BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1015946 przez pesq
Jurada MASC PIECIERNIKOWA w Malo której aptece jest ale działa cuda! Nie daj sobie tylko wmówić zw tormentiol to to samo bo tormentiol ma kwas borowy niebezpieczny dla dzieci. Chyba tornentiolum jesli sie nie mylę nie ma. Biegnij do apteki albo wyślij R. Tylko sprawdźcie czy zamiennik jesli tej maści nie będzie nie ma kwasu w składzie. I zmieniaj pieluszki non stop i wietrznie.

K.. U nas poranki z reguły spoko ale i wczoraj i dzisiaj kupy nie ma i bieda. Koperku nawet lyka nie chce a nie będę codziennie czopka dawac..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1015951 przez agatagama
Juradka Jaś też przez chwilę miał odparzoną pupkę, sudocrem nic nie dawał. Spróbowałam maści ochronnej z chicco i po jednym zastsosowaniu wszystko zniknęło, także polecam :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015952 przez jurada
Pesq a może byc ta z ziaji? Wygooglowalam i taka mi wyskoczyła.

9 lata 1 miesiąc temu #1015953 przez glooria
Ja widze tekst nasza corka laura ma 27 dni hmmm

Za duzo nie pocieraj tego miejsca zeby nie pogorszyc
Ciepla woda i krem tak zeby się wchlonal
Grube warstwy nie pomogą bo pozniej próbujesz je zmyc i mocno pocierasz
Smaruj tak aby krem sie wchlonal

9 lata 1 miesiąc temu #1015954 przez me.ch
Juradka, moze inny krem sprobuj? Moze jej linomag nie pasuje? u nas np przy ziaji jesli pojawi sie nawet mini zaczerwienienie to schodzi po malym posmarowaniu, przy bepanthenie tez wiec jesli smarujesz grubo i nic to moze jej ten linomag nie pasi.
Z bardziej skomplikowanych rozwiazan - bratanek mial podobnie i musieli przejsc na pieluchy wielorazowe, dopiero wtedy przeszlo.
Jako ostatecznosc - moja siostra w dziecinstwie miala uczulenie na wlasny mocz, pamietam ze mama robila oklady z naparu z lisci orzecha chyba jakos.

Ja bym na Twoim miejscu zaczela od zmiany kremu, moze jak jakis inny "lagodny" nie pomoze to warto sprobowac sudocrem?

9 lata 1 miesiąc temu #1015955 przez kasandra9
Ja używam bepanthenu caly czas i teraz w sumie juz od dawna smaruje z raz dziennie, nic sie nie dzieje, wiec tez obstawiam ten linomag no i noze pieluchy jej nie pasują.

9 lata 1 miesiąc temu #1015957 przez jurada
Kupie ta maść i zobaczymy.
Od urodzenia używam linomagu i bylo ok. A zrobiło jej sie to od zmiany pieluch. Juz ich nie używam odkąd zobaczyłam co się dzieje. Wróciłam do tych starych co używała wczesniej. Nie wiem czemu to się tak posunęło. Zmieniam pieluszkę co godzinę praktycznie wietrze dupsko. Zobaczymy czy to pomoże. A jak nie to pozostanie do lekarza iść i niech pomoże.

Gloria - Laurę ma Asiek a ja mam Lenę :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015963 przez Kasia888
Dziewczyny od jakiej temperatury wkładać małego do śpiworka w wózku?
bo do tej pory ubierałam sweterek, kombinezon i przykrywałam kocykiem, ale dziś temperatura mocno spadła do 3 stopni, więc może już pora w śpiworek opatulać?

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015965 przez pesq
Masc pomogla nam w godzinę jak odparzyla sie raz wiec warto mieć w domu. Teraz bepanten bo jest bez cynku i leciutki a ziajka byla za ciezka.

Zauwazylam ze podkladanie raczek pod klatkę piersiową działa cuda. Postępy mojej beksy :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Podziękowania: jurada

9 lata 1 miesiąc temu #1015974 przez jurada
Pesq kupiłam.

9 lata 1 miesiąc temu #1015976 przez pesq
Daj znac jak. Grosze kosztuje wiec moze mnie nie zlinczujesz jak nie pomoze ;) ;)

Tymczasem walcząc ze skokiem rozwojowym... PS. jak odkrywam glowe to przykrywa spowrotem :P teraz to juz całą :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015979 przez Zazanna
Hej :)
Ja Was czytam na bieżąco, ale na telefonie, a nie lubie z niego pisać, bo mi często zjada posty wrrr...

U nas tez ostatnio placze o placze.. a rano śmieszki -ale tylko rano, ewentualnie w nocy heh. Niedospana chodze ;) I najgorsze, że on ciagle chce byc ze mna, nic zrobic nie mogę. Jak spi to staram sie ogarnąć dom i poćwiczyć i juz ma włączenie laptopa nie starcza czasu ehh.
No ale to nie będzie wiecznie trwać, wiec się nacieszam jego malutkowoscia <3

9 lata 1 miesiąc temu #1015980 przez pesq
Zaz podziwiam Twój optymizm, ja nie nacieszam się malutkowościa raczej tylko wk.wiam że ciągle płacze :blink: niech mi ktoś zwróci moją pogodną Agatonę! Kas oddawaj ;) :P
Podziękowania: kasandra9

9 lata 1 miesiąc temu #1015981 przez jurada
Pesq dam znać na pewno:)

Zaz miło że zajrzałaś do nas bo juz się zastanawiałam czy wsio ok.
Nawet miałam postanowione ze jak nie odezwiesz sie do niedzieli wieczór to będę smsa pisac czy oki:)

Pesq i ona tak lubi? U mnie Lena to odmieniec, woli byc przykryta niż tak otulona.

9 lata 1 miesiąc temu #1015983 przez pesq
Jurada ona nienawidziła tego ale od czasu skoku to jak tak jej zrobie sie w miare uspokaja :huh: :woohoo: :whistle: :whistle:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia