BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #960270 przez mysia5
Mnie lekarz powiedział ze założy kartę ciąży na następnej wizycie, przypuszczam że będzie to ok. 8 tygodnia ciąży. Jak przyjdę z wszystkimi wynikami badań :)

A kochane, powiedzcie czy macie/miałyscie bóle brzucha jak na @ ? Bo ja takie odczuwam ale wydaje mi się ze nie jest to nic groźnego. I do tego bóle piersi, mdłości.
I bierzecie jakieś witamiki, na pewno kwas foliowy ? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #960277 przez 25malinka
ja biore femibion natal 1 zawiera wszystkie potrzebne witaminy + kwas foliowy

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960289 przez kasandra9
Ja miałam takie bóle jak na @... tylko, że już czułam, że to nie są okresowe bóle...(nawet przed testem), bo były dużo bardziej nasilone (wcześniej miewałam, ale krótko i mniej intensywnie zdecydowanie), te były takie dłuższe i całe podbrzusze mnie bolało prawie cały czas..teraz też czasem się zdarza, zauważyłam, że gdy np. się zmęczę albo leżę za długo na plecach:)
Witamin sobie sama nie biorę, tylko kwas foliowy.

9 lata 11 miesiąc temu #960300 przez pesq
Bóle brzucha i kłucie jajników mam cały czas. Pytałam lekarkę to powiedziała "lepiej żeby nie było". Ale i odpowiedź :dry: :dry: :dry:

9 lata 11 miesiąc temu #960302 przez 25malinka
tez miałam bóle jak na okres, teraz juz mniej, chodz czasem odczuwam jeszcze...

a ten Femibion to nie jest tak ze sama sobie biore, w tamtej ciazy mialam zalecony juz w 5 tyg ciazy, on jest wogóle dla kobiet planujacych ciaze i dla kobiet w ciazy do 12 tygodnia, takze kupilam, bo u gina jeszcze nie bylam, a pewnie by mi kazal kupic, tyle ze do najtanszych nie nalezy, ale po 12 tyg zamienie moze na cos tańszego

9 lata 11 miesiąc temu #960307 przez mysia5
Faktycznie odpowiedz lekarza niezbyt przyjemna.

Ja biorę kwas foliowy i mam Również przypisany acard, jod oraz jakieś witaminy. Ale tak jak pisałam mam chora tarczyce wiec może troszkę inaczej to wygląda. Aczkolwiek przeczytałam znowu ze acard nie jest dobry podobno w ciąży ale skoro lekarz go przepisał to chyba wie co robi i bierze się go chyba tylko do któregoś tygodnia.

9 lata 11 miesiąc temu #960308 przez jurada
Hej! Ja biorę tylko kwas foliowy nic wiecej. No i oczywiście duphaston. Jutro mam wizytę u ginekologa tylko ze u mnie w gabinetach nie ma usg wiec pewnie będę musiała zrobić prywatnie chyba ze dostane skierowanie... Ale z dnia na dzień czuje ze będzie dobrze... Ze zobaczę kruszynkę i serduszko... I ze w końcu powiem mojemu synkowi ze będzie starszym bratem... Ma 6 lat i juz bardzo długo prosił o brata... Tak bardzo chce spełnić jego marzenie... A najlepsze jest to ze termin wypada wg kalkulatorów na 19 wrzesnia a on jest z 11 wrzesnia a ja z 17 wiec taki byśmy mieli prezencik...:)

9 lata 11 miesiąc temu #960312 przez mysia5
Hej Jurada :)
Na pewno wszytko będzie w porządku i zobaczysz swojego maluszka ;) pozytywne myślenie wiele daje.
Świetny prezencik :)

9 lata 11 miesiąc temu #960313 przez pesq
Jurada kochana, trzymam kciuki i mysle o Tobie!

9 lata 11 miesiąc temu #960315 przez jurada
Jedyne czego mam dość to tego uczucia mdłości... Tic taki mi pomagają ale na krótko...

9 lata 11 miesiąc temu #960316 przez jurada
Jutro jak wrócę odrazu dam Wam znac co i jak... Nie martwcie sie :)

9 lata 11 miesiąc temu #960319 przez mysia5
Mnie też męczą, na szczęście do tej pory jest bez wymiotów i chciałabym tak jak najdłużej bo będąc w pracy na pewno jest to niekomfortowa sytuacja.
Ale coś za coś jak to mówią ;)

9 lata 11 miesiąc temu #960340 przez mysia5
Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę czy wszystkie liczycie wiek ciąży od dnia ostatniej miesiączki ? Bo jeśli tak to ja miałam ostatnia 19.12.2014 i licząc tak to powinnam być w 5 tygodniu, zaczynać 6 a na badaniu był tylko pęcherzyk 4 mm.( w sobotę byłam u lekarza ) Czy moje jajeczko jest puste? W 5,6 tygodniu chyba Już słychać serduszko ? :(

9 lata 11 miesiąc temu #960351 przez Sylwia-89

mysia5 napisał: Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę czy wszystkie liczycie wiek ciąży od dnia ostatniej miesiączki ? Bo jeśli tak to ja miałam ostatnia 19.12.2014 i licząc tak to powinnam być w 5 tygodniu, zaczynać 6 a na badaniu był tylko pęcherzyk 4 mm.( w sobotę byłam u lekarza ) Czy moje jajeczko jest puste? W 5,6 tygodniu chyba Już słychać serduszko ? :(

Ja wlasnie ostatnia miesiączkę mialam 18.12. W piatek bylam u lekarza i widac bylo serduszko z tym, ze tydzień wczesniej pęcherzy wynosił 0,67cm. Ja mam krótkie cykle bo tylko 27 dniowe, wiec i owulacja byla raczej wczesnie. Myślę, ze po prostu musisz poczekać, bo moze pozniej doszlo do zapłodnienia. Trzymam kciuki

9 lata 11 miesiąc temu #960366 przez mysia5
Ja mam cykle mniej więcej około 30-31dni.
Mam nadzieje ze to dlatego, oby rozwijało się prawidłowo.
Każdy organizm jest inny i być może dlatego u jednej kobiety można wcześniej usłyszeć serduszko a u drugiej później. Wizytę mam niestety dopiero za miesiąc i musze zrobić wszystkie badania.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia