- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jurada, jak słodko Lenka z Danielem wyglądają razem:) slodziaki no i jak elegancko
Magda, co do palca i smoczka - wiem ze jest milion opinii i każda się nawzajem wyklucza. Moja teściowa (logopeda dla przypomnienia) mówiła właśnie wczoraj ze smoczek jest lepszy od kciuka dlatego że jest miękki a palec ma kostki więc większe ryzyko jest przy palcu jeśli chodzi o wady zgryzu (może powodować odkształcenia na podniebieniu). Jednak z tego co rozumiem, tak naprawdę to wszystko dopiero tam zaczyna twardniec (podniebienie) dopiero około 2 go roku życia. Także nam powiedziała jak jej mówiłam że Kornel odnalazł kciuki, żeby lepiej się nie przyzwyczail, bo smoczek można łatwiej później wyeliminować niż palce (w końcu palców się nie schowa czy wyrzuci). Ile w tym wszystkim racji jeszcze nie wiem, ale ja jestem za smoczkiem
A u nas dziewczyny szok. Kornel, owszem już od jakiegoś czasu śpi ładnie (odpukac! Pewnie Jak go pochwalę publicznie to nam zrobi rabat w nocy..) i regularnie w miarę chodzi spać (późno, bo mąż późno z pracy wraca, ale zawsze między 22-23 Kornel jest już na noc w łóżku). Ale dziś to już przeszedł samego siebie i spał od 22:30 do 8:00! A co najlepsze, jak on tak się wyspi to z rana nie ma nawet ryku tylko się do nas uśmiecha z tego przewijaka:) w dzień owszem, jak tylko zglodnieje to taki alarm włącza że sąsiedzi trzy domy dalej wiedzą że jest głodny, ale z rana sobie trochę zamarza żeby nas obudzić a potem sobie leży i patrzy na sloniki na karuzelce i się śmieje, HAH:)
Teraz jak Kubuś, patrzy i się cieszy z zabawek;) cały chodzi normalnie rękami i nogami biegnie aż
Miłej niedzieli kochane!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Juradko jestem, tylko (pewnie jak każda) miewam takie dni że czytam a nie mam weny/siły odpisywać. Lenka ma mega bujna czupryne! Nie przeciera jej sie? Agat też taką miała na początku ale wypadły a teraz odrastają
Zaz Bartuś śmieszny na tym zdjęciu Ciekawe jakby Agaton na takim wyszła
Magda 7 kilo woooo Konkretna babka ! Z dwa kilo większa od tej mojej cwaniary
Meszka ja myślę że to jest ewidentny wielki plus mleka modyfikowanego - dzieci zaczynają konkretnie spać. Moja niestety nadal pobudka 1 i 5 ale odkąd śpi z nami (heh.. po kupnie materaca 180x200 skapitulowaliśmy - nie chce mi się wstawać, przynosić na karmienie, odkładać i co chwile wstawać do łóżeczka bo jęczy sama :/ więc łóżeczko służy za podstawę do przewijaka + śpi w nim w dzień i czasami odkładamy na pierwszą faze snu np. 21-1 )
A u nas już po tej imprezie pracowej - było ok, ale wcale za pracą nie tęsknie.. Narobiłam się jak dzika a wiadomo i tak mnóstwo jedzenia zostało na które nie możemy patrzeć. Wczoraj byliśmy natomiast u znajomych którzy mają półroczną Zuzkę i jak na nią patrze myśle jak fajnie niedługo będzie z Agatką. Na razie skupiamy się na tym żeby kłaść na brzuszek bo nadal martwie się tą głową, ale (Asia to info też dla Ciebie) mama tej Zuzi mówiła że Zuzka też nie podnosila zbytnio w 2 miesiacu główki a później ruszyła z kopyta, że przegoniła większość dzieci Także spokojnie. No i nasza znów w nocy troszke katarku ma, nie dobrze bo szczepienie (mam nadzieję..) w tym tygodniu. W ogóle to mnie wkurza, bo Agata jeszcze nie miała szczepienia - w tym tyg. jak dzwoniłam do ośrodka to mówili że pewnie w następnym. A teraz katar, chociaż ewidentnie przechodzi. No zobaczymy.
Pozdrawiam dziewczynki bo łeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Miłego dnia.
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Fakt smoczka można zabrać a palucha już nie..
Mam jeszcze jeden problem,bo planuję rok półtora karmić piersią,ale też chcę wychodzić sama,i nie wiem co byłoby najlepsze dla Laury aby nie polubiła butelki i odrzuciła cycka bo wiadomo,że z butli szybciej i łatwiej poleci mleczko,ale też chcę żeby mój mąż mógł łatwo ją nakarmić.
co myślicie?
Pesq tylko,że Laura też z większej wagi startowała. Chyba mam w cyckach śmietane
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq no mam nadzieje ze moja zbierze się z tą głową...
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Kurcze bylam na zakupach z trzema gwiazdami po prezent dla męża i stwierdzam ze od dzis tylko zakupy online!
A tym bardziej dlatego ze w tu juz sie zaczela swiateczna gorączka .... zwariowac można wszedzie pełno ludzi
A jakby co to będę jezdzic w godzinach wieczornych bo wtedy lepiej przebrnąć miedzy półkami
Na szczescie dziewczyny grzeczne ale i tak zgrzana byłam
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Magda, ja właśnie tak to zrozumiałam też, co do tego czy specjalne smoczki czy nie, ja osobiście nie rozwazalam innych niż NUK, ale na ten temat to nie mam opinii, mnie się one po prostu podobały:)
Pesq, jaką Agatka słodka j te włoski, łaska się robi jeszcze większa ta moja synowa:)
Asiek, pokaz Laure:)))
Gloria, no to jest dość ciekawe jak są trzy gwiazdy
A ja się z rana nachwalilam i Kornel postanowił że w takim wypadku on będzie mail dziś kryzys wieku niemowlecego HAH. No nic, idę okiełznać kornelozauruska:)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq ja lubię kryminały ale z serii alex kava o agentce meggie o dell są super w jeden dzień czytałam właśnie ja mam jeszcze z biblioteki jakieś horrory i jutro wyciagam c półki i czytam przy cycu
we czwartek i w piątek jak zostawiłam L. z mama to musiała podać mm bo laktator miałam nie czynny ci czekałam na uszczelkę do niej. i w piątek zrobiła kupę a teraz cisza sobota nic niedziela jak na razie nic beczki są to dobrze. czekam dalej na...
Pesq powiedz mi jak używasz smoczka z mam to widzisz poprawę w czystości Buzki tzn nie na krostek ?? jejku twoja Agacia ma hipnotajzing oczy. nie mogę za każdym razem oderwać oczy!!!
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
u nas odpukać 2 dzień Jasiu jest bardzo grzeczny bez wieczornych płaczów i je teraz co 3-4 h a nie jak wcześniej co 2 nawet. Poza tym mam do was pytanie, tzn do karmiących cycem ile Wasze dzieciaczki jedzą? Bo Jaś w sumie od początku je bardzo szybko ale krótko, tzn max 15 min i po wszystkim, ale z reguły jest to 10 minut. Tak mi się nasunęło, bo Asiek pisze,że czyta przy cycu, a ja bym może 2 strony zdążyła tylko przeczytać !
nooo jak dzieciaczek ma włoski i do tego ciemne to wygląda przesłodko Jaś ma tak średnio nie wytarły mu się, ale też nie rosną nowe
Zaz zdjęcie Malutka rzeczywiście typowo paszportowe ale będzie też fajna pamiątka
Ja się chyba zaraz biorę za robienie zaproszeń na chrzciny myślę, żeby też jakąś fotkę Jasia tam wkleić
miłego wieczorku i spokojnej nocy !
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia tak-Agatka ma oczy bardzo wyjątkowe co przyznam nieskromnie. Troche jak mala owieczka i tym nas kupuje
Agatka oj moja czasem i w 5 min potrafi sprawe załatwić a czasem 15-20.. Tylko soe cieszyć ze tak szybko.
Wiem ze większość dzieciaków jiz super podnosi główkę, nam to troszkę wolniej idzie wiec pochwale się takim sukcesem
to duży postęp bo niedawno wcale nie trzymala.
Dobranoc kochane