BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #978861 przez Zazanna
Kasia już działa :) Śliczna ta sukieneczka :) Jak masz wąskie ramionka to byś pięknie wyglądała :)

Dziewczyny jakie będziecie kupować staniki do karmienia? Ja myślę o tym: www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmi...egory=779&return=ref
Kiedy najlepiej go zamówić? Chyba jakoś przed porodem?

Co myślicie o tych spodenkach: www.bonprix.pl/style/krotkie-spodenki-ci...egory=779&return=ref podobają mi się niebieskie :)

I zastanawiam się czy może jednak nie kupić piżamy do karmienia skoro nie lubię koszul, jak myślicie? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #978863 przez Lidziun
hejka, my po dzialce, pogoda w sob super a wczoraj beznadziejnie bylo, mialam isc dzisiaj na usg ale odmowilam i ide w nastepny poniedz, dziecko bedzie troche wiksze no i dzisiaj mam sporo roboty wiec musialam przelozyc, ja kopniaku czuje juz bardzo wyraznie, ale jakos maz z corka nie maja kazji poczuc bo jak chce im pokazac to maly przestaje kopac ;) zastanawiam sie gdzie kupic malemu kilka ubranek, do londynu na razie nie lecimy, bo przygotowania do slubu zabieraja cale wyplaty wiec na razie musimy odpuscic a potem to pewnie nie wpuszcza mnie juz do samolotu, wiet maz stwierdzil ze sam poleci cos kupic, ale moze zaraz cos na allegro zlapie taniego i zamowie kilka sztuk, bo za duzo to ja nie potrzebuje, tez tak macie ze czujecie czasami czkawke u malucha???, ja wczoraj mialam tak ze 3 razy w ciagu dnia mile uczucie, dobra gledze wam wiec uciekam cos sprzatac

9 lata 11 miesiąc temu #978865 przez niezapowiedziana
Asiek ja też mam te legginsy z allegro!
Nie są takie fajne jak te z h&m Ale całkiem fajne i tak są! Nie prześwitują! Mam jeansowe, śliwkowe i koralowe. Polecam bo tanie i wygodne!
Nie przesadzałabym z romiarami! W końcu to wszystko się rozciąga :D

Sorki że teraz za bardzo nic nie pisze ale zostały mi w sumie 2 tygodnie do ślubu!!!!!! Tyle rzeczy do załątwienia że masakra... Jeszcze teraz w weekend się okazało że gościu u którego mieliśmy zamówiony autokar musi jechać do częstochowy i nie mamy autokaru!! No masakra!
Macie jakiś kontakt do kogoś kto ma autokar ze śląska?

9 lata 11 miesiąc temu #978867 przez Scarlett86
Dzien dobry :) Asiekasiek sliczne te rzeczy :) W zeszlym tygodniu zapisalam swoje dzieci do nowej szkoly. Nie chcialam zeby wczesnie rano wstawali i wozic ich do innego miasta a nowa szkola jest 5 minut od naszego domu a teraz sie taaak denerwuje bo dzisiaj poszli pierwszy dzien do tej nowej szkoly :dry:
O ich angielski sie nie boje bo znaja bardzo dobrze tylko o to czy im sie bedzie podobac i czy sie zaaklimatyzuja :unsure: jeszcze jestem taka roztrzepana...kupilismy z mezem w zeszlym tygodniu chlopakom mundurki i te rzeczy lezaly sobie we worku dzisiaj je wyciagam a tam bluzek nie ma :angry:
W anglii kazda szkola ma inne logo na mundurkach i inne kolory bluzek, bluz, itd...mam paragon i teraz tak patrze ze zaplacilismy za bluzki ale baba nam ich nie spakowala :angry: a zeby bylo jeszcze fajniej to chorobowego mi nie zaplacili a chcialam wyprawke juz kupowac za miesiac dostalam 83£ poprostu szkoda gadac :dry:

9 lata 11 miesiąc temu #978868 przez Scarlett86
Zazanna te spodenki boooskie :)

9 lata 11 miesiąc temu #978870 przez anisia27
Glooria, wszystko juz zalatwione :D teraz tylko czekac! W sumie butow nie moge znalezc, ale w tym tygodniu juz musze kupic!:)))

9 lata 11 miesiąc temu #978879 przez Kasia888
Teraz muszę tylko poczekać, aż sukienki znowu pojawią się w sprzedaży i zaryzykować z rozmiarem :P
Właśnie muszę się przejść do h&m i przymierzyć te leginsy. Tylko szkoda, że są czarne, wolałabym szare albo białe na lato.
Zazanka spodenki super :) , o staniku nie myślałam, na razie kupiłam sobie zwykły jeden rozmiar większy, bo te co mam zrobiły się już za ciasne.

9 lata 11 miesiąc temu #978880 przez Kasia888

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu #978903 przez glooria
co do stanika to polecam te do karmienua z usztywniana miseczka taka gąbką bo piersi kilka razy na dobe zmieniają rozmiar z flaczkow robia sie jedrne i pełne mleka
dodatkowo jaj wam sie przesunie wkład laktacyjny to tak szybko nie przeciętnie
teraz mam tez taki usztywniany ale bez drutow zeby nie blokowac kanałów mlecznych i dla wygody

w pierwszym karmieniu piersi malam dosc długo jędrne w drugim szybciej robily sie flaczki

9 lata 11 miesiąc temu #978904 przez asiekasiek
Zazanna spodenki śliczne, ale dla wysokiej osoby bo dla mnie odpadają :( wzrost 165cm i w takich spodenkach moje nogi wyglądają na mini mini :P

Niezapowiedziana ja zamówiłam kolor melanżowy i jenasowy, chciałam jeszcze inne kolory zamówić ale właśnie bałam się że będą prześwitywać, ale jak piszesz że są ok to pewnie do mówię :)

Sukienki ładnie wyglądają na zdjęciach zobaczymy jak przyjdą ... :unsure:

Kasia właśnie te legginsy w h&m są ok ale właśnie kolory tylko jeden czarny i szczerze mówiąc są drogie..

9 lata 11 miesiąc temu #978905 przez asiekasiek
Zazanna ja kupiłam sobie taki stanik ostatnio www.intymna.pl/s61222,ana-biustonosz-usztywniany-mk01
i jestem z niego baaaardzo zadowolona jest mieciutki i milutki, piersi mnie w nim nie bolą a musze sobie jeszcze jakiś czarny kupić i jakiś inny kolor :p

9 lata 11 miesiąc temu #978908 przez glooria

asiekasiek napisał: Zazanna ja kupiłam sobie taki stanik ostatnio www.intymna.pl/s61222,ana-biustonosz-usztywniany-mk01
i jestem z niego baaaardzo zadowolona jest mieciutki i milutki, piersi mnie w nim nie bolą a musze sobie jeszcze jakiś czarny kupić i jakiś inny kolor :p

o właśnie takim usztywnieniu mowie takiej gabeczce
tylko ciekawi mi czy mają drut bo tak wyglada ale moze to tylko szycie

no i ja muszę miec bardziej zabudowane bo zrobily sie dlugie to chyba efekt dlugiego karmienia chyba ze juz taka moja natura

9 lata 11 miesiąc temu #978923 przez asiekasiek

glooria napisał:

asiekasiek napisał: Zazanna ja kupiłam sobie taki stanik ostatnio www.intymna.pl/s61222,ana-biustonosz-usztywniany-mk01

o właśnie takim usztywnieniu mowie takiej gabeczce
tylko ciekawi mi czy mają drut bo tak wyglada ale moze to tylko szycie

no i ja muszę miec bardziej zabudowane bo zrobily sie dlugie to chyba efekt dlugiego karmienia chyba ze juz taka moja natura

mają taki drut, ale właśnie jest miększy niż w normalnych stanikach.

9 lata 11 miesiąc temu #978926 przez pesq
hej dziewczyny,

Śliczne te ubrania, które wrzucacie. Ja niestety nic z ubrań nie zamawiam przez internet bo z moją figurą ciężko coś dopasować. A o staniku nie wspomnę.. Przed ciążą miałam rozmiar 80 H - obecnie noszę tylko dobrze dopasowane staniki sportowe bo nie mogę znaleźć nic dobrego na mnie. Nie wiem co to będzie...

Co do tej grupy krwi ujemnej też taką mam, miałam robiony jeden test na przeciwciała i ich nie wykryto i nic mi nikt nie dawał - lekarz powiedział, że jest na to jeszcze czas. W sumie nie wiem jakos zostawiłam temat, nie mam żadnych krwawień ani nic, muszę coś brać już teraz?

mam taką alergie że umieram :(

a na 17 idę z meżem i przyjaciółka na wykłady "bezpieczeny maluch" bo są akurat u nas dzisiaj w miescie i warto skorzystać.

Miłego dnia.

9 lata 11 miesiąc temu #978928 przez glooria

pesq napisał: hej dziewczyny,

Co do tej grupy krwi ujemnej też taką mam, miałam robiony jeden test na przeciwciała i ich nie wykryto i nic mi nikt nie dawał - lekarz powiedział, że jest na to jeszcze czas. W sumie nie wiem jakos zostawiłam temat, nie mam żadnych krwawień ani nic, muszę coś brać już teraz?

mam taką alergie że umieram :(

a na 17 idę z meżem i przyjaciółka na wykłady "bezpieczeny maluch" bo są akurat u nas dzisiaj w miescie i warto skorzystać.

Miłego dnia.

a twoj maz ma plus tak?
bo wtedy powstsje konflikt serologiczny
pewnie ok 28 tyg będziesz miala sprawdzana krew jeszcze raz na obecnosc antycial
i bedzie podany zastrzyk z anty d
tak jest w uk
to jest procedura zapobiegawcza

w razie jakiegoś krwawienia lub plamienia musisz zglaszac sie do szpitala i mówić ze masz grupe z konfliktem to zbadaja krew i podadza anty d

no i po porodzie dopilnuj aby okreslili grupe krwi dzieckajezeli będzie mialo twoj minus to nie dostaniesz zastrzyku
jezeli będzie miec plus po tatusiu to zapobiegawczo powinnas dostac anty d

no i w kolejnych probach zajścia w ciaze bardzo wazne jest wykonanie testu w dniach spodziewanej @ bobjaby doszlo do wczesnego poronienia powinny byc podane zastrzyki

nie wiem jak jest w polsce z tym zastrzykiem w 28 tyg w uk podawany jest zapobiegawczo

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia