BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #971580 przez asiekasiek
Sabina jeżeli masz chora mamę przykro mi.
ja od małego na słuchałam się od swojej mamy za dużo wyzwisk i w wieku nastoletnim również ze jej wstyd za mnie nie będę wypisywać wyzwisk bicie w policzek... nie będę tutaj uzalac się. w sumie teraz nie raz zdarza jej się coś powiedzieć. wiec mam inne podejście do mojej mamy. tolerują ja i tyle. dlatego ja nigdy nie będę wyzywać moich dzieci oraz nigdy nie uderze w policzek! aha a byłam grzeczna córka nie chodziłam na wagary dobrze uczyłam się nie szlajalam się. a jak spóźnilam się pół godz do domu ze szkoły bo autobus spóźnił się to były awantury... heh moja siostra powiedziała ze ona c mama nie wytrxymalaby razem z nią mieszkać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #971585 przez ana23
Czesc u mnie dziś piękna pogoda dziś na szczęście wrocilam wczesniej z pracy. Mam do was pytanie dostaje się macierzyński jak się jest bezrobotna? Bo ja pracuje teraz bez umowy

9 lata 9 miesiąc temu #971587 przez agatagama
aaaa już wszystko wiem :D powiem wam, że udało mi się niesamowicie, bo niedawno zmieniłam pracodawce, formę umowy itd, i wyjdę bardzo bardzo korzystnie na tym. Mój Bąbel wiedział kiedy pojawić się na świecie heh :)
Lidziun jak tam po teście? wciskałaś sobie cytrynę do tego, czy da się przełknąć?
ana23 tu chyba wszystko jest opisane www.infor.pl/prawo/zasilki/zasilek-dla-b...robotna-w-ciazy.html

9 lata 9 miesiąc temu #971601 przez pesq
Asiek - a Ty mieszkasz z mamą?

9 lata 9 miesiąc temu #971604 przez basiek149
Asiek byłam w 3 aptekach i cena tych witamin Femibion 2 to 68,00zł...dramat.

9 lata 9 miesiąc temu #971607 przez Lidziun
mysia pytasz pewnie o autyzm??? sa 2 rodzaje tej choroby autyzm dzieciecy objawia sie do 3 roku zycie, nie wykryjesz go np przez usg, dopiero obserwacje dziecko moga dac ci do myslenia, olek wlasnie taki ma, do 1 roku zycia rozwijal sie prawidlowo nawet juz powiedzial mama kilka razy potem zaczal chodzic i przestal mowic, ale ze amelka miala tak samo to sie nie martwilam, ale mowa juz nie wrocila praktycznie olek powiedzial potem pierwsze slowo na 3 miesiace przed trzecimi urodzinami, nie bede juz sie rozpisywala jakie sa objawy bo to na pewno w necie znajdziesz, no i jest autyzm atypowy ktory pojawia sie po 3 roku zycia i on jest troche lepszy bo wiekszosc rzeczy ktore dziecko nauczy sie do tych 3 lat pozostaje, sa tylko jakies czesci ktore dziecku zanikaja, przyklad.... powiedzmy ze dziecko jest trzylatkiem i na placu zabaw nie musisz bo pilnowac bo bawi sie z innymi, ale po czasie zauwazasz ze dziecko odsuwa sie od innych, to jest juz dla ciebie znak ze cos jest nie tak, no i to tak w skrocie, jezeli pytalas o inna chorobe to spoko tez odpowiem :cheer:

9 lata 9 miesiąc temu #971611 przez Lidziun

ana23 napisał: Czesc u mnie dziś piękna pogoda dziś na szczęście wrocilam wczesniej z pracy. Mam do was pytanie dostaje się macierzyński jak się jest bezrobotna? Bo ja pracuje teraz bez umowy

z tego co wyczytalam gdzies w necie to od 2016 chca wprowadzic taka ustawe by wszystkie dziewczyny studiujace albo niepracujace dostawaly roczny zasilek macierzynski, wiec niestety sie nie zalapie, no i jak nie pracujesz to niestety tez nic nie dostaniesz, najwyzej ze zmiescisz sie w dochodze do okolo530zł i wtedy cos daja w osrodkach pomocy spolecznej, ale nie wiem ile

9 lata 9 miesiąc temu #971612 przez Lidziun
agatama nie wciskalam cytryny jakos dalam rade ale nie bylo latwo, wlasnie powiedzialam mezowi ze musze sie dzisiaj slodyczy najesc bo jutro (ide wyniki odebrac) jak sie okaze ze jest cukrzyca to nie bedzie juz slodkiego, obrzydliwe ale da sie przezyc, najlepiej jak sie wypije to jednym "łykiem"

9 lata 9 miesiąc temu #971626 przez Zazanna
O rany Dziewczyny ale naprodukowałyście :woohoo: 3 strony od rana... wow :)

Zgadzam się ze wszystkimi opisami odnośnie l4. Trzeba dbać o dzidziusia i kropka.

Pesq ja bym się wściekła i to do takiego stopnia, że sobie nawet tego nie wyobrażam jak bardzo B)

Za dużo napisałyście i już nie pamietam co miałam komu napisać, więc po prostu się z Wami zgodzę heh :)

Pospałam sobie w międzyczasie od 10 do 13:30, teraz ugotowałam zupkę, napisałam pismo dla Mamy do pracy i czekam aż mnie nawiedzą (Mama i brat), gdyby nie wpadali spałabym dalej. Już myślałam, ze mi to przeszło, bo w sumie ostatnie dwa tygodnie już wystarczała godzinna drzemka w ciągu dnia, a tu proszę.. nawrót. A może po prostu jeszcze weekend odsypiam heh -po szkole byłam potwornie wymęczona, jak rok w kamieniołomie...

9 lata 9 miesiąc temu #971627 przez jurada
Heeej! Ale się dziś kiepsko czuje. Kręgosłup boli non stop, apetyt nie do zniesienia... Zaczęłam zapisywać co jem

9 lata 9 miesiąc temu #971628 przez jurada
Aaaa wcielo mi pól posta!!!!

9 lata 9 miesiąc temu #971635 przez Zazanna
Jurada a po co zapisujesz? Żeby nie zjeść za dużo, czy po prostu orientacyjnie?
Ja to zapisywałam zawsze na diecie ;)

9 lata 9 miesiąc temu #971647 przez melisamienta
A co do jadłospisu. To jak wyglada wasz dzien pod wzgledem jedzenia.? Tzn staracie sie jesc zdrowo? Warzywa owoce, co ze slodkim?

9 lata 9 miesiąc temu #971649 przez Zazanna
Ja jem wszystko... przykładowo dziś:

Śniadanie: płatki z mlekiem
II śniadanie: 2 kotlety mielone, ziemniaki, sałata ze śmietanką na słodko
Deser: 7 batoników kinderki
Obiad: Zupa jarzynowa
Przekąski: Kilka cukierków nimm 2 i niestety jakiś litr fanty.... -wiem, że tego nie powinnam, ale to zamiast coli, bo cola chyba jeszcze gorsza...

Normalnie jem też kanapki, ale dziś miałam kotleciki z wczoraj, więc je zjadłam zamiast kanapek :)
No i duuuuużoooo wody wypijam, dziś już ze 3 litry były, a to jeszcze nie koniec :) Ciągle mnie suszy :)

9 lata 9 miesiąc temu #971650 przez Kasia888
Na śniadanie 2 kanapki z serkiem topionym
potem wypiłam kefir
obiad: kotlet schabowy z frytkami do tego sałatka z pomidorów
w między czasie piłam wodę i herbatę owocową :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia