BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #979004 przez kasandra9
Lidziun, zakupy pełną parą widzę:) Ale nie znasz jeszcze płci, prawda:)? I kupiłaś tyle ubranek:)?? My jeszcze czekamy na 3D, żeby zobaczyć i mieć pewność, czy to Agatka czy Karolek, bo nadal gdzieś tam w głowie się kołata, że może jednak facet się skrywa;) Już niedługo, bo 16 maja:))) Miejmy nadzieję, że focha nie strzeli maleństwo jak ostatnio;))) Ja ostatnio przeglądałam tą listę wyprawkową i w sumie jak kupimy łóżeczko + co tam trzeba do niego, więc pościel, prześcieradła, itp., to zostaną tylko jakieś ubranka, waciki, pieluchy, jakieś kosmetyki, może jakaś karuzela i leżaczek. Żadnych zabawek kupować nie będę raczej na początek, bo przecież i tak trochę minie zanim zacznie się tym dziecko interesować. No i moja wyprawka szpitalna i porodowa:) W sumie to nie jest tego aż tak dużo:) Największe koszty to właśnie wózek i łóżeczko z wyposażeniem:)
Mąż wrócił po 5 do domu i już nie zasnęłam...leżałam do 6:20 i już głodna i niedobrze i wstawać:) a jeszcze bym pospała, bo dziś mam sporo pracy:( Wieczorem jeszcze sobie rabanu narobiłam, bo przyprawiałam udka z kurczaka na dziś na obiad i chciałam trochę oliwy wlać i wyjmowałam z szafki...niestety zaczęłam ją odkręcać za wcześnie i trochę wylądowało na mojej stopie, kapciu i podłodze...no i w sumie cała podłoga w kuchni do zmycia:/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979005 przez glooria
tak to wynik ok

w uk pobieraja jeszcze krew w 28 tyg i daja zastrzyk
nie wiem jak jest w pl ale z tego linku bo został podany wynika ze tego nie praktykuja
popytaj
kiedys czytalam forum o konflikcie i tam babki z pl pisały ze jezdzily do warszawy na przepływ i mialy robione transfuzje

9 lata 8 miesiąc temu #979006 przez asiekasiek
Dzień dobry:)
ja dzisiaj obudziłam się z bólem głowy :( może jak wypije kawę to mi przejdzie...

Pesq tak jak pisze Kasia, smaruj kremami zobaczysz po ciąży czy wyblakna.

do konfliktu serologocznego nie wypowiem się bo ja mam plus i nie czytałam nic na ten temat.

Lidzun to obkupilas babelka :) ja jak kasandra poczekam jeszcze tydzień bo 8 mają mam wizytę czy to na pewno dziewczynka skrywa się w brzuszku:)

jejku jak męczą mnie sny!! chciałabym żeby nic mi się nie śniło!! dzisiaj miałam sen ze krylam się przed malpami z innymi osobami z pracy bo miały przyjechać i kogo znajdą to pobić a ja się bałam o dziecko:(

9 lata 8 miesiąc temu #979007 przez asiekasiek
jejku masakra ciągle słyszę jak rodzice kłócą się...:( i jest nie do wytrzymania:( ciągle jedno albo drugie ma o coś pretensje. jedno drugiego warte... jak ja juz chciałabym mieszkać sama z mężem ;)
Podziękowania: Lidziun

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979009 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Kochana w przełożeniu na polski immunoglobuliny daje się po krwawieniu lub po porodzie. W większości miejsc w PL dostaniesz zastrzyk w 28 tyg. -zapobiegawczo, ale nie musisz go dostać, bo jeśli nie ma przeciwciał, to nie ma potrzeby. Wtedy dostajesz po porodzie -darmowo w PL. Czasem po 24 h, a czasem po dwóch dobach -w zależności od rodzaju porodu etc. Warto abyś się przed 28 tyg. przypomniała swojej gin. aby Ci zrobiła testy -ona na bank o tym pamięta -ale strzeżonego itd. :)
W PL zastrzyk jest w pełni refundowany po krwawieniach/porodach/przed porodem, jeśli takowych nie masz to musisz za niego zapłacić -ale nie ma takiej potrzeby, bo zrobią Ci go we właściwym momencie. Ja tam zawsze krzyczę jaką mam krew żeby pamiętali i pamiętają :)
A ogólnie tak jak napisała Gloria u większości kobiet dochodzi do samoporonienia w bardzo wczesnych stadiach ciąży -kiedy nawet o tym nie wiemy, bo myślimy, że to okres spóźnił się kilka godzin -zazwyczaj nie wiemy kiedy się o dzieciołki nie staramy. I to jest całkowicie normalne. I dlatego też mimo, że mamy pierwszą ciążę, to lekarza każą nam oznaczać ant D, bo być może "o czymś nie wiemy", no i jeśli jest wskazanie to wtedy zastrzyk zapobiegawczo dostajemy za darmo :) -tak mi wczoraj potłumaczyła pani doktor na wizycie :)

Asiek, a ile jeszcze musicie wytrzymać? Współczuję maleńka :( Zagryzaj zęby i myśl o tym, że to nie będzie trwać wiecznie :*

Lidziun jak będziesz zamawiać to nam pokazuj :D

9 lata 8 miesiąc temu #979010 przez Lidziun
Kasandra u mnie chłopak będzie ale kolory różne ecru niebieskie jakieś paski zielony nie maja obrazków wiec takie neutralne, ale na początek zamowilam tylko 56 bo nie wiem co to za materiał niby bawełna ale z tym jest roznie jak będą tajne to domówie więcej i oczywiście jak przyjdą to pokaże o ile będą się nadawały do pokazywania

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979012 przez kasandra9
Ach, widzisz, to mi gdzieś umknęło, że chłopczyk będzie u Was:)
Jejku, ale mnie sprawy łazienkowe wymęczyły...
Oglądam właśnie zestawy - takie paki ubrań ciążowych:) Skonsultuję z mężem i chyba zamówię:)

PS. udało mi się znaleźć na stronce tą sukienkę na wesele:) www.topsecret.pl/sukienka-damska-poliest...37307,165,pl-PL.html

9 lata 8 miesiąc temu #979013 przez glooria
ja tez nie znam płci
polowkowe mam 28 05

co do planow ns majowke to jak juz pisalam wybieramy się do pl i wtedy rodzinka sie dowie

z wyprawka czekam bo mam duzo rzeczy po corciach a nawet jakby był chłopak to moja siostra na dniach na rodzic swojego synusia wiec beda i niebieskie

bardziej rozgladam sie za ciazowymi
no i mam kupione kapcie do szpitala i pizamke

9 lata 8 miesiąc temu #979015 przez glooria
no i w uk istnieje cos takiego jak bootfair
takie wyprzedaże garazowe

i bardzo czesto mamusie pozbywaja sie tam ciuszkow i rzeczy po dzieciach za grosze
to jest moj niedzielny rytal ze odwiedzam zawsze jeden i szperam
to cos takiego jskby szukac w lumpkach

pisaliscie duzo o primarku ja jednak nie kupuje tam bo dla mnie ich jakos ma wiele do życzenia
najczesciej po praniu rozciagaja sie nie w ta strone co trzeba
szybko farbuja sa cienkie i takie jak z gardla
wole nexta mothercare mini club (boots) mamas and papas a jak musze cos z sieciowki to george (asda) lub tesco
lubie jeszcze carters ale kupuję go w tx maxx

9 lata 8 miesiąc temu #979016 przez asiekasiek
Kasandra to wklejaj linka :) może coś atrakcyjnego znalazłaś i zamówi któraś np ja :p bo kurcze przeglądam te rzeczy właśnie i juz polubiłam się co trzeba a co nie :)

Zazanna jeszcze tak ze 3lata będziemy z moimi rodzicami mieszkać. a oni codziennie kłócą się o byle co. wszystko im przeszkadza nie wiem po co mnie namawiali żeby po ślubie z nimi mieszkać. powinni sami mieszkać jak tak kłócą się.

9 lata 8 miesiąc temu #979017 przez glooria
piękna sukieneczka lubie taki styl
jak będę w pl to moze odwiedze ten sklep

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979018 przez kasandra9
Dziękuję:) Jeszcze pokażę na sobie, czyli zupełnie inna sukienka niż na modelce, hahaha:D I też zaplanowałam szpileczki nude, bo mam z tamtego roku ślicznie nie za wysokie (a ogólnie kocham wysokie szpilki, których obecnie nie noszę, buu;(()
Top Secret to mój ulubiony sklep;) ale ostatnio tam nie zaglądałam, bo stwierdziłam, że i tak nic nie kupię, bo tak niby chodziłam w normalnych rzeczach (tylko w spodniach ciążowych się zakochałam:P), które miałam, a kupić się coś bałam, że zaraz nie założę tego nawet;)
A te paki to na allegro - mnóstwo tego jest - odzież ciążowa->zestawy-> wpisz swój rozmiar i będziesz mieć do wyboru, do koloru;) Ja 2 aukcje sobie oglądam - tylko obie to licytacje, a ja nie lubię czekać i licytować:P No ale jednej nikt jeszcze nie licytuje:P

9 lata 8 miesiąc temu #979021 przez asiekasiek
kurcze a ja nie wiedziałam nawet o takich zestawach... dobrze wiedzieć. ja tez nie lubię licytować... wole opcje kup teraz.

a wiecie co mam poduszkę ta poofi i mój mąż też ja uwielbia:p ciągle mi ją podkrada:)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979022 przez kasandra9

asiekasiek napisał: kurcze a ja nie wiedziałam nawet o takich zestawach... dobrze wiedzieć. ja tez nie lubię licytować... wole opcje kup teraz.

a wiecie co mam poduszkę ta poofi i mój mąż też ja uwielbia:p ciągle mi ją podkrada:)

haha, mój jak ją rozpakował to się krzywił coooo to i że dobrze, że taniej, bo 250zł. to na pewno nie jest warta;)))
A teraz? sam się zawija w ośmiorniczkę i to bardzo chętnie:P

a co do ubrań - to są różne, niektóre to tak średnio wyglądają, ale niektóre to naprawdę....w życiu bym tego sama nie kupiła w sklepie, bo na pewno mega drogie było:P

9 lata 8 miesiąc temu #979026 przez kasandra9

asiekasiek napisał: kurcze a ja nie wiedziałam nawet o takich zestawach... dobrze wiedzieć. ja tez nie lubię licytować... wole opcje kup teraz.

mój mąż też na początku się dziwił, a teraz sam chętnie korzysta z ośmiorniczki:))))

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia