BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #960201 przez mysia5
Witam Was kochane kobietki. :))
Znalazłam to forum i postanowiłam napisać, może któraś z Was kochane doradzi mi i pomoże, może były podobne sytuacje.
Spóźnila mi się miesiączka, po czym zrobiłam trzy testy które dały wynik pozytywny, poszłam dolekarza który powiedzial ze jest to bardzo wczesna ciaza i widzi pęcherzyk który ma 4 mm ale nie określił tygodnia ciąży. Ale Już mowie dlaczego pisze tutaj, ponieważ stwierdził mi chorobę tarczycy ( jest do eendokrynolog i ginekolog) boje się ze może być Źle z ciążą. Jest to moja pierwsza co prawda nieplanowana ciaza ale martwie sie. Zapisał mi leki które mam brać i mówił ze będzie dobrze. Ale to słowa otuchy tylko.
Czy któraś z Was miała może taka sytuacje? Dostałam skierowania na wszystkie badania Oraz zapisał mnie za miesiąc na wizytę.
Co sądzicie kochane ?
Proszę o pomoc , pozdrawiam cieplutko ;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #960206 przez pesq
Witaj, ja sądze, że skoro lekarz powiedział, że będzie dobrze to będzie dobrze! Nie czytaj za dużo bo się niepotrzebnie zestresujesz. Bierz leki, odpoczywaj, nie myśl ciągle o tym.
Podziękowania: mysia5

9 lata 11 miesiąc temu #960220 przez kasandra9
Witam w poniedziałek i witam nowe forumowiczki;)
Mnie dolegliwości nieco ustały, ale szybko się męczę i nie mam tyle energii, co wcześniej. Np. po kąpieli muszę z 20 min. odsapnąć, bo jestem mega zmęczona i mnie mdli. Ale zauważyłam, że jak jest mi niedobrze, to coś muszę przekąsić i jest lepiej. Jako, że nie mam wcale ochoty na słodkości, to schudłam 1kg haha;)
Wczoraj cały dzień na uczelni, już po 17 to mi się płakać chciało, bo wysiedzieć nie mogłam, jak przyjechałam do domu (a jakoś jazda samochodem nie działa na mnie dobrze), to byłam nie do życia, tylko leżałam. Jejku, jeszcze tylko 2 dni i środa i idę do lekarza!:)

9 lata 11 miesiąc temu #960231 przez mysia5
Ja również nie mam zbyt wiele energii. JEstem bardzo senna i wciąż mogłabym spać ale niestety trzeba chodzić do pracy :)
Kasandra a czy byłaś już wcześniej na wizycie? Widzę po suwaczku ze to 6 tydzień :) słyszałaś juz bicie serduszka ?
Być może pisałaś wcześniej , przepraszam ale wyrywkowo tylko czytałam wcześniejsze posty bo wiele tego jest ;)
Czy to pierwsza ciaza ?
Pozdrawiam :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960233 przez kasandra9
Tak, pierwsza:) U lekarza jeszcze nie byłam - robiłam raz test i 2x hcg:) Do lekarza idę w środę i wtedy wszystko się okaże:) Już siódmy leci, szósty skończyłam w sobotę wg pierwszego dnia ost. miesiączki;)

9 lata 11 miesiąc temu #960239 przez mysia5
Jeśli liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to ja weszła bym w 6 tydzień, ale chyba jednak jest wcześniej skoro lekarz powiedział ze jest to bardzo wczesna ciaza i widział tylko pęcherzyk :) tez juz chciałabym kolejne wizytę, a to jeszcze tyle czasu. Czekanie jest czymś okropnym w takich sytuacjach ;) każda kobieta się niecierpliwi i chciałaby wiedzieć wszytko. A planowałas maleństwo czy zaskoczenie ? Pisałaś ze byłaś na uczelni wiec wnioskuję ze uczysz się :)
Pewnie dostaniesz skierowanie na badania i kartę ciąży lekarz założy :) w internecie można znaleźć tyle informacji o wszystkim ale jednocześnie mmożna się nieźle nastraszyć czytając niektóre fora.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960245 przez kasandra9
To moje drugie studia;) Mam 27 lat i jestem nauczycielką, więc wiesz, ciągłe dokształcanie się....;))) Ale już sobie przysięgłam, że więcej żadnych licencjatów nie robię, możżżżżżżżżże kiedyś podyplomowe, bo mam dośććć!!!:) Na szczęście już ostatni semestr przede mną...
Planowaliśmy już z mężem maleństwo od sierpnia, ale to pierwsze dwie kreski:)
Z tego, co wiem, to kartę ciąży zakładają dopiero po 10 tygodniu (tzn. ta lekarka - bo moja koleżanka z pracy do niej chodzi, ma termin na kwiecień;)).
Oj, tak, bardzo chciałabym już wszystko wiedzieć, tym bardziej, że nie mam żadnego doświadczenia...z jednej strony dobrze, że nic się nie dzieje, ale z drugiej martwię się, czy tam na pewno wszystko dobrze..:)

9 lata 11 miesiąc temu #960248 przez pesq
Mysia, my właśnie na ten temat już wcześniej rozmawiąłyśmy, że przez te czytanie "internetu" można szału dostać, ale wiadomo każda chce jak najwięcej wiedzieć i tak same się właśnie pogrążamy. Ja na pierwszej wizycie w środę też miałam tylko pęcherzyk malutki 5,5 mm,kolejna 6 lutego i już odliczam jak nie wiem..

Dziewczyny mam pytanie, co pijecie ciepłego? Bo ja już 2 raz się nadziałam.. jakoże chcialam kupić jakas owocową herbatkę, raz kupialam z hibiskusem, nie wiedziałam że nie można, teraz z lukrecją, też nie wiedziałam :(.

9 lata 11 miesiąc temu #960249 przez kasandra9
Ja słyszałam, że z malinami nie można i zielonej:)
Ja piję miętę - od lat.:) No i teraz ta moja koleżanka też mówiła, że powiedziała lekarka, że mięta, rumianek - ok. Zwykłą też, ale wszystko nie za mocne. Ja o dziwo mam dużo mniejszą ochotę na moją miętę (lub w połączeniu z zieloną) ...więc piję najczęściej zwykłą, czasem z cytryną i miodem. Byłam niezłą herbaciarą zawsze, za to kawy wcale nie piłam, także teraz nie mam problemu, a teraz średnio mi idzie...piję, bo piję;)

9 lata 11 miesiąc temu #960250 przez pesq
No właśnie ja kupiłam mięte z jabłkiem, a tu patrzę (dopiero w domu :/ ) a tam jakaś lukrecja. GRRRRRRR.

9 lata 11 miesiąc temu #960251 przez kasandra9
Ooo, to nie wiedziałam, że dorzucają jakieś takie cuda;) O lukrecji nic nie wiem - czy wolno, czy nie:)

9 lata 11 miesiąc temu #960255 przez mysia5
Masz racje, nie powinno sie czytać takich perdol ale to jest silniejsze momentami :)
Wiem ze jestem narażona na poronienie ale musze być dobrej myśli :) i dam radę.

Ja kawy również nigdy nie piłam, ale pije dość dużo herbat zazwyczaj słaba zwykła i dużo soków owocowych :) czytałam gdzieś ze podobno herbatę również powinno się ograniczyć tak jak kawę bo również zawiera kofeinę ale ile w tym prawdy szczerze mówiąc nie wiem :) coś pić ciepłego na pewno musimy.
Pewnie jakieś delikatne herbatki będą służyły :)

9 lata 11 miesiąc temu #960257 przez pesq
Mysia wiesz, ja taka mądra z tym nie czytaniem a przychodzi co do czego i od razu pytania do "wujka google" ;) .

9 lata 11 miesiąc temu #960262 przez Sylwia-89
Witam dziewczyny :) Ja piję czarną herbatę z cytryną i wiśniową powiem szczerze, ze nie zastanawiałam się nad tym czy mozna pic w ciąży, bo wydawało mi się, ze herbata nie szkodzi :-/ A dlaczego nie mozna pic malinowej i zielonej? Kiedys przeglądałam menu dla kobiet w ciąży i tam zielona była podana.

9 lata 11 miesiąc temu #960266 przez 25malinka
Ja tam za herbata bardzo nie jestem, ale pilam dzis z pomarancza i gozdzikami, bardziej kawa, ale filizanka dziennie teraz, w tamtej ciązy piłam i było ok, mam nadzieje, ze teraz tez, a z ta karta ciąży to czemu dopiero 10 tc, ja mialam w 8 ale za to ze dopiero poszlam prywatnie i zdecydowalam, ze ten lekarz ma prowadzic, a jak bylam w 5 tc w przychodni to tez chcial zakladac, wiec nie wiem....

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia