BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #971327 przez kasandra9
Ja powiem Ci, że tez nie jadłam w ciąży chyba żadnego jajka:) Na samą myśl mnie odrzucało:) Ale dzisiaj od rana mam ochotę..ale kto wie - zrobić zrobię, ale czy zjem:D??????
Ja swojej pracy lic. mam pierwszy rozdział, jeszcze drugi...ale nie mam pojęcia, jak się za to zabrać...nikt nie wie, jak zacząć tą część o badaniach:/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #971329 przez mysia5
Ja chyba kiedyś jadłam takie faszerowane z pieczarkami , tak mi się wydaje :laugh:
ja mam od dłuższego czasu ' jajkowstręt' i nie jem ich w ogóle :sick: ale teraz jakoś pomyślałam o nich całkiem pozytywnie wiec może się dzisiaj skuszę :silly:

9 lata 9 miesiąc temu #971330 przez mysia5
Co to 26 stron :blink: dacie rade dziewczynki :) Kasandra te Twoje brzmią tak fajnie, wiosennie.. szczypiorek :) pisz maluj wiosna :lol:

9 lata 9 miesiąc temu #971331 przez Kasia888
Idę zjeść śniadanko.
Żyć, nie umierać :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #971332 przez Kasia888
Kasandra jak zrobisz jajka to zobaczysz czy będziesz mieć na nie ochotę ;)

9 lata 9 miesiąc temu #971333 przez jurada
Hej dziewczyny... Tak piszecie o tych jajkach ze na kolacje dzis pasta jajeczna będzie :)
Co do wypłaty to ja dostałam tez wiecej niż sie spodziewałam a to dlatego ze wyliczają z roku srednia.

JEJKU JUTRO OSTATNI DZIEŃ 1 TRYMESTRU A OD CZWARTKU WSKAKUJE W 2:) cieszę się strasznie... Tak walczyłam o ta ciążę, tak się oszczędzałam a teraz mam ochotę cos robic, zyc... Podobno 2 trymestr to najpiękniejszy okres ciąży...
A i ta pogoda za oknem... Chce się żyć!!!

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #971336 przez mysia5
Smacznego Kasia :)
Jurada ciesze się ze wszystko dobrze u Ciebie :) widać ze warto walczyć. Pogoda jest piękna zgadzam się :) tez słyszałam że drugi trymestr to najlepszy czas ;) Ja jestem w 11 tygodniu i 4 dniu wiec jeszcze troszkę :)

9 lata 9 miesiąc temu #971337 przez Sylwia-89
Hej dziewczyny :)
U mnie też pięknie słoneczko świeci ;)

Jesli chodzi o te wypłaty, to czy Wy juz dostałyście za l4 z ZUS-u? Z tego co wiem, to pierwsze 33dni zwolnienia płaci pracodawca a potem dopiero ZUS. U mnie wyszło tak, ze pracodawca zapłacił mi do polowy lutego a za druga połowę jeszcze nie dostałam z ZUS-u i tak czekam, a tu zaraz polowa marca. :(

9 lata 9 miesiąc temu #971345 przez kasandra9
U mnie przelew był od pracodawcy - ale to i tak mieściło się w tych 33 dniach, więc w kwietniu zobaczymy:)
to zapraszam;)

9 lata 9 miesiąc temu #971367 przez melisamienta
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz o która nie zapytałam ginekologa. w dniu wizyty byłam w 10tyg.4d według miesiączki, a na kartce z usg mam jeszcze jedną date tak jak by z usg po pomiarach ze jest to 11tyd i 4dni czyli tydzień różnicy. Na pierwszej wizycie według badań miałam młodszą ciążę niż wynikało to z miesiączki.
bo termin według miesiączki to był 30.09 w usg 2.10 a teraz 30.09 według miesiączki i 24.09 według usg. Nie wiem cy dzwonić i zawracać głowę lekarzowi tym bo może tak się wahają te terminy i nic w tym dziwnego.

9 lata 9 miesiąc temu #971368 przez mysia5
Melisa ja nie pomogę bo nie bardzo sama rozumiem te obliczenia, ja mówię tak jak przeczytał mi lekarz z usg czyli 11 tydzień i 4 dzień. A termin mam na 26.09.
Kasandra wyglądają apetycznie :)
Ale masz pięknego kwiatuszka na stole :) naprawdę prześliczny :cheer:

9 lata 9 miesiąc temu #971372 przez Kasia888
Jajeczka jak malowane :) Meliska wiesz co czasami są takie różnice, u Ciebie dość spora. U mnie z miesiączki wychodzi 5.09 a z usg 2.09, jednak lekarz powiedział, że to niewielka różnica. Jednak mogę się już spodziewać 2 lub wcześniej rozwiązania ;) Na wszelki wypadek bądź przygotowana na 24 :P

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #971375 przez kasandra9
a dziękuję!:) Kwiatki dostałam od męża w niedzielę;)
jejku, ja też z tymi terminami mam się na bakier...ale od koleżanek, które urodziły wiem, że najbliżej i tak ten termin z okresu będzie ... bo podczas całej ciąży wg USG będzie się to wszystko wahać, bo dziecko różnie rośnie...ja właśnie przez to mam wielki dylemat, jeśli chodzi o te badania prenatalne...:/ bo u mnie odwrotnie...wg okresu więcej niż z USG:/
dziewczyny, jak mi smakują chipsy Laysy paprykowe!!!!!!!!!!!!! wcześniej paprykowych za bardzo nie lubiłam, a teraz jestem zakochana!!!!!!

9 lata 9 miesiąc temu #971380 przez mysia5
Kasandra ja bardzo lubię cebulowe-karbowane :woohoo:
mi położna tłumaczyła, że od pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodaje sie siedem dni plus dziewięć miesięcy i wychodzi termin porodu :) ale jak to wyjdzie w przełożeniu na rzeczywistość to dopiero się okaże :)

9 lata 9 miesiąc temu #971384 przez Lidziun
Właśnie ja mam ten sam problem z ost @ wychodzi mi na 17 września a z USG ciąża jest starsza o 9 dni wiec tez nie wiem która wybrać datę, pamiętam ze z Olkiem miałam tylko 2 dni różnicy a urodził się przed terminem 2 tygodnie, moja siostra np miałam z ost @ na 1 sierpnia a z USG wyszło jej ze dziecko jest młodsze o prawie 4 tyg i urodziła wg terminu z USG, wiec tak naprawdę jak to mówią dziecko samo zdecyduje kiedy przyjdzie na nasz swiat

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia