BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #960989 przez me.ch
Hej Sabina, tak, prywatnie do polskiego gina, bo ja tym paracetamolistom tu nie ufam za bardzo, a poza tym oni tu nie za bardzo się przejmują ciąża przed końcem 1trymestru tak czy siak... A gdzie w UK jesteś?

Ja też mam nadzieje nie przytyć ponad normę, wiec sie pilnuje, a przynajmniej staram, bo mam tendencje...gin powiedział ze właściwie 10kg wystarczy, choć każda jest inna wiec to tez pewnie kwestia indywidualna.
Czytałam na innym forum ze zdarzało się dziewczynom nawet kończyć ciążę z wagą ta sama lub poniżej tej z przed jeśli startowały np z lekkiej nadwagi i przedstawiały się na zdrowsza i bardziej regularna dietę...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #960991 przez sabina
ja sie fissanem smarowalam w pierwszej ciazy ...zaden rozstep nie wylazl a 20 kg to duzo....wiec chyba dobre to bylo :)
tutaj nie potrafie tego znalezc :(
bd prosic rodzine aby kupila i wyslala chyba

9 lata 11 miesiąc temu #960992 przez sabina
mech :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu #960993 przez mysia5
Ja również to tej pory nie przytyłam nic :) i mam nadzieje, ze nie będzie za dużo tych kg.

Kiedy zaczynają pojawiać się rozstępy ? I tylko kremy pomagają czy są inne sposoby? Wiem, że Bratowa po ciąży bardzo z tym walczyła i ma do dziś :/

9 lata 11 miesiąc temu #960994 przez 25malinka
mysia5 zalezy w jakim tempie brzuch bedzie rósł, jesli pomalu to moga sie nie pojawic a jak nagle ci wystrzeli a nie bedziesz systematycznie nawilzala to mozesz sie spodziewac, ja dosyc wczesnie zaczelam smarowac i byl dobrze nawilzony, słyszalam ze szczegolnie pod koniec trzeba uwazac bardzo bo wtedy najwiecej dziecko brzybiera na wadze

9 lata 11 miesiąc temu #960996 przez gatta
Witam nowe mamy:)
Ladna kartka, super pomysł z tym:)
Ja chodze prywatnie, prowadził moja 1 ciaze i odbieral porod i bylam bardzo zadowolona. Poszlam na nfz z bólem podbrzusza i kilka dni nie mialam okresu. lekarz wiedzial ze od długiego czasu staramy się o dziecko, zbadał mnie po czym stwierdził że ciazy nie ma na 100% tylko mam zapalenie i dał mi antybiotyki... Czulam że nie moge wykupić tych lekow i za kilka dni zrobilam Bete z krwi i testy i wyszlo że jestem w ciazy! Nie skierowal mnie nawet na badania krwi, musiałam zaplacic zA Bete. Bardzo się na nim zawiodlam... Nie chce myśleć co moglo by się stać gdybym antybiotyki brala i dopochwowo tabletki.. zastanawiam się czy isc do niego i zapytać czego zapalenie wtedy stwierdził( boni nie pow) i że jestem w ciazy.
A jak 1,5tyg temu poszlam prywatnie to żadnego zapalenia nie było tylko pecherzyk ciazowy:)

9 lata 11 miesiąc temu #961007 przez 25malinka
gataa ehhh normalnie brak słow do tych ,,lekarzy''

9 lata 11 miesiąc temu #961012 przez kasandra9
Już mnie lepiej nie straszcie tymi lekarzami! Ja idę do tej babki pierwszy raz i mimo zadowolenia innych mam, też się boję, jak to będzie!!!
Wdech, wydech....

9 lata 11 miesiąc temu #961013 przez Sylwia-89
Witam nowe mamy :)

Ja bym poszła i zwrocila uwagę temu lekarzowi a tym bardziej tej, ktora wprowadziła w błąd jurade. Najlepiej zrobic awanturę takim przy pacjentkach zeby przestrzec inne kobiety.

Ja tez jeszcze nie przytylam, ale mam strasznie przesuszoną skore na brzuchu. Nigdy tak nie miałam, wiec nie wiem czy to jest spowodowane ciążą czy nie. Kilka dni temu zaczęłam stosowac mleczka mocno nawilzajace i jest troszkę lepiej

9 lata 11 miesiąc temu #961019 przez kasandra9
Ja smaruję się cała po kąpieli oliwką w żelu dla dzieci :)))

9 lata 11 miesiąc temu #961026 przez gatta
Tak to jest z lekarzami... Trzeba trafic na dobrego i ludzkiego, Jaruda tez by mogla do tej babki isc. Niech dla innych pacjentek będą bardziej wyczuleni.
Ja musze baterie w wadze wymienić bo nie Dziala ale chyba Przytylam, albo przez wzdecia mam takie wrażenie:)
Niestety po 1 ciazy mam kilka rozstepow. wazylam50kg a pod koniec ciazy 64kg. 2 tyg po porodzie spadło mi15kg, wtedy pokazały się rozstepy. Teraz mam54kg i naciagnieta skórę na brzuchu... Mam nadzieję ze nie bede miala więcej rozstepow:( musze kupic dobry krem.

Mam26 lat i jestem że śląska:)

9 lata 11 miesiąc temu #961028 przez mysia5
Naprawdę czasami brak słów na takich lekarzy.

A kiedy najlepiej zacząć używać jakiegoś kremu na rozstępy? Jak zaczyna rosnąć brzuszek czy troszkę wcześniej?

Dziewczyny, a wiecie może coś na temat malowania paznokci lakierami hybrydowym w ciazy? Ma to jakoś wpływ, czy można normalnie malować? I jak jest z farbowaniem włosów? :) :)

9 lata 11 miesiąc temu #961032 przez kasandra9
No właśnie...też jestem ciekawa tych lakierów i farb... noszę hybrydy od bardzo dawna i już powiedziałam mojej manicurzystce, że czas się pożegnać i będę sobie od czasu do czasu tylko malować zwykłym lakierem. Podobno nie można, tak wyczytałam w necie...żadnych lamp.
Co do włosów - są ponoć jakieś specjalne farby dla ciężarówek, jakieś delikatne, choć chyba i tak raczej trzeba starać się unikać. A ja mam mega odrost:(((((

9 lata 11 miesiąc temu #961035 przez 25malinka
mysia na kremach napisane jest od kiedy uzywac, ja uzywalam jakos od 3-4 msca, co do malowania paznokci to chyba nie ma wiekszego znaczenia, wiem ze do porodu najlepiej nie pomalowane, a o farbowaniu juz bylo, dziewczyny pisaly, zeby powstrzymac sie w 1 trymestrze

9 lata 11 miesiąc temu #961036 przez Lidziun
hej dziewczyny
ja dzisiaj ide na usg, czuje ze cos jest nie tak, mam nadzieje ze sie myle, czesto boli mnie brzuch i to nie jest bol jak na @ tylko skorcze, glownie po prawej stronie, teraz sie zastanawiam czy boli mnie jajnik bo mam torbiel na niej od dluuuuzszego czasu, czy moze jest to objaw ciazy pozamaczicznej, wole wydac kase i sie upewnic niz czekac do 12 tyg az mi zrobia to usg, ale mam nadzieje ze wszystko jest ok

jezeli chodzi o rozstepy to w 1 ciazy wyszly mi dopiero 2 tyg prze urodzeniem corki, wtedy dziecko przybiera najwiecej na wadze i moze dlatego, ale nie bylo ich duzo, jak sie dobrze przyjze to je widac ale tak golym okiem to nie za bardzo, w drugiej nie mialam zadnych moze dlatego bo urodzilam 2 tyg przed terminem, takze z rozstepami jest roznie, a jeszcze jedno nie smarowalam zadnym kremem

pozdrawiam

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia