- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Znalazłam to forum i postanowiłam napisać, może któraś z Was kochane doradzi mi i pomoże, może były podobne sytuacje.
Spóźnila mi się miesiączka, po czym zrobiłam trzy testy które dały wynik pozytywny, poszłam dolekarza który powiedzial ze jest to bardzo wczesna ciaza i widzi pęcherzyk który ma 4 mm ale nie określił tygodnia ciąży. Ale Już mowie dlaczego pisze tutaj, ponieważ stwierdził mi chorobę tarczycy ( jest do eendokrynolog i ginekolog) boje się ze może być Źle z ciążą. Jest to moja pierwsza co prawda nieplanowana ciaza ale martwie sie. Zapisał mi leki które mam brać i mówił ze będzie dobrze. Ale to słowa otuchy tylko.
Czy któraś z Was miała może taka sytuacje? Dostałam skierowania na wszystkie badania Oraz zapisał mnie za miesiąc na wizytę.
Co sądzicie kochane ?
Proszę o pomoc , pozdrawiam cieplutko ;*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Mnie dolegliwości nieco ustały, ale szybko się męczę i nie mam tyle energii, co wcześniej. Np. po kąpieli muszę z 20 min. odsapnąć, bo jestem mega zmęczona i mnie mdli. Ale zauważyłam, że jak jest mi niedobrze, to coś muszę przekąsić i jest lepiej. Jako, że nie mam wcale ochoty na słodkości, to schudłam 1kg haha;)
Wczoraj cały dzień na uczelni, już po 17 to mi się płakać chciało, bo wysiedzieć nie mogłam, jak przyjechałam do domu (a jakoś jazda samochodem nie działa na mnie dobrze), to byłam nie do życia, tylko leżałam. Jejku, jeszcze tylko 2 dni i środa i idę do lekarza!
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Kasandra a czy byłaś już wcześniej na wizycie? Widzę po suwaczku ze to 6 tydzień słyszałaś juz bicie serduszka ?
Być może pisałaś wcześniej , przepraszam ale wyrywkowo tylko czytałam wcześniejsze posty bo wiele tego jest
Czy to pierwsza ciaza ?
Pozdrawiam
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Pewnie dostaniesz skierowanie na badania i kartę ciąży lekarz założy w internecie można znaleźć tyle informacji o wszystkim ale jednocześnie mmożna się nieźle nastraszyć czytając niektóre fora.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Planowaliśmy już z mężem maleństwo od sierpnia, ale to pierwsze dwie kreski:)
Z tego, co wiem, to kartę ciąży zakładają dopiero po 10 tygodniu (tzn. ta lekarka - bo moja koleżanka z pracy do niej chodzi, ma termin na kwiecień).
Oj, tak, bardzo chciałabym już wszystko wiedzieć, tym bardziej, że nie mam żadnego doświadczenia...z jednej strony dobrze, że nic się nie dzieje, ale z drugiej martwię się, czy tam na pewno wszystko dobrze..
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny mam pytanie, co pijecie ciepłego? Bo ja już 2 raz się nadziałam.. jakoże chcialam kupić jakas owocową herbatkę, raz kupialam z hibiskusem, nie wiedziałam że nie można, teraz z lukrecją, też nie wiedziałam .
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja piję miętę - od lat. No i teraz ta moja koleżanka też mówiła, że powiedziała lekarka, że mięta, rumianek - ok. Zwykłą też, ale wszystko nie za mocne. Ja o dziwo mam dużo mniejszą ochotę na moją miętę (lub w połączeniu z zieloną) ...więc piję najczęściej zwykłą, czasem z cytryną i miodem. Byłam niezłą herbaciarą zawsze, za to kawy wcale nie piłam, także teraz nie mam problemu, a teraz średnio mi idzie...piję, bo piję
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Wiem ze jestem narażona na poronienie ale musze być dobrej myśli i dam radę.
Ja kawy również nigdy nie piłam, ale pije dość dużo herbat zazwyczaj słaba zwykła i dużo soków owocowych czytałam gdzieś ze podobno herbatę również powinno się ograniczyć tak jak kawę bo również zawiera kofeinę ale ile w tym prawdy szczerze mówiąc nie wiem coś pić ciepłego na pewno musimy.
Pewnie jakieś delikatne herbatki będą służyły
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3