BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #960814 przez 25malinka
Jurada śliczne zdjecie..
Kurde dziewczyny ja chyba ostatnia z was na wizytę idę do gina, nie wiem jak wytrzymam....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #960816 przez jurada
Tylko ze od tego gmerania tam to znów mam ten brunatny śluz :/ najpierw ta idiotka mi tak szperala a potem sonda usg.
Juz się zapisalam na jutro do giną bo jutro kończą mi sie proszki.

9 lata 11 miesiąc temu #960829 przez pesq
Biedna Ty jesteś Jurada, naprawde... :dry: :dry:

Malinka a Ty kiedy lekarz? Ja już zaczynam odliczać godziny, a mój dopiero w piątek za tydzień :S :S :S

9 lata 11 miesiąc temu #960830 przez me.ch
Hej Dziewczyny! Gratulacje dla przyszlych wrzesniowych mamuś!
Wyglada na to ze my tez sie tu dołączymy, jesli nie macie nic przeciwko :)
Zgodnie z obliczeniami z przeroznych aplikacji, mi termin wypada na 23 wrzesnia - dzis 5t 5d.

Czytalam juz od jakiegos czasu co pisalyscie i tak mi razniej, bo z jednej strony strach sie bac jak sie nie czyta nic - to moja pierwsza i zupelnie nie wiem co i jak bedzie, ale za to jak sie czyta o tym wszystkim to tez strach sie bac co byc moze... I takiej sie juz paranoi nabawilam, ze az z wrazenia na wszelki wypadek zrobilam jeszcze jeden test dzis, zeby sie upewnic, chociaz tydzien temu 3 pozytywne z tym ze 2 ze slabiutka kreseczka a jak bylam u gina w zeszly poniedzialek to niby potwierdzil, ale tak bez entuzjazmu, a nic jeszcze nie bylo widac na usg bo to za wczesnie chyba bylo... Wyszly mi teraz dwie grubasne kreski, wiec troche sie uspokoilam, ale i tak pomyslalam, ze razniej bedzie z wami, zwlaszcza ze w sumie jeszcze poza rodzicami to nikomu nie mowilismy wiec nawet za bardzo nie ma z kim pogadac o tych moich strachach.. Zwlaszcza, ze jakos ciezko mi w to uwierzyc jak poki co nie ma "namacalnych" dowodow jeszcze i niby sie ciesze, ale czekam z niecierpliwoscia na nastepna wizyte (gin kazal przyjsc dopiero ok 7-8 tyg) i sie po cichu boje jak bedzie.... juz bym chciala zobaczyc na wlasne oczy...

Powodzenia Wam wszystkim i Waszym malym truskaweczkom :)

9 lata 11 miesiąc temu #960831 przez pesq
Witamy Me.ch ! Damy jakoś rade w tym wspólnym wyczekiwaniu :kiss: :kiss:

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960832 przez pesq
A w ogóle tez mam termin na 23 września, chociaż u mnie to teoretycznie 6 d 6 tyg..

9 lata 11 miesiąc temu #960833 przez me.ch
Dzieki Pesq! u mnie tak samo, 5t 6d, pomylilo mi sie tam wczesniej! tylko te dni sie tak dluza i dluza..... nie wiem czy wytrzymam czekac az to 8 tyg moze pojde wczesniej (wczesniej tez juz powinno byc widac chyba przeciez), moze tez w przyszlym tygodniu juz... u mnie do gina kolejki nie ma bo to prywatny, zazwyczaj wystarczy zadzwonic i nawet w ten sam dzien mozna miec wizyte, wiec jak nie bede juz mogla sie doczekac to moze podskocze, tylko tez nie chce przyjsc zbyc wczenise i potem musiec isc znow bo slyszalam ze to nie jest najlepiej zbyt duzo tych usg robic tez...

9 lata 11 miesiąc temu #960836 przez me.ch
a z tymi terminami i obliczeniami to szczerze mowiac nie wiem jak jest, poczekam co mi powie gin nastepnym razem, teraz tylko termin i tygodnie z internetu i aplikacji wyczarowane wiec moze sie nie zgadzac w sumie..

9 lata 11 miesiąc temu #960838 przez 25malinka
Pesq moja wizyta u gina dopiero 9 lutego....

Witaj me.ch na forum, napisz coś więcej skąd jesteś ile masz lat, wogole nie wszystkie chyba pisały o sobie co????

U mnie gin chociaż chodzę prywatnie robi 3 usg tylko, podobno nie powinno się więcej jeśli oczywiście nie ma potrzeby...

9 lata 11 miesiąc temu #960844 przez melisamienta
Jestem na wtorek umówiona do dietetyka. A do lekarza chciałam iść prywatnie ale tez sa temniny. usłyszałam dziś daty marcowe. Chyba pode na pierwsza na nfz. A umówię się na marzec prywatnie i później zmienię lekarza. Na fundusz przyjmuje a ten piątek będzie to 5 tyd. czy poczekać do następnego jak już zacznie się 6 tydz. A w którym tygodniu wy byłyście na pierwszej wizycie?

9 lata 11 miesiąc temu #960846 przez pesq
Wiecie ja bym najchetniej co tydzień chodziła do lekarza, ale mój mąż i tak na mnie krzyczy, że ciągle sie czyms martwie. W sumie ma racje - najpierw, że slaba kreska na teście, później że niska beta, później że pęcherzyk mały... Teraz mam iść 6 lutego, ale tak bardzo chciałabym już się uspokoić zarodkiem i serduszkiem, a z drugiej strony przecież jeszcze mogłoby nie być i co wtedy znowu dramat? ...

Melisa ja bym poczekała jednak chociaż do połowy 6 tyg. na pierwsza wizyte.. Ja byłam pod koniec 5 i był sam pęcherzyk w związku z czym się denerwuje.

9 lata 11 miesiąc temu #960848 przez mysia5
Witaj me.ch ! :)
Gratuluję !
Ja co do terminu tez nie jestem pewna a lekarz na razie mówił Ze wczesna ciaza i widzi tylko pęcherzyk :) wiec pozostaje tylko czekać, ale razem zdecydowanie raźniej :)

Malinka - ja mam wizytę za miesiąc wiec mogę Cię pocieszyć ze masz zdecydowanie wcześniej ;)
Podziękowania: me.ch

9 lata 11 miesiąc temu #960850 przez mysia5
Co do wizyty, zgadzam się z pesq :)
Lepiej poczekać, bo ja również widziałam tylko pęcherzyk i wariuje teraz niepotrzebnie.

9 lata 11 miesiąc temu #960852 przez 25malinka
No ale większość juz była i widziała przynajmniej pęcherzyków a ja nic jeszcze...
Melisamieta dziewczyny mają rację poczekaj jeszcze u mnie na wizycie będzie ok 9 tydzien

9 lata 11 miesiąc temu #960854 przez 25malinka
No ale większość juz była i widziała przynajmniej pęcherzyków a ja nic jeszcze...
Melisamieta dziewczyny mają rację poczekaj jeszcze u mnie na wizycie będzie ok 9 tydzien

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia