BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #978501 przez agatagama
No cuuuudna sukieneczka :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #978503 przez pesq
Cześc dziewczynki.
Jurada - wydaje mi się, że na Pani doktora Kasi ma racje - ja czuję ruchy deliktanie od około 3 tygodni, ale zdarzają się dni że praktycznie cisza przez prawie cały dzień - mówiłam lekarzowi, powiedział że może tak na razie być i to indywidualna sprawa. Po 24 tygodniu powinno czuć sie regularnie. Pocieszył mnie, bo bym co drugi dzień na IP jeździła :P .

Kasia - są i rajstopy i leginsy i inne rzeczy dla ciężarnych i trzeba je nosić, żeby maluch miał swobodę.

Co do sukienek to ja bym chętnie chodziła, gdyby nie to że ja wyglądam jak bambaryła :P :P :P Gdybym była z 10 kilo lżejsza..

9 lata 8 miesiąc temu #978510 przez basiek149
Dzień doberek :)

Kasia888....... przecudna ta twoja sukienka! naprawdę, zakochałam się... :woohoo:

my dziś na 14.45 wybieramy się do dentysty ale jest już duża poprawa więc mam nadzieję, że po raz ostatni muszę tam jechać. później od razu spadamy do teściów i już tam śpimy bo mąż wyjeżdża z teściem na weekend a ja już teraz sama w domu zostać nie mogę. nie wiem tylko jak się wdrapię do teściów na 3piętro bo tak staram się unikać schodów, chodzenia, zginania a tu będę musiała wejść. ale jak tam dziś wejdę to do niedzieli nie schodzę heh.

co do kopniaczków to mój Bąbelek też się coś uspokoił, wczoraj tylko 2 razy takie delikatne puknięcia wyczułam jak leżałam a tak to nic :( a szkoda bo bardzo to lubię. ale teraz z każdym dniem, tygodniem powinno być co raz lepiej więc tylko się cieszyć :) i czekać :)

9 lata 8 miesiąc temu #978518 przez Scarlett86
Dzien dobry :) Zazanna sliczny wozek. Kasia sukienka swietna:) ja nie wiem jak ja bede chodzic w lato :unsure: na rekach mam straszna alergie i nie ubiore krotkiego rekawka bo sie wstydze. Nie raz jak sie zapomne i rekawek mi sie troche podwinie to widze jak ludzie np w sklepie sie krzywo gapia jakbym miala jakas chorobe zakazna :unsure: normalnie nie mam alergii tak mocno ale w kazdej ciazy strasznie mi wychodzi :unsure: a tak wogole to dzisiaj mija mi 22 tydzien ciazy :laugh: i jestem prze szczesliwa :laugh: a ruchy synka czuje codziennie coraz mocniej czasami mam wrazenie ze prawie wcale nie spi :) widac juz jak brzuch mi sie rusza razem z dzidzia :) Zazanna gratuluje piatego miesiaca :) ja zaraz bede zaczynac 6 az trudno w to uwierzyc tak szybko to zlecialo :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978523 przez glooria
na początku właśnie ruchy sa takie nieregularne i dlatego lekarze mowia zeby nie panikować

moja mama np nie wierzyla mi ze czulam te ruchy juz w 13 tyg z emilka wiec przestalsm sie tym chwalic bo mowila ze to niemozliwe

teraz tez nie będę sie chwalic a co

a propos jeszcze moi rodzice i tesciowie nie wiedza ze będzie trzecie
za tydzien jedziemy do pl i wtedy suprise :woohoo:
jakos tak wyszlo mielismy sie pochwalic w wielkanoc ale jeszcze nie bylo wynikow papa no a jak przyszly to okazalo sie ze do pl jedziemy na majowke i tak milczymy
tylko siostra wie bo ona obok mnie mieszka
i wlasnie pakuje swoja torbe na porodowke he he

9 lata 8 miesiąc temu #978538 przez asiekasiek
Kasia sukienka przecudna :laugh: :laugh: :laugh: tez taka chce!!!
My dzisiaj zalewamy kolejna płytę domku :laugh: :laugh: fajnie się patrzy jak ten dom rosnie :laugh: a taras będę mieć duży :laugh: nie doczekał się kiedy będę mogła wyjść i usiąść i wypić kawke i mieć widok na dzieci jak bawią się :-) :-) :-)
Zaraz wlasnie jade i dalej walczyć z chwastami w tujach i gdzie wpadna w oko mi :-) :-) :-)

Pesq jak tam sprawa z mężem ?? Przeprosił???

9 lata 8 miesiąc temu #978539 przez asiekasiek
Zazanna taki kask jak astronauci maja powinnas sobie zalatwic i wychodzic w nim na pole:-)

9 lata 8 miesiąc temu #978557 przez kasandra9
ależ naskrobałyście!;) ja postanowiłam, ze dziś ogarnę temat butów, bo jeszcze stoją zimowe, a czas je pochować i wstawić do szafy te podręczne, a nawet już i letnie zapodałam, żeby mieć z głowy...wszystko popastowane, wypachnione i gotowe;) i kurtki zimowe też pochowałam :) przy okazji..........ogarnęłam trochę w garderobie, bo w sumie nigdy tam nie sprzątałam oprócz połogi, przejrzałam nieco spodnie i kilka wyrzuciłam, kilak bluzek mamie oddam;) no i przy okazji mój mąż jest fanem kolekcjonowania kartonów - od odkurzacza, mopa, drukarki, więc wszystko to do rodziców trzeba wywieźć, bo u nas tylko zawala, a teraz różnych rzeczy przybywać będzie dla dziecka:) No i tak karton na kartonie i do wywiezienia mam kartonów prawie pod sufit. Trochę się zmachałam, bo te półki po sam sufit są i musiałam je podwadzać, żeby zleciały różne rzeczy na podłogę same:D .......zjadłam właśnie i idę się kąpać, bo cała jestem w paście do butów:D aaa i jeszcze jednego kwiata mam do przesadzenia w większą doniczkę. Ostatnio 2 iglaczki na balkonie przesadziłam, a teraz fikusa z domu muszę:) I tak nie mogę się doczekać, ale jeszcze ze 2 tyg. i zaczynam swoją uprawę na balkonie!!!!:)

9 lata 8 miesiąc temu #978565 przez pesq

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 8 miesiąc temu #978576 przez melisamienta
Hej. Wiem że u mnie to jeszcze czas na ruchy dziecka, ale już nie mogę się doczekać. Jak było u Was, co czułyście? W środku, może po którejś stronie brzucha?
Kupiłam dziś gazetę "tato to ja" i się prawie popłakałam jak zobaczyłam zaczytanego męża.

9 lata 8 miesiąc temu #978587 przez Lidziun
Hej, byłamdzisiaj u plekarza dal mi skierowanie do szpitala na badanie ktg się udało ale babka musiała przyciskac trochę brzuch no i było bardzo cichutkienale miarowe, potem przyszła lekarka i powiedziała ze na tym etapie się w sumie nic nie są zrobić, na cesarkenza wcześnie na ktg zanwczesnie no i z tym serduszkiem tez różnie była, także musimy cieszyć się tym co jest dopiero po 24 tyg można interweniować by dziecko miało jakieś szanse na przeżycie, ale czuje sienteraz inaczej jakoś bezpieczniej, bez stresu i zmartwień, a w poniedz USG 3d i juz doczekać się nie moge

9 lata 8 miesiąc temu #978591 przez melisamienta
Lidziun a nie dali Ci skierowania np na echo serca? Ja z powodu brania tabletek na cisnienie dostalam skierowanie mimo ze nie ma wskazania bo moj ginekolog jest zdania ze wszystko z serduszkiem jest w jak najlepszym porzadku. A badanie mam 18 maja.

9 lata 8 miesiąc temu #978608 przez Lidziun
No własnie po to szlam do szpitala ale babka stwierdzila ze to zbyt mała ciąża jak juz pisalam wszesniej a po drugie budowa serca jest prawidłowa, wiec nic więcej nie da się na razie zrobić, nawet gdyby z sercem było cos nie tak to teraz mi nie zrobią cesarski bo mały miałby male szanse na przeżycie, pozostaje nam poczekać na to co będziea wiadomo mmożliwości są tylko 2 albo będzie źle albo bardzo dobrze i ja myślę ze tak właśnie bedzie

9 lata 8 miesiąc temu #978612 przez glooria
lidziun będzie dobrze
kiedy masz polowkowe?

9 lata 8 miesiąc temu #978626 przez kasandra9
Lidziun, podziwiam Cię!!! Ale trzymam kciuki, wierzę, że będzie dobrze!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia