BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #962427 przez mysia5
Niezapowiedziana czyli teście juz wiedzą? :)
Ja tez jeszcze nie mówiłam , nie wyobrażam sobie reakcji mamy... chce sięwwstrzymać jeszcze do wizyty u lekarza ale nie wiem jak długo dam rade ukrywać dolegliwości , boje się ze zaczną się za cchwilę wwymioty i nie wiem co zrobię :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #962439 przez 25malinka
Niezapowiedziana fajnie ze masz fajnych teściów i się ciesza, rodzice też na pewno będą szczesliwi☺

Ej laski a co Wy na to żeby się pokazac., tzn wrzucić swoją fotke????

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #962494 przez pesq
dziewczyny, wczoraj wieczorem złapała mnie migrena.. zapomniałam Wam się nią "pochwalić", może temu żeby ją odsunąc ale niestety.. złapała migrena, dodatkowo alergia, wymioty... wszystko.. więc dosłownie przyciągnełam materac do toalety i tam leżałam na przemian się kuląc, kichając i wymiotując, mąż przy mnie siedział i sam nie wiedział co robić.. dodatkowo strasznie rozbolał mnie brzuch, jakoś przeżyłam noc i z samego rana do lekarza prywatnie.. zrobił usg, 6 tydzien 5 dzień, jest maluch 6,7 cm i bije serduszko 133 uderzenia/minutę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najpiękniejsza pikawa na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pocieszył, że brzuch pewnie przez te wymioty no i migreny, niestety nic mi na nie nie poradził, ostatecznie apap jak już nie będę wytrzymywała ale ja mimo wszystko chyba nie będę go brała, bo sie boje.. dostałam zwolnienie do konca tygodnia i powiedziałam o ciąży kierowniczce.. co dziwne nie zareagowała zle, pogratulowała i poprosiła o informację co dalej..

trzymajcie się kochane, spróbuję spać Wy również odpoczywajcie :* :* :*

9 lata 11 miesiąc temu #962507 przez sabina
niezapowiedziana...watpie ze ktos kocha Cie mocniej niz Twoja wlasna mama ;)
gratuluje tesciowej i zycze aby jak najdluzej taka byla .... :)

pesq tez miewam migreny poki co jeszcze nie mialam w tej ciazy w poprzedniej miewalam ......zdrowka zycze i gratulacje !!!!!!

mysia mysle ze nie masz sie co matwic :)

9 lata 11 miesiąc temu #962515 przez 25malinka
Pesq gratulacje!!!!
Podziękowania: pesq

9 lata 11 miesiąc temu #962517 przez mysia5
Pesq gratuluję !!!!! :) cudownie :)

Sabinka oby tak było :)
Bardzo się ciesze dziewczyny ze jest to forum, naprawdę podnosi mnie na duchu i Lubie tu 'wchodzić'. Mnie tez dopadają bóle głowy, ale okropnych mdłości chyba nic nie przebije nic mi na nie nie pomaga :/

9 lata 11 miesiąc temu #962527 przez pesq
Ja też sie ciesze z tego, że sie tak tu wspieramy. Super to jest, pomyślcie, za pare miesiecy bedziemy sie chwalily płciami i imionkami razem :) ! Trzymajcie sie dziewczynki!! :kiss: :kiss:

9 lata 11 miesiąc temu #962554 przez jurada
Pesq gratulacje!!!
6,7cm to dużo nie pomyliłaś się z wymiarami??? Właśnie cos mi nie pasuje i aż sprawdziłam ile miał mój syn w 12 tc to miał 5,7 cm

9 lata 11 miesiąc temu #962555 przez jurada
A u mnie na obiad leniwe

9 lata 11 miesiąc temu #962556 przez domi.nika87
Witam wszystkie mamusie!!!! glowy do gory, wlaczyc trzeba pozytywne myslenie i bedzie dobrze :)

ja dzis mialam wizyte u ginekologa. ciaza potwierdzona, pecherzyk widac calkiem spory :) pierwsze zdjecie malenstwa wisi na lodowce :) i ma przypominac ze ma sie calkiem dobrze i niech rosnie ;)

za dwa dni ide zrobic badania i jade na urlop :) nastepna wizyta za 3-4tygodnie i wtedy juz wiecej bedzie widac na usg :)

tak sie ciesze. lekarka sie pytala czy pisac L4. stwierdzilam ze sie wstrzymam jeszcze troche. czuje sie dobrze. nie mam mocnych objawow - chociaz przyznam szczerze ze od wczoraj mam minimalne mdlosci ale bez wymiotow, wszystko na spokojnie poki co.

dzis przygotuje sie do kolacji ktora bedziemy robic 6.02 i wtedy corka da dziadkom karteczki z napisem "bede starsza siostra" :)

dzis mlodej powiedzialam i ucieszyla sie :) mam nadzieje ze zachowa tajemnice do piatku!!! :) obiecala ze da rade ;)

buziolki dla Wszystkich i zmykam bo jestem glooodna jak wilk ;)

ps. macie juz jakies przeczucia CO MOZE BYC? chlopczyk czy dziewczynka? mnie kumpela stwierdzila ze teraz bedzie syn.. ja nie potrafie okreslic co bym "wolala" :)
chcecie znac plec dziecka czy czekac na niespodzianke w dniu porodu? :)

9 lata 11 miesiąc temu #962559 przez niezapowiedziana
Mysia a w jakim wieku jestes?
I jakie plany na przyszlosc z chlopakiem/narzeczonym? ;)

Gratuluje pesq!:*
Takie wiadomosci to az same usmiech na usta sprowadzaja!

Mi chyba jest obojetne jaka plec :D znaczy ciagle zmieniam zdanie :D i nie potrafie sie zdecydowac co bym chciala miec :D
byle zdrowe!
Zanim sie dowiedzialam o ciazy to przyznam ze wypilam kilka kieliszkow wina i podpalalam.... w momencie jak zobaczylam dwie kreski wylalam wino do zlewu i wywalilam wszystkie papierosy.. ale stres dalej zostaje.. pocieszam sie tylko ze podobno do 4 tygodnia to nie ma wplywu na malenstwo..
ale jakby sie okazalo ze cos jest nie tak przez moje wczesniejsze nawyki to bym sobie tego nie potrafila wybaczyc!

9 lata 11 miesiąc temu #962568 przez Sylwia-89
Witajcie! :)
Gratuluję pesq ;)
Jesli chodzi o płeć, to nie ma dla mnie znaczenia, będę szczęśliwa jak dzieciątko urodzi się zdrowe. Chociaz jakos tak od poczatku mam przeczucia, ze będzie synek, ale zobaczymy za kilka tygodni :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #962572 przez 25malinka
Ej laski co z tymi fotkami bom ciekawa☺

Widzę ze wszystkie juz byly u gina choćby na potwierdzenie., a ja jeszcze musze czekać

9 lata 11 miesiąc temu #962583 przez basiek149
Przy pierwszej ciąży obstawialiśmy chłopaka, nawet moja była ginekolog już widziała siusiaczka...a tu przy porodzie zaskoczenie - dziewczynka :]
Teraz jest mi to zupełnie obojętne. Liczy się to żebym donosiła ciążę do końca i urodziła zdrowego Maluszka :]

9 lata 11 miesiąc temu #962600 przez pesq
Oczywiście maluszek 6,7 mm nie cm ;) ;) pęcherzyk 4,5 cm :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia