BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #971393 przez jurada
Moj lekarz mówił ze 2 tygodnie w terminie porodu to norma.. Ale ja tam nie wnikam... Kiedy maluch zechce przyjść na świat to przyjdzie... Na pewno tego nie przeoczymy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #971402 przez niezapowiedziana
Moje malenstwo też jest tydzien mlodsze na USG niz wedlug miesiaczki...
dlatego sie zastanawiam jak liczyc koniec trymestru i cala ciaze..
wolalabym przyjąć date z miesiaczki :D

A ja dzisiaj mega padnieta jestem.. od 9 laboratoria i 6 godzin stania... kregoslup mnie tak bolal caly czas!
A najgorsze ze glowa mnie bolala od wdychania tych oparow wszystkich....
kolezanka mi pomagala z pipeta dzisiaj i pyta z czym pracuje, to mowue jej ze z anilina.. a ona czy to nie jest szkodliwe przypadkiem...
a ja jej ze jest, trujace..
oczywiscie zmartwila sie ze czemu z tym pracuje skoro nie powinnam no ale niestety moja prowadzaca laboratoria chyba nie uwzglednia mojego wyjatkowego stanu...

ale wam zazdroszcze ze mozecie wziac L4 I zostac w domku... :(
Na studiach tez powinien byc macierzynski urlop!

9 lata 9 miesiąc temu #971424 przez me.ch
Hej dziewczęta,

A ja jajkami może nie tyle się objadam, ale jem na różne sposoby jak tylko mi się zechce - na kanapki, gotowane, faszerowane i się ciesze z nich dość mocno. Tylko raz jak obieralam większą ilość to mnie od zapachu zemdlilo to okrutnie ze potem mniej pół dnia trzymało.

Teraz mi przyszła ochota na kalafior, ale nie m wiec gotuje brokuły, może się przyjmą.

Z terminami to ja się już zupełnie nie łapie, bo Co usg to inny mam, więc trzymam się tego pierwotnego z internetu wyliczonego, a co będzie to będzie :)

Tymczasem wklejam brzuch, jutro równe 12 tyg, wiec niech będzie na okraglo;) fota kiepska, ale lepszej się nie udało;)

9 lata 9 miesiąc temu #971425 przez me.ch
Niezapowiedziana, ona chyba nie może Cię zmusić do pracowania w warunkach które mogą zaszkodzić, ja bym jej na Twoim miejscu powiedziała, że nie czujesz się komfortowo z tym i czy nie.mogłabyś jakoś inaczej np teoretycznie tego zaliczyć....

9 lata 9 miesiąc temu #971438 przez agatagama
Hej :) chyba juz moge sie pochwalic brzuszkiem :) tez macie go taki smieszny? Nierowny, "poruszajacy sie"? No i moj dzidź dostal tez swoje prezenty :) zestaw do manicure oraz szczoteczke i grzebyczek do wloskow :)
Dziewczyny jak bylam w pracy i czytalam o tych jajeczkach i chipsach to myslalam, ze was udusze !:) takie smaki mi robilyscie :)

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 9 miesiąc temu #971441 przez pesq
Hej dziewczyny, sledze co piszecie, ogladam zdjecia i tak jakos cieplej mi na sercu. Fajnie, że jesteście, naprawde.

Ja czuje się nienajlepiej. W mojej pracy - teoretycznie biurowej, coraz wiecej zadań typu zanieś, zrób, umów, przeskanuj i przefaksuj wszystko ma byc na za 10 minut a przy okazji biegaj tam i tam i jeszcze jak mozesz tam... Mówiłam, że jest mi ciężko, ale wszyscy kiwają głową nikt sie nie kwapi do pomocy. Chciałam pracowac do czasu kogos kogo przyuczę na zastępstwo, ale jeżeli tak będzie to niestety już w piątek porozmawiam z lekarzem i poproszę o zwolnienie, tymbardziej że wracam z pracy i nie dość że wymiotuję (odchodzi spięcie?) to niesamowicie boli mnie kręgosłup i troche kłuje brzuch :( .

Nadal dziś jestem obolała po tym wczorajszym upadku, więc w ogóle... Jedna super rzecz, dostałam to - podwojneszczescie.net/pl/p/Poofi-poduszk...Szaro-granatowa/1126 cuuuuuuuuuuuuuuudownie sie na tym lezy!!!!!!!!!!!

9 lata 9 miesiąc temu #971447 przez basiek149
hej Dziewczynki :) :) :)

ja dzisiaj po miesięcznej przerwie miałam wizytę u gin. od rana śledziłam co tam piszecie ale byłam tak zdenerwowana, że nie miałam sił nic tutaj wcześniej naskrobać. ale na szczęście wizytę zaliczam do baaaardzo udanych :) Bąbelek z 7mm urósł do 4,39cm :) lekarz się śmiał podczas USG bo maleństwo tak śmiesznie nóżki ułożyło jakby się releksował :cheer: mój słodziak kochany.
miałam dzisiaj robiona cytologię, badanie ginekologiczne, usg dopochwowe a później jeszcze przez brzuch tak więc na mojego Skarba mogłam się dzisiaj ze spokojem napatrzeć :) dostałam kolejne zwolnienie, tak więc od razu po wizycie pojechaliśmy do pracy je zawieźć. za 3tyg kolejna wizyta i szpital...eh.

wstawiam zdjęcia Bąbelka jaki był na ostatniej wizycie i jaki jest dziś :)

9 lata 9 miesiąc temu #971448 przez ana23
Hej dziewczyny ja tez ciągle chodzie nie wysłana bo niestety teraz mam na 5:30 i normalnie padam juz o 1 i kręgosłup mnie zawsze wieczorem tak boli ze leżeć na plecach nie dam rady.

9 lata 9 miesiąc temu #971458 przez ana23
A to mój brzusiu
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #971469 przez niezapowiedziana
me.ch prowadząca stwierdziła że ona też w ciąży chodziła na laborki.. No i teoretycznie też zdajemy.. Ale niestety musimy zaliczać preparaty, w między czasie będą dwa kolokwia i jeden egzamin końcowy.. I wszystko z preparatyki.. :( Więc niestety jeśli nie chce mieć dziekanki i wracać za rok już w styczniu na poprawę tych zajęć to muszę chodzić.. A wolałabym zdać wszystko w czerwcu i wziąć urlop zdrowotny od października na rok.. Żeby przynajmniej ten rok zostać z moim maleństwem w domku..
Ale jestem naprawdę wymęczona tym wszystkim! I jeszcze ślub na głowie!
Przydałyby się jakieś wakacje w spa albo coś!

9 lata 9 miesiąc temu #971470 przez niezapowiedziana
pesq świetna ta podusia! Ale strasznie droga! Najchętniej bym sama taką uszyła :D może jak znajdę chwile czasu i akurat będę miała pod ręką odpowiedni materiał :D

basiek śliczne maleństwo! Na tym drugim zdjęciu już tak fajnie widać! Normalnie malutki człowieczek <3

9 lata 9 miesiąc temu #971472 przez Lidziun
IDE spać ale zasnąć nie mogę poprzednio miałam cukier 105 i jutro iIDE na 75 g glukozy i boje się ze się okaże ze będę miała ccukrzycę wyczytalam ze zdenerwowanie tez podnosi cukier no ale co mam zrobić jak nerwy mnie zjadają, gdyby to była pierwsza ciąża nie przejmowalabym się szpitale ale przy dwójce dzieci i do te z tym moim Olkiem autystykiem ach.... Szkoda gadac, jak się okaże ze jest źle to powiem lekarzowi ze szpital wykluczony i niech wymyśla inny sposób, dobranoc dziewczyny

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #971476 przez Angelika
Cześć dziewczyny:)

Wybaczcie, że się nie oddzywałam, ale miałam ostatnio mega zamnieszanie, ale systematycznie śledzę co się u Was dzieje... Zaczoł sie nowy semestr - staram sie o tok indywidualny bo jestem na studiach dziennych a tu jeszcze praca do pisania... Nie wiem czy wy też tak macie, ale ja "odpalam" dopiero po 14.00 wtedy mam straszny zapał do pracy, co skutkuje strasznym bólem kręgosłupa.

Zacznę od tego, że macie śliczne brzuszki i maleństwa, gratuluję!:*

Muszę Wam się też pochwalić, byłam wczoraj na wizycie u lekarza iii będziemy mieli córeczkę:D Wszyscy obstawiali chłopca nawet imię mieliśmy wybrane, a tu niespodzianka:)

A jak jest u Was? Wiecie już?

9 lata 9 miesiąc temu #971478 przez asiekasiek
dzien dobry:)
basiek cóż za śliczny/śliczna kruszynka jest na zdjeciach:) fajnie tak poogladac dzidzie :)

dziewczyny fajne brzuszki:)

pesq właśnie po co b denerwować się i w ogóle ja idę od kwietnia na l4 bo wkurzam się w pracy tylko pisze pisma różnego sądu lub do ludzi i mam szablony juz w sumie i zmieniam jedynie dane ludzi ale i tak zwracane są przez przełożonego bo źle odmienilam wyraz. jak koleżanka daje takie pisma to jej nie zwraca a mi ciągle... juz wkurzam się tylko!! i mam dość idę na L4 i tyle !!

9 lata 9 miesiąc temu #971479 przez asiekasiek
chaotycznie to napisałam ale mam takie nerwy! i jeszcze jest kierownik kanalia ze wrzod na dupie!! nikt go nie lubi!! więc suma sumarow idę na L4 od kwietnia!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia