BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 1 miesiąc temu #971481 przez agatagama
Lidziun daj znać jak z tą glukozą, ja mam tak samo podwyższoną, ale mi lekarz powiedział, żebym zrobiła najpierw próbę z 50 g. Ale pójdę chyba dopiero w przyszłym tyg po badaniach prenatalnych. Też się obawiam strasznie cukrzycy....ehh
Angelika gratuluję dziewczynki, chyba jesteś pierwszą, która zna płeć ;)
A na l4 nie wiem kiedy się wybiorę...dziewczyny może wiecie jak to jest...kasa za l4 jest obliczana na podstawie ostatnich 12 miesięcy czy tak jak jest na umowie, a macierzyński na podstawie ostatniego roku?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #971485 przez kasandra9
Fajne brzuszki i fajne maleństwa!:) Jakie już duże!:)
Ooo, jest i pierwsza płeć znana!:))))) super!

10 lata 1 miesiąc temu #971494 przez sabina
ale trzaskcie posty bieda nadazyc !!! :blink: :)

ja uwazam ze jak Wam zle w pracy to do lekarza po L4 i juz nikt o Was nie zadba jak Wy same.....a juz na pewno nei obcy ludzie :(

ja mam dzis stresa od samego rana eheheh niby pierwszy scan nie powinno byc miega stresu a tu mam stres razy 5 bo wlasnie pierwszy :huh: maslo maslane ale mam nadzieje ze zrozumialyscie :laugh:

10 lata 1 miesiąc temu #971496 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Śliczne Maluszki i sliczne brzuski :woohoo:

Miałam wczorj dzień spania :) Wstałam o 6:30 jak zawsze, pokręciłam się, ale nie zrobiłam nic konstruktywnego, położyłam się spać chyba koło 12 i wstałam około 16, zrobiłam obiad, wrócił T. zjedliśmy, pojechał na spotkanie (co 2 tyg. we wtorek gra w karty z przyjaciółmi), a ja.. poszłam spać - o 18 !
I w zasadzie z małą tylko pobudką jak wrócił na 20 minut spałam do 7.00 dziś :)
Zamieniam się w leniwca :)

Dziś już zaliczone śniadanko, poczta, spacerek z piesą i zaraz się biorę za salon, bo zauważyłam, że jak rano czegoś nie robię, to potem już nie ma szans :)

Sabinka to czekamy na wieści :)

Miłego dnia :)

10 lata 1 miesiąc temu #971499 przez Lidziun
Agatama ja muszę dzisiaj bo jeszcze na wyniki muszę czekać mam naprawdę nadzieje ze poprzedni test się pomylił no i lekarza mam na przyszła środę jejku wiedzę w tej przychodni juz od 7.45 i dopiero o 10,10 wchodzenia na drugie pobranie krwi i wtedy do domku, chociaż dziwnie jakoś, w poprzednich ciazach miałam obciążenie 50 glukozy to raz a dwa miałam pobierana krew ma czczo potem pilam glukozę i po godzinie kolejne pobieranie, potem czekanie i znowu pobieranie, teraz tylko na czczo i potem po 2 godzinach, może tak musi byc

10 lata 1 miesiąc temu #971503 przez asiekasiek
a jeżeli chodzi o płeć to też tydzień temu dowiedziałam się, że prawdopodobnie będzie dziewczynka, ale że to może wszystko zmienić się... więc jak na razie nie przyzwyczajam się, liczy się dla mnie żeby było zdrowe :)

Sabina eee nie przejmuj się będzie dobrze :P heh pewnie jak pójdę za trzy tyg. na nastepne usg to też pewnie będę się stresować:)

Także pesq i mysia idziemy na L4 :D

oj Zazanna ty leniuszku :) ale teraz możesz leniuchować do woli bez najmniejszego wyrzutu sumienia :) ja wcześniej też tylko spałabym i spałabym a teraz jak weszłam w ten II trymestr to więcej wigoru mam :D więc może później też Ci przejdzie :)

Jejku jak przeciągam się, biorę ręce do góry to czuję jak mnie coś rwie w brzuchu takie naciąganie nie miłe... i muszę uważać może żeby nic mi sie tam nie odkleiło np. łozysko. Bo kiedyś byłam u koleżanki, która ma 7 -mio miesięczną córę i podrzucałam tak ją do góry a ta mnie opieprzyła, ze nie wolno mi brac tak rąk do góry... :whistle: Doświadczone ciężarówki jak to z tym jest??

10 lata 1 miesiąc temu #971506 przez asiekasiek
Lidziun widzę po suwaczku, ze jesteśmy na tym samym etapie ciąży :) ciekawe która pierwsza wyląduje na porodówce we wrześniu :silly:

10 lata 1 miesiąc temu #971510 przez pesq
Hej wszystkim.

Na dziś wzielam urlop na żądanie bo wstalam z mega bólem glowy i gardło mnie drapie, napisałam do pracy a szefowa - to prosze z 'poziomu łóżka' jesli pani moze (co znaczy, ze muszę) to to i tamto i spotkania poumawiac i porobic pisma i wysłać...... normalnie nie wierze!!!!!!!!!!!!! Kur@a mać!

10 lata 1 miesiąc temu #971513 przez kasandra9
Ależ się nadzwoniłam, bo szukałam terminu u jednej pani doktor na to USG:) Koleżanka u niej była, poza tym ma bardzo dobre komentarze i miło na zdjęciu wygląda:)))))))))))) Już straciłam nadzieję, ale udało się, ostatni termin - we wtorek 17.03. o 20:00 idę :))))

10 lata 1 miesiąc temu #971516 przez sabina
zazanna gdyby nie to ze mam synka ....spalabym 24 na dobe :D

pesq ja tez nie wierze....... :angry: ale franca .....mowie Wam najlepiej isc na L4 szkoda sie uzerac z takimi obobnikami

10 lata 1 miesiąc temu #971518 przez asiekasiek
pesq naprawdę tak napisała do Ciebie?? No to pięknie... ale nie idziesz do pracy ?? Lezysz w lozku??

Kassandra no to super, że udało Ci sie wcisnąć:)

10 lata 1 miesiąc temu #971520 przez asiekasiek
teraz ogladam ciąze z zaskoczenia jejku jak mozna nie wiedziec ze jest sie w ciązy i dowiadywac się w czasie porodu albo urodzic dziecko do kibla...

10 lata 1 miesiąc temu #971521 przez basiek149
Dzień Doberek :)

pesq szok... współczuje szefowej. zero wyrozumiałości...

ja mam dzisiaj bardzo dobry humor, jak sobie przypominam wczorajszą wizytę i Bąbelka na ekranie to mam jeszcze lepszy :) ale znając życie za 3tyg też będzie stres. lekarze zawsze mnie stresowali i stresować będą. nawet na wczorajszej wizycie jak pielęgniarka chciała mi przed wejściem do lekarza zmierzyć ciśnienie to nie miało to sensu bo miałam bardzo wysokie. po wizycie zresztą to samo :) i lekarz kazał mi mierzyć sobie w domu. ale poprzednio też tak miałam. u lekarza wysokie, w domu wszystko ok więc dla świętego spokoju pomierzę i tak jak chciał na następnej wizycie mu wyniki przyniosę.

a właśnie już jakiś czas temu miałam was pytać ale ciągle mi to z głowy uciekało - bierzecie jeszcze kwas foliowy? jeśli tak to jak długo będziecie go łykały? bo mi wczoraj lekarz powiedział, że mogę odstawić. w sumie została mi jeszcze jedna tabletka na jutro to jeszcze ją łyknę i chyba jak powiedział trzeba się z folikiem rozstać. przepisał mi za to witaminy - femibion 2. muszę dzisiaj wykupić.

10 lata 1 miesiąc temu #971522 przez asiekasiek
basiek mi kazał jeszcze kwas foliowy łykać i jeszcze też mam femibion 2. Kurcze strasznie drogie te tabletki zapłaciłam 54zł :( ale co będę żałować na swoje dziecko :P

10 lata 1 miesiąc temu #971523 przez basiek149
o kurcze asiek...faktycznie drogie te tabletki. ciekawe czy mu mnie też w takiej cenie będą.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia