna po całym dniu jwsCze chodzić bez sensu po mieszkaniu? Te 2h bo chciałam zeby porządnie zasnela potem i jakos czas do następnego jedzenia minął i żeby ryku nie bylo...chociaz na spokojnie na stojaco-chodzaco Bonda w tv obejrzeliśmy, tzn Piotrek siedział))
Juz marze zeby byla starsza i żeby ten czas szybko minal choc pewnie porem bedzie sie tęsknić za tym czasem niemowlęcym:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Śliczne Agatki i Laura jaka śliczne, te ciemne włoski
Co do książek ostatnio czytałam Sparksa ostatnią piosenkę, tak się złożyło w ciąży, że siostra podrzucała mi tylko książki tych autorów,
Mój Jasiek dziś wstał dziś rano po 4h zamiast po 6h i nawet nie był głodny tylko wstał sobie ot tak, położyłam go na brzuszek i poszłam dalej spać (wyrodna matka )
Asiek czekamy na zdjęcie Laurki dawno jej nie widziałyśmy i jesteśmy ciekawe jak się zmieniła i jak urosła
Powiem Wam że Jaś robi się coraz fajniejszy śmieje się już tak na głos, to duża różnica wszystkim się interesuje, odpowiada uśmiechem na prawie każdy uśmiech i cały czas patrzy się w oczy, najbardziej lubi leżeć w leżaczku i obserwować co się dzieje.
no i niestety coraz mniej śpi w dzień to może już z jedną drzemkę łapie a tak to cały czas aktywny.
Jedyne co go usypia to bujanie w wózku
Powiem Wam, że dopiero od niedawna tak naprawdę zaczęłam cieszyć się macierzyństwem
wcześniej za dużo się martwiłam brzuszkiem, oczkiem teraz wychodzimy na prostą a nawet jeśli Jaś ma gorszy dzień to potrafię już sobie z tym poradzić, poznaje go lepiej i łatwiej mi reagować w różnych styuacjach.
A widok z rana jego uśmiechu i poczucie, że mnie poznaje i potrzebuje bezcenny
To się rozpisałam
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Lenka boska :<3 jakie włoski , piękne zdjęcie z braciszkiem
Agatka , aaaa te oczyska ! Pesq, naprawdę ma magię w oczach
Zebrowa Agacia równie piękna
Wszystkie maluszki są naaaaaaj !
jeśli chodzi o smoczki , to myślę że każdą z nas zadowoliłby taki :
Załącznik nie został znaleziony
miłego dnia kochane ! ;***
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Kas Agacia jaka siłaczka super...
Któraś z was brala szczepienie 5w1???
Kurde my w środę mamy ale czytam w necie o tych szczepionkach i głupieje.
Podobno 5w1 bezpieczniejsza niż 6w1 bo nie zawiera rtęci a za chwile czytam ze kazda zawiera śladowe ilości i weź tu bądź mądry.
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Mysia słodziak ;*
Jurada hipnotajzing - idealnie pasuje my mieliśmy 5w1, bo pediatra je polecała. Mówiła, że są najbezpieczniejsze jeśli chodzi o układ nerwowy. Jaś po szczepieniu nie miał gorączki, nie był też w sumie bardziej marudny ani płaczliwy, spać też nie spał więcej. Ja już wolałam potem nie czytać o tych szczepieniach...zaufałam lekarce.
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Kasia, fajnie ze Jas sie tak rozwija no i ze juz mniej zmartwien i pewnie niedlugo zaczniemy sie martwic zeby sie te nasze pociechy nie rozbily o jakies meble bo bedziemy je gonic po domu jak zaczna sie przemieszczac :)
Mysia, slicznosci, no a smoczek bomba choc zaloze sie ze nawet jakby to mialo dzialac to Kornel by go wypluwal na czas krzykow haha, cwana istotka
Jurada, u nas bylo 5w1 bo w UK w sumie nie dali nam nawet innej opcji, mielismy juz dwie dawki i wydaje sie ze wszystko ok.
A Kornel, na szczescie wdal sie w mame i tate - my ponoc jako dzieci lubilismy spac i w nocy i w dzien (choc ja ponoc w pewnym momencie ostro to zredukowalam do pol godziny hah, wiec nic tylko czekac...) i poki co w dzien robi sobie nawet kilka drzemek, wprawdzie nie dlugasnych, ale na tyle ze wystarczy zeby sie ogarnac (choc ma dni ze nic nie spi tez, u nas chyba od pogody zalezy heh...).
No i w sumie, jest dosc samowystarczalny jak nie spi - lubi sie patrzec na karuzelki i inne zwisadla wiec czasem jak jest taka potrzeba to nawet moge go tak zostawic w jakims bezpiecznym miejscu i sie szybcikiem wykapac czy cos a on sobie lezy i patrzy i gada do tych miskow czy slonikow
No i zeby nie bylo ze to takie zlote dziecko heh, wczoraj tak jak mowilam, pochwalilam i nie dosc ze potem marudzil pol dnia to jeszcze w nocy postanowil ze wstanie tez no ale potem taki usmiech strzelil do mamusi ze jak tu nie kochac:D:D:D
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Ja już nie chwale się że ślicznie śpi, czy usypia sama. Nic nic nic
W nocy wstała o 12 ok dałam jej jeść zjadła i co oczy jak 5 zł więc wzięłam ją do łóżka i spałyśmy twarzą w twarz, ja cała ścierpnięta wstałam no bo kurde w jednej pozycji cały czas i czuwam żeby jej nie przygnieść...(Pesq mamy narożnik mniejszy od Twojego starego materaca... ) a i po godzinie przebudziłam się jak z nami leżała i myślę o fajnie przeniosę ją do łóżeczka... 10 minut w łóżeczku syrena zawyła, spoglądam na nią oczy otwarte i ryczy!! No to hop do łóżeczka i spała z nami do 6... mój kark plecy ubolewają i nie chce zasypiać sama, ale dziś pierniczę to wkładam do łóżeczka szumiś na fulla włączony postękała i śpi uffff..... bo tak to przy mnie spała a ja musiałam leżeć a jak wstawałam to ona od razu budziła się.
I nadal nie może zrobić kupy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Agata śliczne te zaproszenia ja muszę coś wymyślić w końcu... a nie chce mi się bo nie lubię wyprawiać imprez a to wbijamy na przyjęcie 6 grudnia do Katowic
Mysia oj chciałabym taki smoczek i Kaceprek śliczności słodko śpi
Jurada ja m miałam zwykłe szczepienia.
Wklejam zdjęcia mojej Księżniczki dziś kończy 2 MIESIĄCE !!!!
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Asiek piękna Laura. Na ostatnim zdjęciu to wyszła jakby miała z pól roku
Ps. Zdrabniacie jej imię? Jak tak to jak??
A wy pozostałe mamy jak mówicie do swoich dzieciatek?
Lena jest księżniczką dla męża a dla mnie jest gwiazdeczką. A jak mnie zezłości to jest Lenek Gienek.
Na Daniela mówię tygrysie:) tygrysku:)
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurde znowu musze zrobić selekcję w ubrankach jej dzisiaj próbowałam ale właśnie obudziła się i tyle było. a już nie wiem od kogo co dostałam i komu co mam oddać a ty o wszystko przez mamę!! bo jak dostałam od sióstr męża ubranka to nie chciałam ich wypakowywac bo widziałam ze są hmm stare w końcu jedne 11 lat leżały a drugie 7 i takie szorstkie one są i twarde. ale nie ona musiała być madrzejsza i wszystko wyprać powybierac i jak pytam się które ubranka są x a której y to ona nie wie... aaaaa to po ch**a ona się brała za przebieranie!!!!!! i teraz dala mi dwa razy roboty! !
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
My dzis mielismy usg bioderek z racji ulozenia posladkowego i niestety prawe bioderko jest zle ustawione
Buuuuuuuuuu
Na razie nic z tym nie robia musimy czekać do usg w 12 tyg i wtedy powiedz co i jak
To beda długie 6 tyg ....
Kurcze wasze juz po 8 tyg maja jejku czy moja jest najmlodsza?
Piękne dzieciaczki
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa