BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1013717 przez jurada
Kropka ja widzialam jeszcze jak włosy z brzucha wyrywa, ale to nie smaczne bylo...

Lenie tez dzis musiałam przez sen cyca zapodać bo kamienie. I jeden opróżniła a drugi musiałam laktatorom bo myślałam, ze mi skóra pęknie. I ściągnęłam 100ml poczułam ulgę i poszłam spać. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1013725 przez kropka 889
Jurada u mnie podobnie. Jeden oproznila mała drugi ściągnęłam 110. Moja dama wstała zjadła i lezymy sobie ;)
O tych wyrywanych włosach tez widzialam

9 lata 1 miesiąc temu #1013742 przez jurada
Dziewczyny mam gorączkę 38,2
Czy mogę karmić. ?
Apap mi jej nie zbija. Ledwo żyje... Wszystkie kości mnie bolą. Glowa pęka. Boje sie ze zarażę Lenę :(

9 lata 1 miesiąc temu #1013755 przez pesq
Hej, wróciliśmy. Ja na chwile. Teść powiedział - no to zapłacicie i tyle :) także spoko.

Mech napisałam Ci na fb jestem pod mega wrażeniem Twojego dzieła. Naprawde. To dzieło a nie zdjęcia, masz rękę dziewczyno.

Jurada myślę ze możesz ibuprofen jeśli apap nie zbija. Skontaktuj się z położną jeśli taką masz. Co do niezarażenia heh nic nie zrobisz, możesz skoczyć do apteki kupić taką maseczkę na twarz żeby nie chuchać na nią ale wiesz jak to jest.. Trzymam kciuki żeby się nie zaraziła.

9 lata 1 miesiąc temu #1013756 przez pesq
Karmic możesz a nawet powinnaś, dziecko otrzyma przeciwciała

9 lata 1 miesiąc temu #1013758 przez asiekasiek
Jurada współczuję przeziębienia:( możesz karmić tak jak Pesq pisze będzie dziecko miała przeciw ciała

a mnie chyba kryzys laktacyjny dopadł bo w 30 minut ledwo 90 ml uciagne :P no cóż Mała będzie miała dietę ;)

Pesq uff dobrze ze teść paska na Ciebie nie wyjął ;) ale kurcze co miał zrobić... chociaż u mnie w domu jakbym miała taką sytuację to musielibyśmy zapłacić i wypominania mojej mamy :whistle w:

kurde byłam u szwagierki i ciast na jadłam się... oj mam wyrzuty sumienia :blush:

9 lata 1 miesiąc temu #1013761 przez me.ch
Dzieki :* ja lubie i jestem chora jak dlugo nie uzywam photoshopa wiec po prostu musze czasem, no i fajnie jak czasem cos fajnego wyjdzie z tego :)

Jurada, jak dziewczyny pisaly, przeciwciala beda dla Lenki napewno :) Trzymam kciuki zeby sie nie zarazila i zeby Ci przeszlo, bo to nic fajnego takie chorobsko....

Asiek, dobre ciacho nie jest zle - mama szczesliwa, dziecie tez szczesliwe bedzie :) jak nie zjadlas calej blachy na dzien co dzien to nie ma co sie wyrzutami zarzucac.... zjadlas, dobre bylo i tyle :)

9 lata 1 miesiąc temu #1013764 przez Kasia888
Mech cudne zdjęcia :cheer:
Jurada fajne te zdjęcia wyszperałaś,faktycznie dobrze oddają stan jakim jest ciąża :lol: i życzę zdrówka
Co do przytulanek to my zaczęliśmy tak po 7tyg od porodu, wtedy już nie miałam obaw i nabrałam ochoty :silly:

Odwiedziła nas część rodzinki :cheer:
Jaś świetnie się czuł będąc w centrum uwagi, był spokojny i reagował uśmiechem na zaczepki ;)
Dostał też super prezenty (fajnie, że akurat zapytali się wcześniej czego nam brakuje :) )
matę edukacyjną, śpiworek do wózka i projektor z melodyjkami i kolorowymi światełkami ;) :P
Podziękowania: me.ch

9 lata 1 miesiąc temu #1013765 przez Agata28
Jurada ja tak mialam raz przez piersi. Nie bolą cie przypadkiem? Lub nie wyczuwasz jakiegos zgrubienia? Czulam sie wtedy jakbym miala grype: bol glowy, oslabienie i prawie 40 stopni goraczki. Po trzech dniach przeszlo. Pomoglo rozmasowywanie, cieple kapiele i czeste przykladanie małej. Zdrowka zycze!

Mech piękne zdjęcia!!! I super tekst!

9 lata 1 miesiąc temu #1013766 przez Agata28
A i goraczke zbijalam paracetamolem :unsure:

9 lata 1 miesiąc temu #1013767 przez Kasia888
A tu radość synka z zabawy na macie :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1013769 przez Agata28
Kasiu, fajna mata! Jaki Jas juz duzy, ile teraz wazy? Sliczny chlopczyk! :)
Podziękowania: Kasia888

9 lata 1 miesiąc temu #1013773 przez Kasia888
Agatko Jaś waży ponad 6 kg, dokładnie 6100g ;) :cheer:
Podziękowania: Agata28

9 lata 1 miesiąc temu #1013775 przez basiek149
Czesc dziewczynki :)
Me.ch !!! Fantastyczny pomysl, super pamiatke bedziecie mieli! Zazdroszcze TALENTU i takich pomyslow. Rewelacja!

Pesq oj tak, Agatkowe oczka sa wyjatkowe... :) :) :)

Kasia jaki Jas juz duzy :) i mata z Kubusiem Puchatkiem <3 :)

U nas w piatek odwiedzila nas moja siostra z mezem i malutkim synkiem :) przyjechali przede wszystkim na 2 urodzinki naszej Hani, wiec razem podjechalismy na cmentarz. A pozniej posiedzielismy u nas. W ogole jak zobaczylam jej synka to moj Kubus przy nim jest olbrzymem :D nawet nie wiedzialam, ze mam juz tak duze dziecko :) ale w koncu prawie miesiac ich rozni wiec poki co bylo to widoczne - moj 7tyg a siostrzeniec 3tyg i kilka dni :) ale fajniutki jest i taki leciutki... :) hehe :) teraz sie na swieta zobaczymy i zaraz po nich na chrzcie siostrzenca wiec zobaczymy jak wtedy nasze lobuziaki beda wygladac :)

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1013789 przez mysia5
Hej ;*
Kasiu, super mata ;)
Mech piękne zdjęcia! :) :woohoo: Kornelcio cudny :kiss:
ja w piątek byłam u ginekologa, wszystko ok, poza moja tarczyca, bo wyniki mam tragiczne :/ powiedział mi ze rozpoczyna się miesiączka i faktycznie w sobotę rano dostałam, wiec u mnie już jest.. choć wcale za nią nie tesknilam :P
Basiu, super ze macie maluszki praktycznie w tym samym wieku :) Kubuś będzie miał się z kim bawić ;)

U nas ostatnio jakieś dni maruda... snu prawie zero i nic nie pasuje :( czasami juz nie mam sił i nie wiem co robić naprawdę... :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia