BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #960859 przez me.ch
Ja jestem w uk, a lat mam 27 (rocznikowo 28 ale dopiero na koniec sierpnia), a Wy wszystkie jestescie w kraju czy za granica?

Malinka, ja bylam 4t5d i i tak nic nie widzialam, wiec i tak sie stresuje teraz i juz sie nie moge doczekac, moglam nie isc tak wczesnie, ale z drugiej strony pewnie
jakbym nie poszla to tez stres ze jeszcze nie bylam, wiec chyba nie ma na to dobrej rady....

ale ogolnie, Melisamieta, zgodze sie z opniami poprzedniczek, nie ma co sie spieszyc przynajmniej jak pojdziesz pozniej to wieksza szansa ze bedzie juz wszystko widac i bedziesz mogla zobaczyc swoje malenstwo, choc wiem ze to sie dluzy.... mi na nastepna wizyte gin kazal przyjsc w 7-8 tyg bo wtedy juz powinno byc widac, planuje okolo 9-11 lutego isc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #960864 przez 25malinka
Me.ch czyli jesteś ten sam rocznik co ja, tyle że ja z czerwca, ja mieszkam w woj świętokrzyskim a z tego co się orientuje to sa tu chyba jeszcze jakieś dziewczyny przebywające zsgranica

9 lata 11 miesiąc temu #960865 przez asiekasiek
witam nowe dziewczyny:)

jurada gratulacje małego człowieczka:) dobrze ze poszłaś do innego ginekologa. ja tak samo postapilabym.

dzisiaj przyjechałam z pracy i padlam leniuchuje całe po południe. jutro mam na 14 to wyspie się:) a teraz znowu mam wieczorne mdłości :( nawet od samej wody jest mi nie dobrze :(

9 lata 11 miesiąc temu #960869 przez melisamienta
A co sądzicie o lekarza na fundusz?

9 lata 11 miesiąc temu #960871 przez mysia5
Rozumiem Malinka, ale teraz na pewno jak pójdziesz to zobaczysz juz serduszko i swojego maluszka :)

Co do lekarzy... hm ja osobiście chodzę prywatnie, słyszałam różne opinie na temat NFZ, ale wszystko zależy od lekarza :) myślę że również są " normalni " którzy przyjmują na NFZ. Popytaj znajomych bądź rodziny, pewnie ktoś Ci doradzi ;)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960876 przez kasandra9
Jurada - gratuluję Ci tak bardzoo! I po prostu nie rozumiem, jak można coś takiego zrobić, jak ta idiotka pseudo lekarka! Skandal!!!!
Ja idę jutro na 18:20 i nie mogę się doczekać! Mam nadzieję, że będzie dobrze, że usłyszę maluszka i w ogóle, że tam jest i jak najbardziej ok wszystko!!!!!!!

Witam wszystkie nowe Wrześniówki:)

Byłam dziś w szkole, musiałam trochę pouzupełniać dzienniki, bo w tamtym tygodniu ani przed feriami nie dałam rady... siedziałam tam 6h i jak wróciłam, to 2h spałam...nie wiem jak po feriach wrócę do pracy, zajęć dodatkowych...nie wyobrażam sobie, skoro samo siedzenie przy laptopie mnie tak zmęczyło. Powiedziałam też Pani Dyrektor o ciąży:)

9 lata 11 miesiąc temu #960879 przez Kasia888
Też witam nową przyszłą mamusie :) jest nas coraz więcej i coraz więcej z rocznika 87 z tego co widzę :P Pesq widzę, że przyszły tydzień będzie czasem wizyt lekarskich, Ty masz w piątek, ja mam we czwartek, zobaczysz będzie dobrze :) mdłości dziś towarzyszyły mi przez cały dzień, aż do teraz nie wiem z dnia na dzień coraz gorzej. Czytałam, że najgorzej jest w 9 tygodniu. Czyli najgorsze przed nami dziewczyny :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960880 przez kasandra9
Mnie mniej trochę mdli, ale zdarza się. W ogóle mniej sikam i jakoś tak lepiej, choć nadal szybko się męczę i śpię w dzień. :) I nadal zero słodkości, dziś odmówiłam ptasiego mleczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nie wiem, co bym jadła..:/ za to już 2 raz zdarzyło mi się, że się denerwuję z byle powodu, a może bardziej niż denerwuje, to mogę rozpłakać się jakby dana rzecz była największym na świecie problemem:D

Ja idę jutro na fundusz, ale z polecenia, więc zobaczymy:)))
Jeszcze Wam pokażę, jakie kartki kupiliśmy dla rodziców, jak będziemy ich informować w weekend:)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #960896 przez Lidziun
witajcie nowe i "stare" kobietki, ja chodze do gina na fundusz i oczywiscie oprocz tego ze wszystko za darmo to wiadomo jaki lekarz sie trafi taki jest, u pierwszego jak blam nie polecam bezczelny i niedelikatny, moje kolejne ciaze prowadzil swietny lekarz, mily delikatny sympatyczny, ale niestety mam juz do niego za daleko w obecnej sytuacji, teraz jakis inny Pan, ale bardzo mily, tylko ze terminy dluuuugie, jutro musze odebrac swoje badania mam nadzieje, ze juz sa i zapisze sie chyba na usg tylko sie zastanawiam czy isc jutro czy poczekac jeszcze tydzien??

kasandra kartki sa sliczne :cheer:

9 lata 11 miesiąc temu #960939 przez melisamienta
a ile przytyłyście do tej pory? W tych pierwszych tygodniach.

9 lata 11 miesiąc temu #960953 przez jurada
Ja na razie nic. Ale powiem wam ze nie chciałabym zbyt dużo przytyć bo potem ciężko mi zrzucić... Po urodzeniu syna dopiero po trzech latach udalo mi się zrzucić 22 kg.

Teraz ważę 65 kg a na finiszu chciałabym max ok.80 nic wiecej. Tak 15 kg to chyba norma.

9 lata 11 miesiąc temu #960965 przez sabina
witam mech :) ja tez w uk jestem ....i moje pytanie brzmi poszlas prywatnie do gina?

kartka swietna ;)

ja tez na razie nic nie przytylam i tez mam zamiar sie pilnowac .....z synem rowniez przytylam ponad 20 kg ......zrzucilam dosc szybko bo karmilam piersia dlugo bo az ponad 1,5 roku jakos ale 20 kg to za duzo jednak

pryszczy mnie jak nie wiem :/ okropne

9 lata 11 miesiąc temu #960978 przez 25malinka
hej hej !!!!!

Kasandra śliczne karteczki
Lidziun ja bym jeszcze poczejkała z tym usg

melisamieta ja juz przed swietami przytylam, hehe jakies 2-3kg takze chyba nie od ciązy, a w tamtej ciązy przytyłam 12 kg takze wiecej tym razem tez nie chce a i musze zainwestowac nie długo w kremu przeciw rozstepom, tamta ciaze cala smarowalam brzuch, piersi i uda i jakos nowe nie wyszły, używałam kremu gerber dla mnie bardzo dobry a wy cos polecacie ???

9 lata 11 miesiąc temu #960979 przez kasandra9
Dziękuję:)
Ja jeszcze nic nie przytyłam, chyba na to za wcześnie wydaje mi się.
I jeśli dziś wszystko się okaże ok, to będę zamawiać powoli krem na rozstępy - też z polecenia - Elancyl. Trochę drogi, ale podobno bardzo dobry. Zresztą wystarczy zerknąć na opinie w necie.
Nie mogłam spać w nocy, teraz też czuję się jak koń po westernie:/ Chyba stresuję się dzisiejszą wizytą:/

9 lata 11 miesiąc temu #960983 przez asiekasiek
ja też jeszcze nic nie przytyłam. I mam nadzieje, że maks 12 kg przytyje... no ale okaże się wszystko... ale mam lenia mam na po poludnie do pracy jest tyle do zrobienia a mi sie nie chce :/ mdłości znowu mam :/ koszmar:/ a i ja też chodze prywatnie wprzychodni jest taki glupi lekarz:/

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia