BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977645 przez Zazanna
Wróciłam :)

Mam 3 malutkie "próchniczki" -znaczy teraz już tylko dwie ;) I każda w szóstce heh ;) Jedną id razu mi pani dentysta zrobiła, bo powiedziała abyśmy zrobili jedną i zobaczymy czy mnie boli itd. bo nigdy nie miałam dziurek, więc nie wiadomo :) No i to takie malutkie, że bez znieczulenia :) I nic nie bolało i jakbym wiedziała to bym zrobiła wszystkie 3 od razu heh ;) Za tydzień mam wizytę i zrobię dwie pozostałe i potem się umówię na jeszcze jedną wizytę i zrobię zdjęcie kamienia, piaskowanie i lakierowanie -dentystka powiedziała, że lakierowanie ochrania zęby, więc wolę trochę wydać, a mieć spokój na dłuższy czas :)
Oczywiście poszłam na nfz, ale za plombkę i 10 minut dłubania zapłaciłam 120 zł ehh. Na następnej wizycie będzie 240 i na kolejnej 270. Dużo. No ale będę miała wszystko zrobione jak należy. A wolę teraz, bo jak urodzę, to będę miała milion innych wydatków, no i nie chce aby Dziubek miał w przyszłości bezzębną matkę :D
Aha i tradycyjnie (nie wiem jakim cudem) trafiłam na przemiłe babeczki :) Wszystko mi tłumaczyły i pytała, czy nie boli i mnie wytarła jak się zaśliniłam heh ;)

A T. ju w PL !!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: I CZEKAAAAMMMM na niegoo już !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: Ale się cieszęęęę :blush: :blush: :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977648 przez glooria
witam corka w szkole druga spi wiec moge cos naskrobac
ostatnio coraz rzadziej wymiotuje i zaczynam ponownie przebywać w kuchni i tez zrobilam drozdzowki wiec chyba to ciazowe zachcianki

co do kolejnego chlopca to gratki
ps chyba wojna bedzie bo same chlopy sie rodzą

oj zeby mi sie i jeden trafil

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977653 przez glooria
wspolczuje koszmarow niestety nie mamy na nie wpływu
lepiej żeby erotyki nam sie śniły :)

co do zębów i nfz szkoda ze i tak trzeba doplacac
w uk przez okres ciąży i rok po dentysta i leki sa darmowe
a tak to sa wyznaczone stawki za leczenie

a i dużym plusem jest to ze dzieci do 16 roku zycia maja leki darmowe a jednak w pl duzo idzie na leki

9 lata 8 miesiąc temu #977666 przez jurada
Ja tam nie place u dentysty. Mam na nfz plomby białe za darmo... Zuzanka jak cos to mogę dać ci namiar... Po co masz wydawać kase jak możesz ja wydać na coś dla Kornela:) zdecydowałaś sie juz na to imię w 100%

9 lata 8 miesiąc temu #977677 przez anisia27
Ja tam na nfz musze placic za plombe 80 zl :laugh: juz zdrobilam wszystkie zęby

9 lata 8 miesiąc temu #977680 przez Zazanna
Juradka będzie Bartosz jednak, bo T. się na Kornelka niestety nie zgodził.. Ale Bartuś też mi się bardzo podoba :)
I poproszę namiar jeśli to nie będzie problemem :)

T. wróciłłłł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu #977683 przez me.ch
Zazanna, ale radocha w tych Twoich wykrzyknikach :) az milo popatrzec :)

ja wczoraj czulam jak Kornelito mnie laskotal - a przynajmniej tak mysle ze to bylo to bo juz kilka razy sie zdarzylo i zawsze czuc podobnie:) i dzis rano tez :) tak smieszne to uczucie, jakby mi jakis maly pajaczek chodzil po brzuchu ;p zdarza mi sie tez czuc takie a'la kopniecia, ale nie wiem czy to dzidzia bo nie sa jeszcze zbyt rownoznaczne wiec ciezko okreslic, zwlaszcza ze to moj debiut jest, ale zakladam ze jak podrosnie jeszcze troszke to juz bedzie wszystko jasne ;)

ja do dentysty dopiero w polsce sie wybiore, wiec mam nadzieje ze moje zeby nie postanowia zwariowac do lata :)

Jurada a Ty juz wybralas imie dla córeczki? bo nie pamietam czy mowilas a w tabeli nie ma :)

9 lata 8 miesiąc temu #977686 przez melisamienta
Jurada kupiłam pieluszki w sklepie, bardzo mi się spodobały i nie mogłam nie kupić.

Zuzanna "Tata to ekspert od przewijania, tył na przód pieluchy zakładania." :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #977690 przez Lidziun
Ale fajnie znacie płeć ja się zastanawiał właśnie dostalam kasę i tak sobie myślę może dzisiaj o 17 pójdę na USG, tak bardzo chciałabym znać płeć jutro IDE na NFZ na USG ale to trochę powojenna przychodnia nie wiem jaki maja sprzetbi watpie by lekarz mi powiedział jaka płeć a ja juz tak bardzo chce wiedzieć i zobaczyć no ale 140 pójdzie w plecy, nie wiem co teraz zrobic

9 lata 8 miesiąc temu #977691 przez me.ch
Lidziun, skoro jutro masz, to ja bym zaczekala, poszla jutro i jak Ci nie powiedza to wtedy idz prywatnie :) ale wydaje mi sie ze juz napewno nawet przedwojenne usg juz powinno pokazac, tylko wez ich najwyzej troche pomecz ze chcesz wiedziec i tyle :)

9 lata 8 miesiąc temu #977693 przez mysia5
Hej hej :)
Jejku jak chciałabym juz czuć takie ruchy wyraźne ! Nie mogę się doczekać, zazdroszczę tym które juz czują :)
Musze się zapisać na usg połówkowe. Wiecie może jaki jest koszt mniej więcej? I w jakim tygodniu Wy jesteście zapisane? :)

Miłego popołudnia :)

9 lata 8 miesiąc temu #977694 przez basiek149
hej hej :)
wróciłam :) :) :)
miałam mieć zabieg dopiero w tym tygodniu ale w środę w dniu przyjęcia do szpitala zrobili mi posiew i wynik był na tyle dobry, że zabieg miałam robiony już w piątek. ogólnie było strasznie dlatego tak bardzo cieszę się, że mam już to za sobą :) na bloku operacyjnym tak zanosiłam się płaczem ze stresu ale jak poczułam kopniaczki w brzuszku to dodało mi to siły. bo od środy kochane dziewczynki czuję już wspaniałe ruchy Bąbelka :)
mieli mnie wypuścić jutro ale od niedzieli męczyła mnie moja ósemka, do tego strasznie spuchłam, gorączkowałam i poprosiłam żeby wpuścili mnie już dziś. od razu po wypisie pojechaliśmy do dentysty, niestety za wiele nie mogła mi pomóc. ale coś mi tam przebijała żeby mogła ropa wylecieć.

póki co tyle bo muszę trochę odsapnąć po tym wszystkim i nadrobić zaległości na naszym forum, bo widzę że trochę czytania przede mną jest :)

9 lata 8 miesiąc temu #977696 przez mysia5
Cześć Basiu :).dobrze ze juz po wszystkim i jesteś z nami :)
A to nie miałaś narkozy przy zabiegu ? Biedna... na pewno stres straszny był, ale najważniejsze że już masz to za sobą :) a ogólnie jak się czujesz ? Nie masz problemu z chodzeniem?
Super ze czujesz malucha ! :) gratuluję :)

9 lata 8 miesiąc temu #977703 przez me.ch
Hej Basiek, super ze juz jestes! Szkoda tylko ze ta osemka tak Cie meczy, ale miejmy nadzieje ze to juz niedlugo!

Jak dlugo musisz lezec?

9 lata 8 miesiąc temu #977704 przez jurada
Mach ja jeszcze nie wiem co nosze pod sercem ale mam nadzieje ze twoja wypowiedź bedzie dobrym znakiem... Nie mam jeszcze imion niestety...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia