- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też mam nadzieje nie przytyć ponad normę, wiec sie pilnuje, a przynajmniej staram, bo mam tendencje...gin powiedział ze właściwie 10kg wystarczy, choć każda jest inna wiec to tez pewnie kwestia indywidualna.
Czytałam na innym forum ze zdarzało się dziewczynom nawet kończyć ciążę z wagą ta sama lub poniżej tej z przed jeśli startowały np z lekkiej nadwagi i przedstawiały się na zdrowsza i bardziej regularna dietę...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
tutaj nie potrafie tego znalezc
bd prosic rodzine aby kupila i wyslala chyba
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Kiedy zaczynają pojawiać się rozstępy ? I tylko kremy pomagają czy są inne sposoby? Wiem, że Bratowa po ciąży bardzo z tym walczyła i ma do dziś :/
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
- gatta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ladna kartka, super pomysł z tym:)
Ja chodze prywatnie, prowadził moja 1 ciaze i odbieral porod i bylam bardzo zadowolona. Poszlam na nfz z bólem podbrzusza i kilka dni nie mialam okresu. lekarz wiedzial ze od długiego czasu staramy się o dziecko, zbadał mnie po czym stwierdził że ciazy nie ma na 100% tylko mam zapalenie i dał mi antybiotyki... Czulam że nie moge wykupić tych lekow i za kilka dni zrobilam Bete z krwi i testy i wyszlo że jestem w ciazy! Nie skierowal mnie nawet na badania krwi, musiałam zaplacic zA Bete. Bardzo się na nim zawiodlam... Nie chce myśleć co moglo by się stać gdybym antybiotyki brala i dopochwowo tabletki.. zastanawiam się czy isc do niego i zapytać czego zapalenie wtedy stwierdził( boni nie pow) i że jestem w ciazy.
A jak 1,5tyg temu poszlam prywatnie to żadnego zapalenia nie było tylko pecherzyk ciazowy:)
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Wdech, wydech....
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Ja bym poszła i zwrocila uwagę temu lekarzowi a tym bardziej tej, ktora wprowadziła w błąd jurade. Najlepiej zrobic awanturę takim przy pacjentkach zeby przestrzec inne kobiety.
Ja tez jeszcze nie przytylam, ale mam strasznie przesuszoną skore na brzuchu. Nigdy tak nie miałam, wiec nie wiem czy to jest spowodowane ciążą czy nie. Kilka dni temu zaczęłam stosowac mleczka mocno nawilzajace i jest troszkę lepiej
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gatta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja musze baterie w wadze wymienić bo nie Dziala ale chyba Przytylam, albo przez wzdecia mam takie wrażenie:)
Niestety po 1 ciazy mam kilka rozstepow. wazylam50kg a pod koniec ciazy 64kg. 2 tyg po porodzie spadło mi15kg, wtedy pokazały się rozstepy. Teraz mam54kg i naciagnieta skórę na brzuchu... Mam nadzieję ze nie bede miala więcej rozstepow:( musze kupic dobry krem.
Mam26 lat i jestem że śląska:)
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
A kiedy najlepiej zacząć używać jakiegoś kremu na rozstępy? Jak zaczyna rosnąć brzuszek czy troszkę wcześniej?
Dziewczyny, a wiecie może coś na temat malowania paznokci lakierami hybrydowym w ciazy? Ma to jakoś wpływ, czy można normalnie malować? I jak jest z farbowaniem włosów?
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do włosów - są ponoć jakieś specjalne farby dla ciężarówek, jakieś delikatne, choć chyba i tak raczej trzeba starać się unikać. A ja mam mega odrost:(((((
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
ja dzisiaj ide na usg, czuje ze cos jest nie tak, mam nadzieje ze sie myle, czesto boli mnie brzuch i to nie jest bol jak na @ tylko skorcze, glownie po prawej stronie, teraz sie zastanawiam czy boli mnie jajnik bo mam torbiel na niej od dluuuuzszego czasu, czy moze jest to objaw ciazy pozamaczicznej, wole wydac kase i sie upewnic niz czekac do 12 tyg az mi zrobia to usg, ale mam nadzieje ze wszystko jest ok
jezeli chodzi o rozstepy to w 1 ciazy wyszly mi dopiero 2 tyg prze urodzeniem corki, wtedy dziecko przybiera najwiecej na wadze i moze dlatego, ale nie bylo ich duzo, jak sie dobrze przyjze to je widac ale tak golym okiem to nie za bardzo, w drugiej nie mialam zadnych moze dlatego bo urodzilam 2 tyg przed terminem, takze z rozstepami jest roznie, a jeszcze jedno nie smarowalam zadnym kremem
pozdrawiam