BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #961382 przez 25malinka
asiekasiek ja dopiero wizyte mam 9 lutego :-(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #961392 przez asiekasiek
aha to mi się pomyliło:) bo dużo jest nas :) ale na pewno będzie dobrze :)

9 lata 11 miesiąc temu #961393 przez sabina
Lidziun :) gratuluje :)
Kasandra na pewno wczesna ciaza i nast razem bedzie widac dzieciaczki mowie Ci :) dystans liczy sie dystans

do mnie wcz polozna dzwonila i mam wizyte 18 lutego :dry:
wczoraj mnie niezle mdlilo wieczorem dzis rano troche tez ....ja to mam parcie na chleb z serkiem takim jak almette i dzem na to ....omnomnomnom
asiekkasiek :D a to ci gadula no!!! :laugh:

9 lata 11 miesiąc temu #961400 przez asiekasiek
sabina ja to samo jadłam co ty dzisiaj na śniadanie :)
No kurcze powinna trochę pomyśleć co mówi! No ale ona to jest taką osobą co by nie można było powierzyć tajemnicę!!

9 lata 11 miesiąc temu #961474 przez me.ch
Maleńka ja też mam albo 9 albo 11 jakoś (zależy jak praca pozwoli).
AsIek a ona wiedziała juz czy tak palnela z nudow? Nieładnie...

Ja powiedziałam w pracy mojej przełożonej ostatni, bo u nas różne zmiany są a ja po 18 to już jestem tak padnięta jak kon po westernie a poza tym Czasem trzeba nosić itp wiec chciałam żeby się nie czepiali ze ranne zmiany tylko bior...

A wy jak dziewczyny? Pracujecie czy macie l4? Mowilyscie juz w pracy? Ja Niestety l4 nie mogę, bo to oznacza brak kasy wiec wolałam powiedzieć...

9 lata 11 miesiąc temu #961476 przez Kasia888
Ja jadłam kanapkę. Dziewczyny zaczęłam odczuwać takie dziwne bulgotanie w brzuchu. Czy Wy też tak macie i czy to normalne? Dodam, że nie jestem głodna.

9 lata 11 miesiąc temu #961486 przez Sylwia-89

Kasia888 napisał: Ja jadłam kanapkę. Dziewczyny zaczęłam odczuwać takie dziwne bulgotanie w brzuchu. Czy Wy też tak macie i czy to normalne? Dodam, że nie jestem głodna.

Jesli chodzi o bulgotanie, to tez od kilku dni tak mam. Normalnie słyszę jak mi się przewraca wszystko. Moze to dlatego, ze w ciąży jest wolniejsza przemiana materii. Też mnie to zastanawia...

9 lata 11 miesiąc temu #961495 przez jurada
Ja jestem na L4 z wiadomych powodów.
Co do apetytu to tez go nie mam ale jem bo mniej mdli, choc boje sie ze będę w ten sposób tyć w zastraszającym tempie. Króluje u mnie zupa pomidorowa... Tylko na nią mam smaka.

Co do bulgotania to tez tak mam tak nisko jak jajniki.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #961515 przez domi.nika87
witam, dziekuje za sympatyczne powitanie :)

ja mam dylemat co do pracy . lubie swoja prace i na L4 chorze bardzo rzadko - i to zazwyczaj jak corka byla chora natomiast teraz jak lekarka w pon potwierdzi ciaze to sie ostro zastanowie i moze popracuje do konca marca a potem L4 zeby spokojnie spedzic te kilka miesiecy :)
wiecej czasu bedzie tez dla starszeo dziecka ktore juz zaczelo szkole.

Dodam ze w obecnej pracy robie od roku, od 1.01 mam umowe na dwa lata i stwierdzilam ze teraz jest najlepszy czas na staranie sie o dzidziusia.. ze tak szybko nam pojdzie to sie nie spodziewalam hahaha :) bo ledwo co zaczelam myslec o dziecku - pod koniec grudnia zaczelam brac tablekti z witaminami i kwasem foliowym a tu BACH i JUZ jest !!!!!! :P

ja wlasnie podjadlam obiadku, sernik ze sliwkami na deserek i powoli zbieram sie po dziecko do szkoly :)

Ja mam termin na koniec wrzesnia tak jakos 25-26 ale swoja corke urodzilam 3 tyg wczesniej i podejrzewam ze tutaj w drugiej ciazy historia moze sie powtorzyc. wiec obstawiam poczatek wrzesnia u siebie :)

pozdrawiam serdecznie wrzesniowki 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #961548 przez 25malinka
Hej domi.nika 87 widzę ze coraz więcej naszego rocznika :-)

Kasia ja mam bulgotanie non stop, w tamtej ciąży tak samo :-)

9 lata 11 miesiąc temu #961631 przez Lidziun
Hej dziewczyny. Jak minęła Wam noc? Mnie kiepsko w dzień pospalam i to trochę dużo i dlatego miałam problem ze snem w nocy. A jak Wasze objawy? Mnie zaczynaja powoli przechodzic mdłości jest w ciągu dnia jakąś godzinną gdzie nic mnie nie boli i mnie nie mdli. Uważam ze to dobry znam, bo może niedługo znikną całkiem. Miłego dnia Wam zycze

9 lata 11 miesiąc temu #961636 przez kasandra9
witajcie:)
wczoraj ubłagałam męża, żeby mnie wziął w trasę, bo sobie nie wyobrażałam siedzieć samej w domu! Pojechałam z nim do Gdańska, o dziwo, ani mnie nie mdliło ani nic!!! Przynajmniej nie martwiłam się i nie przespałam cały dzień. Do pon. jakoś wytrzymam, ale jak nadal nic, to nie wiemmmmmmmmmmmmm.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #961638 przez domi.nika87
dzien dobry wszystkim ciezarowkom,

u mnie nocki ostatnio takie troche z przerwami; jak spie to spie dobrze ale jesli sie przebudze to potem dlugo zasypiam, wierce sie , z boku na bok :)
u mnie zero jakichkolwiek objawow; chyba zeby zaliczyc odczucie zgagi moze 4 razy mialam na szczesce nie dlugo to trwalo, chwile kwasno w gardle i zaraz przechodzilo. ale nigdy czegos podobnego nie mialam wiec wiaze to z ciaza.

kompletnie inaczej niz przy pierwszej ciazy. ale kto wie, moze mnie objawy dopadna nieco pozniej?

dzis mam wolne, chce skorzystac troche posprzatam i male zakupy zrobie bo weekend bedzie zajety. a w poniedzialek wizyta u lekarza.
zaczynam popoludniu kurs zwiazany z moja praca i chce sie wyrobic z wszystkim do 15:00 :)

zycze milego dnia :)

9 lata 11 miesiąc temu #961648 przez sabina
witam sie i ja :)

dominika u mnie tez calkiem inaczej niz w pierwszej ciazy :) nawet na kawe mam ochote ....w pierwszej ciazy rzucilam palenie odrzucilo mnie i dziekuje za to Bogu :D

ja tez niby mam ochote na jedzenie niby nie

u mnie sprawa z praca zgola inaczej mialam sie zabierac za jej szukanie od wrzesnia dziecko mi chodzi dziennie na 2,5 godz do przedszkola od wrzesnia pojdzie na 6 do reception juz .......starania sie o pierwsza ciaze zajely nam bardzo bardzo dlugo bo 2,5 roku ........druga .....bardzo nie planowana ale plakac nei bedziemy :)

i dalej chora jestem kaszle wieczorami i rano po przebudzeniu okropne :(

9 lata 11 miesiąc temu #961652 przez me.ch
Dzień dobry Dziewczyny,

No tak, z 87 nas tu sporo;)

U mnie noce przebiegają właściwie lepiej niż przed ciążą zasypiam wcześniej i wstaje trochę wcześniej także nie narzekam.

Co do innych objawów to mdłości mam tylko takie mini mini i zazwyczaj szybko przechodzi za to zgaga mnie dość mocno bierze. Teraz staram się unikać jakiegokolwiek słodkiego to mniej ale i tak czasem przylezie, np teraz :( mam cicha nadzieje ze gorzej nie będzie....;)
Co do bulgotania to miałam wcześniej a teraz to tylko kluje tu i ówdzie raz na jakiś czas.
Dzisiaj rano za to stwierdziłam ze spodnie mnie uciskają na brzuchu, nie tyle ze ciasne co raczej nie wygodne się zrobily....

Słuchajcie, a latalyscie może samolotem w ciąży? Bo zastanawiam się czy można i kiedy można..... Czytałam w necie ale różnie mówią... Macie jakieś doświadczenia? Chcielibyśmy w odwiedziny do rodzeństwa polecieć...

Kasandra, to dobra metoda żeby zająć sobie czas zobaczysz, byle do poniedziałku!

Miłego dnia Wam zycze:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia