BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #961918 przez niezapowiedziana
Hej wszystkim.
Ja się wczoraj dowiedziałam że zostanę mamą.
Widzę że wszystkie tutaj wyczekujecie maleństwa z niecierpliwością :D
Moje mnie troszkę zaskoczyło.
Jestem z rocznika 94 i studiuje chemie.
Jestem całkiem świeża w temacie ciąży i macierzyństwa, więc z chęcią przyjmę wszystkie rady od bardziej doświadczonych Mam!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #961926 przez 25malinka
Witaj nie zapowiedziana mam nadzieje ze pomożemy i będzie raźniej z nami ☺

Ja standardowo pije kawke, mała coś w nocy zaczęła kaszle juz jej podałam syrop ki , mam nadzieje ze to nic poważnego

U nas biało po nocy, a szwagier s organizuje dziś kulig, potem będzie grochówka i kiełbaski z ogniska wiec chyba się wybierzemy !!!

9 lata 11 miesiąc temu #961934 przez mysia5
Dzień dobry kochane :)

Hej niezapowiedziana :) gratuluję. Byłaś już u lekarza? :) wiesz który to tydzień ?

Ja zaraz śniadanko i trzeba się zabrać za porządki troszkę. W końcu weekend i dwa dni wolnego :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #961935 przez Kasia888
Witamy, niezapowiedziana.Gatta gratulację, teraz czekamy jeszcze na serduszko u Kasandry :) mdłości cały czas mnie męczą, wczoraj byliśmy w gościach zjadłam coś słodkiego i potem czułam się kiepsko do końca wieczoru. Mam nadzieje, że wkrótce to minie. Zaparcia też mam, jak patrze w lustro to wydaje mi się, że rośnie mi brzuch :P choć on pewnie wydaje się większy właśnie z tego powodu. Kończę ósmy tydzień...

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #961947 przez pesq
Ja wczoraj też nabrałam apetytu na ziemniaki i zsiadłe mleko, zjadłam i później do wieczora bolał mnie brzuch :dry: . Wzdęcia, rewolucje, podobno normalne :) . Gatta gratulacje tak w ogóle! Mam nadzieję, że u mnie w piątek tez będzie coś więcej niż pęcherzyk.................

9 lata 11 miesiąc temu #961957 przez agge
Hej dziewczyny. Też zostanę mamusią w tym roku, mam do Was prosbę.
Pomóżcie Amelce, wystarczy jedno kliknięcie dziennie :) www.dobryklik.pl/
Nic Was nie kosztuje, a jej pomoże uratować życie :)
Pozdrawiam, gratuluję Wam fasolek i życzę wszystkiego dobrego w tych czekających Was chwilach :)

9 lata 11 miesiąc temu #961987 przez asiekasiek
dzień dobry wszystkim :)
ja dziś od rana wzięłam się za porządki i za gotowanie obiadu B)
na obiad robie lasagne i takiego miałam smaka na taki obiad, ale jak włożyłam do piekarnika już odechciało mi się jeść :? mdłości mam od rana:/ już mam dość ich. Kupuję sobie cole w puszce i po niej to troszkę mi przechodzi...
a mdłości kończą się po pierwszym trymestrze?? Tak??

9 lata 11 miesiąc temu #962004 przez sabina
czesc nazapowiedziana :D
asiekkasiek ......mnie tez dzis mecza okropne mdlosci bleee......pije majeranek otarty i troche po tym przechodzi (lyzeczka majeranku do kubka to zalewa sie wrzatkiem i przykrywa na chwile aby sie zaparzylo - gdyby ktos chcial sprobowac :D )
w ogole kiepska noc kaszlalam caly czas wiec rano odsypialam....do 11.....ehhhh dobrze ze dzis maz w domu ....
obiad robie iscie slaski :) rosol kluski kapusta czerwona tylko bez rolad .....ale jak to wszystko czuje to nie mam na to ochoty....jedynie na rosol moze

9 lata 11 miesiąc temu #962035 przez niezapowiedziana
Dziękuję za miłe przyjęcie!
mysia5 wybieram sie do lekarzy w poniedzialek, ogólnego na badania krwi i do ginekologa na USG.
coś jeszcze powinnam załatwić?
Z tego co obliczylam to jest to 6 tydzień i 5 dzień.
naszczescie moje przerazenie zaczyna mijac i coraz bardziej zaczynam sie cieszyc.

Tylko nie mam żadnych mdlosci jak na razie ale też totalny brak apetytu... jem bo jestem głodna ale na nic nie mam ochoty! A podobno nie tak powinno być! Szczególnie że przed ciążą gotowanie i jedzenie było całym moim życiem :D i jadlam ile wlezie :D

9 lata 11 miesiąc temu #962039 przez me.ch
witam Niezapowiedziana! Gratulacie!

Dzięki za lotnicze poradzy dziewczyny, pewnie w takim razie wybierzemy się za morze jakoś zaraz przed albo zaraz po wWielkanocy to już będzie po12 tygodniu.

Tymczasem, widzę że u was weekend pełna para, ja niestety byłam w pracy i właśnie wracam z nadzieja ze jakoś obiad będzie czekał - mężowe dzieło ;) a głodna jestem nieziemsko... Czy wy też tak macie, że jak już zrobicie się głodne to nie ma mowy o 'lekkim glodzie'? U mnie jak juz przyjdzie to jakbym go potrójnie odczuwala:/ a wybredna jestem dosyć mocno i co otwieram lodówke to nic mnie nie intererę tam...

Wyproznianie w normie raczej, ale za to chyba zaczynają mnie łapać mdlosci coraz częściej i geściej, wiec nic ciekawego.

Sabina a ten majeranek to na mdłości tak?

AsIek, zrobiłaś mi smak na lasagne..........

Miłego weekendu Wam zycze:)

9 lata 11 miesiąc temu #962040 przez me.ch
Sabina, a Ty planujesz poród w UK czy w pl?

9 lata 11 miesiąc temu #962057 przez mysia5
Niezapowiedziana - to może serduszko juz będzie:) pewnie dostaniesz skierowania na wszystkie badania :)
Dla mnie to tez jest pierwsza ciaza, niespodziewana i jesteśmy w podobnym wieku wiec doskonale wiem co czujesz. Ja narazie widziałam tylko pęcherzyk, zobaczymy co będzie dalej.

Me.ch - ja jak czuje głód to tez tak mam, że jakbym nie jadła przez rok i musze się dobrze zapchac :) mdłości męczą mnie straszne każdego dnia , już nie mogę tego znieść... Straszne :(

9 lata 11 miesiąc temu #962064 przez sabina
mech tak majeranek na mdlosci
porod w UK ....mieszkam tu wiec tu bd rodzic poza tym mam niemile doswiadczenia z porodem w PL wiec podziekuje :)

mnie dzis mdli tez tragedia po prostu ........pol dnia w lozku

9 lata 11 miesiąc temu #962073 przez melisamienta
Cześć. Czy któraś z was jest od początku ciąży jest na zwolnieniu lekarskim? dzisiaj powiedziałam szefowej o ciąży, i jest za tym żebym szła na zwolnienie bo nie może mi zapewnić stanowiska bezpiecznego w ciąży. Pracuje w sklepie spożywczym, i nie mam możliwości stać tylko prze kasie. same dźwigamy skrzynki z piwami i pojemniki z mięsem. a nie mogę tylko stać i kasować a ktoś będzie za mnie pracował. Dlatego szefowa woli kogoś zatrudnić na moje miejsce, i nie martwic się ze mi się coś stanie.

9 lata 11 miesiąc temu #962080 przez basiek149
Cześć Dziewczyny :] jestem nowa :] tydzień temu test pokazał mi długo oczekiwane 2 tłuściutkie kreseczki :] jeszcze tego samego dnia udało mi się dostać do ginekologa, niestety usg jeszcze nic nie pokazał dlatego lekarz stwierdził, że to będzie 4tydzień. Ale bete w razie "w" też zrobiłam po kilku dniach i też wskazała na ciążę :] Mam się zgłosić na kolejną wizytę 10.02..już nie mogę się doczekać :] pierwsza ciąża skończyła się w listopadzie 2013r w 22tygodniu przedwczesnym porodem i moja Hania jest już Aniołkiem...mam nadzieje, że tym razem dotrwam do 9m-ca ciąży choć nie będzie łatwo. Na zwolnienie idę już od tego poniedziałku ponieważ przy poprzedniej ciąży stwierdzono u mnie niewydolność szyjki macicy i w tej ciąży zrobię wszystko aby Maleństwo przyszło zdrowe na świat. i w terminie :]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia