- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wlasnie wczoraj kuzynka mi opowiadala ze siostra jej meza urodzila niedawno blizniaki (wczesniaki bo termin miala na poczatek maja a one juz maja okolo miesiaca) - maja sie dobrze i wszystko jest ok, ALE miala byc parka chlopak i dziewczynka a tu niespodzianka i sie okazaly dwie dziewczynki
Zazanna, ja myslalam o fotelu, bo jak ogladam jakies filmiki na youtube czy czytam w necie to wszedzie polecaja miec. My akurat z mezem niedawno przed ciaza zakupilismy dwa takie fotele
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19825191/
wprawdzie nie maja miekkich podlokietnikow, ale za to mozna sie na nich lekko bujac wiec ja planuje wykorzstac wlasnie ten fotel do karmienia, bo miekko bedzie z poduszka do karmienia tak czy siak, a wygodnie mi sie na nich siedzi, no i bujanie to dodatkowy plus jesli ktos chcialby cos z nizszej polki cenowej to ja polecam zreszta w ikei zawsze mozna usiasc i wyprobowac
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a od piatku do pracy, takze rozgrzewka mi sie zaczyna no i zaloze sie ze jak teraz bez budzika sie budze ok 6-7 to od piatku bede miala taka chec na spanie ze zgroza.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
<3 ))))))))))pesq napisał: Kasandra - Gagatka <3 Agatka
U nas też niestety nie ma miejsca na fotel, bo łóżeczko będzie tarasować balkon albo wyrzucimy komodę sypialni i wtedy tam się postawi pod ścianą Ale zakładam też, że troszkę będę póki się da w wózku usypiać, żeby w miarę mobilnie móc się poruszać między sypialnią pokojem ze względu na męża pracę, żeby w razie czego mógł się trochę wysypiać...tylko, czy ten Gagatek będzie lubił wózek i gondolkę? No piękny ma wózek, to oczywiste, ale czy jej podpasuje:)???
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kasandra już usuwam zdjęcia
Kurcze dla mnie chyba nie ma zwierzątka, którego bym nie pokochała... Wszystkie są idealne
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
u mnie kolejna noc z koszmarami ehhh,
ja też myślałam o fotelu na razie mam taki miękki dmuchany, ale na którym można się wygodnie ułożyć nie tylko na siedząco, ewentualnie zdrzemnąć i jeszcze mama ma mi dać swój bujany, także powinno wystarczyć i się zmieścić do pokoju Bąbla
Zazanna też za szczurami nie przepadam, ale raczej takimi ściekowymi, te domowe są nawet urocze, no i poza tym wszystkie szczury są mega inteligentne także należy im się szacunek
Jak kiedyś wynajmowaliśmy kawalerkę w takim bloku co był zsyp na śmieci, to tam były szczury, bleee. I zostawiliśmy kiedyś w łazience otwarte te małe drzwiczki do licznika z wodą chyba...Wchodzę tam potem, a tam na wannie, na mojej gąbeczce siedzi ogromny tłusty szczur i rusza wąsami !!! w życiu się tak nie wystraszyłam, bleee. Zatrzasnęłam drzwi, przytargałam ławę z pokoju i nią zastawiłam jeszcze łazienkę ;P nie wiem skąd miałam tyle siły bo mój M miał potem problem żeby ją z powrotem zanieść do pokoju ;P no i cały dzień spędziłam bez siusiu na kanapie czekając na M ;P okropna przygoda
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ściekowych też się boję, nie mówię, że nie Ale te domowe to takie mini-pieski Mojemu w ogóle nie zamykałam klatki -nie było potrzeby
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazanna, poszlam sprawdzic, jak podkule nogi to sie mieszcze, po turecku tez z tym ze delikatnie koncem kolan dotykam tych podlokietnikow ale pod tak idealnym katem ze wlasciwie tego nie czuje. Czesto tez jak siedze to wywalam nogi do przodu na drugi fotel lub stolik Ja mam 168 cm wzrostu plus drobna nie jestem - tak dla odniesienia wielkosci
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
agatagama hehe nie dziwię się, że tak postąpiłaś
Zazanna ja też bym chciała fotel właśnie do karmienia niedaleko łóżeczka postawiony...z miejscem akurat nie mielibyśmy problemu ale tak sobie myślałam, że przecież całe życie się nie karmi to raz, więc nie wiem gdzie ten fotem bym później przestawiła, a po drugie właśnie cena...mój też wymarzony jest z Ikei
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79046236/
my dopiero się urządzamy i nie mamy wieeeelu rzeczy więc wątpię żeby na ten fotel się znalzło...:/
my za godzinkę znowu jedziemy do dentysty po to okropne lekarstwo, które czuję później cały dzień... niby jakaś tam poprawa jest bo opuchlizna powolutku schodzi ale jeszcze bez szału...robię sobie zimne okłady ale dziąsło przy ósemce mam tak zmasakrowane po tej ropie, że to jeszcze długo będzie się goić
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze ale się wydatki mnożą... No nic. Na razie fotel odkładam na później, jak już będę miała wszystko dla Maluszka i coś nam zostanie to wtedy zaszaleję
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Wasz wątęk na temat szczurów bardzo mnie rozbawił, a szczególnie opowieść Agatagamy
Lidzin nie martw się będzie dobrze.
Pesq właśnie jak lekarz niekompetentny w kwestii oceny płci, to potem rodzice mogą się zdziwić nawet tuż przed porodem słyszałam o takich sytuacjach.
Wróciłam sobie niedawno z długiegoo spacerku, zaraz po moich zajęciach z rosyjskiego. Pogoda super, na weekend planuje jechać na działkę
Jutro wizyta jak ten czas leci...
Co do fotela to u mnie raczej odpada, nie zmieści się w pokoju.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Co do szczurków to tak - domowe ok, a te dzikie okropne bo one nawet atakują.
Co do myszek domowe - kiedyś siostrą miła myszkę białą słodka była, a co do polnych myszek też ok jak byłam mała i kota mieliśmy to ona łapał myszy a ja z siostrą wykradałyśmy mu i w pole wypuszczałyśmy:) a i mamę straszyłyśmy nimi
Zazanna no wydatki maskara ale jak sobie pomyślę, że to dla mojej kruszynki przecież to jakoś wszytsko przezchodzi mi
Kiedyś pisałaś o koncie oszczędnościowym i ja z mężem będziemy chcieli takie jej założyć po urodzeniu, może nie urośnie z tego milion złotych ale zawsze to coś, chcemy jej dawać co miesiąc 50zł
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Czasami na działce wyjdzie taki pająk-mutant nie wiadomo skąd i wtedy też kończy się na wrzasku a jeszcze mój tata potrafi go trzymać w rękach żywego chodzić i straszyć wszystkich dookoła- fuuj! Ze szczurami na szczęście nie miałam do czynienia