BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1015442 przez kasandra9
Wow, Pesq, ale superrrr!!! Wczoraj Cie pytalam, ale czysty przypadek, bo nawet na forum nie wchodziłam i nie widzialam o takim newsie:) za to widziałam wczoraj Tule u koleżanki i fajna sprawa, juz mężowi obwieściłam, ze jak Agat będzie siedzaca to kupujemy:) chusta fajna, tyle ze dużo dluzej trwa zakładanie i bo. Wychodząc z samochodu troche lipa motać, tym bardziej, ze teraz kiepska pogoda i jeszcze kurtki i inne bajery utrudniajace
U nas uzywalysmy różnych pieluch i Agat nie miala żadnych odparzen. Chwilowo kończymy Dady 2 (choc mialam jyz nie otwierac) i juz mamy tez rozpakowane 3:) tylko sa dwa rodzaje i specjalnie te el3 kupilam inne i chyba fajniejsze:) miałyśmy i babydream i happy bella i pampersy jasne i pampersy pomarańczowe. Te pomarańczowe nam 2x kup wyplynela wiec nie polecam. Z Belli sa cienkie i chyba najslabsze byly. Pampersy jasne i Dady ten jeden rodzą sa ok:)
No i spania Agatexa nie bede chwalić zeby nie zapeszać...za to wczoraj byla grzeczna od rana i na spotkaniu z koleżankami i ich synami tez póki sie nie rozbeczała.. Nie wiem czy tak dużo atrakcji, na oewni tez triche brzuszek ja meczyl ..w efekcie po powrocie 2x kupę zrobila:) w ogóle ostanii robi codziennie:) i tez rzadko - dawno o sie jej nie zdarzyly takie wchlaniajace sie w pieluchę niczym siku ale moja ma jeszcze super kolor po 3 dawkach żelaza dziennie. .;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1015458 przez jurada
Hej!

Mysia i jak? Dałaś piciu?

9 lata 1 miesiąc temu #1015465 przez kasandra9
Dziewczynki, czy te które mają foteliki Maxi Cosi - macie adaptery do wózków czy one do niektorych wózków pasują bez adapterów?

9 lata 1 miesiąc temu #1015469 przez kasandra9
Dziewczynki karmiące mm tak mi się skojarzyło! Szczególnie jeśli są problemy z kupkami...dawajcie koniecznie pić wodę w ciągu dnia, chociaż kilka łyków, bo to naprawdę wspomga, przynajmniej Agatkę, bo zawsze jak akurat ma ochotę i więcej wypije, to murowana kupa tego dnia:)

9 lata 1 miesiąc temu #1015477 przez mysia5
Basiu mogłabyś podać więcej informacji, lub stronę gdzie można zamówić fotki do wywołania ? chętnie skorzystam :)
wymiary zdjęć też sama wybierałaś? :)

Juradka, nie próbowałam dziś w nocy bo mały jest tak marudny, nie wiem czy źle się czuje czy o co chodzi i już nie chciałam testować nic, po kąpieli poszedł spać po czym minęła godzina i koniec spania... dziś idę do lekarza zobaczymy co mi powie.
Ale na pewno spróbuję, dziękuję za radę :) :kiss:

Zgadzam się z Kas co do podawania picia przy mm :) u nas też to pomaga :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015495 przez pesq
hej:)

Asia ja z kupa nie pomoge bo u mnie odpukac jest ok, ciagle musztarda kilka razy dziennie ;) ale mysle ze moglo na to mm wplynac z prostego powodu - inaczej sie trawi niz mleko z piersi i takie miksy bywają problematyczne. Na pewno nie wplywa na to ilosc zup ;) ;) ;) . Ale dobrze ze troche poszlo moze teraz sie unormuje. Na przyszlosc polecam odciagnac i zamrozic swoje.

Kas tak jak Ci pisalam, tula i manduca i jeszcze bondolino - to nosidla ergonomiczne, wszystkie polecane ale niestety dopiero dzieciom siedzącym (chociaż! jak zapiszesz sie na grupe nosimy w tula to zobaczysz ze sa różne szkoły i czesc dziewczyn nosi wczesniej maluszki dokupując wkladke dla niemowlaka albo reczniczek pod pupe podkladajac.. co osoba to zdanie.) . Jezeli chodzi o manduce i bondolino to Ł. mówi że są też super, a żadne z nich nie jest gorsze ani lepsze, po prostu kwestia wygody i wyglądu.. każdemu co innego przypasuje. No wiadomo z wygladem bezkonkurencyjnie tula ;) dobrze by bylo gdybys miala okazje popszymierzać, a jeśli nie to tule moge śmiało polecić. Widziałaś zeberki ;) ? Ja właśnie zaraz pakuje Agatona w nosidło i idziemy w świat..

Kasia - u nas z jednej strony zaczela sie skórka łuszczyć.. ciemieniucha? Hm.. smarowac oliwka smaruje wiec nie wiem.

Dziewczyny wczoraj za radami Meszki i Agatki (?) kąpałam się z małą! Coś cudownego, była wniebowzięta! :) Łukasz mi ją na brzuch/piersi położył i tak sie pluskałyśmy :) :)

Wiecie co mam z nią ostatnio dwa problemy. Raz - wieczory to jakas masakra - od ok 19 do 23 płacze, uspokaja się na rękach, śmieje się, bawi a za chwile płacze znowu jakby coś jej się działo. Nic nie boli bo kupki ok, gorączki brak.. skok jak nic, ale masakra serio. Na noc zasypia dopiero jak jej się położy rękę na twarz i poprawia wypluwanego smoka.. macha główką w tą i spowrotem jakby nie mogla się ułożyć ehh.. gdyby nie to że śpi z nami to bym garbata była od siedzenia przy łóżeczku.. :dry: A poza tym się martwie :( A w dzień jest taka grzeczna.. Natomiast druga sprawa - mała rzuca się w dzień przy piersi. W nocy o 3 ostatnio tylko je elegancko a w dzień zaczyna ssać, puszcza, miele językiem, ssie, puszcza, a wieczorami do tego płacze jak opetana.. Wiec jej wciskałam cyce co godzine (wczesniej ok co 2 w dzien) bo myslalam ze malo wypila i glodna. Polozna powiedziala ze to jej zdaniem nietolerancja laktozy i odciagac pierwsza faze i dawac delikol (hahah jasne k... chyba delikol cos jej za to placi bo jak kupy nie mogla A. zrobic to tez nietolerancja.. czy oni nie znaja innych problemow tylko wszystko z brzuchem to nietolerancja?) ale w pewnym momencie zauwazylam odkladajac od niej piers że leje się normalnie strumień mleka.. pomyslalam ze ja chyba małą przekarmiam bo naprawde lało się że nie moglam zatrzymać. I dziś bede ją karmiła co 3-4 godziny jak bedzie glodna a nie na siłe i zobaczymy. Ale obstawiam że to to bo przed chwila sciagnelam 200 ml mleka :blink: :blink: :blink: w pn mialam problem z 60 ml... trzymajcie kciuki kochane.

9 lata 1 miesiąc temu #1015497 przez pesq
A tak spędzamy wieczory B) B) (swoją drogą wiecie co.. Łukasz codziennie od 16 siedzi z małą i się bawi, przewija, a jak zaczyna się histeria to ją uspokaja choćby 3 godziny.. masakra jakaś :D Wiedziałam że tak będzie ale przerósł moje oczekiwania <3 )

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1015512 przez glooria
Pesq moze faktycznie przekarmilas
Moja sie rzuca jak jest najedzona lub zle odbiła

Co do ciemieniuchy to kiedyś pisalam o szamponie allegro.pl/capasal-szampon-250-ml-luszcz...4zl-i5710628599.html
Polecam fakt cena powala ale wystarczy kropelka i oklad na 10 min i po tyg po problemie
W uk za darmo na receptę

Co do oduczania od nocnego karmienia to ja tez stosowalam to metode ale z wodą
Podawalam wode przez sen godzine lub pol przed pora karmienia po kilku dniach powinno dziecko przespać to karmienie
Mozna dac troche glukozy lub herbatki

9 lata 1 miesiąc temu #1015514 przez glooria
A i jeszcze chwala mustela bebe szampon
Tanszy ale ja nie stosowalam tylko kuzynki z pl

Ciemieniucha to rodzaj grzybicy skory wiec lepiej wyleczyć

9 lata 1 miesiąc temu #1015533 przez jurada
Pesq- fotka meeeeega!
Podziękowania: pesq

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015550 przez Kasia888
Pesq super fotka ;) i te oczka ach ;) :cheer:
Świetna sprawa z nosidłem :cheer: chustę sobie odpuściłam, bo odpukać Jasiek nie wymaga ciągłego noszenia, ale nosidło kto wie może się skusze jak nauczy się siadać.
p.s dobrze, że napisałaś o tym skoku rozwojowym, bo teraz jak zaczynają się jakieś gorsze, marudne dni to zwalam na to :P
z tym delicolem to też trzeba uważać, moja lekarka też go poleciła i mały mi po tym zaczął bardziej ulewać i mleko mu nie smakowało, więc odstawiłam.
właśnie Ci lekarze to tak taśmowo nie raz lecą z tymi problemami... :huh:
tak, tak woda pomaga na kupkę :)
Gloria dzięki za info o szamponie, jak po oliwce nie poprawi się to wtedy zamówie, jeszcze mam krem emolium czytałam, że po tym ładnie schodzi ciemieniucha.
Basiek super pamiątka i prezent taki albumam, a gdzie zdjęcia wywoływałaś? bo moja mama zażyczyła sobie na święta album ze zdjęciami Jasia i dodatkowo zdjęcie wnuczka w ramce, więc będzie trochę zabawy ;)
trzeba będzie wybrać najładniejsze zdjęcia, wybrać album, ramkę.
Ogólnie nie mogę doczekać się świąt, nasze pierwsze święta we 3 :woohoo:

9 lata 1 miesiąc temu #1015553 przez jurada
Pamiętam jak w pierwsze Boże Narodzenie z Danielem upadla na niego choinka. Nic mu nie było na szczęście. Tylko się zdziwił :huh: :huh:

9 lata 1 miesiąc temu #1015554 przez pesq
Kochane dzięęęęęęęęki !

A co do zdjeć - chcemy babciom i dziadkom zrobić kolaż na ściane ze zdjęć w antyramie - gdzie coś takiego można zrobić ? Pomozcie!!

9 lata 1 miesiąc temu #1015567 przez jurada
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie. I tam maja takie książki ze zdjęciami. Ja planuje kalendarze 2016 zrobić ze zdjęciami dzieciaków. Każdy miesiąc inne zdjęcie
na dzień babci i dziadka:)

9 lata 1 miesiąc temu #1015586 przez asiekasiek
ja dzisiaj spędziłam cały dzień z koleżanką. przyjechała do mnie z córeczka i tak leżałysmy wszystkie ;-)

Dzisiaj była kupa rano ale też gęsta... kurcze mam nadzieję że jutro zrobi tez... dzisiaj dałam jej wodę (wiem ze przy kp nie daje się ale kurde juz jestem sfrustrowana ) mam nadzieję że to coś przerzedzi...

Pesq no kurde właśnie nie wiem na co zwalić te kupy ale chyba to przez mm bo dzisiaj z koleżanką rozmawiałam i ona jak przechodziła na mm i kupiła nań pro 2 to jej zuzka tez miała problem z kupami i dopiero bebilon był ok. i teraz codziennie rano robie zapasy jakby z laktatorem coś mi się stało :P a musialabym wyjść ;) a ile trzyma się w zamrazalce pokarm ?? bo e lodówce czytałam ze do 5 dni a o zamrazalniku różnie... i co do rzucania się jak dziecko zasypia to mi od tygodnia tak robi. głowa rusza jak szalona krzyczy piszczy ( heh przypomniała mi się piosenka ruda tańczy jak szalona krzyczy piszczy to jest ona :P) wypluwa smoczek itp. heh nie wiem czemu.

Basia właśnie dawaj stronę wywołanie zdjęć :P ja też wcześniej w rossmanie ale teraz jak jestem w domu i raz na miesiąc pojadę do Krk to fajnie jak ktoś przywiezie te zdjęcia ;)

Kasia ja też nie mogę doczekać się świat :D

Gloria a od ilu miesięcy poilas woda w nocy dziewczyny???

jutro idę na dżampreze z pracy :D fakt nie będę piła bo karmie piersią ale samo wyjście wieczorem to wow :D:D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia