BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1016191 przez Kasia888
Dziewczyny to muszą być te skoki.
Zauważcie raz nasze dzieci są spokojne a potem przychodzą dni buntu ;)

Mysiu z brzuszkiem dużo lepiej choć chyba całkiem dobrze jeszcze nie jest, podaje sabsimplex czyli ten niemiecki odpowiednik espumisanu do każdego mleczka i probiotyk biogaia raz dziennie, byłaś u lekarza?
Mysiu a u Ciebie jak brzuszek maluszka
Mnie martwią te kupy niby są raz, dwa razy dziennie ale takie wodniste, wsiąknięte w pieluszke, jakby biegunkowe no i zdarza się, że zielone.
Na wszelki wypadek przejadę się na dniach do pediatry przynajmniej go zważą, uspokoje się i zapytam o ten brzuch.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1016192 przez kasandra9
Juradko, nie wszystkie zbuntowane;P
Haha, potem znów bedzie fajnie jak Wasze będą na fali a tylko moja znow zacznie dawać czadu;) póki co od czwartku jest w swojej swietnosci ❤
U nas kupy sa bardzo luźne, ciemnozielone, ale my bierzemy żelazo, wiec nie ma sie czym sugerować no i coraz częściej Agat robi 2x dziennie, tez szok. Je poza tym jak szalona - bije rekordy, nocne spanie tez rekord, wiec teraz ja chwilowo ciesze sie z macierzyństwa:)

9 lata 1 miesiąc temu #1016203 przez mysia5
Kasiu, u nas właśnie z brzuszkiem nie do końca do końca dobrze.. :( byłam u lekarza, mamy zmianę mleka (4 raz), teraz bebilon comfort :) i rrozmawiałam z dziewczyną, która tteż ma malutkie dziecko i była tragedia z brzuszkiem, ona jest położna i poleciła mi specjalny syrop, tylko niestety jest na receptę, do tego biogaia i jeszcze jeden syropek (jeśli zdarza ssię ulewanie) i u niej to ppołączenie zdziałało cuda. . Nie to dziecko :) cisza rradość i spokój. Wiec i ja będę próbować, tylko musze rreceptę ogarnąć ;)
u nas kkupki tez dość rzadkie ale nie na tyle aby wsiakaly ssię w pieluszki wiec dla ppewności, pewnie dobrze ppojechać do lekarza :) a kolor tez zielonkawy , zielono -żółty :)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016222 przez Kasia888
Ale się zdenerwowałam mąż pojechał rano zapisać Jasia do lekarza cała rejestratorka mu powiedziała, że oni nie zapisują na dzieci zdrowe, że najbliższe zapisy są w grudniu i zapisała go na dzieci chore o 17.30 :angry:
co to za polityka? czy to jest tak że zapisują na chore a przychodzi się na zdrowe? bo jak mój Jaś ma problem z brzuszkiem to nie pójdę z nim na dzieci chore, żeby się zaraził jakimś choróbskiem.
Mysia dobrze, że poszłaś do lekarza, może akurat to mleczko mu pomoże.

9 lata 1 miesiąc temu #1016228 przez Kasia888
Zapisałam go na jutro, nie wiem czy na dzieci zdrowe czy chore zamierzam z nim iść na dzieci zdrowe i tyle.

9 lata 1 miesiąc temu #1016230 przez kasandra9
Ten bebilon comfort podobno dobry, tez chcieliśmy go dorwać na poczatku jak sami kombinowalismy tylko ciężko go bylo dostać przez ta sytuacje z fabryka i pożarem. Ten syrop to pewnie Debridat na receptę:) u nas nie wiem czy pomagal bo rozbucy dużej nie bylo wg mnie...u nas espu 15 kropli przed każdym Am Am plus pepti plus dajemy jej kilka razy dziennie wody i kupy sa często gdzie i tak 3 dawki zelaza dziennie daje Agatce. Zdarzy sie cos z brzuszkiem i jakies pierdy ale nie ma co narzekać w porównaniu z tym co bylo

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016236 przez pesq
Dziewczyny, u mnie koszmar trwa. Nie poznaje Agaty, naprawde nie poznaje dziecka. Jeszcze tydzień temu tryb dnia - bawimy się, troszke pomarudzi (mało), śpi, leży, gaworzy, bawimy się, jemy x 9 na dobę, usypiamy, kupy 4 dziennie 1 w nocy i wszystko git. Od tygodnia 70% dnia to płacz wszystko źle, ewentualnie w nosidle albo na rękach ale nie odkładaj, troche się pobawi śmiejąc radośnie a nagle wycie, je niechętnie mimo że mleka mnóstwo, kupy są ze 2-3 do 15 a później do rana nie ma, ale najgorsze są noce.. W nocy Agatka cudownie spała, jadła o 1 i 5 ale nawet się nie budząc do końca, a teraz non stop macha główką, pluje smokiem i chce żeby jej rękę trzymać na twarzy i smoka poprawiać bo inaczej się denerwuje, pręży i koszmar jakiś. Wiec 3 noc całą trzymam rękę na buzi i poprawiam smoka. Je w nocy też byle jak... A później rano robi kupę i wszystko przez godzinę jest pięknie.

Dziś poprosiłam o położną o przyjście bo (szczepiliśmy w piątek na nfz) ma trochę opuchniete te miejsca, przykładamy sodę, mała nie miała gorączki ani nic ale pomyślałam że może by ją obejrzała. Powiedziała że nie ma żadnych odczynów, taka malutka opuchlizna jest ok jeśli nie zejdzie do piątku to zadzwonić do lekarza. Poza tym poleciła dawać picie w ciągu dnia, może to kwestia braku kupy w nocy.. I tu prośba o radę. Dziewczyny, jak dać dziecku pić skoro ona nie chce? Pluje na odległość. Słodzenie odpada. :( :(

Łukasz dziś zaspał do pracy przez te nocne balangi.

Jestem wykończona.

Gdzie moja Agatka ;( ;( ;( ;( :dry: :dry: :( :( :( :( :(

9 lata 1 miesiąc temu #1016240 przez Kasia888
Pesq spróbuj jej dać na głodnego przed cycem to picie, u mnie to działa.
Moim zdaniem może to reakcja na szczepionkę, Jaś po szczepionce przez tydzień był niespokojny i Kas też o tym pisała.

9 lata 1 miesiąc temu #1016242 przez basiek149
O kurcze Pesq :( trzymaj się dzielnie. Mam nadzieję, że raz dwa wróci Twoja grzeczna Agatka.
U mnie Kubuś z początku nie chciał pić z butelki czy to wody czy herbatki koperkowej. Próbował ale mu nie podchodziła i zaraz języczkiem wypychał butelkę z buzi i ani myślał dalej to pić. Ale każdego dnia chociaż troszeczkę mu próbowałam dawać i on poznawał nowy smak i powolutku zaczął nam wypijać.

U nas wczoraj tylko przez może godzinkę na wieczór miał zły humor i sam już nie wiedział co chce bo nic mu nie pasowało. Ale tak poza tym to złego słowa powiedzieć na niego nie mogę. W dodatku znowu dziś przespał nam 6h :) i to w takich godzinach jak wczoraj od 22.00 - 4.00. o 4.00 zjadł i dalej poszedł spać do swojego łóżeczka :)

9 lata 1 miesiąc temu #1016245 przez agatagama
biedna Pesq :* kurcze długo to już trwa... nie wiem co Ci poradzić. Dzieci nas na prawdę uczą cierpliwości...
u nas już wczoraj było super :) Jaś spał od 18 do 23.30 :) ale potem już pobudka co 3 h ;) dziś też bardzo grzeczny, pozwolił mi zrobić obiad i poodkurzać :) i wczoraj był 2 w historii dzień bez kupy, ale dziś już nadrobił :) dziwi mnie trochę to, że czasem nawet do 4 razy potrafi zrobić, a czasem 1. No ale chyba to normalne :)
Miłego dnia dziewczyny ! Zima już nadeszła, kombinezon zimowy czas wyjąć :)

9 lata 1 miesiąc temu #1016257 przez jurada
No wlasnie, moze to reakcja na szczepienie.
A próbowałaś jej dać pić z łyżeczki albo kubeczka?
Lena uwielbia pic z łyżeczki, troszkę sie zalewa ale podkładamy pieluszkę i jest ok.

Aaa i jak tylko jej położę pieluszkę o tak:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
to zaraz zasypia.

Aaaa ja wlasnie piekę ciacho z jabłkiem.
Asiek i co zrobilas krupnik na obiad? Bo mi cos mózg wczoraj nie działał i wsypałam 200g kaszy i kit taki ze dzis łycha stoi ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1016258 przez glooria
Mozesz podawac strzykawka tylko lej po wewnetrznej stronie policzka i zacznij od kilki ml np 5
No i próbuj butelka kiedys złapie smak i polubi
Ps woda tansza i zdrowsza od herbatek

Dacie rade dziewczyny .... kiedys przejdzie

A u nas pogoda do bani ... nienawidzę deszczu ... dodatkowo moja rodzinka chce przyjechać ... nie byloby problemu gdyby nie to ze ciagle im cos nie pasuje albo temu ten termin a temu ten .... noszzzz kulka sniezna :pinch: mniej klopotow mam z dziecmi niz z ich dziadkami

9 lata 1 miesiąc temu #1016264 przez asiekasiek
Kasia cóż za politykę tam mają... :blink: jak masz iść z dzieckiem zdrowym do tych co mają grypę ospę świnkę angine...

Pesq może spróbuj na lyzeczce wodę podawać.

Jurada u mnie też podczas zasypiania pilucha pod główkę jest :-) tak zrobiłam i jeszcze na dziś jest :-) to ja znowu za mało dałam kaszy ;-)

u mnie w nocy koszmar!!!!!!!!!! l. obudziła się o 1 ok podałam jej jeść i położyłam ja z nami w łóżeczku. po 4 razem z mężem wstalismy jak poparzeni bo l. znowu zaczęła wymachiwac rączkami i nie mogła złapać oddechu!!! jak nocke wcześniej. tym razem miała pełno spikow kolo noska. od razu ja wzięłam głową w dół na kolano i po plecach ja klepalam. nic nie dawało dalej się dusila mężowi ja dałam i on przejął a ja za katarek i odkurzacz odessalam jej spikow pełno. ale nadal ma problem z oddechem!!! Marcin klepal i klepal aż jej się odkasznelo!!! cała czerwona była i płakać zaczęła mocno:( przeżyliśmy chwile grozy :( zasnęła u męża na rękach i unormowalo się ale zdecydowaliśmy się jechać do szpitala dziecięcego. nawet do fotelika jej nie kladlam bo bałam się... ciągle sprawdzałam czy oddycha w drodze do szpitala. na szczęście okazało się ze ma ostry katar i zaczerwienienie gardelka. nic na plucka czy oskrzeliki nie poszło. mamy robić inhalacje i odciagac nosek i kropelki mamy dwa rodzaje. jejku ile najedlismy się strachu :( inhalator mam pożyczony od siostry ale dzisiaj juz zamówiłam swój i domowilam maseczkę dla niemowląt.

chyba dziejsza noc nie będę mogła zasnąć... :(

a u nas znowu brak kupy :( trzeci dzień i co znowu czopek... pani poleciła syropek na pezeczyszczenie na L... zobaczymy czy to pomoże. a zamiatala tak z łyżeczki ten syrop ze aż śmiałam się przy tym no bo słodziutki syropek :) wie co dobre ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1016270 przez jurada
Asiek ja to bym na zawal zeszła. A po wszystkim jakby złapała oddech to bym się popłakała :(

No i nie spałabym w nocy tylko czuwała. Współczuję Wam

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016271 przez mysia5
Kasiu , co za przychodnia :angry: jaja sobie robią po prostu :dry:
Kas, tak ten syropek... ale mówisz ze u Ciebie nie pomógł? Kurcze ;( to ja już nie wiem. . No ale spróbuję.
Ten bebilon jest ponoć dobry ale kilka dni dopiero go mam i szkoda ze jest tylko w puszkach 400 :/ większego nie ma. I fakt, jest trochę ciężko dostępny ale znalazłam dostępność na internecie gdzieś i dzisiaj kupiłam w rossmanie :)
Pesq, trzymam kciuki żeby Agaci przeszło :kiss: i cierpliwości dla Ciebie :kiss:
Asiu.. biedna :( ja też pewnie bym zawału dostała, a nasz maly tez ma katar i teraz się wystraszyłam jak przeczytałam :( ale dziś już katarek będę miała i mam nadzieje ze pomoże...
dobrze ze pojechaliście , mam nadzieję że już będzie dobrze :) ściskam ! :kiss:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia