- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mąż wrócił po 5 do domu i już nie zasnęłam...leżałam do 6:20 i już głodna i niedobrze i wstawać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 108
w uk pobieraja jeszcze krew w 28 tyg i daja zastrzyk
nie wiem jak jest w pl ale z tego linku bo został podany wynika ze tego nie praktykuja
popytaj
kiedys czytalam forum o konflikcie i tam babki z pl pisały ze jezdzily do warszawy na przepływ i mialy robione transfuzje
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278
ja dzisiaj obudziłam się z bólem głowy

Pesq tak jak pisze Kasia, smaruj kremami zobaczysz po ciąży czy wyblakna.
do konfliktu serologocznego nie wypowiem się bo ja mam plus i nie czytałam nic na ten temat.
Lidzun to obkupilas babelka

jejku jak męczą mnie sny!! chciałabym żeby nic mi się nie śniło!! dzisiaj miałam sen ze krylam się przed malpami z innymi osobami z pracy bo miały przyjechać i kogo znajdą to pobić a ja się bałam o dziecko:(
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Kochana w przełożeniu na polski immunoglobuliny daje się po krwawieniu lub po porodzie. W większości miejsc w PL dostaniesz zastrzyk w 28 tyg. -zapobiegawczo, ale nie musisz go dostać, bo jeśli nie ma przeciwciał, to nie ma potrzeby. Wtedy dostajesz po porodzie -darmowo w PL. Czasem po 24 h, a czasem po dwóch dobach -w zależności od rodzaju porodu etc. Warto abyś się przed 28 tyg. przypomniała swojej gin. aby Ci zrobiła testy -ona na bank o tym pamięta -ale strzeżonego itd.

W PL zastrzyk jest w pełni refundowany po krwawieniach/porodach/przed porodem, jeśli takowych nie masz to musisz za niego zapłacić -ale nie ma takiej potrzeby, bo zrobią Ci go we właściwym momencie. Ja tam zawsze krzyczę jaką mam krew żeby pamiętali i pamiętają

A ogólnie tak jak napisała Gloria u większości kobiet dochodzi do samoporonienia w bardzo wczesnych stadiach ciąży -kiedy nawet o tym nie wiemy, bo myślimy, że to okres spóźnił się kilka godzin -zazwyczaj nie wiemy kiedy się o dzieciołki nie staramy. I to jest całkowicie normalne. I dlatego też mimo, że mamy pierwszą ciążę, to lekarza każą nam oznaczać ant D, bo być może "o czymś nie wiemy", no i jeśli jest wskazanie to wtedy zastrzyk zapobiegawczo dostajemy za darmo

Asiek, a ile jeszcze musicie wytrzymać? Współczuję maleńka

Lidziun jak będziesz zamawiać to nam pokazuj

- Lidziun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 20
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jejku, ale mnie sprawy łazienkowe wymęczyły...
Oglądam właśnie zestawy - takie paki ubrań ciążowych:) Skonsultuję z mężem i chyba zamówię

PS. udało mi się znaleźć na stronce tą sukienkę na wesele:) www.topsecret.pl/sukienka-damska-poliest...37307,165,pl-PL.html
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
polowkowe mam 28 05
co do planow ns majowke to jak juz pisalam wybieramy się do pl i wtedy rodzinka sie dowie
z wyprawka czekam bo mam duzo rzeczy po corciach a nawet jakby był chłopak to moja siostra na dniach na rodzic swojego synusia wiec beda i niebieskie
bardziej rozgladam sie za ciazowymi
no i mam kupione kapcie do szpitala i pizamke
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
takie wyprzedaże garazowe
i bardzo czesto mamusie pozbywaja sie tam ciuszkow i rzeczy po dzieciach za grosze
to jest moj niedzielny rytal ze odwiedzam zawsze jeden i szperam
to cos takiego jskby szukac w lumpkach
pisaliscie duzo o primarku ja jednak nie kupuje tam bo dla mnie ich jakos ma wiele do życzenia
najczesciej po praniu rozciagaja sie nie w ta strone co trzeba
szybko farbuja sa cienkie i takie jak z gardla
wole nexta mothercare mini club (boots) mamas and papas a jak musze cos z sieciowki to george (asda) lub tesco
lubie jeszcze carters ale kupuję go w tx maxx
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zazanna jeszcze tak ze 3lata będziemy z moimi rodzicami mieszkać. a oni codziennie kłócą się o byle co. wszystko im przeszkadza nie wiem po co mnie namawiali żeby po ślubie z nimi mieszkać. powinni sami mieszkać jak tak kłócą się.
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
jak będę w pl to moze odwiedze ten sklep
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Top Secret to mój ulubiony sklep;) ale ostatnio tam nie zaglądałam, bo stwierdziłam, że i tak nic nie kupię, bo tak niby chodziłam w normalnych rzeczach (tylko w spodniach ciążowych się zakochałam:P), które miałam, a kupić się coś bałam, że zaraz nie założę tego nawet;)
A te paki to na allegro - mnóstwo tego jest - odzież ciążowa->zestawy-> wpisz swój rozmiar i będziesz mieć do wyboru, do koloru;) Ja 2 aukcje sobie oglądam - tylko obie to licytacje, a ja nie lubię czekać i licytować

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a wiecie co mam poduszkę ta poofi i mój mąż też ja uwielbia:p ciągle mi ją podkrada:)
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
haha, mój jak ją rozpakował to się krzywił coooo to i że dobrze, że taniej, bo 250zł. to na pewno nie jest warta;)))asiekasiek napisał: kurcze a ja nie wiedziałam nawet o takich zestawach... dobrze wiedzieć. ja tez nie lubię licytować... wole opcje kup teraz.
a wiecie co mam poduszkę ta poofi i mój mąż też ja uwielbia:p ciągle mi ją podkrada:)
A teraz? sam się zawija w ośmiorniczkę i to bardzo chętnie:P
a co do ubrań - to są różne, niektóre to tak średnio wyglądają, ale niektóre to naprawdę....w życiu bym tego sama nie kupiła w sklepie, bo na pewno mega drogie było:P
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
asiekasiek napisał: kurcze a ja nie wiedziałam nawet o takich zestawach... dobrze wiedzieć. ja tez nie lubię licytować... wole opcje kup teraz.
mój mąż też na początku się dziwił, a teraz sam chętnie korzysta z ośmiorniczki:))))