- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ps. Asiek nie wiem chyba 4 miechy sie trzyma w zamrazarce.. roznie piszą. W lodowce ja czytalam 12 h !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
a probujesz ja ułożyć sobie na piersi żeby była wtulona w ciebie i poprzytulaj ja kocykiem i pieluszka kolo twarzyczki u mnie pomaga
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
podsyłam stronkę www.empikfoto.pl/#login
ja wzięłam zdjęcia 10x15 ale te premium. Moja siostra wywoływała standard i mówił, że była zadowolona. Ale ja ich nie widziałam i wolałam wywołać te premium. I tak jak mówiłam jestem baaaardzo zadowolona
a teraz z tego co widzę do niedzieli też na ich stronie jest rabat na odbitki -65% i te w standardzie i te premium (przy wywołaniu min.100szt). Musicie sobie popatrzeć co was tam interesuje
a albumy zamówiłam takie:
allegro.pl/piekny-album-na-zdjecia-dziec...x15-i5569779042.html
dwa dla siebie i po jednym dla babć.
i też są piękne
Ja mam już albumy gotowe. Jutro zabieram pierwszy dla mojej mamy
Ale się cieszę na ten wyjazd. Niech ta noc szybko mija i z rana wyjeżdżamyyyy
Pesq zdjęcie rewelacja zwariowani rodzice i opanowana Agatka ha ha super pamiątka nic tylko wywołać w dużym formacie i powiesić nad łóżkiem
Asiek udanej imprezki jutro!
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tu o przechowywaniu mleka www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przech...anie-mleka-mamy.html
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Wydaje mi sie ze 5dni w lodowce to długo bo takie mleko jest niepasteryzowane i sie szybko psuje. U mnie takie sklepowe w kartonie po 5dniach juz skwaszone sie robi...
No ale jak widac co opinia to inna.
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Od godziny 16-17 marudzi, rzuca główka na wszystkie strony, nic mu nie pasuje, smoka co chwile wypluwa... jak zaśnie to na 10 minut i budzi się z krzykiem i tak w kółko nie wiem co się dzieje... serce pęka jak on płacze i nie wiadomo czego chce.
Skoki rozwojowe ... ??
Basiu, dziękuję piękny album ! udanego weekendu
Aska, baw się dobrze na imprezie
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Ale czasami po skokach czy chorobie dziecko sie przestawialo wiec jak juz bylo zdrowe to wtedy tym sposobem wracalismy na przespane noce
Przy kp nie stosowalam bo ciagle slyszalam ze mleczko najlepsze z nocy wiec dzielnie wstawalam do czasu az same zrezygnowaly
Teraz przy trojce wiecej spie niz przy milenie
Co do przechowywania mleczka to ja trzymam max 2 godz w tem pokojowej
48 w lodowce
I 3 mce w zamrzalniku
Po odmrozeniu max 12 godz tz wyciagam z zamrazalnika i rozpuszczam w lodowce
To moije ustalenia ktorych sie trzymam bo co osoba to opinia
Zresztą te najczesciej sie powtarzaly
Ps uwazajcie na polki w zamrazalniku nie kladzcie np swiezego miesa na woreczki z mlekiem zeby nie odtajalo
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Pesq nam Jasiu też tak robił, ale przeczytałam w książce język niemowląt, że jak dziecko rzuca tak główką na prawo i lewo tzn, że jest zmęczone. U nas wieczory był takie same (i czasem dalej są) jeśli nie położymy Jasia w porę spać. Wtedy jest pobudzony, ale zmęczony, nie może zasnąć i się rzuca. Wtedy tylko spokojne noszenie na rękach i mówienie cały czas ciiiiiiiiiii pomaga. Tak, żeby się wyciszył na maxa. I dopiero hop do łóżeczka. Teraz staram się go położyć jak tylko zobaczę, że ziewnie, lub widzę, że jest zmęczony. Nawet jeśli jest jeszcze wcześnie, to robię mu drzemki jak tylko potrzebuje w łóżeczku. U nas to działa. A zdjęcie suuuuuper !
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tez czytałam ta książkę i byłam nią zafascynowana ale zdałam sobie sprawę z jednego mając w domu 7latka.
Kiedy będę tulić i lulać moje dziecko? Jak nie będzie chciało, bo stwierdzi ze jest za dorosłe???
Uwielbiam z nią spać i patrzeć jak zasypia dzięki temu ze jestem blisko i że słyszy mój głos jak jej śpiewam na dobranoc.
Szlak mnie trafia jak płacze i nie wiem o co chodzi i złoszczę sie ale jaką czuje dumę jak uda sie ja uspokoić
Wiem ze kp to uwiązanie, ale nie po to walczyłam tyle czasu o laktacje żeby teraz karmić ją wedle planu i przetrzymywać jak jest glodna. I tak nie jest tak jak u Was ze je co 3-4 godziny. Lena je co dwie a czasem częściej ale co tam... Te jej piękne granatowe oczęta wpatrzone we mnie i to jak głaszczę cycusia i wydaje przy tym błogie pojękiwania <3 Wtedy wiem, że zrobiłam najlepszą rzecz na świecie... ( dzieki Pesq)
W nosie mam dobre rady innych na temat wychowywania.
To moje dziecko i koniec.
To ze mną będzie spało w łóżku a nie z ciotka czy babka. Daniel tez spal ze mną i jakos moje małżeństwo nie ucierpiało przez te 7lat.
Gadanie typu" robicie błąd, ze spicie osobno Ty z L. a R z D." No przepraszam ale ja rodzicom, teściom czy wujostwu do łóżka nie wchodzę i nie pytam nawet z kim śpią.
Tak samo jak ktos mi mówi" jak ty ja trzymasz?" "trzymaj główkę" " nie bujaj" " nie bierz na ręce" nosz kur*a jak nie teraz to kiedy???
Male dzieci rosną szybko. Ja juz widzę po D. jak go odprowadzam do szkoły. Krzyknie tylko cześć mamo! I juz go nie ma. A gdzie buziak itp? Nie ma, bo on juz jest za dorosły i wstyd tak przy kolegach. W domu podejdzie sie przytulić ale jak nikogo nie ma i nikt nie widzi. I patrzeć tylko jak z L. Bedzie tak samo... Choc mam nadzieje ze może jednak inaczej bo to dziewczynka.
Wow ale sie rozpisałam...
Pozdrawiamy i my
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Dla mnie przydatne były tylko informacje o zachowaniu malucha, tzn, o czym świadczą ruchy rączek, nóżek, ciała, itp. Bo to rzeczywiście się sprawdza i trochę ułatwia zrozumienie jego potrzeb
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
A ile zdjęć włożyłaś do 1 albumu? bo się zastanawiam czy ze 30 czy więcej. Jesteś zadowolona z jakości zdjęć?
Bo rok temu bawiłam się we wklejanie zdjęć i pamiętam ile z tym było zabawy, więc wolałabym w tym roku kupić normalny do wkładania.
Jurada fajnie to napisałaś, aż się wzruszyłam.
A co do macierzyństwa można posłuchać rad innych ale my najlepiej wiemy czego nasze dziecko potrzebuje i jak mamy się nim zajmować.
Lenka śliczna i mama też
Pesq może Twoja Agatka ma marudne dni?
Dziewczyny Jaś ostatnio raz zjadł o 22, a potem dopiero o 6
przespał całą noc, to pierwsza taka noc
ale nie będę go jeszcze chwalić, bo wiecie jak to jest z tym chwaleniem
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jurada jakie ślicznotki a to że śpicie razem to jest wasza sprawa ja wolę jednak spać osobno ale to z tego względu że mamy jedno łóżko ale łóżeczko mam przy samym łóżku więc koło siebie mam córeczkę w nocy:) a ja uwielbiam się w nią wtulać z tym gadaniem jak noszę itp to u mnie też tak jest
Moim zdaniem każdy wychowuje swoje dzieci jak chce jak ktoś chce spać to niech śpi z dzieckiem, to ten ktoś będzie miał problem w odzwyczajeniu dziecka. jeżeli ktoś chce dać dziecku smoczek to niech też daje, później rodzice będą mieli problem i jest się świadomym tego. jak ktoś nie chce karmić piersią to niech nie karmi i już (heh chyba że jak ja jakiś ewenement, że udało mi się karmić i już trzeci miesiąc będzie ) nie lubię jak mi ktoś narzuca swoje idee
Kasia tak tak lepiej się nie chwalić
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa