BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1022230 przez kasandra9
Pesq, trzymam kciuki za fryz!!!!!!!!!!! i czekam na efekt!!!!!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1022237 przez Kasia888
Ale się rozpisałyście :)
Wróciliśmy od pediatry, dalej inhalacje, flegamina, noszenie, oklepywanie i jutro znowu kontrola... :huh:
Kurczę też myślę o nosidle, no nic zobaczymy...
Pediatra zauważyła, że Jaśkowi idą zęby i stąd też może być niespokojny.
Dołączam się do nieprzespanych nocy, Jaś pięknie mi przesypiał noce, ale odkąd jest chory budzi się po kilka razy w nocy z krzykiem, muszę go wtedy utulić i uspać na nowo, a nad ranem to uspokił się dopiero u mnie w łóżeczku jak leżał a ja trzymałam go za rączkę, i tym sposobem synek się wyspał, a mama jest nieprzytomna :huh: :pinch:

9 lata 3 miesiąc temu #1022239 przez Kasia888
Pesq musisz koniecznie wstawić zdjęcie nowej fryzurki jak wrócisz ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1022240 przez pesq
Agatka styczniowa by Me.ch :) B) B)

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 3 miesiąc temu #1022241 przez asiekasiek
Kas s z minky macie ta kostkę?? jejku zmieniłaś zdjęcie i myślę kto to jest :P

Kasia kurcze mam nadzieje ze szybciutko przejmie katarek ale na szczęście nie poszło na płuca !!

Pes ja też jestem ciekawa jak fryz u ciebie będzie bo kojarzę Cię jako czarnula :)

idę na fb poszukać tych zdjęć :D

9 lata 3 miesiąc temu #1022242 przez pesq
Kasia to u nas miesiąc prawie takie noce heh. Naszej ząbki nie idą a ślini sie tak że cała broda sucha i czerwona, rączki też ciagle męczy.

Wstawie zdjęcie przed i po obiecuje :)

9 lata 3 miesiąc temu #1022244 przez Kasia888
Asiek też mam taką nadzieję.
Ach te noce, ciągle coś, jak brzuszek się unormował to teraz ząbki, a tak jak u pesq i jurady nie wiadomo z jakiego powodu :pinch:
Dziewczyny przyszedł wreszcie katarek ten co się go podłącza do odkurzacza, trochę późno bo Jasiek już prawie nie ma katarku tylko to charczenie w oskrzelach :dry: jeszcze go nie używałam ;) :silly:
a powiedzcie to normalnie tą końcówkę podłączam do odkurzacza i siła ssania jest równomierna, nie odciąga za mocno?
a i Pesq jak przyjdzie Ci ten elektroniczny aspirator to napisz koniecznie, bo też jestem ciekawa jak Ci się będzie sprawował.
Mogę mieć i 5 aspiratorów byle malutkiemu w końcu znaleźć ten właściwy, bo przecież od prawidłowego ściągania smarków zależy czy ta wydzielina później nie spływa niżej. A cały czas mam wrażenie, że tym zwykłym to ja chyba za słabo odciągałam, nie mam tyle siły w płucach :blink:

9 lata 3 miesiąc temu #1022245 przez Kasia888
I gadałam z moim bratem ciotecznym i mnie pocieszył,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 3 miesiąc temu #1022249 przez basiek149
Siadam dzisiaj do kompa już nawet nie wiem który raz bo Kuba dziś ma zły dzień i na nic mi nie pozwala :pinch:
Udało mi się jedynie wyjść na chwilę do sklepu i zadzwonić do onkologa. Jutro mam do niego do szpital przyjechać na kontrolę.
Nic uciekam bo Piszczek ani myśli spać...

9 lata 3 miesiąc temu #1022262 przez glooria
Z tym przedszkolem to niezla akcja hee hee
Postawcie sie w roli rodzica ktory musi isc do pracy a tu poraz setny katar

Moim zdaniem niczego sie i tak tym sposobem nie uchroni bo rownie dobrze moze rodzic przyniesc z pracy lub z kościoła
Po prostu taka pora i trzeba to przeżyć
Dbac o higiene i zeby nie kichac i kaszlec

No i witam się z wami serdecznie

U nas katar rozkreca sie na maxa u Lilli
Trzeba przeżyć i to
Szkoda tylko ze akurat na weekendzie bedzie sądny dzień

9 lata 3 miesiąc temu #1022264 przez glooria
Basiek trzymam za lekarza

Kasia nie da sie odciagac no stop przeciez dziecko musi tez spac a za mocne odciaganie tez moze zaszkodzić
Nawet ty jak masz katar tto nie wysmarkasz wszystkiego sama
Wyluzuj

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1022269 przez Zazanna
Hello :)

Mój młody dalej nie lubi na brzuszku, a do siadania pierwszy :P Jak go T. na sobie trzyma w pozycji siedzącej to zaciesz, a jak go próbuje położyć to ryk :P
A np. mój brat chrzestny nigdy nie raczkował, tylko z takie suwania pupą po podłodze od razu zaczął chodzić -najpierw przy meblach a potem normalnie, więc jednak chyba zalezy od dziecka ;)

Pesq hahha z tym zamiataniem oczkami musiało być super :cheer: I czekam na foootęęęę :D

Basia trzymam kciuki za kontrolę !

Co do zabawek to Bartuś się jeszcze nimi za bardzo nie interesuje.. :/ Jedyne co to cały czas trzyma w łapce pieluchę i ją ciumka i macha -.-' Kupię mu szmatkę sensoryczną żeby coś trochę podbudować moją zwątloną kreatywność zabawkową :silly:

Mysia mam podobny śpiworek i u nas się super sprawdza, Bobas też się nie lubi ubierać, a w to go siup i gotowy i mu wygodnie :)

Ja się dowiedziałam 26.01.15 w poniedziałek <3

My już po bioderkach -wszystko ok i wspaniale i cudownie ;)
I po pediatrze..... -.-' Płucka na szczęście czyste, mamy smarować maścią majerankową i uwaga, teraz hit dnia: Malut raczej jednak nie ma alergii B) Można wmówić matce, że ma nic nie jeść i pilnować śladowych ilości? Można B) Dziś byliśmy u innej pani dr (tamta była mocno starsza, więc może jakies stare przesądy mi sprzedała) i ta dziś pooglądała młodego, dokładnie pobadała, wypytała o wszystkie jego dotychczasowe katarki o wysypki (nie miał nigdy) no i w ogóle o wszystko i powiedziała (bo spytałam), że ona nie widzi tu podstaw do alergii, że prędzej ten katar z za suchego powietrza itd. A u nas bardzo sucho, ja i T. też ciągle coś mamy w nosie przez to, a co dopiero bobasek, który sobie nie umie oczyścić...
Więc jem własnie serek wiejski :woohoo:
Podziękowania: mysia5

9 lata 3 miesiąc temu #1022274 przez me.ch
Zaz, ciesze sie razem z Toba z serka :D no i oczywiscie z braku alergii :)

Kasiu, napewno bedzie dobrze! A katar u dzieci to jest naprawde chyba chleb powszedni... ;)

Pesq czekam na foto razem z reszta!! :D

Basiek - Twoj Piszczek mnie rozlozyl na lopatki :)

Ja tez podobno nie raczkowalam dziewczyny, troche "kulania" do miejsc docelowych i przy meblach a potem juz chodzenie, szkoda kolan mi bylo :P
Dziecko znajomych tez nie raczkowalo i teraz chodzi juz.

Korneli dzis zjadl na sniadanie kleik (w wersji plynnej z butelki), potem na drugie jablko starte z kawalkiem banana (very much enjoyed) a potem popil mlekiem na lunch. Dodatkowo dalam mu sie napic wody zeby wraz z redukcja mleka nie nastapila redukcja plynow i wypil na raz 85ml co jak na niego naprawde fajnie, bo czasem w ogole wody nie chce. Na obiad mamy zaplanowane marchewki z batatami (wczoraj sama marchewa byla a na jutro mam bataty wiec dzis mieszanka dwoch, co zostalo z wczoraj i czego troche za duzo sie zmiksowalo do sloiczka na jutro). Raczej podam je osobno niz zmieszane - Zobaczymy jak sie batat przyjmie :D Potem juz do wieczora samo mleczko :)
A i kupa tez byla, marchewkowa :D

Teraz ja tez jestem przeziebiona, ale mysle ze jak mi przejdzie to sie wybierzemy na jakas dzieciowa grupe zabaw albo cos w ten desen bo przebywanie z kuzynami zdecydowanie nas rozwinelo, wiec chcialabym kontynuowac przebywanie z innymi dziecmi.

A i jeszcze bym zapomniala, Kornel w koncu postanowil sie zaczac obracac, wczoraj :D z brzucha na plecki:) nie zawsze mu sie udaje ale chyba zrozumial koncept;)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1022286 przez mysia5
Pesq i ja dołączam do czekających na fotkę w nowej fryzurce :)
też mam ombre i jestem zadowolona :)

Zaz, dzięki, myślę że będzie mniej nerwów jak będę go w to ubierała bo tylko włożę i już :)
super że z bioderkami dobrze :)
i jak to można nakręcić młode mamy... szok, każdy lekarz mówi coś innego i bądź tu mądra :pinch: ale jak Bartuś nie ma alergii to najważniejsze :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja na noc smaruję Kacperkowi aromactiv baby i też fajnie mu się oddycha po tym :)

Mech Kornelcio jakie pyszności wcina :) super !

kupiłam małemu emolium - krem specjalny na tą skórkę, zobaczymy czy coś mu pomoże , oby :)

Kasiu, Jaś na pewno raz dwa będzie zdrowy i zapomnicie o wstrętnym katarze :)
chociaż mój bąbel też kicha, ale chyba póki co, odpukać glutki mu nie lecą... :silly:

9 lata 3 miesiąc temu #1022289 przez kasandra9
Asiu, wrzucę potem fotkę co mamy z sensorkow z mminky bo z dzisiejszym zakupem to mamy łącznie 3:) tylko musze z kompa bo kurde mam milion fotek w tel i nie moge wczytać ani tu ani na fb...musze zredukować troche czyli zgrać i z Tel usunąć:(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia