- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz mówię że dobry, ale powiem Wam że wczoraj bym się zawahała. Opowiem Wam mój wczorajszy dzień, normalnie juz myslalam ze to będzie koniec wszystkiego.....
Po 1 w nocy wstałam na siku, a tam krew, pełno i do tego jasno czerwona. Zadzwonił mąż na pogotowie bo nie wiedzieliśmy co robić, normalnie masakra. Kazali mi leżeć na boku aż przyjedzie karetka, jak przyjechali i wstałam jeszcze raz do toalety to tam krew i woda, (myslalam ze to wody z brzucha...) wyleciała jakby ktoś kran odkrecil. Trafiliśmy na IP, tam leżę mowie im ze nadal krwawie a oni wysyłają jakiegoś imbecyla krew pobrać, który na marginesie nie bardzo wiedział jak chyba. W końcu przysłali inna babkę, pobrana krew ale dalej nikt nic nie robi, mimo że mój mąż ixh opiera ze krwawie (byłam ze trzy razy w WC i za każdym razem pełno krwi znów. W końcu przyszła jjakaś ginka i wypisuje milion papierków, zamiast mnie zbadać. Po badaniu (tylko wziernikiem, bez usg nawet!) stwierdziła że owszem krwawie (dzięki za cynk) ale szyjka zamknięta wiec mamy iść do domu za dwa dni nam zorganizują usg. I nic zero wyjaśnienia ani nic (krew nadal leci). Poczekalismy jeszcze na wyniki z krwi, wszystko ok tylko(!) krzepliwosc trochę niska - wyczytałam z kartki nikt mi nie powiedziałll...- wiec mamy iść do domu.
Tak po zmarniwanej nocy nad ranem dotarliśmy do domu, poszliśmy spać na chwile bo byliśmy wykończeni, z samego rana umówiliśmy się na prywatne usg żeby tyle nie czekać na odpowiodpowiedz, ja myślałam że już koniec ciąży będzie dopiero na 15:40 wizyta była i to jeszcze opóźnienie wiec myslalam ze tam sfiksuje w tej poczekalni... A krwawienie dopiero zaczęło ustawac ok 15.30...
Na szczęście jak tylko opowiedzielismy ginowi co się stało bez zbędnych pytań zrobił usg, i nie wyobrażacie sobie tej ulgi kiedy powiedział ze z ciążą nadaj wszystko ok..... Ja się popłakałam normalnie, maluszek ma już 5cm i się drapie w nosek:)
Okazało się ze mam krwiak kolo ujścia szyjki i jak dzidzia się rusza i rośnie to musiała go 'peknac' i wypycha ta krew...
Także i ja wylądowałam na l4 i musze 'więcej leżeć niż cokolwiek innego robic'. Krew nadal leci, bo mówił ze ten krwiak będzie się opróżnial, ale przynajmniej juz wiem czemu więc się tak nie martwię tylko leżę j czekam......
Obydwoje byliśmy tak przerażeni, że masakra musze przyznać... A potem tak nam ułożyło ze jakby ktoś ze mnie cały blok mieszkalny zdjął.....
Nasze dzidzi postanowilo trzymac nas w napięciu juz od samego początku...
Dziś w planach leżenie, leżenie i leżenie. Przeplatane jedzeniem
Miłego dnia Kochane!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Jedni zaszczepili, drudzy nie a wszystkie dzieci mają się świetnie...
Coś czuje ze czeka mnie debata z mężem na ten temat..
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Lidziun dziękuję za odpowiedź , rozpisalas się kochana
Na pewno mieć malucha z autyzmem to bardzo ciężka praca i podziwiam Cię bardzo ;*
Me.ch Biedna.. ale przezylas o rany ... współczuję bardzo , ale najważniejsze że wszystko jest dobrze !!! Wypoczywaj dużo i nie stresuj się
Dobrego dnia dziewczyny .
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
dobrze, że się tak skończyło...
ale stresu się najedliście pewnie... masakra!!
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
mech przezycie......masakra ....ale ciesze sie ze to krwiak ....jakkolwiek to zabrzmi
mialam wczoraj napisac ale jak wrocilam to wzielam ogarnelam syna i siebie i poszlam spac po prostu
wiec
moje bobo ma 52 mm dzis zaczynam 12 tydzien wg usg bardzo ruchliwy jest i wszystko z nim na razie ok fote wrzuce pozniej
a pozatym czulam sie dziko i masakraczycznie w szpitalu calkiem inaczej niz w pl imam wizyte 8 kwietnia u kardiologa bo mialam arytmie dosc mocna kiedys (od zeba)a do teraz miewam czasem nadprogramowe skurcze ......wiec juz mi sie w flakach przewraca jak pomysle o tej wizycie hehehe
porod to dopiero bedzie jazda :/
co do szczepien ja nie wdaje sie w szczegoly tak naprawde nie wiadomo kto mowi prawde ....moi rodzice byli szczepieni ja bylam imoje dzieci beda
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Me.ch, bardzo Ci współczuję... Wiem jaki to stres, bo sama tez na poczatku mialam te problemy z plamieniami. Człowiek od razu zakłada najgorsze. A co do Izb Przyjęć, to tez się naczekałam chyba ze 4h zanim raczyli mnie zbadać. W ogóle nic sobie nie robią. Kobieta krwawiąca w widocznej ciąży z płaczem czekala w poczekalni, ale co tam, oni maja czas. Jeszcze traktują jak intruza, szczególnie jak nie masz lekarza w danym szpitalu. Po prostu brak słów. Za co my płacimy skoro nawet w nagłych wypadkach nie mozemy liczyć na pomoc.
W każdym razie cieszę się, ze wszystko w miarę dobrze się skończyło Wypoczywaj dużo i będzie dobrze
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Nie zastanawiałam się nad szczepieniami jeszcze, na razie niech się urodzi i oby było zdrowie.
Ostatnio towarzyszy mi pytanie czy dzidzia faktycznie tam jest i rośnie? Brzucha nie mam prawie wcale, czasem zaczynam się tym martwić...
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Kasia ja mam tak samo.. też nie mam brzucha i myślę czy on faktycznie we mnie tam siedzi, nie do końca czuje ze jestem w ciąży Hehe
Pesq biedna ... naprawdę musisz dbać o sobie i dziecko ! Olej ta głupia szefowa, nie ma prawa tak Cię traktować. Idź na zwolnienie i odpoczywaj ! Tylko tego potrzebujesz a nie nerwów przez idiotke :/ co za krowa ...
trzymaj się i odpoczywaj
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq nareszcie się zdecydowałaś, nie ma sensu się użerać w pracy.
Jak to mówią mi koleżanki nic nie jest warte tego żebym się denerwowała, bo dzidziuś to wszystko odczuwa jeszcze mocniej.
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
a ja mam roznice miedzy suwakiem a usg 1 dzien prawie trafilam z zaplodnieniem
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kasia, Mysia też tak mam
Dziewczyny ja zaczynam panikować -jutro pappa. Teraz sobie wymyśliłam, że mnie odesłał, bo coś było nie tak i musi się upewnić, jak mała podrośnie. Głupia jestem, ale wiecie jak to jest.. Tłumaczę sobie, że powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku... ale przed każdym badaniem mam panikę...
A w ogóle to wydepilowałam sobie dziś nogi depilatorem (pierwszy raz w życiu !) i w sumie wcale nie bolało Bo już mnie wkurza, że ogolę nogi i na drugi dzień drapię :/ i nawet sobie wzięłam tak do linii majtek -dalej się nie odważyłam heh
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Pesq bardzo dobrze zrobilas z tym L4!
Zuzanna Glowa do góry bedzie wszystko ok.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Pesq, bardzo dobrze zrobiłaś
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Właśnie kończe jeść paczkę. Oj żeby mnie tylko brzuch nie rozbolał