BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1015303 przez mysia5
a jak dam herbatkę to nie będzie płakał że jest głodny? :blush:
ja właśnie się tego obawiam... bo wcześniej nie miał kaszlu a teraz co jakiś czas słysze ze kaszle... lepiej jak pójdę jutro i go zbada... mam nadzieje ze nic poważnego mu nie będzie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1015308 przez Kasia888
Jasiek słodki jak śpi.
Dziewczyny padam, Jaś znowu płakał i płakał dopiero zasnął przed chwilą, a ostatnio tak go chwaliłam, że grzeczny, że sobie radzę :(
Lepiej nie chwalić, może ma skok rozwojowy, bo od dwóch dni właśnie taki się zrobił marudny i nic mu nie pasuje :(

Mysia pewnie sprawdź, będziesz spokojniejsza.
Jurada bo tak to jest z maluszkami nawet kaszelek czy katarek jest groźny.
Z pieluszek używam pampers 3
Jasiek ma ciemieniuchę, nie pisałam bo jakoś nie zwracałam na to uwagi myślałam, że skóra mu się łuszczy i tyle dopiero położna zwróciła uwagę, że te łuski trzeba smarować oliwką potem myć główkę i wyczesywać po kąpieli.
A któreś z Waszych maleństw jeszcze to ma? takie właśnie jakby żółte łuski na skórze głowy?

9 lata 1 miesiąc temu #1015310 przez jurada
U mnie zadziałało... Spróbuj raz tak zrobić. Jak pojdzie grzecznie spać to ok. A jak będzie ie wkurzać to dasz mm

9 lata 1 miesiąc temu #1015315 przez asiekasiek
Jurada tak tylko piersią karmie juz wtedy dałam mm bo nie miałam jak ściągnąć mleka a musiałam wyjść. w sumie zup nie jadłam w tamtym tygodniu i może dlatego hmm...

ale ma szczęście zrobiła po czopku. mała bo mała ale jest i taka gęsta. kurcze mam nadzieję że jej przetkalo ;)

Mysia właśnie odciagnelam pierwszy raz i polecam!!! od razu wyleciały a nie tak jak dmucham i dmucham i ledwo co wylaza spiki czy kozy :)

Kasia możliwe ze to skok bo tak wnika z tej strony co pesq wkleila kiedyś ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1015318 przez Kasia888
No właśnie to chyba ten skok, bo kupy dziś były nawet dwie więc ewentualność, że boli go brzuszek bo ma zaparcie mogłam odrzucić.
Asiek 5 dni bez kupy? dobrze, że już była ja już bym pewnie do tego czasu odwiedziła lekarza ze dwa razy :laugh:

9 lata 1 miesiąc temu #1015320 przez mysia5
Juradka, dziękuję. :kiss: Spróbuję :)

Asiu, ale to włączasz pod odkurzacz faktycznie? :)

Co do kupek.. przepraszam, może głupie pytanie ale jak teraz powinny wyglądać kupki? Takie trochę rzadsze nadal? Bo mój taką ma... i wiem czy jest dobrze czy coś z brzuszkiem nie tak... bo łapią go jeszcze bóle i ma twardy brzuszek, cały się napina i płacz...

9 lata 1 miesiąc temu #1015321 przez Kasia888
Dobrze Mysia że o to pytasz mój też ma rzadką kupę taką, że aż się wchłania w pieluszkę jak siku. I czasem się zastanawiam czy to ok, ael to chyba nie biegunka, bo jak biegunka to ta kupa chyba byłaby częściej niż raz góra dwa razy dziennie :blink:
A jak u Was?

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015328 przez pesq
Mysia u mnie po krwawieniu tez kilka dni bylo plamienie wiec spokojnie. Pierwze okresy takie sa.

Juradka jak mądrze mówisz o nocnym karmieniu. Ja jaram się kp i tak lubie mądrego posłuchać ;) Chociaż ostatnio w związku ze skokiem mała coś fika też przy cycu więc jej wpycham na siłe . A od kiedy śpimy razem to nawet nie wstaje w nocy tylko o 1 i o 5 cyc do buzi, 5 minut i spimy :)

My uzywamy dady ale wolalam pampersa. Dady 3. Po prostu mam biedre pod nosem. Kupa nie często wypływa chyba że jest wielka.. A co do kup - mala robi 2-4 dziennie i w nocy już nie. A niedawno robiła 12 ;) ;) U nas kupy zawsze są rzadkie, czasem z grudkami czasem nie - ale przy kp to normalne. Ciekawe jak u nas przybrała, w pt niby szczepienie.. chociaz nie wiem jak to bedzie bo dopiero co skonczyla miec katar ale czasami widze jakas koze w nosie. Ale koza to chyba nie katar już, co ? :P Niech lekarz oceni.

Kochane za tydzien mam obciazenie glukoza. Mam negatywne przeczucia. Zmierzylam wlasnie cukier i gorszy niz w ciazy. Prosze trzymajcie kciuki...

Asia co z tą kupa ? Boli ją brzuszek? Miewalas tak wczesniej?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1015329 przez Magdalena9t
Hejka :) :) ale cudowne wrześniówczątka tu widzę B) :kiss: :)
Moja Laura jest taka spokojna, cały czas je ,poleży w bujaczku,sama zaśnie, nie chce smoczka,jak daję jej zamiast kciuka. Kupy ładne robi,bączki też robi,nie ma z tym problemu,czasem wieczorem jest mardudzenie,i nad ranem. Ostatnie 2 noce sama byłam z dziećmi i ładnie udało je się ogarnąć.
Cieszę się,że córkę mam spokojną,bo Tomek to wariat, jak to kuzyn mówi,ma już ponad 2 lata a nie nauczył się chodzić(ciągle biega)
Przemywam jej buźkę przegotowaną wodą i krostki zniknęły, :) zaczyna sie łuszczyć skórka i ciemieniucha ale tak jak Kasia piszę,oliwkę stosujemy więc mamy pod kontrolą ;)

Juradka, na szczęście na mądrego lekarza trafiłaś ;) nie wiadomo czy coś się rozwinie z tego kaszelku czy nie,lepiej poczekać :) Dziecko musi być zdrowe!
My używamy dada i jestem zadowolona,nam żadne kupska nie uciekają,pampersy też są fajne,ale ja kupuję je tylko jak jest promocja :P

Pesq ile dajesz swojej Agatce mleka jak wychodzisz? znaczy ile odciągasz,żeby mąż dał.?

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015333 przez Magdalena9t
AAAAAAAAAAAAA PESQ !!!!! to kiedy będziesz mogła pokazać??bom ciekawa.
Ale super, wyjątkowo Was potraktowali ;) Pamiętaj o promocjach dla mnie :P ;)

Jak karmiłam Tomka to niecały rok nie miałam okresu,mam nadzieję,że teraz też tak będzie :)

Pesq będę trzymać kciuki;-)
Basiek spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe :kiss: Masz rację poszukaj innego lekarza,też niech oceni i się wypowie. Będzie dobrze ;)
Podziękowania: basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1015334 przez pesq

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Odciągam hm.. najlepiej by było 120 ale nie zawsze mi sie udaje wiec tyle ile moge. Czasem 70 czasem 90 czasem 120 - ile moge tyle jej da, jesli wypije raz troszke mniej to nic jej sie nie stanie tymbardziej że wracam i od razu na cyc nawet jesli jadła godzine wczesniej albo i mniej. :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015335 przez Magdalena9t
A to spoko,mam zamrożone 3 porcje mleka po160 ml. W poniedziałek wracam na pole dance, bo już wariuję w domu,a za jakieś 2 tygodnie z mamą do Ikei się wybieram,bez dzieci i męża. Dość siedzenia w domu :P
Jeszcze jakiś fitness by się przydał, albo Zaz podpowie co tam w domu ćwiczy ;) :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015359 przez jurada
Magda ty się tak nie chwal ze masz tak spokojna córcię bo niektóre z nas juz tego pożałowały :) ze pochwaliły dzieci na forum.

9 lata 1 miesiąc temu #1015360 przez asiekasiek
Mysia tak do odkurzacza i szybko i sprawnie poszło a nie tą nose frida ...

9 lata 1 miesiąc temu #1015440 przez basiek149
Hej :)
Co do pampersow my od poczatku uzywamy firmy Pampers i jestem mega zadowolona. Nie testowalam innych bo te nam sie sprawdzaja i nie ma co kombinowac. Odparzen brak, kupki zawsze w pampersie wiec czego chciec wiecej.

Pesq oczywiscie bedziemy trzymac kciuki za dobre wyniki :-*

Do mnie dzisiaj doszly zamowione zdjecia Kubusia i albumy :) tak wiec mialam zabawe z uzupelnianiem tych albumow. Mialam dac babcia po albumie na ich swieto ale ze TERAZ NA WEEKEND JADE DO RODZICOW jeea (swoja droga bylam tam ostatni raz na zeszloroczne swieta Bozego Narodzenia) tak wiec juz teraz dam album mojej mamie :) a tesciowa troche poczeka i dostanie na urodziny ;) bo ma na poczatku grudnia. A co do wyjazdu to tak sie ciesze, chyba bede tulic sciany ze szczescia jak swoj dawny pokoj zobacze i w ogole moj dooom :) przez cala ciaze nie ruszalam sie stad bo strach byl ale teraz w koncu mozna gdzies ruszyc w swiat (i nie myslec o cycku :pinch: ).
Co do zdjec to zamawialam przez neta w emipk foto. Jak cos to zdecydowanie polecam!!! Zdjecia swietnej jakosci, atrakcyjna cena - a ze zamawialam pietrwszy raz to dali mi jeszcze 60% znizki na cale zamowienie. No i mialam darmowa przesylke kurierska do domu :) tak wiec dla mnue rewelacja :)

Nic, uciekam spac bo niedlugo moj maly Smok sie obudzi na mleczko :) dobranoc :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia