BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #979079 przez pesq
Kasia gratulacje! Jako pierwsza miałaś połówkowe - zazdroszcze i nie moge sie doczekać swojego. To takie piekne chwile!!!!!!!!

Proszę Państwa, tymczasem pies przejął poduche! :P :P :P
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979089 przez jurada
Kasia gratki i zazdraszczam...
Ja jeszcze musze poczekać ale wpadłam na pomysł ze pójdę sobie na 3d. Jest u mnie za 200zl wszystko dokladnie opisane plus plyta to będzie dopiero pamiątka. A i starszy syn obejrzy i zobaczy rodzeństwo :) wiec po majowce sie zapisze i może uda mi sie za tydzien zrobić... Czekam tylko na kasę :)

9 lata 8 miesiąc temu #979097 przez basiek149
Kasia888 super :) teraz na pewno masz uśmiech od ucha do ucha :) :) :) a już codziennie czujesz ruchy?

pesq cuuuudny ten twój piesek....:) a jak uroczo w ta poduchę sobie wszedł :)

9 lata 8 miesiąc temu #979098 przez basiek149
Lidziun ja akurat w Lidlu nigdy nie kupowałam, zresztą nie mam nigdzie go w pobliżu więc może dlatego.
ale siostra często kupuje właśnie coś dla swojej córeczki więc pewnie i masz rację :)

9 lata 8 miesiąc temu #979102 przez Kasia888
Dziewczynki jeszcze tydzień, dwa i Wy też będziecie miały swoje połówkowe :cheer: .
Oj tak przede wszystkim czuję się dużo spokojniejsza, pozytywnie naładowana ;)
Pesq piesek jak i poducha wyglądają super, widzisz najpierw mąż Ci ją zabierał a teraz pies :laugh:

Basiek czuję już codziennie, choć bywają dni, że przez cały dzień cisza i na wieczór dopiero mały daje o sobie znać.

9 lata 8 miesiąc temu #979107 przez Myszata
Czytalam o waszych rozstepach ja cala ciaze uzywalam kremu z firmy pharmaceris dla kobiet w ciazy i nie mialam rozstepów dopiero 3 dni przed porodem jak córcia sie wykrecila i wyszly mi 3 ale od wrzesnia do tej pory robie brzuszek Bio Oil i mi wyjasnialy i ich prawie nie widac także polecam.

9 lata 8 miesiąc temu #979119 przez asiekasiek
cześć dziewczyny :)

ja dzisiaj spotkałam się z koleżanką i mi dala ubranka po swojej córce, sukieneczek sporo mam i mate edukacyjna dostalam jeszcze :p i jak przyjechałam i zaczęłam przebierać o oszalec można od rozmiarów i jeszcze ściągam ubrania po synach siostry to już w ogóle. pierwsze pranie się pierze bo okazało się ze te ubranka chociaż były czyściutkie to teraz zabrudzone są. chyba wychodzi z nich oliwka... wiec zobaczymy czy puszcza plamy. vanisha nalalam ;)

Kasia zazdroszczę ze widziałaś swoje bobo :) ja nie robie połowkowego ale jak mi tak piszecie to sama chciałabym;) w sumie za tydzień mam wizytę mieć u swojego lekarza to w końcu po miesiącu zobaczę moja laleczke :)

Pesq widzę ze ty masz więcej osób/ zwierząt do wygraniania z poduszki niż ja :D

9 lata 8 miesiąc temu #979129 przez glooria
asiek jezeli mozna wiedzieć to dlaczego nie robisz połówkowego
na nim sprawdzane sa wszystkie organy no i dokladnie serce?

9 lata 8 miesiąc temu #979130 przez asiekasiek
Glooria chodzę prywatnie do lekarza i pytałam się go o zdanie co to połowkowe :p i mi wytłumaczył ze robi się dokładne usg i patrzy się właśnie na te wszystkie narządy i powiedział ze moge zrobić jeżeli chce ale jak nie zrobię to nie widzi nic nie pokojacego ostatnio na początku kwietnia pokazywał mi serduszko komory serca i inne narządy nawet kość udowa i rączki i paluszki i nóżki :) on przełącza na 3d podczas badań i powiedział ze i tak sprawdza czy wszystko jest ok. wiec zobaczę co powie mi 7 maja bo wtedy mam wizytę :) no ale już miesiąc nie widziałam babla!!!

9 lata 8 miesiąc temu #979149 przez Kasia888
Asiek usg połówkowe to jedno z trzeh najważniejszych usg w ciąży i przysługuje każdej ciężarnej bezpłatnie (z funduszu NFZ)
Dziwne, że nie dostałaś skierowania na takie szczegółowe usg, jednak skoro Twój lekarz mówi, że wszystko ok...

9 lata 8 miesiąc temu #979152 przez Lidziun
kasia888, ja wlasnie dostalam na nfz takie skierowanie i juz pisalam sprawdzili tylko czy bije serce rozmiar glowki i uda i koniec badania

9 lata 8 miesiąc temu #979155 przez Kasia888
Lidziun czyli wszystko zależy od lekarza. Mój sprawdzał dokładnie wszystko, byłam w gabinecie ze 20min.

9 lata 8 miesiąc temu #979159 przez pesq
Asiek moje połówkowe jest tez robione u mojego lekarza do którego chodzę prywatnie - podobnie jak te genetyczne. On na tym badaniu wszystko mierzy i sprawdza, później to drukuje i mi daje, tak to wygląda -też nie ide nigdzie oddzielnie.

9 lata 8 miesiąc temu #979160 przez asiekasiek
bezpłatnie one są... hmmm i wy macie wszystkie darmowe te badanie? jejku jaka ja nie do informowania jestem...

no mi ostatnio właśnie spraedzalal serce płuca pamiętam ta kość udowa główka itp. ale fajnie by poszło się i tak na takie badanie żeby babla zobaczyć ...

9 lata 8 miesiąc temu #979162 przez asiekasiek

pesq napisał: Asiek moje połówkowe jest tez robione u mojego lekarza do którego chodzę prywatnie - podobnie jak te genetyczne. On na tym badaniu wszystko mierzy i sprawdza, później to drukuje i mi daje, tak to wygląda -też nie ide nigdzie oddzielnie.

no właśnie mój lekarz tez tak robi właśnie. moja koleżanka tez nie miała polowkowego bo jej lekarz miał 3d i sprawdzał od razu wszystko dziecku. ale dopytam się i tak na wizycie następnej!! już niej mogę doczekać się kiedy zobaczę tego babla!! i jak ją uwielbiam jak mnie kopie ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia