BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1014494 przez pesq
Smok. I zebra Kas ;)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1014523 przez me.ch
Rita, piekne zaproszenia! Recznie robione? naprawde bomba :D

Gloria, no u nas sa ale wszystko daleko wiec nie wiem jeszcze czy sie wybierzemy - conajmniej 45-60 minut od nas autem, nie liczac korkow :( akurat mieszkamy w malo przyjaznej kinowo dzieciom dzielnicy, kto by pomyslal no :P

Kasia haha no wiadomo ze ciotki wiedza lepiej. Ja sie pod tym wzgledem az boje jechac do poslki, bo tam dwie babcie, dwie ciotki z dizecmi i jedna z dzieckiem w drodze ha. To sie dopiero okaze jak zle wychowujemy:)

BTW dziewczyny, Kornel chce ostatnio spac FACE DOWN ciagle haha i cokolwiek bym nie robila on sie odwraca spowrotem twarza w dol, czy to na mnie czy jak drzemka na kanapie :D w nocy oczywiscie nie ma takiej mozliwosci bo jeszcze sie nie obraca az tak (choc z boku juz potrafi na plecki lub brzuch czasem, ale to chyba w wiekszosci kwestia ulozenia i szczescia raczej niz swiadoma decyzja )

Zaz nic sie nie martw, K wyglada na swoim jak maly kalisz :D to dopiero foteczka :D a za tydzien juz nasz tymczasowy paszport bedzie do odbioru wiec zobaczymy jak to jeszcze w blado-czarno-bialo-paszportowej wersji bedzie wygladac :D mam nadzieje ze nam go przez granice puszcza :D

Pesq, 12 osob to jest jakas maasakra!! Ale Agatka jest przepiekna :) tak slodkie minki ze az sie nie moge doczekac na weselicho haha :)

Basiek, K tez tak czasem ma, ostatnio tata sie go pyta "a wiesz gdzie tatus pracuje" na co K potwierdzil "mhmmmmmmmmmmmmmmm", boski tajming :)

Kas, Agatka jest bardzo do Ciebie podobna, naprawde, wiem ze mowia ze do taty, ale ja Cie widze jak tylko na nia patrze :) slicznosci:)

Asiek, ja tam nie wiem, jakas specjalnie sztywna odnosnie tego nie jestem, bo ja sobie lubie czasem cos ogladac wiec i Kornel torche patrzy, ale czytalam ze ponoc do 2go roku zycia dobrze zeby dzieciatka jakos specjalnie nie ogladaly (moja referencja jest tu moj maz wiec nie potwierdze tego naukowo ;P). Z drugiej strony znajoma np bardzo mi polecala takie bajeczki na youtube dla maluszkow ze niby dzieki nim jej synek bardzo syzbko zaczal mowic takze pewne jak ze wszystkim, co kraj to obyczaj a co miasto to szkola... :D

Smok u nas jest a Kornelo od czasu do czasu bardziej lub mniej go lubi, chyba od nastroju zalezy :D czasem placze, jak dostanie to sie uspokaja, wypluwa i [ptem to juz roznie - albo ryk albo spi :D

Na brzuszku nie lubial na poczatku, ale go troche zmusilam mimo placzu i teraz ju sie przyzwyczail :D tylko placze jak juz jest za dlugo lub ma inny powod typu glod lub sennosc. Podnosi glowe dosc fajnie i na rekach sie zaczyna podnosic tez i tak jak u Kas, jakby takie pelzanie/raczkowanie prawie sie dzieje heh :)
W pionie tez juz dzieki temu coraz lepiej glowe trzyma:)

Odnosne ubran, Kasia, ja wyciagnelam wieskze - 68 - juz bo latwiej jest mi je ubierac ale mamy tez jeszcze czesc na 62. Kornel ma 60cm jakos ale te ciuchy to kazdy inny tak naprawde... Wy tez tak macie dziewcyzny ze czasem jeden rozmiar z drugim zupelnie odwrotnie?

Kornel tez piastki na maksa trzyma , slini, gryzie a potem sie wkurza bo czasem se za mocno scisnie hehe, czasem nawet "znajdzie" kciuka :D

W ogole to jesli chodzi o łapki to wczoraj wyciagnal sobie z buzi smoczek i tak go trzymal potem przez dobre 20 minut i nie puszczal, pewnie przypadek, ale oczywiscie mamusia dumna :) a dzis lapal w lapke koleczka na naszej wiszacej zabawce pajacyku i nawet wydawalo sie ze zrozumial ze jak dotknie go to sie rusza a to go cieszy :D ale widac ze czesciowo jest to jeszcze niekontrolowane az tak, to jednak wydaje sie byc dobrym startem :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1014535 przez kasandra9
Pesq, to specjalnie dla cioci Oli :woohoo: :*** slicza Agatula!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Meszku, no szok, ze do mnie:))))
Kornel to prawdziea madralka!!!:* uwielbiam Go i zazdroszczę zięcia Pesq i teściowej jej Agatki;(
Moja Agatka ma dzien spania dzis:)
Podziękowania: me.ch

9 lata 1 miesiąc temu #1014564 przez asiekasiek
mam orbitreka :D no to zaczynam ćwiczyć kondycję :D

9 lata 1 miesiąc temu #1014592 przez Zazanna
Asiek ale Ci fajnie !!! Ja też chcę ! :)

Moj Bobas zaczyna 'gadać' B)
W ogóle juz kumaty sie robi ;)

A na zdjeciu wyglada jak dziecko rudego amerykanina z otyłością olbrzymią i lysinka B)
Jak mi Bobas da troche czasu to Wam wrzucę heh ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1014594 przez jurada
Pesq, Kas WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji imienin dla Waszych Agatoników :)
Agatko nasza forumowiczko Tobie również WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! ;)
Podziękowania: pesq, kasandra9

9 lata 1 miesiąc temu #1014595 przez jurada
Zaz moja Laleczka też juz gada, śmieje sie na nasz widok. Potrafi sie przekręcić z brzuszka na plecy, próbuje łapać przedmioty, wodzi wzrokiem jak np. Odchodzę od niej, odpycha sie nogami jak siedzę i trzymam ja w pionoe...

9 lata 1 miesiąc temu #1014597 przez agatagama
Dziękuję Juradko :) ale nawet nie wiedziałam, ze dziś Agaty, bo obchodzę 5 lutego ;)
Ale te nasze dzieci już dorosłe się robią :D

9 lata 1 miesiąc temu #1014598 przez asiekasiek
Zaz wrzucaj focie :D ha ha moja tez na niektórych zdjęciach wychodzi hmm... niekorzystnie ;) a co dopiero do paszportowego :blink: ha ha

Jurada super ze tak córeczka rozwija się. zazdroszczę Ci ze przewraca się moja tak jeszcze nie umie chociaż już próbuje wiercic się. a twoja młodsza córcia. heh próbuje nie świrowac ze coś źle się rozwija ;)

a i jej dokuczam na brzuszku żeby leżała... denerwuje się bardzo szybko. ale nic na siłę...

9 lata 1 miesiąc temu #1014601 przez me.ch
Ja też wszystkim Agatkom życzę, właśnie patrzyłam na kalendarz i od razu się uśmiechnęła;)

Wow, Jurada, Lenka to normalnie prawdziwy boss wśród dzieciatek :) trochę, zazdroszczę :) choc pewnie teraz już trudniej Ci ją na chwilę zostawić bo może "uciec" :)

Zaz, pokaz:) opis mnie tak zaciekawił że nie odpuszczę chyba haha:)

9 lata 1 miesiąc temu #1014606 przez kasandra9
W imieniu Agatki dziekuje:) chyba bedzie dzis obchodzić i mi łatwo zapamiętać, bo 14-go a ja tez mam 14. Urodziny:)
Wow, myslalam, ze moja jest szybka itd. Ale przekręcić sie jeszcze nie potrafi - próbuje i coraz bliżej jest - tylko nie unie klaty przerzucić:))) nie wie ze ręka jej przeszkadza:)

9 lata 1 miesiąc temu #1014613 przez mysia5
Wszystkiego najlepszego dla naszych malutkich Agatek :) :kiss:

Juradka , świetnie ze Lenka taka silna :)

Nasz synuś tez ładnie trzyma główkę, leży na brzuszku i widać jak się rozwija :)

Czy wasze pociechy tez tak lubią patrzeć na światło? :)

Zaaz pokaż Bartusia :)

Pesq, Agatka śliczna :)

Mech, Kornelek z dnia na dzień bardziej przystojny :woohoo:

Kas, ja też uważam ze Agatka jest do Ciebie podobna :) pięknie rośnie :)

Aska, pokaz tez swoją śliczna corusie :) bo dawno jej nie widziałysmy.. chyba ze coś przegapiłam :blush: :kiss:

u nas wczoraj był brat z zona i dziećmi i nasz mały spał sobie w salonie gdzie my siedzieliśmy i był taki kochany, a było głośno naprawdę ale on nawet nie drgnal ;) fajnie ze umie spać jak ludzie rozmawiają bo nie będziemy mieli z tym problemu później żeby gdzieś zasnął :)
Podziękowania: pesq, me.ch

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1014618 przez jurada
Mysia - uwielbia patrzeć na swiatlo i na... Obraz Matki Boskiej i sie do niego uśmiecha, gada...
Ostatnio mowie do męża ze chyba zostanie zakonnicą, a on na to, że jak tak to dobrze, bo przynajmniej powołanie widać od małego.
Na tv uwagi nie zwraca, ale np. jak ja karmie to czasem mam telefon w ręku i patrzę co u Was i w ogóle w necie. To ona się złości i ciągnie cyca a jak odłożę i patrzę na nią to pięknie ssie. Myślicie że ona tak robi specjalnie czy to przypadek???

Mech super Kornelek <3

Na razie dwa razy mi sie tak przekręciła, wiec nie wiem czy to juz czas czy przypadek. Byc może łóżko krzywe albo rączki jej tak ułożyłam...

W środę mamy szczepienie... Ciekawa jestem ile Lenka waży bo ostatnio jak miała 17dni to 4080g ważyła.
Aaa i najważniejsze ---- od tygodnia nie dotykałam mm, tylko cycuś:D :D
Bo jak wiecie Lenka na noc miała cyc x2 +mm

Co ile wasze pociechy na kp jedzą w nocy bo młoda budzi sie tak co 1,5- 2h
Nie za często??? Zazdroszczę mamom które maja np. 6h snu :woohoo: Toż to szaleństwo w biały dzień :)
Podziękowania: me.ch

9 lata 1 miesiąc temu #1014623 przez basiek149
My też dołączamy się do życzeń dla gatek - tych małych i tych dużych :)

Kubuś też uwielbia patrzeć w stronę światła. Zawsze z rana biorę go już do siebie do łóżka i on zawsze jest zwrócony w stronę okna. I tak może sobie leżeć i leżeć a my jeszcze z mężem dosypiamy :)

A na zdjeciu wyglada jak dziecko rudego amerykanina z otyłością olbrzymią i lysinka B)

:blink: :laugh: :laugh:
Zaz padłam :D i też z niecierpliwością czekam na to foto :D

Jurada u nas Kubuś pada koło 20.00 spać, budzi się na pierwsze karmienie chwile przed północą, później koło 3.00 i 6.00.
W ogóle przepraszam Jurada ale co widzę twój nick to za każdym razem kojarzy mi się sytuacja jak któraś z dziewczyn odkryła skąd wzięła się twoja nazwa i ciągle w mojej głowie jest wtedy SYFINA :D Tak mnie wtedy to rozbawiło, że trzyma mnie to do dziś :D Tak więc za każdym razem jak odzywasz się na forum mam wielki uśmiech na twarzy i w głowie ciągle tą sytuację :D

Co do rozwoju to u nas tak jak pisałam ostatnio Kubuś potrafi podnieść wysoko główkę jak leży na brzuszku i przekręcać ją raz w lewo raz w prawo. Zdarzyło się tez, że przekręcił się z boczku na plecki ale nie wiem w jakim stopniu była to świadoma decyzja :P :laugh:

9 lata 1 miesiąc temu #1014628 przez asiekasiek
Mysia postaram się dodać zdjęcie w poniedziałek bo musze uruchomić laptopa bo z telefonu chyba nie da się ;) a zdjęcie jedynie z porodu dawała jeszcze Pesq :)

Tez lubi patrzeć się w światło moja na rybki które są w akwarium i wodzi za nimi oczkami. ale to każde dziecko lubi bo pamiętam ze chłopcy siostry tak samo mieli. dzisiaj oczywiście niedobra Matka położyła dziecko Nina brzuszek przez chwilę ok a zaraz syrena zawyla i ledwo mogłam uspokoić ... :unsure: ci za dziecko :)

co do spania moja budzi się raz zasypia w łóżeczku między 20-21 nie wiem dokładnie ale o 20 juz leży i budzi się o 3-4 a następnie po 6. lub 1-2 i znowu do 6.

macie może kliny podlozone po materace aby nie ulewalo dziecko bardzo? ja mam i każdej nocy jest położone w poprzek łóżeczka. u was też tak jest ?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia