- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
Jurada masz rację to nasze dziecko i to my decydujemy. Ja tez na początku słyszałam że inaczej powinnam trzymać, żeby nie spala z nami itd. Najpierw się denerwowalam a teraz wpuszczam jednym uchem drugim wypuszczam a robie swoje.
My mamy duże wyrko i spokojnie we 3 się mieścimy. Tez kp i wygodniej mi ja karmić w nocy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Słyszałam, że w nocy nie trzeba odbijać dzieci bo przez sen maluszek nie łyka powietrza tyle ile jak nie śpi.
My sie w nocy nie odbijamy i Lena nie ulewa ani nic. A w dzień zawsze odbijam bo ulewa jak tego nie zrobi i czekam na dwa beknięcia
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Juradka ja też nie odbijałam i też nie ulewał, ale on się tak męczy z tymi bączkami, że w nocy też zaczęłam go odbijać, żeby chociaż trochę miał mniej tego powietrza w brzuszku...
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Ją też nie odbijam w nocy bo przeważnie usypia podczas karmienia
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Juradka cudownie napisałaś najcudowniej ! I pieknie wygladacie
Asia ja skrycie dumna z Ciebie z tym kp Chociaż tak jak mówimy każdy niech sobie robi co chce, ale mimo wszystko Ty jako jedyna mówiłaś że nie chcesz karmić piersią a tu prosze.. I to bezproblemowo!
Kropka mocno trzymam kciuki..
Jurada/Agata my od kiedy mamy materac 180 śpimy w 3 i ja nie wstaje w nocy (Boże jaka ulga) wcale, a mała wcale się nie budzi to znaczy je ale przez sen i nie odbijam jej bo pije zupełnie inaczej niż w dzień.. spokojnie, łagodnie więc nie tykam - zje z zamkniętymi oczkami i śpi dalej i ja też śpie Ale na Twoim miejscu Agatko też pewnie bym odbijała.. tylko czy mu się w nocy odbija?
My dzis po szczepieniu, braliśmy na nfz + recepta na pneumokoki za dwa tygodnie. Mała zapłakała tylko troche. A w ogóle taka akcja że pojechaliśmy razem (Łukasz wzial urlop bo sprawy z kościołem, ja musiałam do lekarza i do pzu w sprawie stłuczki, poza tym sama bym na to pierwsze szczepienie nie pojechała) zapomnieliśmy karty szczepień i pielęgniarka - to niech pan jedzie po kartę na co Łukasz - jedź ja zostanę (bo wiedział że ja się stresuje) no i pojechałam, wracam a on mówi na korytarzu że niedowierzały że jak to ojciec został i w dodatku umiał rozebrać i zabawić dziecko... serio to takie dziwne ? Ale jedna rzecz mnie martwi... mała przybrała 160 w 11 dni - kurde no, lekarka mówi żeby nie przeżywać i ważne są miesięczne przyrosty natomiast położna nosem kręciła. Coś burczała że tyle to w tydzień i że mleko słabe (jak można takie bzdury gadać... gdyby ktoś nie miał pojęcia o kp to by od razu przeszedł na mieszankę bo by się przestraszył.. masakra - nie umniejszając dziewczynom na mm chodzi mi o osoby które chcą karmić piersią a nasłuchają się głupot o słabym mleku itd.. ) no nic, wazymy się za 10 dni na pneumokokach ponownie.
Asia cukrzyce mam za tydzień. W sensie badanie. Mam nadzieje że nie cukrzyce heh ale kto tam wie... glukometr dobrze nie wróży
Ciekawe jak tam dziś wieczór z moją ksiezniczką... Aż się boje.
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
Moja rybka sobie spi a ja dostałam kolorowanki dla dorosłych (chyba Pesq miała takie przed ciążą ) i idę trochę pokolorowac
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Ehhhh
Po drugie to juz nie noworodki i beda coraz mniej przybierać więc o co chodzi
Jakby mialy np kilo na miesiac to w na roczek pronad 15 to moja emilka ma ponad dwa latka i nie wazy tyle
Durne babsko
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Miłego dnia Wam życzę mamuśki
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pesq, tak, odbija mu się też, mimo, że je spokojnie
pochwalę się...wczoraj zaliczyliśmy 30 kolegi wytańcowaliśmy się za cały rok przerwy a Jasiu grzecznie spał pod okiem babci
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq ją dzisiaj też dalam czołową bo znowu nie ma kupy mam nadzieję że pójdzie gładko.
Agata super że wybawilas się jactez wtanczylam się ale wolalabym wyjść zmezem i z nim pobawic się
A we wtorek mam zamiar już jechać do lekarza niech poradzi coś na te kupy i katar. Pojechalabym w poniedziałek Ale wtedy przyjmują dzieci chore więc wolę nie narażać Laura
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Jurada, pięknie powiedziane!
Asiek, ja się łącze z Pesq w dumie i trochę zazdroszczę ogólnie dziewczynom które KP tej łatwości przygotowania posiłku:)
Pesq, super ze kąpiel Wam się spodobała:))
Ja dziś tylko na szybko bo zaraz wychodzimy, udało.mi się Was nocą doczytac ale usnelam
Ostatnio napisałam Wam ogromny post no o zjadlo cholerstwo, Więc się obraziłam (znów) na forum - jego mechanizmy tylko oczywiście - i poszłam bo Kornelio wolał
U nas ogólnie ok, chyba te ostatnie wybryki to właśnie bunt był bo wydaje się być over póki co, wczoraj mieliśmy max na Łapanie a dziś z rana chichotek taki
Lecę bo łosoś się spali:)