BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #959437 przez jurada
Witam piątkowo. Wczoraj wieczorem znów na IP byłam. Miałam krwawienie. USG wykazało pęcherzyk ciążowy 21mm na 19mm i pęcherzyk żółtkowy 0.29mn ale nie uwidocznił się zarodek. Ciąża wskazuje równo wg. USG 6 tydzień. P. Doktor powiedziała ze za tydzień kolejne usg mam zrobić i jak nie będzie zarodka to niestety nic z tego nie będzie. Lub zgłosić się na IP jak będą skrzepy. Dostałam duphaston 3*1 tabletka. Krwawienie a raczej plamienie ustało. Brzuch mnie nie boli. Martwi mnie to ze piersi też nie bola w ogóle od rana. Nic zero. Mdlosci odeszly jak ręką odjął. Czy to już koniec????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #959440 przez 25malinka
Hej laski

Ja juz poprasowalan, pranie się kończy i narazie leze, wczoraj wieczorem czułam klucie w brzuchu z prawej stony, do wizyty u gina chyba oszaleje...
Jurada mam nadzieje ze jednak uwidacznia się zarodek i będzie dobrze, 3 mam kciuki!!!

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #959441 przez kasandra9
ja też trzymam kciuki!

I też oszaleję do wizyty u lekarza!

9 lata 11 miesiąc temu #959456 przez pesq
Wiecie co dziewczyny, serio chyba powinno się chodzić na pierwsze usg w 8 tygodniu, nie robić żadnych beat hcg ani nic bo to nie ma żadnego sensu, tyle nas to nerwów kosztuje, a przecież to nic nie zmieni! Jurada kochana trzymaj się z całej siły, najlepiej prześpij ten czas.

9 lata 11 miesiąc temu #959457 przez pesq
Ja na przykład chodzę i myślę, kurcze końcówka 5 tygodnia a u mnie wykazało pęcherzyk 0.55, beta niska jak cholera co to będzie.. I myślę tak po co mi to było, mogłam iść 8 i sprawdzić - jest, bije serce, wszystko ok.. tyle nerwów same sobie robimy :dry: :dry: :dry: :dry:

9 lata 11 miesiąc temu #959470 przez jurada
Macie rację. Najlepiej w ogóle nie robic testów żeby się nie stresować. A te fora internetowe powinny byc niedostępne. W pierwszej ciąży nie czytałam żadnych informacji innych ciężarnych. I wszystko bylo dobrze. A teraz idzie zwariować... Mam nadzieje ze juz nie będę krwawic i zobaczę za tydzień serduszko... Tak bardzo tego pragnę... A jak sie nie uda to nie chce wiecej tego przechodzić. To i tak o 2 razy za dużo... Moze dlatego tak to przezywam bo wiem jak to bylo wtedy jak tracilam ciaze.

9 lata 11 miesiąc temu #959477 przez pesq
Jurada jestem z Tobą całym sercem.

I zgadzam sie cholera, przez internet robimy sobie w głowie mętlik. :dry: :dry: :dry:

9 lata 11 miesiąc temu #959540 przez gatta
Jaruda ja tez trzymam kciuki!
Ja chyba tez oszaleje, Chcialabym juz piatek za tydz i zobaczyc na usg czy wszystko ok. Ja juz wam wczesniej pisalam że im więcej czytam tym bardziej sie denerwuje:( porównuje się do innych mam, do objawow które maja a których ja nie mam i odrazu mysle że cos nie tak...

9 lata 11 miesiąc temu #959542 przez pesq
Ja też widze u siebie wszystko co najgorsze.... Po co my to czytamy? :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

9 lata 11 miesiąc temu #959561 przez Sylwia-89
Czytamy o tym wszystkim, bo każda bardzo chce jak najlepiej dla swojego maleństwa i szukamy odpowiedzi na różne interesujące nas zagadnienia, a z reguły jest tak, ze wypowiadają się kobiety, które myślą, ze wiedza dużo i straszą niepotrzebnie. Ja juz tez sie nasluchalam zeby nie czytać tego wszystkiego, ale czasami trudno nie czytać. Dzisiaj byłam u lekarza, pani dr powiedziala, ze nie widzi nic niepokojącego, a co wiecej zobaczylam serduszko ;) Czyli moje zmartwienia co do bólu piersi, który ustąpił itd. były niepotrzebne. I tutaj potwierdza się przekonanie zeby jednak nie wchodzić na fora, na których straszą, bo każdy organizm jest inny. Lepiej po prostu tak jak my tutaj wysłuchać, poradzić i wesprzeć jak jest taka potrzeba :)

9 lata 11 miesiąc temu #959573 przez jurada
Sylwia a ktory to tydzien ciazy u ciebie??? I jak długie miała cykle?

9 lata 11 miesiąc temu #959594 przez Sylwia-89

jurada napisał: Sylwia a ktory to tydzien ciazy u ciebie??? I jak długie miała cykle?

U mnie początek 6. Cykle mialam 27 dniowe i bardzo wczesna owulację, bo tydzień przed miesiączką testy były pozytywne. Dodam, ze tydzień temu tez miałam plamienia i 3x1 Duphaston kazali mi brać, no i wtedy widzialam tylko pęcherzyk a dzisiaj juz serduszko ;)

9 lata 11 miesiąc temu #959629 przez jurada

Sylwia-89 napisał:

jurada napisał: Sylwia a ktory to tydzien ciazy u ciebie??? I jak długie miała cykle?

U mnie początek 6. Cykle mialam 27 dniowe i bardzo wczesna owulację, bo tydzień przed miesiączką testy były pozytywne. Dodam, ze tydzień temu tez miałam plamienia i 3x1 Duphaston kazali mi brać, no i wtedy widzialam tylko pęcherzyk a dzisiaj juz serduszko ;)

No właśnie... A u mnie cykle 30dniowe i ostatnia miesiączkę miałam 11.12 a współżyłam 27.12 wiec tylko wtedy mogłam zajść w ciążę... Jezu pocieszyłaś mnie bardzo... Ja mam takie brunatne cos jak sie podcieram po siusiu a tak na bieliźnie nic. Tez biorę duphaston 3*1. Mam nadzieje ze tez za tydzień zobaczę zarodek i serduszko i sie uspokoję i odetchne z ulga...

9 lata 11 miesiąc temu #959631 przez kasandra9
Sylwia, jesteś na początku 6 tygodnia:)? To w sumie podobnie jak ja, jutro minie pełne 6 tygodni i wkraczam w 7..no i czekam do środy, bo też może już powinnam usłyszeć serduszko... ech, macie racje, lepiej nie czytać, ale z drugiej strony..każda ciekawska i w końcu po coś tu jesteśmy...;) ja staram się już nie nie doczytywać i nie szukać dziury w całym. I tak mimo ferii zajęta jestem, bo jestem jeszcze na ostatnim roku drugich studiów, więc piszę pracę licencjacką, uczę się...choć idzie mi jak krew z nosa, ale staram się tymi durnymi zaliczeniami nie stresować, bo to źle dla maluszka.. każdy organizm jest inny, tak sobie myslę, że przy kolejnych ciążach to już nieco łatwiej, wiadomo, czego mniej wiecej się spodziewać, czego oczekiwać...no i też starsze dziecko jednak absorbuje..a tak - gdy jest to pierwsza ciąża, jak np. u mnie...to ciągle o tym myślę i cieszę się, że niby wszystko ok, bo gdybym krwawiła lub coś, to źle...ale z drugiej strony - martwi mnie, czy na pewno wszystko ok, skoro różne dolegliwości ustąpiły...skomplikowane to wszystko!:D

9 lata 11 miesiąc temu #959639 przez Sylwia-89

jurada napisał:

Sylwia-89 napisał:

No właśnie... A u mnie cykle 30dniowe i ostatnia miesiączkę miałam 11.12 a współżyłam 27.12 wiec tylko wtedy mogłam zajść w ciążę... Jezu pocieszyłaś mnie bardzo... Ja mam takie brunatne cos jak sie podcieram po siusiu a tak na bieliźnie nic. Tez biorę duphaston 3*1. Mam nadzieje ze tez za tydzień zobaczę zarodek i serduszko i sie uspokoję i odetchne z ulga...

No wlasnie ja też tak samo, na papierze mialam, ale po tygodniu juz na szczęście nie widzę i oby tak zostało. Najbardziej mialam na poczatku. Dodam, ze tydzień temu średnica pęcherzyka miala 0,67cm, wiec moze u Ciebie jest mniejszy i dlatego jeszcze nie widać... Nie wiem sama

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia