BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #962623 przez kasandra9
Jest pulsujące serduszko!:)))
USG było szybkie, nic więcej nie wiem, ani nie znam żadnych parametrów, ale na pewno widziałam, że pusto nie było i coś pulsowało, migało i lekarka powiedziała, że to serduszko. Mam nadzieję, że to tak wygląda, uspokójcie mnie proszę:)?!????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #962631 przez Sylwia-89

kasandra9 napisał: Jest pulsujące serduszko!:)))
USG było szybkie, nic więcej nie wiem, ani nie znam żadnych parametrów, ale na pewno widziałam, że pusto nie było i coś pulsowało, migało i lekarka powiedziała, że to serduszko. Mam nadzieję, że to tak wygląda, uspokójcie mnie proszę:)?!????

9 lata 11 miesiąc temu #962632 przez Sylwia-89

kasandra9 napisał: Jest pulsujące serduszko!:)))

Super, gratuluję! :)
Ja na usg widzialam taką jakby ciemna plamkę w pęcherzyku i pani doktor powiedziala, ze to ciałko ciążowe czy cos w tym stylu i obok taka dosłownie migającą kropeczkę. :)

9 lata 11 miesiąc temu #962638 przez gatta
Kassandra super gratulacje!! Wierzylam ze dzidzia rosnie w twoim brzuszku? Jak po weekendzie bylas u mamy?:)

9 lata 11 miesiąc temu #962643 przez gatta
Niezapowiedziana witaj:) fajnie ze macie taka dobra sytuację że możecie odrazu razem zamieszkać! Wszystko będzie dobrze:)
Mi się śniło kilka razy ze bede miala chłopca, wszyscy mi mówiąbze tez chlopczyk napewno bedzie Hmm a to może dlatego że juz córeczkę mam. A sama raz myślę że chcialabym dziewczynke a raz chlopczyka, nie wiem.. ważne zeby bylo zdrowe:)
Właśnie!! Co do kwasu foliowego moj lekarz mi powiedział że jak biore witaminy dla kobiet w ciazy to mam jyz nie brac kwasu foliowego i nie biore, co myślicie o tym? A za lekarza jestem pewna bo bardzo dobry jest i prowadzil moja pierwsza ciaze.Brac mimo wszystko? Jyz dwa tyg nie biore.

Ja bym wstawila zdjecie moje ale jak by była możliwośc zeby nikt oprócz nas mamusiek nie widzial, niektore forum sa zamkniete i posty widoczne tylko dla zapisanych na danym forum

9 lata 11 miesiąc temu #962647 przez Sylwia-89

gatta napisał: Ja bym wstawila zdjecie moje ale jak by była możliwośc zeby nikt oprócz nas mamusiek nie widzial, niektore forum sa zamkniete i posty widoczne tylko dla zapisanych na danym forum

Jestem tego samego zdania :)

9 lata 11 miesiąc temu #962650 przez Lidziun
Wiecie jest jedna rzecz która mnie martwi może to i normalny objaw ciążowy ale powiedzcie co o tym sadzicie a więc nim zaczął mnie tak bardzo bolec brzuch w SOB to bolaly mnie piersi nie jakoś bardzo sutki były lekko wrażliwe ale gruczoły w środku nawet przy delikatnym dotknieciu bardzo mnie bolaly a od dzisiaj nic. Piersi niby nadal są nabrzmiałe sutki bola delikatnie bardziej przy wciśnięciu ale za to te gruczoły w środku nic. Kurcze wiem ze juz wyraźnie panikuje, wiem ze mam juz dwoje dzieci i powinna się z tego cieszyć no ale jak to robić jak jest tyle dziwnych objawów. A może lepiej jak bym poszła na beta?

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #962654 przez 25malinka
Lidziun nie nakręcaj sie, będzie dobrze co ci da ta beta? Byłaś przecież u lekarza i było ok, ja też codziennie nie mam objawow, raz mnie bola piersi raz nie....

A to nie chcecie żeby ktoś inny widział prócz nas zdjecia? Można usunąć na jakiś czas albo założyć jakąś tajna grupę na fb macie konta?

9 lata 11 miesiąc temu #962664 przez asiekasiek
Lidziun anie byłaś jeszcze na USG?? Bo już tyle nas jest... Mnie np piersi dzisiaj nie bolą, piersi mam normalne jak przed ciążą w sumie... Ale na pewno będzie dobrze :)
Kassandra super z tym serduszkiem, i ja też miałam szybkie USG i też widziałam bijące serduszko, taką kropkę raczej.

Dzisiaj ja już lepiej się czuje nawet pizze zamawiali w pracy i zjadłam dwa kawałeczki:)

Ja też mogłabym wstawić zdjęcie ale wolałabym, żeby to było na priva, a nie żeby wszyscy widzieli...

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #962688 przez pesq
Ja także bym się pokazala, ale raczej nie jak forum jest publiczne, tymbardziej po moich wywodach o pracy ;)

Ja migoczącego serducha nie widzialam ale slyszalam no i widzę tego stworka malego, na lodowce wisi :) <3

Lidziun ja też radzilabym odpuscic, nie nakrecac sie, u mnie tez jeden dzien tak jeden siak ale bedzie dobrze, zobaczycie u wszystkich bedzie dobrze!

9 lata 11 miesiąc temu #962693 przez me.ch
Wow, chwile mnie nie hula a tu tyle emocji!
Dziewczyny, musimy wierzyć że bedzoe dobrze o wtedy będzie dobrze - ja trzymam kciuki za wszystkie mamy i maluszki! Ja też dziś miałam kiepski sen, że krew byla ale postanawiam się nie dać złym myślom...

Kasandra, Pesq - gratulacje, ale się ciesze! Kasandra, powiedziałaś juz rodzicom?
W ogóle, wszystkie mówiliśmy juz o pracy, a czy Mowilyscie juz rodzicom i najbliższej rodzinie? Kiedy planujecie?

Ja idę w pon na wizyte i juz się nie mogę doczekać!!!!! A tymczasem, jak zawsze w drodze do pracy;)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #962700 przez 25malinka
Dzień doberek !!!

No szkoda ale w sumie racja, tutaj wszyscy mogą podejrzeć fotki, może jak się bliżej poznamy to zobaczymy się na facebooku.....

M.ech przybij pionę ja też w poniedziałek ide, ale raczej mi usg nie zrobi a tobie????

Jak myślicie jakby biło serduszko juz to słychać by je było gołym uchem, bo mój s przystawka się do brzucha ale mówi ze bulgotanie tylko słyszy????

9 lata 11 miesiąc temu #962706 przez me.ch
Malinka, a ty juz miałaś pęcherzyk na usg? Sorry ze pytam ale pisze z tel i przetestowanie forum żeby sprawdzić trochę zajmie, a tyle już nas ze nie pamiętam..;) ja mam nadzieje ze mi zrobi, bo właśnie jak byłam już 2 tyg temu to nic nie było widać jeszcze i wtedy kazal przyjść za 3 tyg i powiedział ze jest możliwość ze nawet będzie juz tetno, wiec ja idę właśnie w tym celu:) ale myślę że chyba uchem nie będzie słychać.... Takie malutkie to pewnie cicho bije...;) czemu myślisz ze ci nie zrobi?

Lidziun, a Ty kiedy masz następna wizyte?

9 lata 11 miesiąc temu #962709 przez gatta
Spokojnie piersi raczej i tak cala ciaze nie bola. U mnie około tydzień temu przestały być wrażliwe i bolesne a z dzidzia wszystko ok:)
Mysle że nie slychac nawet w pozniejszym czasie;)

9 lata 11 miesiąc temu #962710 przez 25malinka
M.ech nie miałam jeszcze wogole ani badania ani usg, mój gin przez całą ciążę robi tylko 3 usg, pierwsze jakoś ok. 12 tyg, takze pewnie nie zrobi, tak było przy tamtej ciazy, ale zobaczymy....

Gatta później to słychać jest ☺

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia