BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #971652 przez jurada
Zapisuje po to żeby wiedzieć ile juz wciagnelam...wczoraj jak wieczorem spojrzałam na zapiski to się zlapalam za głowę!!!

Ale nie najadam sie... Kiedys na śniadanie wystarczyly mi 2 kromki razowca jakas wedlina +herbata... A teraz 3 kromki razowca z serkiem almette owocowym a za 10 minut robię sobie grahamke z serem zoltym po pól godziny jabłko i potem cos słodkiego... Potem znów jakas kanapka dzis z pasta jajeczna z kolacji potem wybila 11.00 i powiedziałam ze do 14.00 nic nie tknę. O 13.30 pól jabłka a o 15.30 miseczka rosolu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #971653 przez jurada
Potem jeszcze berliso waniliowe i jeszcze trzeba wciagnac kolacje!!!!

A i jeszcze rzadek gorzkiej czekolady 1 kawa, hektolitry herbaty i woda!

9 lata 9 miesiąc temu #971654 przez Zazanna
Jurada to może Ty potrzebujesz po prostu co chwilkę :) To rób sobie porcję, dziel ją na 4 i jedz po 1/4 co pół godziny, może wtedy nie będziesz odczuwać głodu :)

Kurcze te cukierki niepotrzebnie jadłam, bo jak o nich teraz myślę to mi się :sick:
Oddam resztę T.

9 lata 9 miesiąc temu #971655 przez jurada
Nie wiem o co chodzi... Ale będę walczyć z kg po porodzie... Juz mam ok 4-5 na plus

9 lata 9 miesiąc temu #971657 przez Zazanna
Juradka to będziemy zrzucać razem :)
Ja też przytyje od kija i ciut ciut, tendencje mam solidne i jak się nie pilnuję, to zawsze od razu tyję. A że teraz nie mam jak się pilnować, bo jem to po czym nie robi mi się :sick: no i co tu kryć dogadzam sobie, to..... będę toczyć wózek :D

Damy radę :) Wszystko dla Maleństwa :)

9 lata 9 miesiąc temu #971659 przez agatagama
moje dzisiejsze menu to::P
dwie bułeczki z serkiem śmietankowym i pomidorem,
jabłko
ok 4 wafle ryżowe
ryż z kurczakiem, pieczarkami i pomidorami
wafelek typu knoppers
i w tej chwili wielki puchar lodów :D
do picia woda, zielona herbata i szklanka fanty - mam na nią ostatnio mega smaka.
Jak na razie przytyłam ok 1 kg, zobaczymy jak będzie dalej ;)

9 lata 9 miesiąc temu #971660 przez Sylwia-89
Ja na początku przytyłam ok 2-3kg, a teraz przez miesiąc o dziwo nic ;) Bardzo się zdziwiłam, bo przeciez ciągle jem i na dodatek za duzo się nie ruszam.
Ja dzisiaj zjadłam na pierwsze śniadanie bułkę z szynką, pomidorem i ogórkiem, na drugie kotlet z kurczaka z kromka chleba, potem 2 miseczki zupy (ostatnio mam mega apetyt na zupy i wcinam ogromne ilości), potem suche wafle z dżemem, kawalek sernika i zaraz zamierzam wciągnąć jakąś kolację ;) Powiem szczerze, ze nie przejmuje się tym, ze przytyję. Najważniejszy jest maluch, a potem będzie okazja zeby zrzucić jak po porodzie będę biegać przy bąblu :)

9 lata 9 miesiąc temu #971669 przez ana23
A ja ogólnie dużo jem ale ja się tym nie przejmuje bo zawsze chciałam przytyc ale póki co ty tylko kilogram przytylam

9 lata 9 miesiąc temu #971673 przez jurada
Ja rodziłam syna z waga 90 kg i nie chce drugi raz... Każdy myśli ze jak baba wielka to pierdnie i dzieciak jest a to niestety nie prawda... Max 80 w tej ciąży choc juz dobijam do 70 a tu jeszcze tyle tygodni...

9 lata 9 miesiąc temu #971675 przez asiekasiek
pesq no niestety mieszkam z mama :( mój mąż chciał żebyśmy w jego domu starym mieszkać ale ja chciałam pomoc rodzicom np w tym ze płacimy wspólnie rachunki itp. ale chyba to był zły pomysł bo moja mama do wszystkiego wtrąca noi ma pretensje do wszystkiego:(
babcie kochałam i kocham nad życie mimo dwóch lat ze jej ze mną nie ma... a o mamie ra czej nigdy tak nie będę mogła powiedzieć...
dość o tym

kurcze jeszcze półtorej godz. w pracy:( boli mnie brzuch jeszcze...:( mam nadzieje ze to przez to ze brzuch rośnie :(

basiek jaka różnica w cenie!! masakra!! a ja narzekałam!!!

9 lata 9 miesiąc temu #971691 przez Kasia888
Dziewczyny wymęczyłam dziś kolejne 2,5 strony pracy. Razem mam już 8,5 :P
Tempo mam żółwie ale powinnam się wyrobić do końca marca.
Taką mam nadzieję :P

9 lata 9 miesiąc temu #971699 przez asiekasiek
eno Kasia elegancko:) dasz rade uff jak sobie przypomnę jak musiałam inż lub mgr pisać prace to brrr... nie chciałabym do tych momentow wracać :) dobrze ze mam za sobą :)

9 lata 9 miesiąc temu #971701 przez Magdalena9t
To ja nie będę pisać co ja jem bo aż wstyd, same niezdrowe rzeczy :( ostatnio często karbowane frytki z piekarnika bym jadła :blush: czekoladę to od razu całą tabliczkę zjem :blush:

asiekasiek a nie masz nadal możliwości przeprowadzić się do męża domu? może lepiej by było, byś poprawiła swoje relacje z mamą, ja przynajmniej tak mam,że odkąd nie mieszkam już u mamy,to lepiej się dogadujemy ;) a z kolei szwagierka,która mieszka z teściami,bo się buduja to narzeka, i nie mają najlepszych relacji, ;) co ;) na swoim to na swoim a zawsze znajdzie się jakiś inny sposób,żeby pomóc :)

Lidziun, a wiążesz może autyzm ze szczepieniami??

9 lata 9 miesiąc temu #971708 przez Lidziun
Szczepienia, to jest ostatnio nawet temat na czasie, oczywiście razem z mężem tak uważamy ale jak to udowodnić? Gdybym od razu wiedziała ze po szczepieniach może mieć autyzm to po każdym bym sprawdzała jak się Olek zachowuje a tak nieświadomi w sumie nie zwracalam na to uwagi, czytalam artykuj pewnej pani która robiła badania na ten temat i po sprawdzeniu szczepionek okazało się ze niektóre miały w sobie 85% więcej rtęci niż dorosły człowiek jest w stanie "utrzymać" w mózgu a dzieci takich dostają 3 jednorazowo, nic dodać nic ująć. Maz ostatnio dowiedział się ze gdzieś jest chyba prawnik który zajmuje się tymi sprawami i chodzą ludzie do sadu po odszkodowania za szczepionki. Sama juz nie wiem co o tym myśleć i boje się ze mój maluch może być narażony a kolejnego autystyka bym psychicznie nie wytrzymała. Nie chodzi o to ze jest źle bo w porównaniu do tego co było rok temu to Olek jest w świetnej formie ale strach pozostaje, a teraz jak okaże się ze mam cukrzycę to juz w ogóle nie wiem czy z tych stresie będę w stanie utrzymać ciążę. Żyje dobrej myśli ze chociaż ta choroba ominie mnie i dziecko.

9 lata 9 miesiąc temu #971741 przez agatagama
hej dziewczyny,
ostatnio oglądałam film o związku szczepień z autyzmem. Okazuje się, że lekarz, który napisał na ten temat artykuł już lekarzem nie jest (stracił licencję) a artykuł został wycofany. Podobno opracował on swoją szczepionkę i dlatego zależało mu na wycofaniu tej szczepionki potrójnej. Udowodniono też, że jego pacjenci, którzy byli badani w ramach tego artykułu wcale nie mieli autyzmu (chyba 80%), a rodzice tych dzieci sądzą się teraz z tym lekarzem. Podobno tak zmieniał wyniki, żeby pasowało to do jego tezy. W wyniku ukazania się tego artykułu Dania i jeszcze jeden kraj wycofały szczepionkę potrójną, ale nie wpłynęło to wcale na ilość stwierdzonych dzieci dotkniętych autyzmem. Koleś podobno dostał też mnóstwo kasy z jakiejś firmy.
Autor filmu mówił, że niestety wszyscy słyszeli o tym artykule, ale nie każdy słyszał o tym, że został wycofany a wyniki badań sfałszowane.

nawet znalazłam link.
Mnie ten film przekonał...
ale wiem też, że nie wiem co bym myślała, gdyby to dotknęło mnie i moje dziecko...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia