BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #961038 przez mysia5

kasandra9 napisał: No właśnie...też jestem ciekawa tych lakierów i farb... noszę hybrydy od bardzo dawna i już powiedziałam mojej manicurzystce, że czas się pożegnać i będę sobie od czasu do czasu tylko malować zwykłym lakierem. Podobno nie można, tak wyczytałam w necie...żadnych lamp.
Co do włosów - są ponoć jakieś specjalne farby dla ciężarówek, jakieś delikatne, choć chyba i tak raczej trzeba starać się unikać. A ja mam mega odrost:(((((

Ja tez jestem nauczona do hybrydowych, i nie wiedziałam że nie można...wiec będzie trzeba zrezygnować...
Też mam odrost ;/ i chciałabym pofarbowac ale chyba będziemy musiały się wstrzymać.
Podziękowania: domi.nika87

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #961047 przez kasandra9
Jak dziś się okaże, że mogę odetchnąć, bo wszystko jest dobrze, to odrosty mi nie straszne!:))))))))))
A paznokcie będę malować, tyle, że normalnym lakierem, bo chodzi o szkodliwość lampy:) No i żeby nie wdychać za dużo tych chemikaliów;)

9 lata 11 miesiąc temu #961049 przez mysia5
Masz racje, maleństwo jest najważniejsze ;)

Na pewno wszystko będzie w porządku na wizycie! Trzymam kciuki :) a na którą idziesz ?

9 lata 11 miesiąc temu #961051 przez kasandra9
18:20

9 lata 11 miesiąc temu #961053 przez Sylwia-89
Lidziun, mnie te brzuch pobolewa szczególnie wieczorem. No i tak jak Tobie zwraca moja uwage jajnik- prawy. Boli mnie bardziej po tej stronie. Podczas usg lekarz mi powiedzial, ze jest na nim ciałko żółte, ale nie wiem sama. Tez się tym stresuję

9 lata 11 miesiąc temu #961058 przez mysia5
Kasandra - koniecznie daj znać po wizycie :) mocno trzymam kciuki !

Mnie dziewczyny tez bardziej boli zdecydowanie prawa strona i chyba wieczorem mam najsilniejsze bóle. Bałam się ze to mogą być objawy ciąży pozamacicznej ale skoro lekarz widział pęcherzyk to chyba można wykluczyć, myślę że gdyby coś to powiedziałby.

9 lata 11 miesiąc temu #961061 przez Lidziun
z tego wzgledu ze mam autystycznego syna to wglebialam sie w rozne przyczyny tej choroby, oczywiscie to tylko spekulacje ale wyczytalam gdzies ze paznokcie zelowe akrylowe i wszystkie inne moga powodowac autyzm u dzieci, wdycha sie rozne opary podczas np zelowania paznokci chemikalia sa wchlaniane przez paznokcie do organizmu, doroslemu moze i nie zaszkodzi ale plod jest malenki i delikatny wiec wszystko mozliwe, jak bylam w ciazy to czesto sobie robilam paznokcie zelowe i sie zastanawiam: "a moze to od tego", takze nie straszac Was odradzam

9 lata 11 miesiąc temu #961227 przez sabina
Słuchajcie....pierwszy raz w życiu spaliłam babkę
porażka
w ogóle dziś jestem bez kija nie podchodź zmęczona nie w sosie i nie wiadomo co tam jeszcze :/
Z paznokciami nie mam problemow bo nie robię nigdzie gorzej z włosami odrost tragiczny :)

9 lata 11 miesiąc temu #961243 przez gatta
nie mialam pojęcia że szkodzą zelowe paznokcie,musze poczytac na ten temat, Lidziun.. przykro mi. Z farbowaniem wlosow czekam do 12tyg. Ja dzis nie mialam mdlosci! Az żyć się chce:) zmienilam firany, posprzatalam całkiem inne samopoczucie chociaz pol nocy nie przespalam dzis bo czulam klucie po prawej stronie w okolicach jajnika i pepka.
Sabina co te hormony wyprawiaja z nami, ja latwo się denerwuje
Kassandra za 5 minut masz usg:). Daj pozniej znać:)

9 lata 11 miesiąc temu #961259 przez pesq
Też czekam na wieści po usg!!

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #961263 przez Lidziun
Dziewczyny ja juz jestem po usg I wszystko w porzadku maluszek jest wielkosci tic Taka I pieknie bije mu/jej serce

9 lata 11 miesiąc temu #961266 przez 25malinka
Lidziun no super to który w końcu tydzień u Cb?

9 lata 11 miesiąc temu #961267 przez Sylwia-89

Lidziun napisał: Dziewczyny ja juz jestem po usg I wszystko w porzadku maluszek jest wielkosci tic Taka I pieknie bije mu/jej serce

No to super! :) Czyli niepotrzebnie się martwiłaś tymi bólami :)

9 lata 11 miesiąc temu #961273 przez Lidziun
Dzięki dziewczyny. Faktycznie niepotrzebnie się martwilam. Może tez trochętym ty to bbliźniaki ale powiem na szczęście nie. Fasolka śmieszna trochę ale serducho nieźle walilo. Wg USG 7 tydz 0 dni czyli 1 dzien różnicy. Czekając na USG wzielam jakąś gazetę i było tam napisane ze pierwsze USG powinno się robić najlepiej do 7 tyg bo wtedy najlepiej jest ocenić wiek ciazy

9 lata 11 miesiąc temu #961279 przez mysia5
Lidziun bardzo fajnie ;) ! Ciesze się.

Mnie dzisiaj tak mdli, że już nie wiem co mam ze sobą zrobić :// znacie może jakiś sposób na mdłości?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia