BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1022145 przez pesq
Mech jutro wrzucę link do aspiratora ale jutro lub pojutrze powinien przyjsc wiec moze poczekaj na opinie.

Meszku i Asiu to macie wielki dzien dzis. Jacie Mech toż info o kornelu jak wczoraj a to juz piec miesięcy!

Inhalatora nie polecę bo nie mam.

Ritka jutro pogadamy bo czytałam a teraz w łóżku :)

Hehh z tymi nosidlami ergonomicznymi to jest tak generalnie jak mówi Kas- nie są wskazane dla dzieci niesiedzacych z prostych przyczyn - konstrukcje maja taka ze wymuszają jako tako wyprost kręgosłupa co nie jest zdrowe dla dzieci które nie potrafią go same trzymać (a potrafią jak siedzą). Dodatkowo maja taki rozstaw ze na większość dzieci są za szerokie(panel musi konczyc sie min. pod kolanami). Ale. Ale. Ale. Prawda jest taka ze to tzw. Polska szkola ktora mówi ze dzieci nosimy w ergo dopiero jak usiada, na zachodzie dzieci nosi sie juz wczesniej albo z ręcznikiem pod pupa dla lepszego rozstawu nóg albo jesli sa większe to same.

Ja osobiście postąpiłabym tak, ze najpierw chusta a później ergo ale nie wiem czy miałabym cierpliwość czekać do pełnego siedzenia czy po prostu nosilabym bardziej stabilne dziecko. Natomiast uważam, ze na 10-20 minut raz na pare dni zadna krzywda sie nie stanie.

Rita nie wiem czym różni sie te nosidlo Zaz od Tuli oprócz renomy i niewątpliwie wzorów itd. ponieważ nie przyglądałam mu się i nie widziałam go na zywo. Tula ma materiały i co ważne klamry i zabezpieczenia najlepsze na świecie, nie wiem jak inne nosidla, możliwe ze tez. Bardzo prawdopodobne ze placisz w tuli za markę ale możliwe ze tez za jakość, tego nie wiem bo nie mam porównania.

Swoja droga wiecie ze są tzw. Wypusty kiedy tula raz na miesiąc np. Wypuszcza 100 nosidel uszytych z chust, to prawda sa przepiękne, masa unikatowych wzorow, w dotyku cudowneale sa po 1200-2000 zl i .. Sprzedaja sie w 3 minuty! Masakra co... A w kraju ponoc bieda. Ale to tak miedzy nami :P
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1022148 przez pesq
Jurada ja jutro tez sama i tez się boje bo nie jest tak zle jak u Ciebie (we wtorek byo ...) ale kto te krejzolke wie :P :unsure: Gdybym byla z Wwa to byśmy razem z naszymi wariateczkami siedziały bo ja tez boje się ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1022153 przez Zazanna
Juradka współczuję :*
Co do lap to i mój całe do buzi pcha i to do tego stopnia, ze ma.odruch wymiotny :huh:

Kupiłam na allegro inalator jakiś za 80 zł, mam nadzieję, ze będzie działał jak należy :)

Zrobiłam też wlasnoreczny nawilżacz powietrza :blink: :silly: Możecie sie śmiać B)

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022155 przez Zazanna
Dubel

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022156 przez Zazanna
Trzybel :P
Podziękowania: basiek149

8 lata 11 miesiąc temu #1022157 przez basiek149
Juradka a to Lenka... Może faktycznie to ten skok, że ma taki humorek... Chociaż po Kubie widzę, że nudzi mu się mata edukacyjna czy bujaczek jak go dzień w dzień tam wkładałam. I znalazłam na niego sposób, że odpuszczam na dzień - dwa matę a za to kładę go na kanapie a na oparciu wieszam albo kolorową pieluszkę tetrową albo po prostu spód od maty. I już jest szał B) :cheer: Kubuś jest zachwycony wzorkami i może się na nie patrzeć bez końca. A po takiej przerwie wraca na nowo na matę i jest zabawa bez końca :P

Me.ch To chwila moment i Kornelek skończy pół roczku! wow. Jak to już poważnie brzmi... pół roczku :) Nasz mały Starszaczek :)
Asiek :) jak ten czas leci :) Ja też dokładnie pamiętam jak to było jak zobaczyłam moje dwie kreseczki... :) Niby to rok temu się wydarzyło a jednak takie rzeczy się pamięta :) :) :)

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022158 przez Zazanna
.

8 lata 11 miesiąc temu #1022159 przez Rita87
Zaz, my kupiliśmy w aptece za ok 100zł, mamy model NE-C802

Kurcze, no ja się boję tej chusty, że nie dam rady odpowiednio zamotać, więc wolę już chyba poczekać, aż będzie siedział i nosić w nosidle ergonomicznym, tylko właśnie pytanie czy w czymś takim też da radę w górach... Ale raz na jakiś czas nachodzi mnie ochota, żeby zamówić jakąś z drugiego gatunku chustę tak na próbę w littlefrog czy gdzieś.

Pesq, pytałaś chyba kiedyś o kosmetyki na azs. Ja do tej pory stosowałam bepanthen sensi derm krem na zmianę z linomagiem zielonym (jak policzki były w miarę ok) i kąpiel w oleju kokosowym i płynie babydream z rossmana. Ale na ulotce bepanthenu jest napisane, że długotrwałe stosowanie trzeba skonsultować z lekarzem, a że u nas znów powrót suchych policzków to szukam czegoś innego. Linomag chyba jest za tłusty a tu chyba kluczowe jest nawilżanie a nie natłuszczanie. Lekarz nam polecił a-derma exomega, ale patrzyłam na srokao i skład ma taki sobie. I teraz właśnie wertuje srokao i szukam co poleca. Niby olej lniany jest dobry i konopny, poleca też to: www.cannaderm.pl/robatko-krem-dla-dzieci i to: www.srokao.pl/2015/04/dermaveel-krem-na-atopowe-zapalenie.html

8 lata 11 miesiąc temu #1022160 przez Zazanna

Załącznik nie został znaleziony

8 lata 11 miesiąc temu #1022161 przez Rita87
Juradka, współczuję, to pewnie skok, Lenka chyba każdy tak przechodziła, nie? :(
U nas na szczęście Staś wrócił już do siebie i nocki ładnie przesypia, choć zauważyłam, że jak nad ranem bierzemy go do siebie do łóżka to się już nauczył, że tylko zakwili i mu cycka wyciągam i się karmimy już na leżąco i częściej się budzi i się domaga ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1022164 przez Zazanna
Rita ja kupiłam chustę za 60 zl elastyczna na próbę i jest całkiem ok -tylko B. Jest do niej wg mnie za duży heh ;)
Jak chcesz to Ci ja mogę oddać to sobie spróbujesz, bo mi wygodniej w nosidle :)
A czym się nosidle różnią też nie wiem. Wiem, ze Womar jest polską firma. I też ma zabezpieczane klamry :)

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022166 przez basiek149
Zaz pomysłowo! :) musisz to opatentować :D
I ten trzybel hahaha :blink: :laugh: :laugh: :laugh:

Mi się dzisiaj śmiać chciało przy usypianiu Kuby. Jak co wieczór biorę go do siebie do łóżka, daję cyca a później on sobie zasypia a ja sobie leżę obok i patrzę na niego. I tak już zasypiał po czym otworzył oczy, zobaczył mnie i banan na buzi :D I tak kilka razy. I za każdym razem tak się uśmiechał, że aż smoczek mu z buzi wypadał :D Mi oczywiście aż łezka się w oku zakręciła... :) :) :) Zresztą zawsze się wzruszam jak on się do mnie uśmiecha o tak... :) :) :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022167 przez jurada
Zaz u mnie podobnie tylko ze woda stoi na kaloryferze w plastikowym pojemniku.

Ritka wlasnie nie. W 12tyg dwa dni byla maruda i to wieczorami a w dzień aniołek.
Wcześniejszych skoków poza 6tyg nie zarejestrowałam u niej. No i teraz to przegina po całości.

Pesq zapraszam do wawy :)

Ritka a co jest nie tak ze się boisz chustowania? Ja tak bardzo chce małą nosić i jest mi z tym super a ona się buntuuje! Ale przekonam ja:)

8 lata 11 miesiąc temu #1022168 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jurada ja taki miałam tamten tydzień taki... mam nadzieje ze przeszło jej bo od pn ok... ale na jak długo...

Mech jejku 5miesiecy skończył !!! jak to leci szybko !!

Ja chce kupić nosidlo po chrzcinach zastanawiam się nad używana tula :) tylko ceny też są z kosmosu 380zl...

Pesq ile za nosidlo!? jejku masakra ale są tacy co mogą sobie pozwolić :( a niech mają ;) najważniejsze jest zdrowie!!

Basia z tymi odstawieniami zabawek tez tak robię kiedyś nie chciała w hudtawce siedzieć nie siedziała dwa dni i później wielki zaciesz:)

a i gowniara chce coraz więcej siadać !! już nie mam siły tłumaczyć jej ze nie może !! ;) a gadać to mało chce ale to pewnie po tacie ma :)
Podziękowania: me.ch, basiek149

8 lata 11 miesiąc temu #1022170 przez asiekasiek
Zaz no świetny patent :)

Basia u mnie dzisiaj to samo było przy zasypisniu jak dawałam na noc cyca śpi śpi nagle otwiera oczka i uśmiech i zamyka oczka :) kochane są nasze lobuziaki!!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia