BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1022031 przez pesq
Kasia niestety. Tendencja do wzbudzania poczucia winy u mam jest czesta.

Agatka to dobrze ze nie tylko ja i Rita czekamy jeszcze z rozszerzaniem zawsze będzie łatwiej o cierpliwość. ;)

Jejku ja nie wiem czy ja brać do lozka czy niech w łóżeczku sie łomocze :unsure: W łóżku każdy ruch ja budzi a w łóżeczku eh nie wiem czy w ogóle zaśnie a jak zaśnie to zaraz pobudka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1022033 przez jurada
Pesq u mnie 6 pobudka. Juz mam dość. Póki cyc w gębie to śpi a jak wypadnie to mruczy, kopie macha rękami... Jezuuuuuuuuuu! Idzie zwariować!!!!!!!

8 lata 11 miesiąc temu #1022034 przez kasandra9
Pesq, kwota bajeczna!! Jak za państwowe:) u nas ok. 800-850 za ten klub malucha i to ze 3 lata temu pamiętam jak w pracy dziewczyny mówiły.

8 lata 11 miesiąc temu #1022035 przez pesq
Jurada im sie cos powaliło w glowkach za przeproszeniem tym gwiazdom naszym :unsure:

Kas ja bylam bardzo zaskoczona naprawde. Ale patrzyłam na ich stronie cennik.o faktycznie 400, 600 a dodatkowo ten program maluch. To malutki zlobek Malo osób o nim wie poza tym nasze osiedle to 4 bloki nowe a do następnego, starego osiedla jakies 3 przystanki autobusem i tam sa juz państwowe i prywatne wiec pewnie Malo komu chce się tu jechać a tu bawią sie głównie maluszki z osiedla :) :) :) cudna informacja. Tylko wiecie ja mieszkam w Bialymstoku 300 tys. Mieszkańców a nie w Wwie albo Krk. Pamiętacie mówiłam Wam ze za poród prywatnie placilam 1000 gdzie w dużych miastach kilka tysięcy. Takze to ma swoje plusy. Aha i w tym zlobku nie ma wyżywienia tez to wpływa na cenę. Zrezygnowali bo co drugie dziecko uczulone albo zatrucia i problemy, w sumie ma to swoje plusy tez, przynajmniej wiem co dokladnie zje. Musze się tam przejść z Agatka popatrzeć co i jak.

Dzien dobry!

8 lata 11 miesiąc temu #1022036 przez pesq
Agatka moje sutki tez coraz gorzej. Mala ma więcej energii i świruje. Siatki dla dzieci kp sa na stronie who ale wpisz w necie tez znajdziesz. Ja juz sama nie wiem co robic bo marzenie moje żeby do 5-6 kp a później wprowadzać stale a zamiast mm dalej dawac pierś ale nie wiem czy wytrzymam. Najchętniej bym wtedy dawala mm a piers z raz dwa razy żeby chociaż tyle tego co najlepsze miała to by było dobre i dla mnie i dla niej. Ale nie wiem czy laktacja wytrzyma jak będę tylko odrobinkę do popicia jej dawala. I czy ona po nowych smakach nadal będzie chciała.

8 lata 11 miesiąc temu #1022038 przez kropka 889
Witamy z rana
U nas mała zasnęła ok 21 potem pobudka po 3 i o 7 także super. Teraz lezymy i gadamy
U nas dzisiaj -8 i w nocy spadł pierwszy śnieg :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022039 przez pesq
Kiedyś tez tak bylo z tymi pobudkami Agaty jak u Was ale niestety.. Z dnia na dzień szaleństwo. :unsure:

8 lata 11 miesiąc temu #1022045 przez jurada
Podpisuje sie pod słowami pesq

8 lata 11 miesiąc temu #1022077 przez Zazanna
Psqu nie wiem ile mierzy :) 22 mamy szczepienie to zapytam czy by mi go nie zmierzyli (u nas nie mierzą), bo ja sama nie umiem.. A gdzie Ty sprawdzasz te siatki? Ja tego w ogóle nie ogarniam... Sprawdzisz mi młodego? Załóżmy, że mierzy 78? I waży 8,5 (tyle ważył przed świętami) :)
Z rozszerzaniem nie zostaniesz sama ;) Jak tak dalej będę miała mleczko jak mam, to zacznę mu dawać do próbowania jak skończy 5 miesięcy, a już rozszerzać właściwie zaczniemy po skończonym 6 :)
Choć jak mu wczoraj dałam jabłko do polizania to jak zabierałam to się krzywił :P Będzie żarłoczek po rodzicach B)
Natłoki myśli też miewam ;)

Kasia to jakiś trochę niepoważny ten lekarz.. kurcze takie malutkie dziecko, a oni w nosie :angry:

Kropka w ogóle nie wracasz, czy teraz tylko? Ja chce wrócić jak Maluś pójdzie do przedszkola :)

Ritka ja też już sama nie wiem jak to z tą alergią jest. Całe święta jadłam "normalnie" -znaczy unikałam mleka czystego, ale jak coś mialo śladową ilosć to jadłam i nic mu nie było. Teraz znów ma katar i ja nie wiem czy to od tego czy nie, bo on nie ma żadnych więcej objawów. A teraz pogoda katarowa i nie wiem czy się dręczyć, czy nie i co robić, bo co lekarz to opinia -.-'
Nosidełko Womar Eco 2 -jest superowe :) Polecam B)

U nas też śnieg :woohoo:

8 lata 11 miesiąc temu #1022082 przez kropka 889
My właśnie po spacerze super pogoda.
Zaz do firmy w której pracowałam przed ciążą nie wracam. A co do znalezienia jakiejś innej pracy to nie wiem bo myślę że w przeciągu 3 lat chcemy postarać się o rodzeństwo dla malej

8 lata 11 miesiąc temu #1022095 przez pesq
Misiaczki tu siatki dla dzieci kp - www.childgrowthcalculator.com/#grafica_longitud :) I w siatkach chodzi o to żeby dzieciątko było ciągle mniej wiecej na podobnym centylu to znaczy nie skakalo raz waga 10 raz 50 tylko ciągle koło tego samego.

Zaz to dobrze że będziesz rozszerzała później bo ja bałam się że naprawdę zostane sama :P

Kropka my też na chwile byłyśmy na spacerku ale na chwile bo Agatka w sobote miala 37,9 temperature i katarek, na szczescie mineło więc nie ciągałam jej po lekarzach bo jak przypuszczam ona złapała to właśnie w przychodni jak byłyśmy w sprawie skóry.

Ja obecnie nie jem prawie nic ale w przyszłym tygodniu zaczne sprawdzać bo to nie idzie tak żyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1022099 przez basiek149
hej
U nas z przesypianiem nocy ok. Złego słowa powiedzieć nie mogę.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1022103 przez mysia5
Hej dziewczynki :*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1022107 przez Zazanna
Ehh Bartuś nie mieści się w żadnej skali ;)
Jutro mamy bioderka i po tych bioderkach chyba jednak nas lekarz czeka, bo on tak charczy dziwacznie :( Odciągnęłam gluty, a on dalej. Bidulek malutki :(

8 lata 11 miesiąc temu #1022108 przez Kasia888
Hej, dziewczynki,
U Jasia bez zmian, ale gorzej nie jest, jutro mamy kontrolę w przychodni i zobaczymy co dolej z leczeniem :huh: . Mamy go jak najwięcej nosić, żeby ta wydzielina tam nie zalegała, szkoda mi go strasznie :(
Co do rozszerzania to tak jak pisałam z racji alergii wstrzymujemy sie do 6 miesiąca. Pediatra tak zaleciła zresztą.
Zaz trzymam kciuki za Bartusia, oby skończyło się tylko na katarku.
Basiek mam nadzieję, że to nic poważnego, ale to taki jest niby nowy rok a zawsze coś :pinch:
Pesq masakra z tą dietą, jak sobie przypomnę. Trzymam kciuki, w końcu czego się nie robi dla maluszków ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia