BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #959198 przez Sylwia-89

25malinka napisał: Ja mam raczej wzmożony apetyt, wczesniej wieczorem staralam sie nie jest a teraz nie pojde spac jak czegos nie zjem.....az sie boje bo waga juz przed swietami poszla do góry, potem swieta a teraz ciąza, omg!!!!!

U mnie w tamtej ciazy temat zwolnienia ja poruszylam, poniewaz pracowalam na nocki i mialam prace nie lekka raczej,

Ja poki co wczoraj kupiłam sobie femibion natal 1 no i czekam teraz na wizyte, a propo wczoraj tez jakos dziwnie zimno mnie trzepalo, wogole to ziewam cały dzien, a w nocy spac nie moge, czesto latam do lazienki i piersi mnie bola jeszcze, Was tez?????/

Ja śpię wiecej niż wczesniej, do łazienki tez raczej często biegam a jesli chodzi o piersi, to przestały mnie boleć. Są tylko lekko wrażliwe jak dotykam. Troszkę mnie to zmartwilo, ale przecież kazda kobieta inaczej przechodzi ciążę, poza tym przeczytałam na jakims forum, ze dziewczyny tez tak miały i dopiero pozniej pojawil sie bol. Niektóre wcale nie mają bólu piersi na poczatku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #959199 przez emi22
wedlug przelicznika internetowego to byl 5tydz :(mam pytanie do dziewczyn ktorym niestety taka sutuacja sie przytrafila czy staralyscie sie odrazu dalej o dzidziusia? Zycze wam dziwczyny zebyscie moaly takie ciaze jak moja pierwsza z mdlosciami i tymi wszystkimi innymi dolegliwosciamia ale za to po kazdej wizycie u lekarza wyvhodzily szczesliwe ze wszystko jest ok.i tak przez 9m.taka piekna byla moja pierwsza ciaza a zdruga cos mi nie wychodzi:(

9 lata 11 miesiąc temu #959221 przez 25malinka
Emi nie miałam takiej sytuacji ale jeśli ciąży nie było to chyba możesz się starać od razu

9 lata 11 miesiąc temu #959231 przez gatta
Emi przykro mi:( może starajcie się odrazu? Skoro lekarz pow że to spóźniony okres. Sabita witaj:)
Ja jestem glodna i tez nie wiem co zjesc mdłości są okropne.. dopiero kolo15 mi przechodzi. Wieczorem jedynie moge cos konkretnego zjesc. Brzuch mnie juz nie boli a piersi jedynie przy dotykaniu

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #959260 przez jurada
Hejka! Widzę ze kazda dopadly mdlosci mnie niestety, stety tez... Na nic nie mam ochoty. Jest mi niedobrze od samego patrzenia... Jutro wg. Liczników internetowych mam 6t i 1d. Az sie boje...

Macie takie uczucie ciągnięcia tam na dole???

9 lata 11 miesiąc temu #959263 przez Marika3
Wow dziewczyny ile wiadomosci ! To przez ten czas chyba. Mieszkam w NY to dlatego 6h robi swoje

9 lata 11 miesiąc temu #959273 przez 25malinka
Jurada ja miałam takie uczucie w czasie @ po urodzeniu Natalii

9 lata 11 miesiąc temu #959277 przez Marika3
Mnie tez czasami ciagnie. I brzuch czasami jak na okres boli plus piersi....

9 lata 11 miesiąc temu #959279 przez pesq
Jurada mnie cały czas ciągnie, ciśnie i kłuje brzuch. Rano mdłości przede wszystkim, wieczorem te bóle. Dziś nawet wymiotowałam.

Co tam u Was więcej, jak dzień dziewczynki? Ja wczoraj po tej wizycie u lekarza pochwalilam sie rodzicom, radość była przeogromna chociaż wiedzą dobrze, że to bardzo wcześnie. Ale jestem dobrej myśli jakoś! Poza tym tak bardzo mi się nie chce chodzić do pracy, ale jeszcze troszke poczekam chociaż do nastepnej wizyty u lekarza za 2 tygodnie...

Ja w ogóle mam w pracy dziwnie, bo w listopadzie dostałam 2 umowe, myślałam że będzie na nieokreśłony, okazało się, że moja szefowa ma do mnie jakieś zastrzeżenia (heh.) i dała do końca grudnia 2015. Myślę, że się wścieknie, a na pewno zdziwi jak się dowiem. Cóż. Nie będę układała zycia pod jej dyktando. Dzidziusia chciałam już dawno... Co myslicie dziewczynki? Pozdrawiam, dajcie znać jak u Was. :kiss: :kiss: :kiss:

9 lata 11 miesiąc temu #959291 przez Sylwia-89

pesq napisał: Jurada mnie cały czas ciągnie, ciśnie i kłuje brzuch. Rano mdłości przede wszystkim, wieczorem te bóle. Dziś nawet wymiotowałam.

Co tam u Was więcej, jak dzień dziewczynki? Ja wczoraj po tej wizycie u lekarza pochwalilam sie rodzicom, radość była przeogromna chociaż wiedzą dobrze, że to bardzo wcześnie. Ale jestem dobrej myśli jakoś! Poza tym tak bardzo mi się nie chce chodzić do pracy, ale jeszcze troszke poczekam chociaż do nastepnej wizyty u lekarza za 2 tygodnie...

Ja w ogóle mam w pracy dziwnie, bo w listopadzie dostałam 2 umowe, myślałam że będzie na nieokreśłony, okazało się, że moja szefowa ma do mnie jakieś zastrzeżenia (heh.) i dała do końca grudnia 2015. Myślę, że się wścieknie, a na pewno zdziwi jak się dowiem. Cóż. Nie będę układała zycia pod jej dyktando. Dzidziusia chciałam już dawno... Co myslicie dziewczynki? Pozdrawiam, dajcie znać jak u Was. :kiss: :kiss: :kiss:

Szefową się nie przejmuj, najważniejsze jest teraz to maleństwo, a jej rzucisz zwolnienie i nie będziesz musiala przejmować sie jej zdaniem. Ja mam umowę na czas nieokreślony i tez troszke się stresowałam. Niepotrzebnie, bo bardzo pozytywnie moja wiadomość została odebrana :)
Podziękowania: pesq

9 lata 11 miesiąc temu #959293 przez kasandra9

25malinka napisał: Ja poki co wczoraj kupiłam sobie femibion natal 1 no i czekam teraz na wizyte, a propo wczoraj tez jakos dziwnie zimno mnie trzepalo, wogole to ziewam cały dzien, a w nocy spac nie moge, czesto latam do lazienki i piersi mnie bola jeszcze, Was tez?????/

Ja w tamtym tygodniu spałam kilka razy w ciągu dnia, teraz tak mi się nie chce, niby się kładę, ale zasnąć nie mogę, wieczorem w sumie też tak nie zasypiam od razu. Jeść jem chyba podobnie, tak mi się wydaje:) choć sama nie wiem, co bym jadła:) I też często odwiedzam toaletę:))) Piersi mnie nie bolały, choć od 2 dni nieco je czuję, ale w sumie tylko jak dotknę, więc aż tak mi to nie przeszkadza.
My rodzicom jeszcze nie mówiliśmy, za tydzień pojedziemy na weekend, to przekażemy info, akurat będzie już po lekarzu. Kupiliśmy dziś nawet takie fajowe kartki - jest wielki wózek i napis BABY:) także im wręczymy;)

9 lata 11 miesiąc temu #959314 przez gatta
Kasandra ja bym chyba jeszcze tygodnia nie wytrzymala:) rodzicom pow w ten sam dzien jak testy zrobilam. Mnie tak ciagnie czasami przewaznievjak duzo chodze. Ide juz spac jestem bez energi do zycia przez ostatnie kilka dni <ziewwww> dobrej nocki i niech Wasze Fasolki duzo urosna w nocy:) i moja oczywiście tez:)

9 lata 11 miesiąc temu #959327 przez kasandra9
Też mi nie jest łatwo, bo wczoraj w Dzień Babci miałam ochotę powiedzieć, no ale jakoś dałam radę, więc teraz tym bardziej wytrzymam, bo wczoraj byłam na chwilę w moim rodiznnym mieście i się widziałam z mamą;) a teraz dopiero za tydzień, więc już na spokojnie;)

9 lata 11 miesiąc temu #959381 przez sabina
dzien dobry
mnie tez ciagnie w podbrzuszu troche pobolewa mdli ale tylko troche nie mozna narzekac dzis kupie jeszcze jeden test chyba
mamie mam zamiar dzis powiedziec :) przez skypa.......
Synek mi kaszle i smarka wiec nocka dzis byla ciezka w dzien nie ma mowy i pojsciu do lozka.......ehhhh :)
wiec te ktora moga i poki moga niech odpoczywaja :)

9 lata 11 miesiąc temu #959433 przez kasandra9
chyba ból piersi do mnie nadciągnął..może nie jakiś straszny, ale tak spod pach w stronę piersi czuję

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia