BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #978416 przez jurada
Śliczny wózek:) Ja to o nowym nawet nie myślę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #978418 przez basiek149
pesq spokojnie, nie denerwuj się... ochłoniecie, przemyślicie sobie wszystko i jutro na pewno będziecie mieli dobry dzień. pamiętaj, że po każdej burzy wychodzi słoneczko :)

9 lata 8 miesiąc temu #978420 przez Zazanna
Pesq nie martw się kłótnią.. my teraz trochę zbyt mocno reagujemy.. no a faceci też biedni, bo muszą to znosić pokornie na co dzień i czasem im też puszczają nerwy.. Uspokoicie się, ochłoniecie, pogadacie i będzie ok :*

Jurada cieszę się, że też Ci się podoba :) A Ty masz wózek po dzieciaczkach swoich, dobrze pamiętam? No dla mnie też trochę dużo ten wózek.. no ale. Trudno najwyżej zrezygnuję z fotela o który już zaczęłam jęczeć, że chcę :evil:
W ogóle próbowałam kilka wózków prowadzić i w ogóle, ale ten jakby był "na mnie szyty" ;)

9 lata 8 miesiąc temu #978421 przez asiekasiek
Zazanna ja właśnie widziałam ten wózek w smaku kosztował 1349 zł ale bez fotelika. c moja sąsiadka rozmawiałam dzisiaj i właśnie zakupiła go z internetu za 1500 zł razem z fotelikiem :) mam nadzieje ze nie szary bo mi i mężówi taki się podoba :)

Pesq faceci to osiolki mój jest nie lepszy :p ale cóż zrobić... przeprosi:)

Babiek ja juz chciałabym łóżeczko wstawić :D i ubranka prac:)

ktoś pisał w czym prac ubranka dla dzidziusia to ostatnio rozmawiałam z koleżanką i powiedziała ze przed porodem wszystko wyprala w proszku dzidzius ale jej Zuzka dostała uczulenia od proszku i wszystko musiała prac w bankach mydlanych jakoś tak bo to nie uczula. ja jeszcze nie wiem w czym będę

9 lata 8 miesiąc temu #978422 przez anisia27
Zazanna super wozek! :D jak kupisz to prosze wiecej zdjec :D
Pesq, prosze ochlonac! Zielona herbatka i relaks, dzidzia pewnie ssie kciuka bo czuje nerwy :P

Basiek, to przynajmniej jest nas wiecej i mam nadzieje ze za 2 tyg wszystkie sie dowiemy :D

9 lata 8 miesiąc temu #978424 przez basiek149
asiekasiek oj tak...też bym chciała już prać, prasować i układać do szufladek, na półeczki...:) i w ogóle już widzieć jak ten pokoik niemowlęcy wygląda i tylko czeka na to maleństwo...:)

ale fakt z tym praniem to też tak czytam po różnych stronkach i sama nie wiem w czym później wyprać bo każdy pisze co innego ;/

9 lata 8 miesiąc temu #978425 przez jurada
Zuzanka nie ja nie mam wózka. Po prostu wole używany. Ale rozumiem was bo jesteście mamusiami po raz pierwszy... Tez tak miałam ze wszystko nowe itd. A teraz i z oszczędności i z praktyki wole uzywane

9 lata 8 miesiąc temu #978428 przez Zazanna
Oj Juradka przepraszam, w ogóle nie mam pamięci, o wszystkim teraz zapominam i o wszystko po 10 razy pytam :( No ja też planowałam używany i już miałam wszystko ustalone i już T. wiedział jaki kupimy i już znalazłam kilka miejsc aby oddać na czyszczenie profesjonalne i oh i ahh i grom z jasnego nieba heh :)
Od nastepnej wypłaty będę odkładać :D

A jeszcze mi się głupio w sklepie zrobiło, bo na dział z wózkami trzeba wejść po takich duuuużych schodach -w sensie takie bardzo wysokie pierwsze piętro -jak 2,5 w zwykłym bloku. No i w połowie się zatrzymałam zadyszana, ledwo oddech łapiąc i mówię do mamy, że muszę odpocząć.. A nie zauważyłam, że za mną babeczka szła i tak mnie wzięła pod plecy i wprowadziła do końca mówiąc tak przyjaźnie "taki malutki brzuszek a tak się szybko męczy, co to będzie później" -taka sympatyczna ta babeczka, ale głupio mi się zrobiło... A kondycji mam teraz zero, no bo niestety głównie leżę. No nic. Maleństwo najważniejsze :)

I też bym chciała już prać i prasować i w ogóle <3

Asiek to się też na taki decydujecie? :) Ja chce ten jasno-szary :)

9 lata 8 miesiąc temu #978431 przez basiek149
heh Zazanna mam to samo z pamięcią i w ogóle strasznie jestem rozkojarzona...jak chodziłam do pracy to nie ważne na ile godzin, nie ważne o której trzeba było wstać ale jakoś lepiej było u mnie z koncentracją a teraz to jakiś dramat... też jak mój mąż mnie kiedyś o coś poprosił to chwila i działałam a teraz...może mówić, mówić, powtarzać a ja i tak najkrótszej informacji nie jestem w stanie spamiętać :P ale gdzieś czytałam, że taki urok kobiet w ciąży i mam nadzieję, że po porodzie to minie.

9 lata 8 miesiąc temu #978432 przez asiekasiek
Zazanna raczej na ten będziemy decydować się jeszcze w niedziele mamy popatrzeć w sklepie entliczek. ja chcę taki ciemniejszy szary :)

Basiek ja też już nie wiem w czym prac bo co osoba to co innego mówi i różnie piszą w internecie :)

9 lata 8 miesiąc temu #978438 przez kasandra9
Zazanka, najważniejsze, że to poczułaś:) Asiek, też tak będziesz mieć, jak staniesz, to się przykleisz do odpowiedniego:P
Mój mąż też mówi, że się przykleiłam i trzymałam i trzymałam i trzymałam..........no i jeszcze się pytałam, czy kupujemy :D śmiesznie było :))))))
No i tez miał być używany, bo mi to nie przeszkadza, pojechaliśmy tylko dlatego, że takich było mało, a ja chciałam ten model zobaczyć:) No a o promocji opowiadałam, więc fajnie wyszło:)
Jejku, jakaś zmęczona jestem. Czytałam właśnie, jaką wodę najlepiej pić w ciąży....i w sumie piszą, że niskomineralizowana....a niby ta wysoko jest zdrowa i taką zalecają...no i niby w ciąży też dobrze dużo wapnia, magnezu, ale że te wody mają też dużo sodu, więc rozważnie każą pić. No i w sumie nadal nie wiem :D:D:D

9 lata 8 miesiąc temu #978439 przez Lidziun
Prac możnawe wszystkich proszkach ale mmuszą być dla dzieci przy amelce pralam w jelp bo ciągle go tesciowa kupowała no ale jest najdrozszy a przy olku różne ze wzgledu na alergie teraz te nowe tylko wrzuce do pralki na samo płukanie a te co mam po dzieciach to nie wiem jeszczesiostra uużywa ubrań i po roku to juz nie będą miały zapachu wiec pewnie tez na płukanie nastawie, dzisiaj kupilam najmłodszemu 2 czapeczki i 2 pajacyki ale tylko z polaru były bo to w autletowym smyku kupiwalam a tam na rrazie nie maja nic ciekawego,no i nnamawiał męża byśmy juz w tę niedziele polecieli do Londynu ale nie wiem czy mu się chce

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978442 przez glooria
ja piore w uk persil non bio lub fairy a w pl w jelp
i nie bylo problemu
plukam w plynie tez dla dzieci
dodatkowo swoje ciuszki tez pralam na kilka tyg przed w tych proszkach bo dziecko sie do nas tuli

co do wózków to ja mam jeden i nie mam zamiaru go zmieniac
bogaboo bee
dwie dziewczyny w nim wychowalam to i trzecie tez

jezeli jestescie zadowolone z wyboru to sięgo trzymajcie bo to wy nikt inny będzie go eksploatowal

po drugie co do nowych wozkow jezeli planujecie kolejne dzieci to nie powinno was to martwić bo to zakup na lata
no chyba ze dzieci rok po roku to przyda sie podwójny

a tak na marginesie to kazda przyszła mama powinna miec prawo do miesiecnych okresow probnych przed zakupem wozka
bo co innego teraz w sklepie a co innego w zyciu

9 lata 8 miesiąc temu #978454 przez jurada
Dzień dobry mamusie :)

9 lata 8 miesiąc temu #978463 przez kasandra9
Dzien dobry:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia