BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #961653 przez me.ch
A co do kawy, myślałam że będę więcej piła ale dorwalam inke zbożowe i właściwie tylko ja pije teraz....;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #961662 przez sabina
mech ponoc w pierwszym trymestrze nie wolno ale slyszalam ze lataja dziewczyny
ja lece w drugim trymestrze tzn mam taki plan :)

9 lata 11 miesiąc temu #961663 przez asiekasiek
Dzień dobry wszystkim:)

mi.cha nie wiedziała wtedy, że już jestem w ciąży, ale nie mówi się takiego czegoś... jest kobietą ma 36 lat powinna wiedzieć co się mówi a co nie! No ale to taka plotkara!!

Ja wczoraj w pracy nie mogłam już wysiedzieć, przyjechałam w nocy i od razu zasnęłam... i dzisiaj jeszcze na po południe..

Ja na L4 myślałam, że pójdę gdzieś w 6 czy 7 miesiącu ciąży, bo mam siedzącą pracę, ale tak wkurza mnie przełożony, że szkoda gadać, no cóż w ogóle nie docenia pracowników :/ i zamiast być za nim to wręcz odwrotnie...

Ja dzisiaj na obiad ugotuje sobie ziemniaki i wypije zsiadłe mleko:) ehhh takie zachcianki mam:)

a propos... jest tu ktoś z pięknego rocznika 88 :) czy wszystkie jesteście 87 :P

9 lata 11 miesiąc temu #961673 przez jurada
Hej wszystkim...
Ja jestem rocznik 85... Czyż bym byla najstarsza z was wszystkich???
U mnie jakos leci, czasem zapominam ze mam w sobie maleństwo... Co do odrzucania od czegos to mnie odrzuciło od papierosów i kawy... Nie pije i nie pale. I dobrze, na pewno wyjdzie mi to na zdrowie... Tylko boje sie ze duuuzo przytyje. Juz czuje jakbym przytyla z 5 kg. Spodnie jakies niewygodne i w ogóle nic mi nie pasuje... Wczoraj np. Poplakalam się miałam dość tego ze musze leżeć i ze jak tak dalej pójdzie to przytyje nie 15 tylko 30 kg jak będę leżeć i jeść... Ehhh

9 lata 11 miesiąc temu #961682 przez 25malinka
hej hej dziewczyny!!!!

lidziun- ja jeszcze czuje ból piersi czasem i non stop bulgotanie w brzuchu

kasandra- no to sobie fajna wycieczke zrobiłas, przynajmniej oderwalas sie troche

m.ech- nie wiem czy mozna, ja samolotem nigdy nie lecialam

Ja tez paliłam papierosy, ale stanowczo postanowilam, ze czas rzucic i od 15 grudnia nie pale, co do kawy to caly czas ja piłam i teraz tez nie wyobrazam sobie zeby rano nie posiedziec przy kawce z mleczkiem
co do włosów tez juz mam odrosty od świat i to niezle, bo mam swoje wlosy ciemne a teraz na blond farbuje, zastanawiam sie czy nie zrobic sobie ombre, góra zblizona do mojego naturalnego ciemnego koloru a dól jasniejszy....bo tak to musze farbowac co 3 msce zeby wygladac jakos, a tu bym miala troche spokoju

Dzisiaj zamierzam zmienic firamnke bo mnie wkurza, wlasnie sie pierze, mam jeszcze troche prasowania małej i kolejne prania, na obiad jak narazie pomysłu brak....także tak...

9 lata 11 miesiąc temu #961683 przez sabina
chyba ja jestem najstarsza 84 :whistle:

9 lata 11 miesiąc temu #961691 przez Lidziun
sabina witaj- ten sam rocznik :) moj maz pracuje w "samolotach" i z tego co wiem to u nich przynajmniej nie mozna chyba po 32 tyg, a tak to bez przeszkod pozwalaja, ale ogolnie nie zaleca sie latania jezeli nie trzeba, bo wiadomo zmiana cisniej, wiem ze u meza w pracy jak jakas dziewczyna w ciaze zachodzi to od razu dostaje zwolnienie, bo nikt nie chce ryzykowac, ja zapewne tez przytyje ale chyba nie teraz, bo te mdlosci mnie juz tak denerwuja, ze szkoda gadac, siede zle, leze zle, nawet nie mam sily by sie wykapac, nie mowiac o sprzataniu, ciesze sie, ze nie wszystkie przechodzicie to co ja ;)

9 lata 11 miesiąc temu #961700 przez pesq
Hej w poniedziałek. Ja jestem rocznik 88 :) .

Dziś w pracy planowanie urlopów, trochę jak hipokrytka czułam się planując urlop na lipiec, grudzień... ale cóż.. a Wy dziewczyny wszystkie już powiedziałyście pracodawcom? Ja czekam ale nie wiem czy do usg jak będzie serduszko (6 lutego) czy do początku marca czyli 12 tygodnia. Praca nie jest zła, głównie siedząca (ale też mnie ganiają w tą i spowrotem jak to najmłodszą) ale przełożona niezbyt sympatyczna.. potrafi dogryźć, wykorzystać, nigdy nie chwali.. psychicznie tak sobie..

9 lata 11 miesiąc temu #961704 przez asiekasiek
pesq: ja też planowałam urlop sobie na cały rok:P też tak czułam się. Ja powiem za trzy tygodnie to będzie 10 tydz. albo powiem po urlopie bo ide od marca na dwa tygodnie. Znam to pesq też mnie ganiają, że najmłodsza jestem i psychicznie też nie zbyt...

9 lata 11 miesiąc temu #961856 przez jurada
Mam pytanie???

Macie problem z wypróżnianiem sie???

9 lata 11 miesiąc temu #961859 przez gatta
Ja88:)
Mmmm jutro robie ziemniaki i zsiadle mleko:)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #961862 przez gatta
Hej mamuski:) wrocilam właśnie od lekarza:))) dzidzia ma 9 mm i serduszko ładnie bije:) dwa tyg temu tylko pusty pecherzyk a tu taki duży juz! Szybko rosna dzieciątka, Kassandra napewno sie pojawi dzidzia zobaczysz:)
Ja mam wzdecia i ciezko mi się wypróżnic:( na l4 juz jestem, nie mam warunków w pracy

9 lata 11 miesiąc temu #961871 przez 25malinka
Jurada ja nie mam, wręcz przeciwnie rano nie zdążę napić się łyka kawy i mnie juz goni

Gatta no świetne wiadomości ☺

9 lata 11 miesiąc temu #961915 przez asiekasiek
Jurada ja mam ogromne problemy wyróżnieniem:/ koszmar!! ja dzisiaj specjalnie zrobiłam sobie ziemniaki i zasiadłe mleko i wcześniej wypiłam kubek mleka i co... i nic...:( chciałabym moc wypić sobie napar jakiś u żeby tak "oczyścić sie" a tu niestety nie można:/

9 lata 11 miesiąc temu #961916 przez asiekasiek
Gatta to nasze dzidzie mogą być w "podobnym wieku" patrząc na suwaczek:) to fajnie ze wszystko jest dobrze:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia