BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #978825 przez Zazanna
Dzień dooobryyy :D

Asiek pokaż linki co kupiłaś :)
Tak sobie myślę, że może i ja dziś zamówię koszule na wszelki wypadek.. Chyba lepiej mieć je w domu jednak..
Zamówię 2 i nie będę kombinować, oprócz tego wezmę sobie piżamę do szpitala na "przed porodem" i już :) I muszę sobie kapcie zamówić, bo te domowe już trochę takie "domowe" właśnie ;)
I teraz pytanie do doświadczonych :) Czy wystarczy jak zamówię rozmiar większe niż mam teraz, czy na wszelki wypadek wziąć 2 rozmiary więcej? :)

Gloria ja też mam minus i już dostałam przeciwciała, czy w tej sytuacji mogą mnie jeszcze zatrzymywać ze względu na to?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #978826 przez jurada
Wybieracie sie gdzies na majówkę?

9 lata 8 miesiąc temu #978828 przez jurada
Aaaa!!!! Jak mnie wkurza to jak napisze posta a go nie widac!!!! Wrrr!!!!!

9 lata 8 miesiąc temu #978831 przez jurada
Zuzanka dobre pytanie... Ja to juz sama nie wie co zamawiać w jakim rozmiarze bo bluzki 36/38 zamieniłam juz na 38/40 a spodnie 38 na o zgrozo!!! 42/44 ja mam taki typ figury ze mi idzie wszystko w biodra, pupę i uda! Czyli w moje największe kompleksy.

9 lata 8 miesiąc temu #978832 przez jurada
Ale wiadomo po porodzie nie będziemy miały juz takiego dużego brzucha jak przed...

9 lata 8 miesiąc temu #978835 przez asiekasiek
Jurada mi poszło jak na razie w biodra i w pupę :( koszmar....
Legginsy zamówiłam z panelem allegro.pl/show_item.php?item=5226110957
jakoś wygodniej mi się chodzi niż w leginsach pod brzuch :unsure:
a sukienkę zamówiłam sobie
allegro.pl/show_item.php?item=5230994515 kolor koralowy. :) ślicznie wygląda na zdjęciach mam nadzieję, że również na żywo nie będzie niczego sobie... a i zamówiłam jeszcze taką sukienkę :P allegro.pl/show_item.php?item=5231056968 kolor czarny. jejku mam nadzieję że będą ok bo inaczej zwrot i tyle...

Dzisiaj mi się śniło że urodziłam swojeo bąbelka i dawałam mu jeść i usypiałam w końcu patrze a ja tu swojego kota niańczę i myślę to kot nie moje baby :) i zaraz zamieniło się w dziecko, ale płakało a ja nie mogłam go podnieść bo mi się ześlizgiwał... jaki sen :D

A o koszuli myślę tej allegro.pl/koszula-do-karmienia-italian-...2-m-i5216908749.html

Jurada na majówkę nigdzie nie wybieram się, bo mamy wydatki i budowę domu oraz jeszcze komunię, gdzie mój mąż jest chrzestnym :( i kasa idzie na coś inneo. A chętnie gdzieś wybrałabym się. Pewnie pojedziemy do Ojcowa przejść się :P

9 lata 8 miesiąc temu #978841 przez Zazanna
Jurada mam dokładnie to samo z rozmiarami :D

No to dalej nie wiem jaki kupic :D
Asiek też chcę tą koszulę :D Coś czuję, że we wrzesniu będzie wysyp takich samych koszul i rożków w sówki :laugh:

My na majówkę niestety nie, raz finanse, dwa T. ma zaległości po wyjeździe i musi nadrabiać :( Szkoda, bo bym pojechała gdzieś choć na 2 dni..
Wczoraj jeździłam z nim całe popołudnie po mieście bo załatwiał sprawy, a ja chciałam z nim "posiedzieć" :)
Ogólnie bardzo lubię jeździć samochodem (jako pasażer), ale teraz co i rusz robi mi się niedobrze i trochę się wymęczyłam jednak..
No ale chociaż pogadaliśmy sobie na spokojnie :)

9 lata 8 miesiąc temu #978842 przez jurada
Zuzanka co do rożka w sówki to ja czekam na Plec bo albo bialy w różowe sówki, lub mietowy widziałam wiec tez dla dziewczynki moze być albo błękitny dla chlopca... A ja nie wytrzymam do 11.05 lub jak się nie pokaze to brązowy kupie...

9 lata 8 miesiąc temu #978850 przez basiek149
Dzień doberek :)
nareszcie w domu...:) niby źle u teściowej nie było ale nie ma jak u siebie :) i z mężem :)

co do koszul do porodu to jak byłam w szpitalu to sobie podglądałam przy wspólnych posiłkach modę szpitalną i powiem wam, że przynajmniej u mnie na oddziale głównie dziewczyny miały na sobie te koszule
allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-l-...odu-i4893980042.html
no do mnie one nie przemawiają i nic na to nie poradzę. ja tam do badania tylko przebierałam się w taką moją koszulę a tak to na co dzień śmigałam w dresie.

asiekasiek ta pierwsza sukienka bosssska :woohoo: gdybym tylko mogła w ciąży chodzić na bank bym ją kupowała. no bardzo mi się podoba zwłaszcza te marszczenia przy biuście...przepiękna jest :) i fajne te ramiączka, że są takie grubsze bo ja się akurat kiepsko czuję w takich cieniutkich więc jak dla mnie sukienka ideał :)

9 lata 8 miesiąc temu #978851 przez Kasia888
Hej dziewczyny :)
Asiek fajne rzeczy pozamawiałaś, koralowa sukienka jest śliczna ;) też właśnie myślę o leginsach, w swoje bluzki się jako tako mieszczę natomiast mam problem z dołami. Ramiona nadal mam szczupłe, natomiast przytyłam w biodrach.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978852 przez Kasia888
Mnie się ta sukienka podoba www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/moda-...-ciazowa-146693.html , ale nie wiedziałam jaki rozmiar zamówić, bo na żywo nie było możliwości jej przymierzenia w sklepie, no i aktualnie jest wyprzedana

9 lata 8 miesiąc temu #978854 przez Zazanna
Kasia nie mogę otworzyć Twojego linka, skopiuj jeszcze raz :)

Ja też na bank będę miała coś w sówki :D i już się nie mogę doczekać połówkowego.. a nawet nie wiem kiedy będę miała.... łaaaa :D

Basiek mi też się te średnio podobają.. ale z drugiej strony szkoda wydawać na koszule, które się założy kilka razy.. no i już sama nie wiem co robić i co wybrać :)
Ostatnio się dopatrzylam u mojej Mamy piżamy do karmienia hahahah :D Jakiś czas temu kupiła sobie piżamkę i nawet kiedyś w niej spałam jak u niej byłam i tak ostatnio wieczorem patrzę i mówię "Mamo Ty masz piżamę do karmienia!!" I w śmiech :) Bo kupiła sobie taką z tymi guziczkami na skos do odpinania ;) I myślała, że to "dla bajeru" -ja wcześniej też tak myślałam :P

9 lata 8 miesiąc temu #978856 przez Kasia888
Zazanka edytowałam posta, link już powinien działać.

9 lata 8 miesiąc temu #978859 przez glooria
[quote="Zazanna" post=9

Gloria ja też mam minus i już dostałam przeciwciała, czy w tej sytuacji mogą mnie jeszcze zatrzymywać ze względu na to?[/quote]

za każdym razem jakbys miala krwawienie musisz sie zglaszac do szpitala i beda podawac zapobiegawczo przeciwciala

9 lata 8 miesiąc temu #978860 przez basiek149
Zazanna powiem Ci, że te koszule na żywo nie wyglądają źle ale kurcze to raczej kwestia tego, że ja bym się w tym nie czuła i dlatego sobie ją odpuszczę.

jak mnie na czas zabiegu ubrali w taką płachtę szpitalną i pomimo tego, że już po wszystkim leżałam przykryta to i tak wiedziałam co na sobie mam i że to jest bleee :D i tylko czekałam aż odzyskam czucie w nogach i będę mogła się przebrać w coś swojego, co lubię :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia