BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1015872 przez jurada
Aaaa u nas tez cos na rzeczy jest.
Lena śpi po 15minut i budzi sie z wielkim płaczem. I non stop chce ssać pierś. Smokiem pluje, na rękach i w huśtawce płacze a o samotnym leżeniu i gaworzeniu można zapomnieć! Szlak mnie trafia! Aż się boje wieczoru, choć gorzej być nie może!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1015892 przez pesq
Łeb mi pęka.

9 lata 1 miesiąc temu #1015911 przez jurada
Jejku od tego cyckowania cały dzień bolą mnie brodawki :/ czuje sie jakbym dopiero co uczyła sie przystawiać dziecko. Mloda sie rzuca ciągnie za brodawkę ze masakra...

Dzis zafundowałam jej kąpiel z mamusia:) Boże 20minut spokoju... Tak patrzyła na mnie i przytulała sie do piersi. Ale jak juz R. ja zabrał idę mnie to ryk. Także tylko się namydliłam, spłukałam i wyskoczyłam z wody jak poparzona.

9 lata 1 miesiąc temu #1015915 przez asiekasiek
Dzięki dziewczynki że jesteście dumne że mnie ;) jeszcze ani moja mama mnie i siostry nie karmiła piersią i siostra też chłopaków nie karmiła ;) a i mama jeszcze mówi że dalabym w końcu mm no bo L. Co ma w tym moim mleku dobrego :dry: ...

A co do humorkow waszych dzieciaczkow to i ją dolaczam się. Była dzisiaj taką marca że szok ledwo 10 minut spala i dalej była senna a nie chciała spać...

To i ją muszę zafundowac nam taką kąpiel :-)

9 lata 1 miesiąc temu #1015917 przez pesq
U nas kapiel tez pomogla.. Na dwadzieścia minut. Wybaczcie ale muszę. Kurwa mac czuje sie jakby mi dziecko podmienili, jakbym na nowo uczyla sie macierzyństwa. Piaty dzien makabra. A jeszcze kupy od rana nie ma, Boze Boze. :( dziewczyny kiedy będzie lepiej? W jakim wieku te maluchy trochę się uspokajają?

Chce moja Agatkę z przed tygodnia :(

9 lata 1 miesiąc temu #1015918 przez pesq
Jurada może ona wkurza sie de mleko jej leci bo nie glodna? U mnie tak bylo wiesz ciągle ja przystawiałam bo myślałam ze glodna jak miałam kryzys a ona przejedzona temu tak się rzucala :| ale rozumiem ze u Ciebie tylko to ja uspokaja wiec i tak zazdroszczę bo u mnie nic.. Ehh

Asiek chociaż nie słuchaj tych gadam mamy. Jurada i Asia i inne zainteresowane poczytajcie se bloga hafija.pl o karmieniu piersią :)

Mam wrażenie ze po porodach Malo nas tu zostalo co? Heh kilka z nas tylko pisze regularnie. Wiadomo Malo czasu i temu tak zreszta sama wiem ze pare dni przerwy i ciężko nadrobić forum.. Ale lidziun sabiny ritki czy asiulka dawno nie widziałam a to aktywne dziewczyny byly. O Zaz tez nie często pisze :( absolutnie niw mam pretensji tylko tak z nostalgia sie zale;)

9 lata 1 miesiąc temu #1015921 przez glooria
Pesq ja rok he he
A tak na serio to u mnie starsze sobie same jedzenie z lodowki wyciagaja wiec ja nie musze latac jaki im cos sie chce ..... bedzie dobrze za kilka lat zatesknisz
Ps tylko wystarczy lodowke zapełnić :whistle:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015922 przez glooria
Pesq pamietasz ten bat :evil:
Moze wyciagnij go i postrasz nasze mamuski niech sie odezwa
:laugh:

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015924 przez jurada
Oki Pesq o tym samym pomyślałam jak zaczęła się wyrywać. Po kąpieli tylko ciumknęła i padla. Ufff!

Hehehe ale sie uśmiałam. Ona taka dzis zmęczona i w ogóle oczka takie ze żal patrzeć i R. do niej podszedł i chciał ja zagadać a ona odwróciła sie..
ale wytłumaczyłam mu ze ona chce się wyciszyć i tyle...

9 lata 1 miesiąc temu #1015926 przez pesq
Gloria podziwiam ze przy trojce nasz dla nas czas i bardzo się cieszę! :)

Juradka hehh u nas jest tak ze Lukasz polowe czasu tuli przewija uspokaja polowe ja (jak jest w domu nie w pracy) a w tygodniu nawet więcej po południu żeby nadrobić dzień bo bardzo mu zalezy żeby młoda tak samo jego 'znala' jak mnie. Ale wiadomo karmie tylko ja i jakos sie tak się utarlo ze ja z nią zasypiam bo wcześnie chodzę spac a Lukasz sobie film ogląda czy gra, a dzis ja poszłam Voice of Poland oglądać a on bardzo chetnie sir z nią polozyl i masakra.. Histeria. A przychodzę klade na nią rękę i spokojniejsza.. Ale widziałam jak mu się przykro zrobilo i poszłam stamtąd. Bardzo chce i bardzo mu zalezy nie zamierzam mu tego odbierać ale nie powiem jak ona tam placze to mam ochotę iść i uspokoić :/

Kurde nadal kupy brak. Chce juz żeby sana chodzila do lodówki nie podoba mi się ten okres niemowlęcy. Niby fajnie jak jest radosna ale co z tego skoro zaraz płacz. Ehhh

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1015930 przez glooria
Ty masz czas dla siebie jak wychodzisz ja jak klade dzieci spać i jak juz spia to jeszcze chwiilke siedze i slucham jak dziewczyny oddychaja tak rowno i spokojnie i napawam sie chwilą .....resetuje moj mózg :)

Jurada a u ciebie chyba suwaczek zablokowal sie hmm?

9 lata 1 miesiąc temu #1015933 przez Kasia888
Hej dziewczynki,
U mnie też dziś dzień maruda,a jeszcze miałam gości i mały był niespokojny w rezultacie nie mogłam posiedzieć z gośćmi tyle ile bym chciała :huh:
Dopiero uspałam go w wózku :P
Padam spać- sprzątanie, przygotowywanie jedzenia, zajmowanie maluszkiem, stwierdzam, że po porodzie stałam się wielozadaniowa :cheer:

dobranoc ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1015937 przez jurada

glooria napisał:
Jurada a u ciebie chyba suwaczek zablokowal sie hmm?

Ja widzę ze 1 miesiąc i 24dni.
A ty?

9 lata 1 miesiąc temu #1015938 przez kasandra9
Heh widzę ze u nas na zmianę;) u jednych spokoj i cisza to inne mamuśki nie wiedza jak sie nazywają:)))) u mnie tymczasowo bajki od 3dni jest super! Ciekawe jak długo bo w czw pneumo szczepienie:/ To musza btc te skoki jak nic bo jak to wyjaśnić? :)

9 lata 1 miesiąc temu #1015945 przez jurada
Dziewczyny ratujcie sfrustrowaną matkę!!!

Pisałam wam o odparzanej piposzcze Lenki. Jejku jest gorzej. Miała odparzone tylko wargi sromowe większe a teraz juz uda i pupa. I krosty sie pojawiły. Kurna przewijam ja bardzo często, smaruje llinonagiem grubo. Wietrze. Teraz np. Śpi na podkładzie z rozpiętą pielucha. Nie używam juz tych chusteczek nawilżonych tylko ciepła wodę.

Jak jej pomóc? Na 100% jak robi siusiu to ja to piecze. Aaaaa płakać mi sie chce!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia