BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977408 przez Myszata
Cześć Mamusie:) ja jestem mamusia wrzesień 2014 nasz wątek wymarł i was podczytuje i przypomina mi sie jak w zeszlym roku o ten czas przezywalam to samo co wy tez sie wszystkim stresowalam i co chwile dzwonila do gina to normalne:) dzwoncie po to sa powodzenia wam życze i wytrwałości
Podziękowania: Lidziun

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977434 przez kasandra9
Dopiero dotarliśmy do domu:) pokaze wszystko jak obfocimy:))))

9 lata 8 miesiąc temu #977451 przez Zazanna
U mnie była koleżanka i niedawno poszła i jestem zmęczona jak po maratonie i zła jestem, bo kupiłam sobie 2 piwa bezalkoholowe na spotkanie i jak teraz wyrzucałam butelki to mnie tchnęło i zaczęłam czytać i się okazuje, ze piwo BEZALKOHOLOWE ma 0,1% :blink:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A ja wypiłam 2 :(

9 lata 8 miesiąc temu #977452 przez jurada
Zuzanka spokojnie. Nic wam nie będzie.... A następnym razem kup sobie warke radlera 0.0%

9 lata 8 miesiąc temu #977453 przez Zazanna
Łeech następnym razem zrobię sobie herbatę o. Powinni dziady pisac "niskoalkoholowe" a nie "bezalkoholowe" :blink:
Jak już będę po porodzie to tam do nich pojadę i im powiem co o nich myślę :evil:
A póki co mam nauczkę aby wszystko dokładnie czytać..

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977457 przez kasandra9
Zatem od początku:) Pojechaliśmy do tego salonu firmowego Tutka w Markach:) Mają tam naprawdę bardzo duży wybór, modele, kolory i promocje:) Był ten biały Turran z eco skóry, ale..........no właśnie, ale....nie poczułam tego:/ Był jakiś taki wielki (chyba przez ten jasny kolor) i ta eco skóra wcale nie wyglądała tak pięknie i czysto; widać było różne wgniotki. Był z eco skóry model Tirso, ale jednak dziś byliśmy przekonani, że nie chcemy skrętnych kół, więc odpadło...no i było kilka Turranów materiałowych:) I wpadłam po uszy, nie mogłam się odkleić:) Już nie sprawiał wrażenia ogromnego, dotknie się go i wózek sam mknie na przód, bardzo lekko się go przekręca, montuje błyskawicznie. No i cena. 999zł. za 2w1, w końcu jak mówimy, że w sumie to się decydujemy, to pan powiedział, że nam nosidełko dorzuci:) Zatem 1000zł. i mamy 3w1, nowe, prosto ze sklepu firmowego Tutka z dwuletnią gwarancją:) Stwierdziliśmy, że nie warto w takim wypadku kupować używanego i jeszcze wtedy dokupować nosidełka skoro to, które nam dorzucił miało przyklejoną cenę 200zł. No i wszystko nawet do naszej małej, czerwonej strzały weszło:)
No i zamówiliśmy też materac dla nas i kupiliśmy materacyk do łóżeczka - pianka+kokos+gryka za 59zł. i jeszcze pokrowiec/coś a'la prześcieradło - taki hipoalergiczny i nieprzemakający za 20zł., zatem zapakowaliśmy się pod sufit:)
Oto nasza fura:)

9 lata 8 miesiąc temu #977463 przez kasia_asia
Myszata, witam serdecznie, można liczyć na Twoje doświadczenie ;)
Kasandra, ale super z tym wózkiem, naprawdę okazja :)

9 lata 8 miesiąc temu #977467 przez Lidziun
wozek piekny ale.. no wlasnie ale wkurzaja mnie te podnowzki w spacerowkach jakie teraz robia w wiekszosci wozkow, ostatnio widzialam jechala dziewczynka moze z poltora roku miala i te nogi miescily jej sie ledwo ledwo, a jak sie okaze ze dziecko jakies duuuze bedzie to sie w ogole nie zmiesci, no ale wozeczek sliczny

9 lata 8 miesiąc temu #977471 przez kasandra9
Liczę sie z tym, ze i tak w spacerowke bedzie trzeba zainwestowac, bo to tez na dłuższy czas i pewnie najlepsza parasolka:)

9 lata 8 miesiąc temu #977475 przez Lidziun
To prawda Kasandra na pewno wiele osób tak robi ale mnie właśnie zależy na takim który kupiec raz i będzie na "zawsze" mam nadzieje ze znajdę cos takiego, a poza tym pewnie tez tak macie ale jestem w ciąży brzuchol mi rośnie dziecko kopie ale ja nadal niedowierzaniem ze jestem w ciazy

9 lata 8 miesiąc temu #977478 przez pesq
Hej, ja jednak pojechałam na SOR dla ciezarnych, bo bolało mnie tak w środku i w boku jakby prąd przechodził - mocne kłucie co 10 minut. Na szczęście pusto! I usg oraz badanie ginekologiczne ok, serducho mallucha slyszalam, niestety go nie widzialam ale czego wymagać od SOR-u.. Niestety badania moczu wyszły jak to pan powiedział "takie sobie ale nie na oddział". Mam leukocyty, mam cukier w moczu 1000 mg :blink: :blink: :blink: znaleziono jakieś bakterie, mocz mętny, wszystko dziwnie... ehh.. Powiedział, że nie chce spekulować - może zacznie się zakażenie układu moczowego, może nerki. Dał urosept, magnez i zastrzyk rozkurczowy (cały pośladek siny tak pieknie sie wbijają...). W razie czego jechać do szpitala a jak nie to po weekendzie do lekarza swojego.

W każdym razie mimo tego moczu uspokoiłam sie tym usg.

Kasandra - ładny wózek! Lidziun - ja też nie moge uwierzyć :)

9 lata 8 miesiąc temu #977482 przez Myszata
chetnie kasia_asia:)

9 lata 8 miesiąc temu #977485 przez agatagama
dzień dobry !! :)
witam nowe mamusie ! :) chyba jesteśmy najbardziej rozmownym miesiącem na tym forum :D ciekawe jakie będą nasze dzieciaczki :))
muszę się pochwalić !! dostałam już pierwsze kopniaki ;P aż mi brzuch się ruszał, hehe, i właściwie bardziej to czuję ręką,która leży na brzuchu niż tak "od środka".Podobno zależy to od ułożenia łożyska, w sumie to ja nie wiem jak tam moje jest czy przodujące czy jakie...
Kasandra gratuluję zakupu :)
Pesq zdrówka życzę, najważniejsze, że z Bąbelkiem ok, a każdą infekcję można pokonać !
w ogóle to też mam czasem czarne myśli, bo mój brzuch stoi w miejscu od jakiegoś czasu... nic nie rośnie. Dlatego tak cieszę się tymi kopniaczkami :D
miłej niedzieli życzę wszystkim! ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977488 przez Zazanna
Hej Wam :)
Agata gratuluję kopniaczków ! :)
Też chcęęęę :D

Pesq dobrze, że pojechałaś, stres jest jescze gorszy.. Też mam leukocytów za dużo i takie średnie wyniki wrrr, no ale lekarz dopiero za tydzień.
Jak Ci lekarz powie wcześniej Twój o tych wynikach to napisz tutaj, to będę wiedziała na co się nastawiać :)

Dziewczyny czy Wy macie już alergie? Bo nie wiem, czy to alergia, czy się pochorowałam :( Od wczoraj boli mnie głowa i leci z nosa, ale nie mam gorączki, a gardło boli tylko rano jak się budzę do póki nie "oczyszczę" nosa i tego przejścia z nosa do gardła, że tak powiem :blush: Na razie założyłam czapkę i szalik i "dogrzewam" heh ;) Brat mnie pytał, czy się na sanki wybieram ;)
Szczerze to mam nadzieję, że to nie alergiczne, bo przy alergii raczej mnie głowa nie bolała -no ale nie wiem, bo zawsze coś sobie brałam jak mne zaczynało nęcić.. A nie chcę aby mnie tak strasznie bolała przez cały ciepły okres.......................................

Jutro T. wraca !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: Nie mogę się doczekać ! <3

Kasandra mi się wózek bardzo podoba, tylko jedno co bym w nim zmieniła to tą "kratkę pod spodem" -bo ja chcę taką głębszą, bo jestem znerwicowana i w płytkiej będę co 5 sekund sprawdzać czy nic nie zgubiłam heh ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977491 przez Kasia888
Hej dziewczyny :)
Agatagama super, że poczułaś ruchy :cheer: .
Kasandra fajny wózek ;)
Zazanka to może być od alergii, rano budzę się z zatkanym nosem i wydzieliną w gardle, potem w ciągu dnia jakoś przechodzi.
Pesq dobrze, że pojechałaś będziesz teraz spokojniejsza.

Wczoraj wieczorem poczułam takie pykanie z prawej strony, trwało to kilka minut, jakby coś pływało, tak fajnie chyba Asiek to ujęła.
W każdym bądź razie nadal nie wiem czy to były ruchy, jakaś dziwna jestem :unsure:, wtedy byłam pewna po tych puknięciach, a teraz takie "pływanie ryby" to zupełnie inne uczucie...
Oj tak często się zastanawiam czy faktycznie jestem w ciąży.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia