BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1022112 przez Zazanna
Dziewczyny czego używacie do inhalacji? Patrzyłam na allegro i taką rozpiętość, ze nie wiem co kupić :( I w ogóle nie wiem jak się i z czego te inhalacje robi ?
My jak nic jutro wyladujemy u lekarza eh.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1022122 przez asiekasiek
Zaz sól fizjologiczna tylko. lekarz jak coś to powie żeby kupić nebu dosa o wyższym stężeniu ale jak mi to lekarka mówiła to tylko troszkę tego przez dwa dni mieliśmy. a ja mam kardio test cichszy niż siostra miała innej firmy nie pamiętaj jakiej. ale i tak buczy:P długie kable tylko musiałam dokupić maseczkę niemowlęca i smoczek był "niby " gratis. w sumie jako byś nie kupiła to będzie ok.

8 lata 11 miesiąc temu #1022123 przez Kasia888
Zaz na początek solą fizjologiczną, a nam przy zapaleniu oskrzeli przepisała jeszcze na receptę ventolin, nebbud i beroudal.
My inhalator mamy z lidla, kiedyś rzucili takie na promocji, chodzi ciuchutko ;) ale czy jest skuteczny to nie wiem, podobno dobre inhalatory to po 1000 zeta chodzą, ale bez przesady kogo to stać.

8 lata 11 miesiąc temu #1022124 przez me.ch
Hej dziewczyny, my juz w domu.

Kto jest na fb to wie, bo juz od rana szalenstwo tam, ale na forum dopiero zdazylam doczytac i normalnie sama nie wiem od czego zaczac odpisywanie.

Pesq, wspolczuje, jak nie jedno to drugie u Was. Biedna ta moja synowa i tescioweczka kornelowa......

Kasiu, napewno nie jestes zla matka, w polsce sa takie temperatury ze nie sposob nie zalapac czegos. Kornel tez smarka, zreszta mnie i mego P tez zlapalo:(
Mam nadzieje ze Ko szybko przejdzie a jak nie to tez wyladujemy u lekarza.

Basiek, mam nadzieje ze to nic zlego!! trzymam kciuki!

Zaz doslij foto swiateczne to dorobimy bomke z Bartusiem :D to samo zreszta do wszystkich ktorzy przegapili nasza kolażowa rozmowe:)
Poki co jest tak:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

My juz mamy 5 miesiecy <3

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kornel dizs zjadl cala gotowana marchewke (z dodtakiem troche wody zeby bylo rzadsze) i 2/3 jablka tartego :)

Dla wszystkich Was na wprowadzanie stalych polecam taka szklana tarke jak my mamy - moja mama zakupila na targu staroci, ale widzialam w kauflandzie cos podobnego z plastiku (no i nie wykluczone ze Wasze mamy lub babcie cos takiego maja) - jest naprawde super, extra musik z owocow i warzyw robi! naprawde bomba. wstawiam foto z potartym na niej jablkiem dla przykladu:

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

Pesq, mozesz mi podeslac jeszcze raz link do tego aspiratora? bo mi uciekl a jakos slepa jestem i nie moge odkopac w poprzednich...

Basiek, tez zamowilam te groszki, zobaczymy czy mi przysla:P
Podziękowania: jurada, basiek149

8 lata 11 miesiąc temu #1022125 przez Kasia888
Haha zostałam mistrzynią słowa :laugh: ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1022126 przez me.ch
Zaz, na inhalacje to niestety nic nie wiem, ale piszcie, to moze ise dowiem :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022127 przez Kasia888
Meszku wysłałałam zdjęcie Jasia na Twój e-mail, a nie ma go na kolażu :(

8 lata 11 miesiąc temu #1022128 przez me.ch
Kasia, gratki :P
Podziękowania: Kasia888

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022130 przez Kasia888
5 miesięcy-super, gratki dla Kornelcia :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022132 przez me.ch
Kasiu nic nie doszlo :( moze wsaw mi tutaj i naprawimy:)

8 lata 11 miesiąc temu #1022135 przez asiekasiek
aha i dziś mija rok odkąd dowiedziałam, że jestem mamą :D !! dokładnie rok temu zrobiłam sobie test ciążowy :D i byłam w szoku :D

8 lata 11 miesiąc temu #1022136 przez Rita87
Zaz, my do inhalacji stosujemy sól fizjologiczną, albo nebu-dose ( www.doz.pl/apteka/p110739-Nebu-Dose_rozt...czny_5_ml_30_ampulek ). Wydaje mi się, że nebu-dose lepsze, ma większe stężenie, ale właśnie na tym facebookowym forum kiedyś ktoś pisał, że to tylko 5 dni pod rząd można stosować, ale nam lekarz nic takiego nie powiedział i na ulotce chyba też nic takiego nie ma, więc nie wiem... Co do inhalatora to mamy firmy omron i chyba jest ok. Wlewasz jedną ampułkę soli do środka i jak się włączy to sól zaczyna parować, przykłada się maseczkę do buzi i się maleństwo inhaluje. Staś bardzo lubi i w ogóle nie protestuje, ale już kiedyś mówiłam, że on lubi psikanie solą morską do nosa i odciąganie glutków, więc :P teraz tylko jest problem, bo na wszystkie sposoby próbuje wziąć maseczkę do buzi ją ugryźć :laugh: a z fridy już się nauczył ciągnąć za wężyk :laugh:

A jak stosujecie maść majerankową? Bo ja smaruje nosek na noc. Ale nie wiem przez ile można? No i tez nie wiem czy to ok, że tak na noc? Bo jakaś dziewczyna na fb pisała, że ona smaruje, a potem na brzuszek, żeby wydzielina spłynęła i oklepuje...Więc już sama nie wiem?

Świąteczny kolaż super ekstra, już na fb pisałam :) czekamy jeszcze na resztę dzieciaczków :) oprócz Jasia i Bartusia brakuje jeszcze drugiego Jasia i Kacperka - ale to już chyba będzie trzeba zrobić dodatkowy rządek w choince :)

Wow Kornelcio wielki facet :) Ja zaraz sprawdzam sobie Stasiulę w tym kalkulatorze, który Pesq wrzuciła.

A co do nosidła to chyba kupię Zaz to Twoje :) wygląda jak tula i się zastanawiam skąd ta różnica w cenie? Jak tylko zdrowie dopisze Stasiowi i nic się nie będzie działo to chcemy w czerwcu jechać z nim w Bieszczady (nasze ukochane miejsce) a w sierpniu nad morze. I tak się zastanawiam, bo pewnie po górach to kondycyjnie nie damy rady tak na pierwszy raz z nim zbyt wiele szlaków przemierzyć, ale może kilka udałoby się zaliczyć i tutaj pytanie - czy w takim nosidle to będzie ok czy potrzebne będzie jednak jakieś takie specjalne? Musze rozeznać się w temacie, ale może któraś coś wie?
Podziękowania: me.ch

8 lata 11 miesiąc temu #1022139 przez kasandra9
Nosidła ergonomiczne dla dzieci siedzących :-)

8 lata 11 miesiąc temu #1022141 przez Zazanna
Ritka strasznie drogi ten inhalator, za ile go kupiłaś jeśli mogę spytać? :)

Asiek gratuluję roku a Kornelkowi kolejnego miesiąca :)

Kas ale siedzących całkiem samodzielnie czy ogólnie siedzacych? :)
Podziękowania: asiekasiek, me.ch

8 lata 11 miesiąc temu #1022143 przez jurada
Ja chyba dzis oszaleje :evil:
Ktoś sie nie bał i zamienił mi dziecko!
Cały dzień ryk. Nie płacz tylko ryk. Nic jej nie pasuje. Wszystko ją nudzi po ok.5 minutach.
Mata nie, huśtawka nie, fotelik samochodowy nie, gadanie nie, ręce nie, chustowanie nie... spanie oooo 15 minut i koniec i tez pobudka od razu z histerią. Cyc tylko żeby pojeść a potem ryk.
Łapy pcha do buzi w całości, ślini się jak bokser w upalne dni i ryczy, ryczy i ryczy! Mam DOŚĆ!! Ja nie wiem jak ja jutro dam radę sama jak ona taka bedzie :unsure:

Czyżby to był skok ten 14-19tydz??? Jak tak to chyba się powieszę jak ja po jednym takim dniu mam dość i chce mi sie płakać ze ona taka jest. A co dopiero 5tyg :blink: :blink:
Do tego w środę mamy szczepienie... RATUNKU!!!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia