BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1015738 przez jurada
My mamy wersalkę i ciężko byłoby zmieścić sie w trójkę a nawet czwórkę ( jakby D. w nocy przeszedł ) na takim łóżku. Dlatego ja śpię z L. u D. w pokoju. On ma tapczan wiec dużo miejsca mamy z L. A do łóżeczka jej nie klade z racji kp. Nie chciałoby mi sie tak wstawać. A tak to wyciągnę pierś i idę spać... ;) wygoda i tyle.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1015743 przez agatagama
no właśnie też zastanawiałam się czy nie spać razem z Jasiem. Ale on nie bardzo lubi jeść na leżąco, zresztą potem muszę wstać go odbić, żeby chociaż trochę mniej tych bąków miał, więc na jedno mi wyjdzie, czy wstanę i przejdę do pokoju obok, czy będę wstawać mimo, ze byśmy razem spali...

9 lata 1 miesiąc temu #1015745 przez kropka 889
Hej.
Jurada masz rację to nasze dziecko i to my decydujemy. Ja tez na początku słyszałam że inaczej powinnam trzymać, żeby nie spala z nami itd. Najpierw się denerwowalam a teraz wpuszczam jednym uchem drugim wypuszczam a robie swoje.
My mamy duże wyrko i spokojnie we 3 się mieścimy. Tez kp i wygodniej mi ja karmić w nocy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1015762 przez jurada
Kropka trzymam kciuki. Będzie dobrze:)

Słyszałam, że w nocy nie trzeba odbijać dzieci bo przez sen maluszek nie łyka powietrza tyle ile jak nie śpi.
My sie w nocy nie odbijamy i Lena nie ulewa ani nic. A w dzień zawsze odbijam bo ulewa jak tego nie zrobi i czekam na dwa beknięcia

9 lata 1 miesiąc temu #1015771 przez agatagama
Kropka też trzymam mocno kciuki ;*
Juradka ja też nie odbijałam i też nie ulewał, ale on się tak męczy z tymi bączkami, że w nocy też zaczęłam go odbijać, żeby chociaż trochę miał mniej tego powietrza w brzuszku...

9 lata 1 miesiąc temu #1015775 przez asiekasiek
Kropką trzymaj się z Zuzia będzie dobrze !

Ją też nie odbijam w nocy bo przeważnie usypia podczas karmienia ;)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015783 przez pesq
Hej kochane

Juradka cudownie napisałaś :) najcudowniej ! I pieknie wygladacie

Asia ja skrycie dumna z Ciebie z tym kp ;) :P :P ;) Chociaż tak jak mówimy każdy niech sobie robi co chce, ale mimo wszystko Ty jako jedyna mówiłaś że nie chcesz karmić piersią a tu prosze.. I to bezproblemowo! :)

Kropka mocno trzymam kciuki..

Jurada/Agata my od kiedy mamy materac 180 śpimy w 3 i ja nie wstaje w nocy (Boże jaka ulga) wcale, a mała wcale się nie budzi :blink: to znaczy je ale przez sen i nie odbijam jej bo pije zupełnie inaczej niż w dzień.. spokojnie, łagodnie więc nie tykam - zje z zamkniętymi oczkami i śpi dalej i ja też śpie :) Ale na Twoim miejscu Agatko też pewnie bym odbijała.. tylko czy mu się w nocy odbija?

My dzis po szczepieniu, braliśmy na nfz + recepta na pneumokoki za dwa tygodnie. Mała zapłakała tylko troche. A w ogóle taka akcja że pojechaliśmy razem (Łukasz wzial urlop bo sprawy z kościołem, ja musiałam do lekarza i do pzu w sprawie stłuczki, poza tym sama bym na to pierwsze szczepienie nie pojechała) zapomnieliśmy karty szczepień i pielęgniarka - to niech pan jedzie po kartę na co Łukasz - jedź ja zostanę (bo wiedział że ja się stresuje) no i pojechałam, wracam a on mówi na korytarzu że niedowierzały że jak to ojciec został i w dodatku umiał rozebrać i zabawić dziecko... serio to takie dziwne ? :blink: :blink: Ale jedna rzecz mnie martwi... mała przybrała 160 w 11 dni - kurde no, lekarka mówi żeby nie przeżywać i ważne są miesięczne przyrosty natomiast położna nosem kręciła. Coś burczała że tyle to w tydzień i że mleko słabe (jak można takie bzdury gadać... gdyby ktoś nie miał pojęcia o kp to by od razu przeszedł na mieszankę bo by się przestraszył.. masakra - nie umniejszając dziewczynom na mm chodzi mi o osoby które chcą karmić piersią a nasłuchają się głupot o słabym mleku itd.. ;) ) no nic, wazymy się za 10 dni na pneumokokach ponownie.

Asia cukrzyce mam za tydzień. W sensie badanie. Mam nadzieje że nie cukrzyce ;) heh ale kto tam wie... glukometr dobrze nie wróży :(

Ciekawe jak tam dziś wieczór z moją ksiezniczką... Aż się boje.
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 1 miesiąc temu #1015799 przez kropka 889
Dzięki dziewczyny. Mam nadzieje ze będzie dobrze. Okaże się po następnym badaniu czyli w następny piatek
Moja rybka sobie spi a ja dostałam kolorowanki dla dorosłych (chyba Pesq miała takie przed ciążą ) i idę trochę pokolorowac :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015832 przez glooria
Pesq faktycznie jakos tak bez litosci mowia i odrazu na matkę zwalaja
Ehhhh
Po drugie to juz nie noworodki i beda coraz mniej przybierać więc o co chodzi
Jakby mialy np kilo na miesiac to w na roczek pronad 15 to moja emilka ma ponad dwa latka i nie wazy tyle
Durne babsko

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015833 przez asiekasiek
Dzięki Pesq ja też nie spodziewalam się po sobie ;-) karmienie piersią jakoś dla mnie nie jest czymś wspaniałym jak na blogach czytalam itp ale wygodniej jest karmić KP ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1015841 przez jurada
Dzien dobry:)
Miłego dnia Wam życzę mamuśki :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015853 przez agatagama
dzień dobry :)
Pesq, tak, odbija mu się też, mimo, że je spokojnie :)
pochwalę się...wczoraj zaliczyliśmy 30 kolegi :) wytańcowaliśmy się za cały rok przerwy :D a Jasiu grzecznie spał pod okiem babci :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015861 przez pesq
Boże u nas impreza trwa. Nie dość że humorki (skok?), to mała po szczepieniu (bez gorączki i niczego ale pewnie też wplywa na nastrój) i nie robiła kupki co prawda tylko od wczoraj ale dziś już tak płakała i się zanosiła że dałam kawalek czopka glicerynowego (dla dorosłych ale odkroiłam kawałeczek) i zrobiła mega mega rzadką ... teraz spi albo płacze i spi (usypia na rękach) także super. Łukasz miał iść na koncert ale zostaje z nami dziś, dzięki Bogu.

9 lata 1 miesiąc temu #1015863 przez asiekasiek
Dzień dobry :)

Pesq ją dzisiaj też dalam czołową bo znowu nie ma kupy :( mam nadzieję że pójdzie gładko.
Agata super że wybawilas się jactez wtanczylam się ale wolalabym wyjść zmezem i z nim pobawic się :)
A we wtorek mam zamiar już jechać do lekarza niech poradzi coś na te kupy i katar. Pojechalabym w poniedziałek Ale wtedy przyjmują dzieci chore więc wolę nie narażać Laura

9 lata 1 miesiąc temu #1015871 przez me.ch
Hej dziewczyny,

Jurada, pięknie powiedziane!
Asiek, ja się łącze z Pesq w dumie i trochę zazdroszczę ogólnie dziewczynom które KP tej łatwości przygotowania posiłku:)

Pesq, super ze kąpiel Wam się spodobała:))

Ja dziś tylko na szybko bo zaraz wychodzimy, udało.mi się Was nocą doczytac ale usnelam :)
Ostatnio napisałam Wam ogromny post no o zjadlo cholerstwo, Więc się obraziłam (znów) na forum - jego mechanizmy tylko oczywiście - i poszłam bo Kornelio wolał:)

U nas ogólnie ok, chyba te ostatnie wybryki to właśnie bunt był bo wydaje się być over póki co, wczoraj mieliśmy max na Łapanie a dziś z rana chichotek taki :)

Lecę bo łosoś się spali:)
Podziękowania: asiekasiek

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia