BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977522 przez me.ch
Cześć Wam :)

My z mezem dziś się relaksujemy i debatujemy nad wyborem chrzestnych:) wczorajszy grill niebo w gebie i jeszcze nas uraczono koktajlem truskawkowym, mniam:)

Witaj gloria,milo Cie widzieć w naszym gronie :)
Gdzie w uk jesteś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977523 przez glooria
w kent zaraz za tunelem a dokladnie maidstone

9 lata 8 miesiąc temu #977524 przez glooria
tak liczyłam od miesiączki ale już zmnieniłam na suwaczek wg terminu nie chce sobie jeszcze bardziej przyspieszyć terminu
przepraszam za wprowadzenie w błąd ale tak jak mówiłam to przez skarby mamy :)

9 lata 8 miesiąc temu #977526 przez glooria
a Emilkę urodziła tutaj w uk
opieka o wiele wiele lepsza chociaż miałam dużo komplikacji jednak całkiem inne traktowanie

9 lata 8 miesiąc temu #977528 przez Zazanna
Kurcze to wychodzi na to, że póki co tylko ja trafiłam na super opiekę w szpitalu, zaczynam wierzyć w mojego farta :woohoo:

A napiszesz jakie komplikacje? Jeśli nie chcesz to oczywiście nie pisz :)

9 lata 8 miesiąc temu #977530 przez glooria
odejście wód w 35 tyg
gorączka ( infekcja)
sepsa
łyżeczkowanie po cc
transfuzja
infekcja u córeczki
infekcja moczowa
stwierdzenie macicy jednorożnej w czasie cc co potwierdziło powód poronienia i wcześniactwo u moich córek
i jeszcze kilka drobiazgów ale już mniejszych infekcji kobiecych

9 lata 8 miesiąc temu #977531 przez glooria
nie wiem jak jest w pl jak się tam prowadzi ciążę jednak nie życzę nikomu trafić do szpitala w innym końcu polski bo moim zdaniem trzeba chodzić do lekarza który pracuje w tym szpitalu co chce się rodzić żeby być mile traktowanym
nie powiem pani doktor była miła i nie widziała problemu w angielskiej karcie ciąży i ona wszystkie opisy z usg zrozumiała ale położne i pielęgnirki były bez serca a przecież to z nimi masz najczęstszy kontakt
na drugi dzień rano po cc jak wróciła położna co mnie przyjmowała stwierdziła: o jest pani tutaj(na sali po porodowej) to jednak pani urodziła z taką pogardą w głosie ciekawe co pani teraz zrobi
normalnie jakbym nie miała dość problemów

9 lata 8 miesiąc temu #977533 przez Zazanna
O rany to faktycznie masakra... bardzo dużo tych rzeczy i jeszcze jak ludzie są niemili a tyle nieprzyjemności się ma to strasznie można się poczuć :( Najważniejsze, że masz to za sobą :)

No ja na szczęście trafiłam do szpitala gdzie każdego traktują jednakowo :) I mimo, że nie mam u nich lekarza i moim zdaniem zbytnio spanikowałam i mogli mnie opieprzyć np. że zawracam głowę i powinnam się uspokoić, to wszyscy byli bardzo mili i pomocni i na wszystko odpowiadali i robili badania jak poprosiłam i zastrzyk dostałam specjalnie dla mnie ściągnięty -jeszcze na niego czekałam i w ogóle :) Jeszcze jakby zrobili remont samego budynku to by się tam pewnie nie udało dostać, bo by kobitki drzwiami i oknami waliły ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977534 przez Myszata
jak was czytam to mie tez sie wszystko przypomina z mojej ciazy pobyty w szpitalu i porod ale za dwa-trzy lata bede mogla znowu to wszystko przechodzic:)

9 lata 8 miesiąc temu #977535 przez asiekasiek
W jednych szpitalach obsługa jest lepsza w innych gorsza. Pewnie na całym świecie tak jest. Co nie zmienia faktu, że płacimy składki zdrowotne, i należy się nam dobre traktowanie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ale pogoda jest nie fajna :)

a ja dzisiaj może sobie z mężem grilla zrobię :D

9 lata 8 miesiąc temu #977540 przez glooria

Zazanna napisał: O rany to faktycznie masakra... , to wszyscy byli bardzo mili i pomocni i na wszystko odpowiadali i robili badania jak poprosiłam i zastrzyk dostałam specjalnie dla mnie ściągnięty -jeszcze na niego czekałam i w ogóle :) Jeszcze jakby zrobili remont samego budynku to by się tam pewnie nie udało dostać, bo by kobitki drzwiami i oknami waliły ;)

fajnie ze sa jeszcze takie szpitale a jaki zastrzyk na antyciala ?

9 lata 8 miesiąc temu #977548 przez jurada
Witam nowe przyszle mamusie :)

9 lata 8 miesiąc temu #977550 przez pesq
Ja też witam nowe mamusie!

Dziś migrena dzień :( :( , któraś z Was kochane pisała, że ma migreny i to z aurą... Przepraszam, nie pamiętam która, ale jak tam ich stan?

9 lata 8 miesiąc temu #977557 przez Scarlett86
I ja witam nowe mamusie :) od kilku dni najwiecej czasu spedzam w kuchni. Moje nowe hobby :) pieklam rogaliki, ciasto z kremem, wczoraj drozdzowke a dzisiaj pianke z galaretek zrobilam z galaretka u gory :) troche mnie ponioslo :) synek coraz bardziej kopie i tak sie rozpycha ze az mi nie wygodnie sie siedzi :/

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977560 przez melisamienta
Hej dziewczynki. Czytam Was na bieżąco. Dzisiaj byłam na wizycie. Z maluszkiem wszystko w najlepszym porządku. Rośnie ma już 12cm i waży 180g. Ma 80% chłopiec. Ja standardowo ciśnienie miałam podwyższone., dlatego najprawdopodobniej nie będę mogła rodzic naturalnie i skończy się cesarskim cięciem.
A to nasz maluszek

Załącznik nie został znaleziony

A o to moje pierwsze zakupy dla dzidzi.

I pieluszki tetrowe.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia