BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1016564 przez Kasia888
Kas bardziej wodniste takie że większość jest w pieluszce i mniej na zewnątrz. I zielone, zielono-żółte. I pojawiają się pasemka śluzu. Kas zmartwiłam się bo po pepti zniknęły zaparcia to teraz pojawiły się takie biegunkowe kupki i na wadze mało przybrał :-( Asiek dokładnie jak nie zaparcia to biegunki ech... ciemieniuche zwalczylam ale sporo było smarowania i wyczesywania tych łusek teraz na wszelki wypadek smaruje oliwką żeby znowu to nie wróciło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1016571 przez Magdalena9t
Hej B) tylko o takich późnych porach mam czas na pisanie,jeśli nie padam na pysk ze zmęczenia..
Laura grzeczna dziewczynka,zaczyna mi całe noce przesypiać,woli ssać kciuka niż smoczka. Tomek za to łobuz, buntownik, ciężko mi z nim ostatnio :whistle:

Mysia Ty pytałaś o pneumokoki. My na nic nie szczepimy, Twoja znajoma dobrze gada,tutaj podsyłam Ci linka,poczytaj sobie ten artykuł i sama zdecyduj, jest fajnie wytłumaczone co to są pneumokoki, co zawiera szczepionka,jakie są niepożądane odczyny poszczepienne( Kas koniecznie przeczytaj)
dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/
dziecisawazne.pl/japonia-wstrzymuje-uzyc...ionek-na-pneumokoki/

9 lata 1 miesiąc temu #1016585 przez asiekasiek
Magda a jak tłumaczy z się z nie szczepienia? bo można karę zapłacić i to duża... wiec to nie jest tak hop siup ze powiem sobie nie szczepie. ..

9 lata 1 miesiąc temu #1016590 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Film super, tylko bardzo ovlegany a co za tym idzie duzo maluszków i jednak trochę te placze przeszkadzaly, bo kilka mamus nie raczylo wyjsc uapokoic dzieci mimo ze plakaly np 10 minut z rzedu i oczywiście inne zaczynaly wtedy plakac -.-'No ale to jjednorazowy przypadek, bo zazwyczaj jak idziemy to jest 5 osob na sali ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1016592 przez Zazanna
My pneumo nie robimy, ale to raczej przez T. bo on wlasnie mowi,ze nie trzeba i ze te koncerny itp. i ze ja przesadzam.. Bo sama pewnie bym zaszczepila, no ale ja sie na wszystko zgadzam co mi ktos mowi ze to dobre dla malego -.-' Lech wszystko dla niego :) Dobrze, że mnie T. stopuje :)

A kupki mieliamy w ladnym kolorze z odpowiedbim zapachem tylko wlasnie takie jakby ciut sluzowate.. czy one moga byc sluzowate po espumisanie?

A do kina chodzimy do tarasow :)

9 lata 1 miesiąc temu #1016615 przez jurada
Zaz, Kas, Kasia a może byśmy sie wybrały wspólnie do kina z maluszkami???

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016633 przez pesq
Hej.

Jest nadzieja ze skok mija ale to jakiś koszmar. Za to kupa na kwaśny zapach i ide dzis po delicol bo może nietolerancja laktozy. W ogóle z ta kupa raz jest raz nie ma raz boli ahh. Jejku myślałam ze nas te problemy brzuchowe ominą :( Kasia Agata wspolczuje wy dlugo sie z tym zmagacie a to koszmar. I w dodatku katar wrócił :/ .

Zaz jak takie kino wygląda? Dziecko w foteliku leży czy jak? Fajnie Wam ze wszystkie z wwawy ja bym juz dawno jwczala żeby się spotkać ;)

Do nas przyjechala teściowa wiec w końcu pozalatwiam sprawy.

Co do pneumo ja tez się boje nopow jak po każdym szczepieniu ale szczepie. Stron i artykułóww necie dużo każdy znajdzie cos na poparcie swoich teorii. Ja pracuje na uniwersytecie medycznym i temat ten przerabialam z kilkoma lekarzami w tym profesorem moim szefem i po rozmowach zdecydowałam - pneumo tak tak i jeszcze raz tak, rota nie. Nie sadze żeby znajomi lekarze i naukowcy tak mi doradzali bo placa im koncerny ;) . Ale każdy ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje i miejmy nadzieje ze kazda z naszych decyzji będzie dobra, i tych które szczepia i tych które nie.

Mam podły nastrój. Miłego dnia dziewczyny.
Podziękowania: kasandra9

9 lata 1 miesiąc temu #1016691 przez asiekasiek
Ja tak jak Pesq też jakbym mieszkała w W-wie to jeszcze w ciąży chciałabym spotkać się z wami i spotkania sobie robić z maluszkami :D

Pesq uszy do góry :D za 4-ry miesiące wiosna!!!! I spacerki cieplutkie :D

9 lata 1 miesiąc temu #1016695 przez Zazanna
Jurada ja chętnie :)

A wszystkie sie spotkamy razem juz właśnie jak bedzie cieplo :) Chyba, ze chcecie wcześniej to ja w każdej chwili :D

Powiedzcie czy po espumisanie kupa moze byc sluzowata ?

Malutek dal mi dzis posprzątać salon i umyc okno w nim :D -pospal po spacerku :woohoo:

9 lata 1 miesiąc temu #1016700 przez basiek149
Nie no spotkanie wiosną dla wrześnióweczek musi być obowiązkowo! :) tyle już się znamy B) :) ale to koniecznie musi być już cieplutko żeby każda ze spokojem mogła dotrzeć na miejsce :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1016705 przez pesq
Kochane na wiosnę obowiązkowo! Pamiętam ze z Zazkiem nawet patrzylysny gdzie jeszcze w ciąży :)

Basia skarbie pisz co i jak mocno trzymam kciuki.

Zaz nie wydaje mi się ze śluz po espumisanie bo u mnie tez się pojawił kilka dni temu dodatkowo kupa ma kwaśny zapach a espumisan od dawna bierzemy. Dzis zaczynamy delicol na to :/

Ja jutro glukoza. Trzymajcie :(
Podziękowania: basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1016718 przez asiekasiek
oj mam nadzieję że spotkamy się jakoś na wiosnę jak będzie cieplutko :-)

Zaz nie mam pojęcia co do tego śluzu :-(

Basia będzie dobrze :kiss: ja juz macal się na początku co jakiś czas sobie sprawdzam.

Pesq trzymamy kciukasy z Laura :-)

a my byliśmy u pediatry i powiedziała żeby nosek juz czysciutki i żeby już nie odciagac noska i inhalacji nie trzeba :-) a co do kupek podobno cały pokarm w jelitach wchłania się i widocznie mało jest żeby zrobić kupkę bo brzuszek mieciutki ma :-) wiec juz nie schizuje;-) hehe pewnie za kilka dni cis znowu wymysle :whistle:

9 lata 1 miesiąc temu #1016725 przez asiekasiek
zamawialiście zaproszenia na chrzest z allegro?? Możecie kogoś polecić ??

9 lata 1 miesiąc temu #1016727 przez mysia5
moim zdaniem ogólnie nie ma dobrej decyzji jeśli chodzi o te szczepienia, bo zaszczepimy maluszka a coś się stanie to będziemy mówić sobie "kurcze, mogłam nie szczepić" , a nie zrobimy szczepionki i maluch zachoruje to też będą wyrzuty sumienia że mogłyśmy szczepić... i takie błędne koło, tak i tak źle...

Fajnie macie że jesteście z jednego miasta :)
ja też jestem jak najbardziej za, za spotkaniem jak będzie ciepło :)

Basiu, trzymam kciuki na pewno będzie dobrze ! :kiss:

Pesq, trzymam kciuki za glukozę ! :)

Asiu, super że Laura już zdrowa :)
Asiu ja mogę polecić bardzo fajną kobietkę, cały czas byłam z nią w kontakcie i wszystko poprawiała jak ja chciałam :) tylko nie wiem czy akurat któryś wzór Ci się spodoba, ale mogę podać link :) i pokazać jakie my mieliśmy zaproszenia.

Kasiu, co do ciemieniuchy, powiedz mi wyczesywałaś na mokre włoski, suche, czy jak? i grzebieniem/szczotką? :)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1016730 przez mysia5
ja tutaj zamawiałam:
allegro.pl/tloczone-wytlaczane-zaproszen...ety-i5690956632.html
i kontakt ze sprzedającym naprawdę super :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia