BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1015176 przez pesq
Asienko pieczarki i cebule drobno lroisz i podsmażyć, jajka gotujesz wyjmujesz zoltka i mieszasz zoltka z cebulka i pieczarkami z odrobina śmietany lub majonezu. Ta papka faszerujesz bialka. Na wierzchu koperek. Co do serów ja pokroilam camembert (kolko pleśniowe) powbijałam wykalaczki, obok ser niebieski (np. Lazur) i kuleczki mozzarelli i takie zawijasy z zoltego. A możesz wędzony położyć czasem sa takie warkoczyki z serów. Fajny pomysl. Latwe i fajne sa tez krakersy posmarowane chrzanowym twarożkiem i odrobinka lososia i koperku na wierzchu.

Kropka nie widzę wiadomości może mi do spamu wrzucilo jutro z kompa sprawdzę.

Kas serio podobne oczy? Co tam pijesz?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1015178 przez pesq
Mysia ja mimo kp juz miałam okres bardzo intensywny 8 dni...

9 lata 1 miesiąc temu #1015186 przez jurada
Mysia ja ci nie powiem bo miesiączki nie miałam jeszcze. Choc od dwóch dni jakies plemienia mam, ale nie zaliczam tego jako @

9 lata 1 miesiąc temu #1015187 przez basiek149

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesq sliczne wy obie :)
I jakie smakolyki zaserwowalas. Nic dziwnego, ze az tyle osob do ciebie przyszlo :D sama chetnie wbilabym sie na takie jedzonko ;)

Mysia ja jeszcze nie dostalam okresu wiec nie powiem.
Podziękowania: pesq

9 lata 1 miesiąc temu #1015200 przez kasandra9
Pesqus, na Twoje je jak ta lala! Jak tak obok siebie jesteście:) ja pulam danio shake, stoi tam, bo mam tylko 2 ręce hihi jedna trzymala Agaci butle, druga Tel zeby fotę cyknąć:-) ale poza foto to piłyśmy jednocześnie:)))
U mnie byly ze 2-3 Okresy moim zdaniem... Z dość krótkimi odstępami:/ ale krwawienie ewidentnie miesiączkowe.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Basienko, to koniecznie do innego idź i czekamy na info!

9 lata 1 miesiąc temu #1015202 przez kropka 889
Kas dzięki. W piątek podjadę do pediatry -bo tylko wtedy przyjmuje i zobaczymy co dalej.
Mysia ja miałam ostatnio jednodniowe plamienie a tak to cisza

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015215 przez Kasia888
Śliczne zdjęcia maluszków jak zawsze ;) Mysia moja trwała tylko dwa dni jak się martwisz to idź do gina, uspokoisz się. Basiek wszystkiego naj, pewnie dowiesz się u innego lekarza. Pesq to miałaś imprezę ale tak to jest co kawałek ktoś przychodzi i odwiedza.Kas Jaś marudzi teraz zwykle wieczorem po kąpieli zje i potem się zaczyna kinderbal... Pomaga bujanie w wózku próbowałaś? Co do posiłków mój też nie zjada na raz 150, czasem zje 120 czasem 90-100. Karmimy się 7x na dobę. A teraz mój wieczorny terrorysta tak słodko sobie śpi obok mamy :-)

[/hide]
Załączniki:
Podziękowania: kasandra9

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015271 przez jurada
Hejka! My po lekarzu ale nie po szczepieniu.
Lena zaczęła pokasływać w gabinecie i p.doktor przełożyła szczepienie na za tydzień.

Ważymy. 5260g czyli 1180g wiecej niż jak miała 17dni.
Odrazu pytanie czym karmie?
Piersią.
Ojej to co w tych piersiach jest??? Hihi.

Kurde Lena od urodzenia używała pieluszek z Rossmanna babydream i 2dni temu połakomiłam sie na większe opakowanie. Bo normalnie kupowałam jej babydream 2ale 43sztuki (cale opakowanie zielone) za 18.99 w promocji za 15.99 rewelacyjne jak dla nas. a teraz wzięłam większe tez dwójki 66 sztuk za 24.99
I nie dość ze sa mniejsze od tych za 18.99 to nie maja tej siateczki co pochłania wilgoć i po jednej nocy ma odparzoną piposzke :/ a ja tak dbam od urodzenia o to żeby nie miała odparzeń i ciemieniuchy. No wiecej tych pieluch nie kupie. Dziadostwo!!!!
Dady tez zużyłam jedno opakowanie podwójne ( takie w kartonie ) ale tez wiecej nie kupie co z tego ze 156sztuk za 49.99 jak kupy bokiem wylatywały.

A wy mamusie jakich pieluszek używacie? Które Wam sie sprawdziły a które nadają sie na śmietnik?

9 lata 1 miesiąc temu #1015274 przez jurada
Kasia - śliczny Jaśko :)
Basiu- trzymam kciuki żebyś jednak nie musiała iść pod nóż. I masz racje zmień lekarza, lub chociaż zrób konsultacje u innego. Co dwie głowy to nie jedna...
Pesq- Kas ma racje. Agatka podobna do Ciebie jest :) A te jej oczy wymiatają. Bedzie was brać na te oczka:)
Kas - śliczna z Ciebie mamusia... Danio shake mmmm pycha jakby to powiedział D.

Ogólnie uważam ze wrześniowe dzieci najładniejsze:) i jedna październikowa kruszynka tez naj naj :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015278 przez mysia5
dziękuję kochane ;* u mnie dziś jest już 11 dzień :/ i tak naprawdę krwawienie miałam jakieś 5-6 dni a później tylko plamienie i tak do dziś... nie wiem czy powinnam dzwonić do ginekologa zapytać, czytałam na necie że nawet do 2 tygodni może być pierwszy okres po porodzie...

Pesq jakie pyszności miałaś :) mmm :cheer:

u nas zawsze po kąpieli pięknie zasypiał a od 3 dni jakoś nie ma na to ochoty i marudzi jeszcze jakieś 30 minut... :huh:
zjada około 120 przeważnie, choć czasami mniej ;) i karmimy mniej więcej co trzy godziny, chyba że śpi (co rzadko się zdarza już niestety :P) to wtedy jest dłuższa przerwa.

Kasiu, Jaś słodziutki :)

Juradka jak pięknie Lenka przybrała :) super mleczko masz :cheer:

Ja używam pieluszek pampers od samego początku i jestem zadowolona :) teraz już na trójki przechodzimy :)

co do ciemieniuchy, czy któreś maleństwo ma? bo cisza w tym temacie ;)

doświadczone mamusie, od kiedy maluchy przesypiają całe noce? :evil: :whistle:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015284 przez jurada
Mysia a karmisz piersia czy mm?

Bo jak mm to ja D. Po kolei eliminowałam nocne karmienia.
Jadł co 3godz. Zazwyczaj 21:00 ; 00:00 ; 3:00; 6:00 wiec dawałam mu o 21.00 i 00:00 mm a o 3:00 herbatkę, i o 6:00 mm.
Po jakimś tygodniu przestał mi sie budzic o 3.00 na ta herbatkę...

Tez bym chciała pospać ale dla dobra Leny karmię ja w nocy bo wtedy mleczko jest tłuściejsze a i na laktacje nocne karmienie dobrze wpływa...

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015289 przez asiekasiek
Kasia jaka czupryna u Jasia :D

Jurada ja używam dady, czasem wyleci kupa a czasem nie, koleżanka mówi że w pampersie też wylatują kupy więc być tu mądrym :pinch: :pinch:

u mnie ciemieniuchy ani widu ani słychu :) więc niech tak dalej będzie, ale za to 5 dzień brak kupy!!!!!! Kurcze kupiłam czopki glicerynowe dla dzieci i dałam pól, i poszła spać mam nadzieję że jak obudzi się to zobaczę wielką kupę, a niech nawet wypływa i wszystko zabrudzi ważne żeby była :whistle: :whistle: :whistle: :whistle: a i katar ma straszny :( no już trzy razy odciągałam tą nose fridą co o dupę rozbić ją :P i zadzwoniłam do siostry bo wiem że ona używała katarek czy faktycznie działa, bo miałam zamawiać i okazało się, że ma jeszcze więc przywiozła mi go. Więc wygotowany czeka jak coś na zwalczanie katarusa ;)

Mysia moja koleżanka po porodzie miała miesiąc takie plamienia, ale ona miała w sumie ma problem z tarczycą i wcześniej też miała problemy. Wiem, że chodziła do gina i różne tabletki przepisywał, aż po roku jakiś krążek zastosowała i chyba ok jest. No ale może taka uroda z Tobą, że musisz przeczekać, ale do lekarza nic nie stanie się jak pójdziesz

Pesq dzięki za przepisy, skorzystam z nich :D

Wkurza mnie ta subskrybucja, ciągle muszę pamiętać żeby wyłączyć!! Nosz cho*era jakbym chciała to włączyłabym sobie sama :angry: :angry: :angry:

9 lata 1 miesiąc temu #1015295 przez jurada
Asiek mnie tez to wkurza ale cóż...

A ty karmisz piersią i ona juz 5dni nie kupka???
Może coś zjadlas nie takiego...
U nas kupa przynajmniej raz dziennie jest taka duża a tak to jak pierdnie kto kleksy zostawia ten mój Lenek Gienek.

9 lata 1 miesiąc temu #1015298 przez mysia5
Juradka, karmię mm ale w nocy na szczęście nie co trzy godziny, tylko dwa razy ;) a zdarza się nawet raz ;)

Asiu, ja właśnie mam problemy z tarczycą i być może to przez to :/
mi katarek położna polecała i mówiła ze pod odkurzacz można, to prawda?
też muszę kupić bo u nas chyba też katar jest, albo nosek zatkany :( sama nie wiem, czuje się jak zła matka bo nie umiem określić co mu jest :( i jakiś kaszel się pojawił do tego... chciałam iść dzisiaj do lekarza ale akurat dziś lekarka ma wolne więc jutro idziemy... :(

9 lata 1 miesiąc temu #1015299 przez jurada
No to podawaj picie w nocy.

Mi przez kaszelek nie szczepili dzisiaj Leny i doktor kazała bacznie ją obserwować bo od kaszlu i katarku do zapalenia płuc nie daleko. Az się wystraszyłam jak to powiedziała.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia