BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977907 przez basiek149
w ogóle mój Bąbelek chyba upodobał sobie banany bo co zjem, trochę odczekam to zawsze właśnie po bananach zaczyna mnie kopać :) po innych potrawach też czasami szaleje ale nie tak jak właśnie po bananach :) kocham to kopniaczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977908 przez pesq
Eh z kasą to jest masakra.. Ja mam szufladkę z funduszami na lekarza dzidziusiowego, usg itd. bo chodzę prywatnie i patrzę, że tam już mało co zostało.. Jeszcze dziś dentysta mój i męża i bede musiala stamtad zaczerpnac :/ . No ale takie to życie. Chociaż ostatnio jak byłam na IP była taka rodzina Czeczenów i z tego co zrozumiałam to 7 ciąża tej kobiety.. To mi dało do myślenia - mi ciągle kasy brakuje, coś ciągle muszę liczyć, myśleć o tym a oboje pracujemy i chociaż kokosów nie ma to coś tam zarabiamy, a tacy ludzie z czego żyją? .... Dziwne to wszystko

9 lata 8 miesiąc temu #977909 przez Lidziun
Widzicie a cos mnientknelo by wczoraj iść na USG, sie duże za przeproszenie w tej zastanej przychodni czekają wszyscy na lekarza miał być o 15 ale niby się spodni i o 16 ale nadal go nie ma wiec nie wiem ile tu jeszcze zabawie o właśnie lekarz wszedl

9 lata 8 miesiąc temu #977910 przez kasandra9
Lidziun, u mnie to samo było, czekanie, czekanie...ale to tak do połowy lutego. Odkąd już ogarnęli remont gabinetów ginekologicznych, to i minął bałagan z godzinami i teraz działa wszystko przyzwoicie:)

9 lata 8 miesiąc temu #977921 przez glooria
właśnie i ja wrocilam z wizyty ale to bardziej taka pogadanka
na pewno będzie cesarka a co do terminu to nie beda ustalac bo wg gin pewnie dziecko i tak wybierze inny a nie mize ustalic terminu na 35 tydz wiec beda czekac na rozwój sytuacji ale do tego to jeszcze dlugo....
a i okazalo sie ze nie mam antycial chociaz ostatnio mialam dziwne to wszystko hmmm

9 lata 8 miesiąc temu #977934 przez Lidziun
hej niedawno wrocilam z badania, strasznie dluuuugo czekalam myslalam sobie by odpuscic ale cierpliwie czekalm, oczywiscie potwierdzil sie chlopiec, ale... no wlasnie juz na sama mysl plakac mi sie chce a wiec serduszko bije ale lekarz chcial posluchac i za perwszym razem jak zalap[al serduszko to nie pykalo tak jak zawsze baaaardzo szybko tylko o polowe wolniej, troche sie przerazilam tym, powiedzial bym jutro wybrala sie do swojego lekarza (chociaz wizyte mam na piatek) i on oceni co dalej oczywiscie ze wzgledu na olka szpital odpada, moze chodzic na ktg i monitorowac serduszko, ale szczerze powiem ze mam czarne mysli, oczywiscie za chwile mowie sobie co ty gadasz urodzisz zdrowe dziecko ale jednak ta mysl pozostaje, no i martwie sie teraz bo bedzie dalej

9 lata 8 miesiąc temu #977939 przez me.ch
Lidziun, trzymam kciuki za maluszka, napewno będzie dobrze! Daj znać jutro po wizycie jak juz będziesz wiedzieć więcej.

9 lata 8 miesiąc temu #977941 przez jurada
Lidziun a to wczoraj prywatnie lekarz niczego ci nie powiedzial, ze cos jest nie tak?

9 lata 8 miesiąc temu #977948 przez agatagama
Lidziun może trzeba będzie zrobić echo serca?
Jak będzie trzeba do szpitala to chyba nie możesz myśleć o Olku, ma tatę i rodzinę też macie, przecież ktoś musi pomóc...?
trzymam kciuki bardzo mocno!!

9 lata 8 miesiąc temu #977949 przez Kasia888
Lidziun jaki stres, współczuje :( ja bym się załamała, ale Ty jesteś silna i dasz radę no i może się okaże, że jednak wszystko w porządku?

Kasandra też się cieszę, że mam gdzie pojechać w razie czego. Z pogodą to bywa różnie zwłaszcza na mazurach i nad morzem, byle nie padało.
Wiesz co Kasandra we Władku jest super sklep z wędzonymi rybami niedaleko portu, znany od lat, musisz się tam koniecznie zaopatrzyć.

9 lata 8 miesiąc temu #977954 przez kasandra9
Kasiu, może myślimy o tym samym:) Właśnie tam są wędzone i też smażalnia, przynajmniej latem:) Byłam na wizycie, dzidzi waży 201g, kawał cielska, hahah:) Ile ma cm, nie wiem, bo już duże i powiedział, że już się nie mierzy;) Serducho słyszeliśmy, wydaje mi się, że ciasno ma tam, że mało tego czarnego pola dookoła;) Zaglądał, jaka płeć, ale nóżki były złączone (na jednym zdjęciu też głowa odwrócona - pewnie foch;))) no i nic nie wystawało, więc już nie mam złudzeń, że dziewczynka. Niby nie powiedział, tak, to dziewczynka, no ale już 2x słyszeliśmy, że prawdopodobnie, więc tak na pewno jest:)
Lidziun, trzymam kciuki, żeby było dobrze! Właśnie, a ten lekarz wczoraj nic nie mówił????

9 lata 8 miesiąc temu #977959 przez glooria
trzeba byc dobrej mysli
u mnie na polowkowym z emilka nie mogla pomierzyc komory i przedsionkow czy cos znalazla i chciala miec pewnosc
kazala za kilka dni wrocic te dni ciagnely sie w nieskonczonosc na szczescie w nastepnym usg juz niczego niepokojącego nie znalazla sle ile strachu ....
trzeba wierzyć
trzymam kciuki

9 lata 8 miesiąc temu #977965 przez Lidziun
Tez mam nadzieje ze będzie ok, Olkiem no ma się kto zająć tylko ze jak mnie nie ma to on nie chce jjeść i tak juz prawie nic nie je a obiad tylko ze mną no i Olek wazy tylko 13 kg to jest juz na granicy normy jego wieku wiec pilnuje jego jedzenia bo nie chce by on tez wylądował w szpitalu zobaczymy jak będzie jutro, mam nadzieje ze lekarz po prostu źle załapał serce i dlatego tak wyszlo, a wczoraj było wszystko w porządku zdrowy chłopak sama nie wiem co myslec

9 lata 8 miesiąc temu #978001 przez jurada
Wiec wszystko jest ok. Ja jestem zdania iż prywatnie masz lepszy sprzęt niż państwowo.... Sama pisalas ze na nfz maja stary sprzęt... Bedzie dobrze....

9 lata 8 miesiąc temu #978002 przez jurada
Z końcem tygodnia pokazuje sie...
Mam wrażenie ze przez ten tydzien to wystrzeliłam w przód... Zdjęcie sprzed chwili :)

Załącznik nie został znaleziony

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia